Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی نامه‌ای به آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست کرد تا این سازمان به دور از فضای سیاسی، به بازنگری در کنوانسیون های بین المللی در رابطه با سلاح های بیولوژیک پرداخته و اقدامات پیشگیرانه و مجازات های بازدارنده را تشدید کرده و با بستر سازی برای اقدامات عملی و ایجاد ساختاری کارآمد و دور از دسترس کشورهای مظنون به فعالیت های مذکور تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مشروح نامه دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دبیر کل سازمان ملل متحد به شرح ذیل است:

«جناب آقای آنتونی گوترش

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

با سلام و آرزوی سلامتی برای جنابعالی؛ همانگونه که استحضار دارید چندی است که سایه تهدید ویروس کرونا بر سر جامعه جهانی، این کره خاکی را به سمتی خطرناک سوق داده است که بعد از جنگ جهانی دوم سابقه نداشته است. اقدامات بهداشتی به رغم کمبودهای زیادی که در بخش پیش گیری و درمان وجود دارد با شدت در جریان بوده و فداکاری پزشکان و پرستاران و اقدامات مکمل انتظامی، بهداشتی و ... نیز توسط سایر عوامل یاریگر حاکمیتی و مردمی در اغلب کشورهای درگیر در حال پی گیری می باشد. لیکن به نظر می رسد جای اقدامات حقوقی و سیاسی  در سطح بین الملل خالی است.

ویروس کرونا که تمامی مرزهای شناخته شده بین کشورها را درنوردیده و مردم را درگیر تبعات خود نموده است، بی تردید تهدیدی است که باید با یاری ملت ها و دولت ها و عزمی جهانی و هماهنگی بین المللی بدان خاتمه داد. لیکن در کنار اقدامات خنثی کننده و درمانگر ضروری است از هجوم این ویروس وحشی به عنوان فرصتی مناسب برای ایجاد حرکتی صلح طلبانه به سوی جهانی امن تر و عاری از سلاح های بیولوژیک استفاده کرد.

فارغ از آنکه این ویروس مهاجم، با اهدافی استراتژیک در آزمایشگاه های بیولوژیک تولید شده باشد یا به طور طبیعی شیوع یافته باشد، تبدیل به فاجعه ای شده است که وحشتناک تر از تولید و انباشت سلاح های هسته ای می نماید و اگر تا پیش از این نزدیکی فاجعه و عمق خطر استفاده از سلاح های بیولوژیک توسط تعداد معدودی از متخصصین قابل درک بود، اینک همه مردم دنیا با تمام وجود به عمق این تراژدی پی برده اند. اکنون برای همگان این سخن حکیمانه پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) قابل درک است که دو نعمت "سلامتی" و "امنیت" تا از دست نروند، قدرشان دانسته نمی شود.

این آگاهی و حساسیت جامعه جهانی که به قیمت بسیار گران به دست آمده است، فرصتی طلایی برای ایجاد عزمی جهانی بر علیه تحقیق، تولید، تکثیر، انباشت و استفاده از سلاح های بیولوژیک به دست می دهد تا به دور از فضای سیاسی، به صورتی کاملاً حرفه ای به بازنگری در کنوانسیون های بین المللی در رابطه با سلاح های بیولوژیک و تشدید اقدامات پیشگیرانه و تشدید مجازات های بازدارنده و بستر سازی برای اقدامات عملی و همچنین ایجاد ساختاری کارآمد و دور از دسترس کشورهای مظنون به فعالیت های مذکور، برای رصد و اقدام به موقع و پیشگیرانه پرداخته تا عرصه بر فعالیت های ضد بشری با پوشش تحقیقات علمی و بشردوستانه تنگ و به طور کامل بسته شود تا جهان به سوی امنیت و صلح و آرامش بیشتر حرکت کند.

به امید جهانی مملو از عدل، صلح، معنویت و عاری از خشونت، سلطه گری، جنگ و تحریم های ظالمانه در سایه الطاف الهی و کوشش انسان های پاک نهاد، احترامات فایقه بنده را پذیرا باشید.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه این نامه را به عنوان سند مجمع عمومی و شورای امنیت منتشر نمایید.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس دبیرکل سازمان ملل متحد شورای عالی انقلاب فرهنگی سعیدرضا عاملی سلاح های بیولوژیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۷۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، جهان پس از پشت سر گذاشتن چهارمین سال همه‌گیری جهانی کروناویروس جدید عامل بیماری کووید اکنون با شیوع بی‌سابقه سویه جدید H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان در میان گاوهای شیری در آمریکا روبرو شده که یادآور آسیب‌پذیری انسان‌ها در برابر تهدیدات ویروسی جدید است.

جرمی فارار، دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) هفته گذشته گفت که خطر سرایت این سویه جدید به انسان «نگرانی بزرگی» است. آنفلوانزای پرندگان به ندرت انسان را مبتلا می کند اما میزان کشندگی بالایی دارد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ و میر ناشی از آنفلوانزای پرندگان در میان انسان‌ها از سال ۲۰۰۳ به ۵۲ درصد رسیده است.

علت نگرانی دانشمدان چیست؟

این واقعیت که ویروس آنفلوانزای پرندگان در حیوانات پستانداری مانند گاو پیدا شده است، نشان می دهد که این ویروس جهش یافته است و این وضعیت آن را یک قدم به آلوده کردن انسان نزدیکتر می کند.

ویروس آنفلوانزای پرندگان یا آنفلوانزای مرغی چند دهه است که به عنوان عامل حتمالی ایجاد همه‌گیری جهانی یا عالمگیری آینده مطرح بوده است، اما همانطور که از نام آن پیداست، تا به حال عمدتاً پرندگان را تحت تأثیر قرار داده است.

پل دیگارد، استاد ویروس شناسی و متخصص آنفلوانزا در دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند می‌گوید: «این اخبار تائیدکننده توانایی ویروس آنفلوانزا برای غافلگیر کردن ما است. ما از لحاظ تاریخی احتمال ابتلای گاوها به آنفلوانزای نوع A را بسیار پایین می‌شمردیم. وضعیت کنونی ارزیابی تهدید را تا حدی بالا می‌برد. (ویروس H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان یک ویروس آنفلوانزای نوع A است).

شیوع سویه جدید چقدر گسترده است؟

جیمز وود، رئیس بخش دامپزشکی در دانشگاه کمبریج گفت: «من معتقدم که شیوع عفونت بسیار بیشتر از تعداد دامپروری‌های گزارش شده خواهد بود.»

وود توضیح داد که تشخیص RNA ویروسی در شیر نشان می‌دهد که این بیماری بسیار گسترده‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد است.

نتایج بررسی که پنجشنبه گذشته در آمریکا منتشر شد، نشان داد که از هر پنج نمونه شیر خرده فروشی یک نمونه حاوی قطعات ویروسی است.

آیا نوشیدن این شیر بی خطر است؟

شناسایی ذرات ویروسی در شیرهای خواروبارفروشی‌ها به این معنی نیست که نوشیدن آن خطرناک است. پاستوریزه کردن شیر ویروس آنفلونزا را از بین می‌برد و مقامات بهداشتی می‌گویند هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات RNA شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن کسی باشد، وجود ندارد.

سازمان‌های دولتی بهداشتی در آمریکا می‌گویند شیر عرضه شده در فروشگاه‌ها در این کشور بی‌خطر است

این سازمان‌ها همچنین می‌گویند پاستوریزاسیون «احتمالا» ویروس آنفلوانزای پرندگان را در شیر غیرفعال می کند، آنها در عین حال اذعان می‌کنند که «قبلاً هیچ مطالعه ای در مورد اثرات پاستوریزاسیون بر روی ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد ماکیان (مانند H۵N۱) در شیر گاو انجام نشده است.»

خطر سویه جدید برای انسان چیست؟

تا کنون، خطر برای انسان‌ها محدود بوده است، اما چیزهای زیادی در مورد این سویه نمی دانیم، زیرا بسیار جدید است.

حداقل یک مورد ابتلای انسانی به این سویه جدید ویروسی در آمریکا گزارش شده است، اما هیچ مدرکی مبنی بر انتقال انسان به انسان این ویروس که شاخص اصلی تهدید همه‌گیری جهانی است، وجود ندارد.

کارشناسان می‌گویند هیچ شاهدی وجود ندارد که این ویروس جدید از آمریکای شمالی به سایر کشورهای جهان رسیده باشد.

آیا واکسن آنفلوانزای پرندگان داریم؟

واکسن‌هایی وجود دارند که می‌توانند علیه ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان موثر باشند، اما هنوز مشخص نیست که تاثیربخشی آنها در مقابل یک سویه خاص از این ویروس‌ها چقدر است و شرکت‌ها با چه سرعتی می‌توانند تولید آنها را افزایش دهند.

یک شرکت سازنده واکسن آنفلوانزای پرندگان می‌گوید واکسنش احتمالا می‌تواند در انسان‌ها در برابر این سویه جدید به عنوان عامل یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان محافظت ایجاد کند.

سازمان دارویی اروپا نیز یک واکسن آنفلوانزای پاندمیک ساخت شرکت آسترازنکا را با استفاده از سویه H۵N۱ تایید کرده است.

کد خبر 847941 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - آنفلوآنزای مرغی

دیگر خبرها

  • دستگیری عامل قدرت نمایی در رفسنجان
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • دستگیری عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان 
  • عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان دستگیر شد
  • دستگیری عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت