Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@00:10:48 GMT

ثبت بیش از 100 گزارش تخلف در مورد کرونا در سامانه سجام گیلان

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۸۰۶۱

ثبت بیش از 100 گزارش تخلف در مورد کرونا در سامانه سجام گیلان

معاون امور اجتماعی رئیس‌کل دادگستری گیلان با تأکید بر استفاده از حداکثر ظرفیت‌های مردمی باهدف مواجهه مناسب با ویروس کرونا تأکید کرد و گفت: بیش از 100 گزارش تخلف در سطح استان توسط دیده‌بانان استان گیلان در سامانه سجام قوه قضاییه ثبت‌شده است.

جان احمد آقایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت، با اشاره به همگامی دستگاه قضا با ستاد مقابله با کرونا، اظهار کرد: با عنایت به تأکید رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر همکاری همه‌جانبه دستگاه قضایی با ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در اقدامی نوآورانه و به‌منظور حمایت از اقدامات و مصوبات ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا، «صفحه ویژه گزارش‌های کرونا» را در سامانه سجام قوه قضاییه به آدرس sajam.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

scpd.ir فعال کرد.

وی با بیان اینکه همه شهروندان و آحاد مردمی می‌توانند با مراجعه به سامانه سجام نسبت به ثبت تخلفات اقدام کنند، افزود: خوشبختانه این موضوع با استقبال مردمی مواجه و گزارش‌های زیادی در این خصوص واصل‌شده است.

معاون امور اجتماعی رئیس‌کل دادگستری گیلان با اشاره به استفاده از ظرفیت دیده‌بانان پیشگیری تصریح کرد: با ورود ویروس کرونا به کشور و آماده‌باش تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها و استفاده حداکثری از امکانات، تجهیزات و نیروهای مردمی به‌منظور کنترل این ویروس، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان نیز از ظرفیت دیده‌بانان پیشگیری که به‌صورت داوطلبانه با دستگاه قضایی همکاری دارند برای پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس کمک گرفت.

آقایی با بیان اینکه طی فراخوانی از دیده‌بانان درخواست شد تا نسبت به ارسال گزارش پیرامون تخلفات مرتبط با ویروس کرونا در سامانه سجام قوه قضاییه به شرح احتکار، گران‌فروشی و هرگونه تخلف در توزیع اقلام بهداشتی موردنیاز مردم از قبیل ماسک، دستکش، الکل و ژل ضدعفونی بپردازند، افزود: این افراد درباره تهیه یا توزیع اقلام بهداشتی تقلبی و غیرمجاز، عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، جایگاه‌های عرضه سوخت، نانوایی‌ها و مراکز عرضه نان با توجه به موارد مندرج در صفحه ویژه گزارش‌های کرونا و سایر موارد یا تخلفاتی که به‌صورت عمده منجر به شیوع بیماری کرونا می‌شود اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه آحاد مردم و شهروندان می‌توانند گزارش‌های خود را به سامانه سجام قوه قضائیه به نشانی Sajam.scpd.ir ارسال تا توسط کارشناسان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مورد صحت سنجی و اقدام لازم قرار گیرد، گفت: گزارش‌های با فوریت به دستگاه یا سازمان‌های متولی امر ارسال و دادستان آن شهرستان به‌عنوان مدعی‌العموم بر عملکرد آن دستگاه و یا سازمان مسئول در جهت اقدامات لازم در راستای گزارش دیده‌بان، نظارت و پیگیری خواهد کرد تا گزارش منتج به نتیجه گردد.

معاون امور اجتماعی رئیس‌کل دادگستری گیلان با بیان اینکه برخی از تخلفات پس از ارجاع فوری به بازرسان صنوف و اتحادیه‌های مرتبط سریعاً اصلاح و رفع شده، افزود: در برخی موارد باوجود پیگیری مکرر اقدام اصلاحی لازم صورت نمی‌گیرد که نیازمند اقدام سریع و قاطع دادستان‌های محترم در برخورد با متخلفان است که هماهنگی لازم در این خصوص با دادسراهای سراسر استان به‌عمل‌آمده است.

آقایی با بیان اینکه تاکنون بیش از چهار هزار نفر در گیلان در سامانه سجام قوه قضاییه ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: این افراد که اصطلاحاً دیده‌بان پیشگیری نامیده می‌شوند در ۷۰ هسته عادی و تخصصی ساماندهی شده‌اند.

وی از حضور مکرر و نامحسوس دیده‌بانان پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در نانوایی‌های سطح استان خبر داد و تصریح کرد: برابر دستورالعمل‌های بهداشتی کشوری اگر خبازی های سطح شهر رعایت اصول بهداشتی در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا نداشته باشند در رصد نامحسوس دیده‌بانان این معاونت قرار می‌گیرند و برابر هماهنگی‌های قضاییه عمل‌آمده با ایشان برخورد قانونی خواهد شد.

معاون امور اجتماعی رئیس‌کل دادگستری گیلان با درخواست از همه مردم مبنی بر رعایت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در مقابله با ویروس کرونا در استان گیلان به‌منظور شکست این ویروس، گفت: از برخی از مسؤولان شهری و استانی نیز انتظار داریم از هرگونه اظهارنظر غیر کارشناسانه که باعث ایجاد استرس در بین مردم می‌شود، خودداری کنند و همه باید پایبند به اجرای مصوبات ستادهای ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا باشیم.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان قوه قضاییه کرونا دستگاه قضایی سامانه سجام قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم ویروس کرونا دیده بانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار گیلان از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم
  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • ۱۹ سامانه جدید ثبت تخلف سرعت در اهواز فعال می‌شود
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • کاهش ۱۶ درصدی سرقت‌ها در آذربایجان شرقی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال