Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بیستمین روز از فروردین ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به توقف تولید و فیلمبرداری اکثر آثار سینما و تلویزیون به دلیل شیوع کرونا اشاره کرد. تاریخ انتشار: 17:30 - 20 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۱۱۲۹

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیستمین روز از فروردین ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به توقف تولید و فیلمبرداری اکثر آثار سینما و تلویزیون به دلیل شیوع کرونا اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  شهید آوینی فردی پایبند به اصول فکری، اخلاقی و اسلامی

یاسر عسکری نویسنده و پژوهشگر فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مضمون کتاب «شهید فرهنگ» گفت: کتاب «شهید فرهنگ» حاوی ۱۵۱ خاطره از نزدیکان، همکاران، شخصیت ها، خانواده و دوستان شهید سید مرتضی آوینی است که همه این خاطرات گردآوری، تدوین و به صورت کتاب در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

وی در همین راستا بیان کرد: کتاب «شهید فرهنگ» خاطرات دوره‌های مختلف زندگی سید شهدای اهل قلم را در بر می‌گیرد، در ابتدای کتاب «شهید فرهنگ» زندگی خودنوشت شهید آوینی و در انتها آن گزیده‌ای از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده این شهید بزرگوار در تاریخ «۱۳۷۲/۲/۲» آمده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی پیرامون علت نگارش کتاب «شهید فرهنگ» بیان کرد: تنها شهید مرتضی آوینی، شهید فرهنگ نبوده است و ما شهدای فرهنگی و هنرمند کم نداشتیم اما این شهید بزرگوار شخصیتی خاص و متمایز داشت و همین باعث شد نام کتاب را شهید فرهنگ بگذارم. شاید بتوان گفت که شهید آوینی تنها شهید فرهنگی بود که توانست در سه دهه اخیر گفتمانی جدید برای فرهنگ و هنر در کشور به ارمغان بیاورد.

این نویسنده کتاب در همین راستا اظهار کرد: شهید آوینی در دفاع از مبانی سیره «امام خمینی(ره)» و گفتمان انقلاب اسلامی و خط شهدا، کوشا و بی‌قرار بود، این شهید بزرگوار رشادت و شجاعت فراوانی داشت، شهید آوینی در نهایت با دلبستگی شدید به خط و گفتمان اصیل «امام خمینی(ره)»، انقلاب اسلامی، احیای فرهنگ ایثار و شهادت خود نیز به شهادت رسید.

عسکری با اشاره به شخصیت جریان ساز شهید آوینی تصریح کرد: جامعیت، گستردگی مطالعات، اندیشه پویا و به روز شهید مرتضی آوینی سبب شد تا وی شخصیتی خاص و جریان ساز داشته باشد و در مقایسه با دیگر شخصیت‌های فرهنگی و هنری، اثرگذارتر و جریان سازتر باشد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

فیلمبرداری سریال «آقازاده» به دلیل شیوع کرونا متوقف شد/در قرنطینه خانگی هستم

سعید داخ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: من به شخصه تمامی فعالیت‌ها را تعطیل کرده و به طور کامل و مطلق در قرنطینه خانگی به سر می‌برم، البته همواره به همه توصیه می‌کنم که آن‌ها هم این روند را ادامه دهند.

وی با اشاره به توقف ضبط سریال «آقازاده» درباره حضورش در این اثر تاکید کرد: پیش از شیوع کرونا مشغول بازی در سریال «آقازاده» به کارگردانی بهرنگ توفیقی بودم اما این اثر بعد از کرونا متوقف شده و باید دید که شرایط به چه صورت پیش رفته و در چه زمانی بار دیگر فیلمبرداری آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

این بازیگر سینما درباره تجربه حضورش در شبکه نمایش خانگی اذعان کرد: من همیشه در هر کاری که بوده‌ام لذت برده‌ام و حالم در آثار خوب بوده است، در شبکه نمایش خانگی هم وضعیت همین طور است، البته آدم بد همه پیدا می شود، سر من هم کلاه گذاشته‌اند و پولم را خورده اند ولی من همیشه ترجیحم آرامش در کار است. 

بازیگر فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» در همین راستا ادامه داد:  تجربه این سالها باعث شده بد و خوب را بشناسم همچنين سعى مى كنم آدم‌ها را بنا به تجربه غربال کرده و همواره سعی می‌کنم با افرادی همکاری کنم که حالم کنارشان خوب باشد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

هیچ وقت به گیشه سینما باج نداده و نمی‌دهم/انتخاب بازیگران جوان همیشه برایم جذاب است

بهنام بهزادی نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون احتمال موفقیت فیلم سینمایی «من می‌ترسم» در گیشه گفت: فیلم سینمایی «من می‌ترسم» به هیچ عنوان با هدف گیشه ساخته نشده است، تاکنون به گیشه باج نداده و نمی‌دهم، البته اگر همچنان سینما وضعیت فعلی را دنبال کند به ساخت فیلم برای گیشه هم فکر می‌کنم. بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: سابقه کاری من طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد که در اکثریت مواقع برای فیلمسازی به دنبال موضوع یا مسئله‌ای می‌روم که دغدغه من بوده و هست، بنابراین طی سال‌های اخیر فعالی خود فیلمی را برای فروش نساخته‌ام و طبیعتا در هنگام تولید فیلم سینمایی «من می‌ترسم» نیز این اثر را به حساب فروش در گیشه نساختم.

این کارگردان سینما درباره شخصیت‌های فیلم «من می‌ترسم» اضافه کرد: شخصیت منصور در فیلم سینمایی «من می‌ترسم» ما به ازای بیرونی داشته است، اینطور نیست که کاملا براساس تخیل بوده باشد، این شخصیت همیشه در جامعه دیده شده و من هم بر همین اساس به طرح آن پرداختم.

بهزادی درباره علاقه خود برای انتخاب بازیگران جوان در آثارش اضافه کرد: وقتی فیلمنامه‌ای نوشته می‌شود بازیگران زیادی در ذهن کارگردان شکل می‌‌گیرد، به عنوان مثال ستاره پسیانی اولین گزینه من برای این فیلم سینمایی «من می‌ترسم» بود.

این کارگردان سینما در همین راستا ادامه داد: من همیشه علاقه‌مند حضور بازیگران جوان در فیلم هایم هستم، به طور طبیعی حضور بازیگران چهره برای سازنده منافعی دارد، اما به طبع این بازیگران خواسته‌هایی را هم دارند که همیشه مالی نیستند و شاید کار را برای کارگردان سخت کنند. البته گروه بازیگران حرفه‌ای من می‌ترسم کمال همکاری را با ما داشتند و مشکلاتی که برخی از همکاران از همکاری با بازیگران حرفه‌ای تحمل می‌کنند را ما نداشتیم.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.     شروع فاجعه بار فیلم فیلم مهیج «مکان آرام ۲» پس از شیوع کرونا

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فیلم سینمایی «مکان آرام ۲» به کارگردانی «جان کرازینسکی» اثری در ژانر تریلر و وحشت بعد از اکران موفقیت آمیز نسخه اول، شانس بالایی در گیشه برای خود متصور می شد اما این فیلم شروع فاجعه باری را در گیشه پشت سر می گذارد. 

این وضعیت به دلیل شیوع کرونا در سراسر جهان بر این فیلم تحمیل شده و باید منتظر شکست سنگین مالی آن باشیم. مکان آرام: بخش ۲ فیلمی رو به اکران در ژانر ترسناک به نویسندگی و کارگردانی جان کرازینسکی و محصول سال ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا است.

بیشتر بخوانید: جدول فروش هفتگی سینمای هالیوود را اینجا مشاهده کنید

امیلی بلانت، میلیسنت سیموندز، نوآ جوپ، کیلین مورفی و جایمن هانسو ستارگان فیلم هستند. این فیلم دنباله‌ای بر یک مکان ساکت محصول سال ۲۰۱۸ به‌شمار می‌رود. یک مکان ساکت: بخش ۲ قرار است توسط پارامونت پیکچرز در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۲۰، در ایالات متحده به نمایش درآید.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

«کار کثیف» روایتی نامنسجم از چالشی اجتماعی/تلاش «پدرام شریفی» برای ایفای نقش اول

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فیلم سینمایی «کار کثیف» جدیدترین ساخته خسرو معصومی سال گذشته پس از مدتی تاخیر توانست اکران در سینماهای کشور را تجربه کند، اما این فیلم در نهایت مبلغ بسیار پایینی معادل دویست میلیون تومان را برای خود به ثبت رساند. 

«کار کثیف» با فروش فوق به عنوان یکی از قعرنشینان سینما در سال گذشته معرفی شد، این فیلم با سوژه قرار دادن معضل بیکاری در ابتدا به امر سراغ اتفاق نسبتاً مناسبی رفته اما این ایده در طرح باقی مانده و در میان دیالوگ ها و اتفاقات نامنسجم فیلم کاملاً به حاشیه رانده شده است.

فیلم تازه خسرو معصومی مشکلات بسیار زیادی دارد که از جمله مهم ترین آنها می توان به انتخاب لوکشین های صرفاً زیبا اشاره کرد. معصومی اصرار دارد فیلم خود را در فضاهای باز بگیرد اما منطق اینگونه فضاها را فراموش کرده است.

بخش های ایران فیلم کاملاً در یکی از شهرهای شمالی گرگان می گذرد اما جالب آن که هیچکدام از شخصیت های حاضر در فیلم که کم هم نیستند به زبان محلی آن منطقه صحبت نمی کنند. انگار که یک عده از تهران به آن محل رفته و کل شهر را در دست گرفته اند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

افزایش سرانه مطالعه کتاب باعث مصونیت جامعه از آسیب‌های اجتماعی می‌شود

سمیه اسلامی نویسنده کتاب «برای زین اپ» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون استفاده از اوقات فراغت در روزهای اوقات فراعت گفت: سرانه مطالعه در هر کشور به معنای رشد و تعالی و آگاهی و درایت مردم آن کشور محسوب می‌شود، حال هر چه سرانه مطالعه در کشور افزایش پیدا کند اطلاعات و آگاهی افراد نیز به همان میزان افزایش پیدا خواهد کرد و این مهم سبب می‌شود تا مردم جامعه در برابر بسیاری از آسیب‌ها و ضربه‌ها مصون باشند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده  اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا اضافه کرد: مطالعه کتاب می‌تواند علاوه بر رشد و آگاهی بخشیدن به نسل امروز، ذخیره‌ای قابل قبول برای نسل آینده کشور نیز باشد، نسلی که می‌تواند خواندن و مطالعه کتاب را به عنوان یک الگو از نسل امروز برداشت کرده و برای زمانه خود به کار ببندد.

وی تاثیر آگاهی و اطلاعات را بر تحولات هر جامعه مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تصمیمات بزرگ برای هر جامعه‌ای وابستگی بسیاری به اطلاعات و آگاهی آن جامعه دارد، به عنوان مثال اگر قرار باشد که در یک جامعه تصمیمات بزرگی اتخاذ شود مردم با آگاهی از این مسئله می‌توانند انتخابی درست انجام دهند، این مهم بدون شک تاثیر مستقیمی بر توسعه و پیشرفت آن کشور خواهد داشت.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اینجا اینجا اینجا اخبار سینما سینمای ایران دلیل شیوع کرونا خبرگزاری میزان بیشتر بخوانید همین راستا فیلم سینمایی مرتضی آوینی گروه فرهنگی شهید فرهنگ شهید آوینی من می ترسم شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!

مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است. به همین دلیل و به مناسبت سالگرد انقلاب فرهنگی مصاحبه‌ای با مهدی ملکی و محمد مهدی انتظار برای بحث و بررسی این مستند انجام داده ایم که در ادامه از نظر شما می‌گذرد.

آقای انتظار، ممنون از وقتی که در اختیار ما قراردادید. به عنوان سوال اول، آیا انقلاب فرهنگی زمینه‌های تاریخی هم داشته است یا صرفا اتفاقی مقطعی در ابتدای انقلاب بوده است؟


واقعیت این است که طرح انقلاب فرهنگی از دهه ۴۰ در ذهن امام (ره) بوده است، چون ایشان، ۱ دی ماه سال ۱۳۴۰، درخواست اسلامی کردن دانشگاه‌ها را به نخست وزیر وقت ارائه کرده بودند و این موضوع ریشه‌ای تاریخی داشته است.


اما این امر محقق نشد تا سال ۵۹ که ۱ سال و اندی از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود و حالا دانشگاه‌ها تبدیل به میدان جنگ گروه‌های سیاسی و شبه نظامی شده بود و نیاز به تغییر و تحول و انقلاب فرهنگی احساس میشد!


به طوری که در محوطه حیاط دانشگاه کمک مالی برای کومله‌هایی که در حال اغتشاش در مرز‌ها بودند جمع آوری می‌شد! حالا فضای دانشگاه به هر مکانی شبیه بود الا محل تحصیل!


امام (ره) در آن زمان پیام و یا دستوری برای انجام انقلاب فرهنگی صادر کردند؟


بله، با بیانیه نوروزی معروف امام (ره)، دانشجویان انجمن اسلامی دست به کار شده و به صورت جدی‌تر از قبل در مقابل گروه‌های چپ به میدان آمدند. یکی از چالش‌های اساسی ما بحث هماهنگی مصاحبه با اشخاص سیاسی بود که به دلایل مختلف حاضر به انجام مصاحبه نبودند.


آقای ملکی، چطور شد که به فکر ساخت این مستند افتادید؟


روایت تاریخ کار بسیار حساسی است. باید همزمان تلاش می‌کردیم هم روایتی بی طرف ارائه دهیم و از همه طیف‌های سیاسی حرف برای گفتن داشته باشیم و هم حواسمان باشد نوک روایت‌مان آنقدر گرد نشود که اثرگذاری و جریان‌سازی اجتماعی اش را از دست بدهد و تبدیل به کاری خنثی شود. ما احساس کردیم چند دهه بعد از انقلاب نیاز به بازخوانی تاریخی از انقلاب فرهنگی داریم و چرا آن رویداد رخ داد و به همین دلیل به فکر ساخت این مستند افتادیم که اصطلاحا مختصر و مفید بگوئیم انقلاب فرهنگی دقیقا چه بود و چرا اتفاق افتاد و آیا در نهایت موفق بود یا خیر!


با چه افرادی برای ساخت این مستند مصاحبه کردید؟


آقای دکتر سیدنژاد و حجت‌الاسلام سید عباس نبوی و آقای دکتر فتح‌الله اُمّی به ما لطف داشتند و با درخواست اولیه ما برای مصاحبه موافقت کردند. در وهله بعدی تلاش کردیم با دکتراحمدی نژاد مصاحبه کنیم، چون در آن برهه تاریخی ایشان از پیشروان جنبش‌های دانشجویی بودند و در روایت ما از جریان انقلاب فرهنگی، نقش قابل توجهی داشتند، اما متاسفانه مسئولین دفتر ایشان پاسخگو نبودند و در این رابطه هرچه تلاش کردیم بی فایده بود. آقای دکتر صادق زیباکلام، شخصی بود که تصمیم گرفتیم بعنوان جایگزین دکتر احمدی‌نژاد به سراغشان برویم. گرچه او، خودش از اعضای انجمن اسلامی نبود، اما از دانشجویان فعال آن زمان بود که حالا به عنوان یک استاد علوم سیاسی مشغول می‌توانست مشاهدات خود از آن جریان را برای ما روایت کند.


آقای انتظار، روند پژوهش، فیلمنامه نویسی، تولید و پس تولید مستند تا اطلاع ثانوی تعطیل چقدر طول کشید؟


حدود یکسال طول کشید.


چرا انقدر طولانی؟


طی این پژوهش‌ها به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی دانشگاه‌ها که در آن مقطع به محل نزاع گروه‌های سیاسی بدل شده بود، امری اجتناب‌ناپذیر بود، اما اصلاحاتی که در آن دوسال تعطیلی اتفاق افتاد، به قدری پختگی نداشت که منجر به یک تغییر بزرگ و اصطلاحا "انقلاب" شود. شاید به قول حرف‌های آقای فتح‌الله اُمّی کلمه انقلاب فرهنگی، لااقل برای اصلاحاتی که رخ داد اشتباه بود، شاید اگر عنوانش انقلاب آموزشی گذاشته می‌شد، پذیرش بیشتری داشت.


قبل از مستند شما، مستند‌های دیگری هم با این موضوع ساخته شده است یا خیر؟


راجع به موضوع انقلاب فرهنگی تا به حال چند مستند بلند و نیمه بلند تولید شده است. اما ما در "تا اطلاع ثانوی تعطیل" سعی کردیم جدای از روایت ماجرا، از یک زاویه جدید به مسئله نگاه کنیم و رویکرد مان نقد انقلاب فرهنگی بود و به همین دلیل با کار‌های دیگر تفاوت‌های جدی دارد و شباهتی ندارد.


به عنوان سوال آخر، اگر نکته‌ای دارید در خدمت شما هستیم.


به عقیده من ریشه بسیاری از چالش‌های فرهنگی اجتماعی امروز جامعه ما به آن دوران باز می‌گردد. شاید اگر اقدامات و اصلاحاتی که تحت عنوان انقلاب فرهنگی رخ داد، با پختگی بیشتری انجام می‌شد وضعیت امروز دانشگاه‌ها و حتی جامعه وضعیت بهتری می‌بود و شاهد چنین وضعی در دانشگاه‌ها نمی‌بودیم.


ممنون از شما دو بزرگوار به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادید.


سلامت باشید.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است