Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@06:59:45 GMT

تعویق در رونمایی از دستاوردهای هسته‌ای به علت کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۲۲۹۰

تعویق در رونمایی از دستاوردهای هسته‌ای به علت کرونا

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت به علت شیوع کرونا رونمایی از ۱۲۲ دستاورد هسته‌ای به تعویق افتاده است.

به گزارش مشرق، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در حوزه تحقیق و توسعه به خصوص غنی سازی عملا هر نوع و تعداد سانتریفیوژ را می‌توانیم بسازیم و به سطحی رسیده ایم که می‌توانیم آن‌ها را صنعتی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز کمالوندی در ادامه گفت: در حوزه فنی هیچ محدودیتی نداریم و هر نوع تحقیق و توسعه‌ای که نیاز داشته باشیم در داخل برجام می‌توانیم انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: کدام «کلید» قفل پیشرفت را باز کرد؟

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: انواع سانتریفیوژ جدید را می‌توانیم تولید کنیم و ظرفیت تولید ما الان برابر با قبل از برجام است و در تولید و ساخت برخی سانتریفیوژهای پیشرفته به سطحی رسیده ایم که می‌توانیم آنها را صنعتی کنیم.

وی در گفت‌وگو با شبکه خبر با بیان این که روزانه ۶۰ سانتریفیوژ پیشرفته می‌سازیم گفت: با وضعیت فعلی ما در غنی سازی قطعا تولید ۲۵۰ هزار سو قابل تحقق است، اما بنای ما این است که به یک میلیون سو برسیم.

کمالوندی با بیان این که تحریم برای این است که مانع پیشرفت کشور شوند، درباره ساخت نیروگاه ۲ بوشهر هم گفت: نیروگاه ۲ تا یک سوم پیشرفت دارد و تا سال ۱۴۰۴ ساخته خواهد شد و با فاصله ۲ سال کار نیروگاه سوم نیز آغاز خواهد شد.

 سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که به علت شیوع کرونا و دستور رئیس جموری معرفی و رونمایی از ۱۲۲ دستاورد هسته‌ای به تعویق افتاد افزود: این دستاوردها به حوزه‌های پزشکی و صنعت و انرژی مربوط می‌شوند از جمله تعدادی رادیو داروی جدید که در حوزه سرطان کاربرد دارند یا پیشران هسته‌ای که در زیردریایی‌ها و کشتی‌ها مورد استفاده دارد و لیزرهایی با توان بالا و متوسط که کاربرد صنعتی دارد.

وی حوزه ترکیبات ایزوتوپی دوتره را حوزه جدیدی در دنیا دانست و افزود: حدود ۴۲ ماده دوتره هم تولید شده که با موارد قبل که ساخته ایم تعدادشان در مجموع ۱۵۰ نوع دوتره می‌شود که مورد استفاده دارویی و تحقیقاتی دارد و ما در این حوزه جزو چهار و پنج کشور دنیا هستیم و صادرات هم داریم.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید بوشهر مشرق سازمان انرژی اتمی بهروز کمالوندی برجام نیروگاه شبکه خبر پیشران هسته ای دستاورد هسته ای کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۲۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان

به گزارش قدس آنلاین، رسانه‌های محلی ازبکستان نوشتند: شرکت دولتی «روس‌اتم» روسیه به عنوان پیمانکار ساخت اولین نیروگاه هسته ای در ازبکستان انتخاب شده است.

این پروژه نیروگاه هسته‌ای شامل ساخت دو واحد نیروگاهی مجهز به راکتورهای نوع VVER-۱۲۰۰ است. این نوع راکتور متعلق به نسل «۳+» بوده و بالاترین استانداردهای بین المللی ایمنی و کارایی را داراست.

انتظار می رود راه اندازی اولین واحد برق در سال ۲۰۳۰ انجام شود و راه اندازی واحد دوم برای سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی شده است. هزینه اولیه این پروژه ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

نشریه استرانا روس اتم (Strana Rosatom) خاطرنشان می کند که ساخت نیروگاه هسته ای گام مهمی در توسعه زیرساخت های انرژی ازبکستان خواهد بود و منبع انرژی قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست را برای این کشور فراهم می کند.

قرارداد همکاری بین ازبکستان و روسیه برای ساخت این ایستگاه در دسامبر ۲۰۱۷ امضا شد. پس از آن، شرکت توسعه انرژی هسته ای اوزاتم (Uzatom) در ازبکستان ایجاد شد.

شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه «روس‌اتم» طی سال‌های اخیر به کشورهای آسیای مرکزی پیشنهاد ساخت نیروگاه‌های هسته ای با شرایط مطلوب را داده است؛ قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان چنین پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف دریافت کرده اند و گام‌هایی را برای احداث این نیروگاه‌ها برداشته‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر گروسی به ایران را تایید کرد
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • کمالوندی: گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای