Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@04:12:32 GMT

کرونا با عصر سرمایه‌داری چه خواهد کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۳۵۴۷

یک پایگاه خبری در استرالیا با اشاره به شیوع بیماری « کووید-۱۹ » در دنیا به تحلیل ناکارآمدی‌های نظام سرمایه‌داری پرداخته و نوشته این بیماری‌ همه‌گیر انگاره‌های زیربنایی این ایدئولوژی را با پرسش‌هایی جدی روبرو کرده است. 

اخبار بین الملل- پایگاه «ای‌بی‌سی‌نیوز» یادداشت خود با عنوان «آیا سرمایه‌داری به پایان رسیده» را با اشاره به سخنان وزیر کشور استرالیا آغاز کرده که بعد از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر حمله گروهی از افراد به فروشگاه‌ها برای سرقت اجناس از جمله دستمال توالت گفته بود: «ظاهراً ما آدم‌هایی دارم که به فکر سودجویی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی اضافه کرد: «آنها دارند غارت می‌کنند. هدف آنها مصرف نیست. فکر می‌کنم یا قصد دارند این محصولات را به خارج از کشور بفرستند و یا آن را در بازار سیاه بفروشند.»

ای‌بی‌سی‌نیوز نوشته برای بسیاری از مردم سخنان وزیر کشور استرالیا کاملاً مفهوم بود. در بحبوحه بحران و در شرایطی که قشر عظیمی از مردم استرالیا بیکار مانده‌اند و طیف وسیعی از شرکت‌ها بزرگ و کوچک در سراسر دنیا با کاهش درآمد یا تعطیلی مواجهند، سودجویی از یک مصیبت بشری کاری مشمئزکننده به نظر می‌رسد. 

با وجود این، رسانه استرالیایی می‌نویسد: «فقط یک مشکل در اینجا وجود دارد و آن اینکه کل نظام تولید اقتصادی و سازمان اجتماعی ما روی سودجویی بنا شده.»

«ای‌بی‌سی» می‌افزاید: «به عنوان یک اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد، دولت‌های متمادی طی نیم قرن اخیر از این ایده که دولت نباید در امور تجاری دخالت کند استقبال کرده‌اند. آنها به تبلیغ خصوصی‌سازی و بازیافت سرمایه پرداخته و این باور را ترویج کرده‌اند که تجارت آزاد و دخالت حداقلی دولت، تولید حداکثری ثروت به بار خواهد آورد و به تعالی کل جامعه منجر خواهد شد.»

  ای‌بی‌سی‌نیوز نوشته است: «اما این فلسفه‌ای است که اکنون زیر سوال رفته است، زیرا با آنکه تجارت آزاد و فرمول‌های ریاضی زیربنایی آن هنوز هم صدق می‌کنند بسیاری از اقتصاددانان طی سال‌های گذشته از مفهوم مهم دیگری در سویه دیگری از بحث چشم‌پوشی کرده‌اند.»

«آنها مسئله توزیع را فراموش کرده‌ و به این فکر نکرده‌اند که معضلات چطور تقسیم می‌شوند. آنها توجهی به این نداشتند که ثروتمندان چطور به طرز دیوانه‌وار ثروت‌اندوزی می‌کنند در حالی که استاندارهای زندگی طبقه کارگر در سراسر جهان نزول می‌یابد.»

در ادامه این تحلیل به همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ پرداخته شده و آمده است: «ظرف چند ماه که یک بیماری همه‌گیر در دنیا شیوع پیدا کرده همه پیش‌فرض‌های ذهنی ما درباره مدیریت اقتصادی زیر سوال رفته است. اجتماع، ناگهان رقابت را اصلی‌ترین نیروی برانگیزاننده ما قرار داده است.»

نگارنده در بخش دیگری از یادداشت نوشته دولت نخست‌وزیر استرالیا در پرتو شیوع این بیماری از انگاره‌های سرمایه‌دارانه خود دست کشیده است: «دولت موریسون، ظرف تنها چند هفته از بخش زیادی از ایدئولوژی خود دست کشیده است. دولت او مجبور به درک این شده که بقا مهم‌تر از سود است، که بازارها همیشه کارآمد نیستند و در راستای نفع بهینه جامعه عمل نمی‌کنند و اینکه گاهاً دخالت عظیم دولت در اقتصاد از اهمیت حیاتی برخوردار است.»

 ای‌بی‌سی نیوز نوشته با آنکه این تحولات با سرعتی شگرف و شوک‌آور اتفاق افتاده‌اند اما وقوع آنها برای شرکت‌ها و کارگران پدیده‌ای میمون است.    

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کووید ۱۹ سرمایه داری تجارت آزاد سرمایه داری کووید ۱۹ بی سی نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر

دانشجویان و کارکنان فعال دانشگاه سیدنی استرالیا یک اردوگاه همبستگی با مردم غزه راه‌اندازی کردند که شامل تظاهرات دانشجویی، چادر زدن و سخنرانی پیرامون فلسطین در محوطه دانشگاه است.

به گزارش الجزیره، این اردوی دانشجویی با بنر‌های بزرگی حاوی نوشته‌های «فلسطین را آزاد کنید» و «از رودخانه تا دریا» مزین شده بود.

گفته می‌شود این اردو با سخنرانی یک فعال دانشجویی در مورد جنگ غزه آغاز شده و در آن دانشجویان از مدیریت دانشگاه درخواست کردند که هر گونه رابطه با اسرائیل را قطع کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که دانشجویان از چندین دانشگاه مختلف استرالیا در این اردوگاه حضور داشتند. 

این اردو در حالی در محوطه دانشگاه سیدنی برگزار شده که طی هفته گذشته، در آمریکا نیز اعتراضات دانشجویی پیرامون جنگ غزه افزایش یافته است. در حال حاضر تعدادی اردوگاه در دانشگاه کلمبیا، ییل و نیویورک برقرار است و پلیس برای دستگیری تظاهرکنندگان به محوطه چندین دانشگاه فراخوانده شده است.  خواسته دانشجویان در این تظاهرات برقراری آتش‌بس دائمی در غزه، پایان دادن به تامین نظامی رژیم صهیونیستی و قطع رابطه با شرکت‌هایی است که تسلیحات جنگ را تامین می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تلاش برای نجات ده‌ها نهنگ به گل نشسته در غرب استرالیا
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • جنجال جدید ماسک؛ «میلیاردر متکبر»!
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • رشد ۱۲ برابری میزان سرمایه گذاری خارجی در گلستان