Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا ابراهیمی گفت: زن می‌تواند با حیای خود در جامعه در نقش یک جهادگر زمینه ساز ظهور حاضر شود و کیفیت بندگی و حمایت از امام عصر را به فرزندان خویش بیاموزد.

«زهرا ابراهیمی» در گفتگو با با خبرنگار با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان در خصوص نقش زنان در عصر غیبت و تربیت فرزندانی مهدی باور و مهدی یاور اظهار داشت: اگرچه هرساله خود را برای جشن میلاد آماده می کردیم و کوچه و خیابان ها را آذین می نمودیم، اما امسال ویروس کرونا توفیق آذین بندی و سرور اجتماعی را از ما گرفت،  ولی در عین حال وظایف ما در عصر غیبت همواره برقرار است و بر هر مرد و زن واجب و لازم است که به مسئولیت‌های خویش در زمان غیبت واقف باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به وظایف منتظران در عصر غیبت گفت: زمینه سازی برای رسیدن به ظهور، وظایفی را بر عهده ی زنان می گذارد و آن ها به طور خاص و ویژه قادر خواهند بود هم به خودسازی پرداخته و هم با توجه به نقش مادری و همسری به تربیت نسل منتظر اقدام نمایند.

 

وی متذکر شد: از جمله ویژگی های مورد سفارش برای زنان، امر حیاست، حیا اگرچه برای زن و مرد لازم است اما طبق روایت داشتن این ویژگی برای زنان ضروری تر می باشد، امام صادق علیه السلام می فرمایند:اَلحَياءُ عَشَرَةُ أَجزاءٍ تِسعَةٌ فِى النِّساءِ و َواحِدٌ فِى الرِّجالِ؛حيا ده جز دارد، نه جزء آن در زنان است و يك جزء در مردان.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: با توجه به شرایط امروزی اجتماع و نگاه ابزاری دنیای غرب به زن و همچنین تلاش غرب برای تسری دادن این نوع نگاه  به کشورهای دیگر، بر زنان لازم و واجب است  که برای تقویت ویژگی حیا در وجود خود بسیار کوشش نمایند.

 

وی با بیان اینکه قطعا تقویت حیا در وجود زن،  نه تنها از حیث فردی برای خودسازی و تهذیب شخصی او موثر است بلکه مهمتر از آن تاثیرات اجتماعی بسیار قوی نیز دارد خاطر نشان کرد: نقش زنان را در بلایی که امروزه از ناحیه ی فسادهای اخلاقی بر سر جامعه ی ما می آید، نمی توان کتمان کرد اگرچه مردان در این امر نیز سهم خود را دارند.بنابراین رعایت حیا از جانب زنان می تواند درحل این معضل موثر باشد.

 

ابراهیمی اضافه کرد: گاهی برخی از افراد به دنبال راهکارهای سخت و یا عجیب و غریب می گردند تا خود را لایق حضرت ولی عصر(عج) قرار دهند در حالی که برای رسیدن به لبخند رضایت امام معصوم علیه السلام لازم نیست اعجازی صورت پذیرد یا اتفاق خارق العاده ای رخ دهد. رعایت حیا در جلسات خانوادگی و دوستانه و در محیط کار و درس و دانشگاه و همچنین حفظ حریم ها در گروه ها، پیج ها و کانال های مجازی از مصادیق عفت ورزی بانوان است که با اهتمام بر آن قادر خواهند بود نام خود را در لیست زمینه سازان ظهور ثبت نمایند.

 

کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی اضافه کرد: اگرچه برخی از روی جهالت برچسب به روز نبودن را به بانوان مومنه و محجبه می زنند و حفظ حجاب و حیا،  گاهی ممکن است نتیجه ای جز مطرود شدن از جمع های خانوادگی و حتی اجتماعی را نداشته باشد،  اما از نگاه دین، تحمل این سختی ها برای زنان نوعی جهاد محسوب شده و نزد خداوند متعال دارای اجر خواهند بود.

 

این کارشناس مذهبی افزود: یکی از عواملی که امروزه برخی از زنان را به سمت کم حجابی و بی حیایی سوق می دهد، عدم پذیرش توسط سایر زنان و فرار از سرزنش های جاهلانه است، وقتی یک زن به هویت حقیقی خویش پی ببرد و وجود خود را نه ابزار،  بلکه حقیقتی باارزش بپندارد هرگز در برابر این مشکلات تسلیم نمی گردد، بی شک اصلاح و تحول درونی زنان به سمت حیا، منجر به اصلاح اجتماعی خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: مهمترین شاخصه حکومت مهدوی اخلاق محوریست، پس بر همه ی ما لازم است که برای سنخیت روحی و رفتاری پیدا کردن با این حکومت تلاش کنیم و راه هم سنخ شدن با حکومت مهدوی تجلی اخلاق در وجود انسان است و از مهمترین جلوه های اخلاق اسلامی در وجود یک زن رعایت حیاست،  پس زنان جامعه ی ما با رصد کردن میزان حیای خویش می توانند میزان سنخیت روحی و رفتاری خود را با حکومت مهدوی محک بزنند.

 

کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی ادامه داد: وجود حیا در زن توجه او را از امور بی ارزش به سمت امور مهم سوق می دهد. هنگامی که زن بنای کار خودش را بر بی حیایی در اجتماع بگذارد،  خواه ناخواه تمام توجه اش به پذیرش توسط اجتماع معطوف می گردد و همواره خود را در مسابقه ی بی پایانی می پندارد که باید با تقویت مُد و مُد گرایی در خود، برنده ی این مسابقه باشد، به همین علت وقت و هزینه ی او صرف پسند اجتماع می گردد و برای وظایف اصلی خویش یعنی تربیت فرزند و همسرداری وقت و حوصله ای نخواهد داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: این گروه  از زنان در بزنگاه های اجتماعی نیز از قدرت لازم برای حضور برخوردار نخواهند بود، خداوند در قرآن می فرماید:يا اَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا قُواَنْفُسَكُمْ وَ اَهْديِكُمْ نَاراً  اي كساني كه ايمان آورده ايد خود و فرزندان تان را از (عذاب) آتش حفظ كنيد.

 

ابراهیمی یادآور شد:  با نظر به آیات الهی بدین نتیجه می رسیم که توجه به سعادت اخروی فرزندان از وظایف والدین است، لذا نقش مادران در تربیت نسلی منتظر می تواند به سعادتمندی فرزندان منجر گردد.

 

وی با بیان اینکهب برخیاز بانوان به وجود حضرت ولی عصر (عج) علاقمند هستند و خود را منتظران ظهور می دانند،  اما در رفتار خود حیای لازم را در برابر نامحرم بخرج نمی دهند گفت: این نوع انتظار،  انتظار سازنده نخواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکهز زنانبه دلیل داشتن عواطف و احساسات قوی، دلشان رحیم و مهربان است و به همین دلیل بهتر می توانند عطوفت و مهربانی امام زمان را به فرزندان خود منتقل کنند افزود: در دیدگاه اسلام اساس خانواده بر مهر و محبت بنا شده و گرداننده ی اصلی چرخ محبت در زندگی، زنان هستند، بنابراین زنان می توانند با تزریق محبت الهی در وجود فرزندانشان، آنان را یارانی آماده در رکاب حضرت بار بیاورند.

 

کارشناس مذهبی ادامه داد: یک زن وقتی با حیای خود در جامعه در نقش یک جهادگرزمینه ساز ظهور حاضر گردد،  می تواند به شکل عملی کیفیت بندگی و حمایت از امام را به فرزندان خویش بیاموزد.

پایان پیام/126

منبع: شبستان

کلیدواژه: عصر غیبت امام زمان اخلاق اصفهان زنان حکومت مهدوی برای زن ی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه
  • اعتراض دانشجویان مساله فلسطین و غزه را جهانی کرد
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده