Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@15:47:25 GMT

سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری عربستان در غول نفتی نروژ

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۶۰۲۷

سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری عربستان در غول نفتی نروژ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ انگلیسی، براساس اعلام منابع آگاه، این صندوق بخش عمده سهام خود را در بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده نفت نروژ هفته گذشته جمع آوری کرد.

براساس اظهارات این منابع، به طور دقیق مشخص نیست که صندوق سرمایه گذاری ملی عربستان چه زمانی اقدام به خریداری سهام در این شرکت کرده و اینکه آیا همچنان در حال خرید سهام است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق ۳۲۰ میلیارد دلاری ثروت ملی عربستان که توسط «یاسر الرومیان» اداره و کنترل آن برعهده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است، با هدف تبدیل شدن به بزرگ‌ترین صندوق سرمایه گذاری ملی جهان، از آشفتگی بازار نفت و افت ارزش بازار بورس استفاده کرده است.

این صندوق اوایل هفته جاری اعلام کرد که سهام خود را در شرکت کارنیوال کورپوریشن (بزرگ‌ترین شرکت خدمات توریستی و گردشگری آمریکایی-بریتانیایی) تا ۲۶ مارس به ۸.۲ درصد افزایش داده است.

نشریه اقتصادی Finansavisen نروژ هفته جاری گزارش داد که شعبه عربستان بانک جی‌پی مورگان چیس به نیابت از یک موکل ناشناس، در یک نوبت ۱۴.۵ و در نوبت دیگر ۶.۴ میلیون سهم در شرکت اآکوینور خریداری کرده است.

صندوق‌های ثروت ملی کشورهای حاشیه خلیج فارس با آگاهی از فروپاشی قیمت نفت و آشفتگی بازار جهان، در حال باز کردن کانالی به منظور بازگرداندن میلیاردها دلار از دست رفته خود هستند تا از این طریق با کاهش رشد اقتصادی ناشی از کووید -۱۹ مقابله کنند.

براساس گزارش مؤسسه مالی بین المللی (IIF)، کاهش دارایی‌های صندوق‌های سرمایه ملی کشورهایی همچون قطر، امارات و عربستان برای تجاوز از ۳۰۰ میلیارد دلار در سال جاری مستعد است.

عربستان در مقایسه با سال ۲۰۱۵ یعنی آخرین باری که قیمت نفت خام دچار فروپاشی شد، احتمالاً به جای برداشت از صندوق ثروت ملی خود بر وام گرفتن تمرکز خواهد کرد. «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان ماه گذشته گفت که ریاض برای تأمین کسری بودجه خود که به شکلی قابل انتظار نسبت به قبل بیشتر خواهد بود، به جای کاهش ذخایر، به وام گرفتن روی خواهد آورد.

صندوق ثروت ملی عربستان به عنوان یکی از بخش‌های کلیدی تلاش ولیعهد سعودی در راستای تمرکز زدایی اقتصاد ریاض از وابستگی به نفت، در سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های جسورانه‌ای را انجام داده و سهام خود را در شرکت اوبر، تسلا افزایش داده و به صندوق گروه سافت‌بنک موسوم به چشم انداز سافت بنک قول حمایت داده است.

با این حال، افزایش سهام در یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بین‌المللی نفت همچنان غیرعادی است به ویژه اینکه الرومیان اداره شرکت نفتی آرامکو عربستان را نیز برعهده داشته و در عین حال مشاور نزدیک ولیعهد سعودی نیز محسوب می‌شود؛ کسی که سیاست‌های مرتبط با تولیدات نفتی عربستان را تببین کرده و روی قیمت‌های جهانی نفت نفوذ زیادی دارد.

سهام اکوینور پیش از آنکه هفته گذشته ۱۸ درصد رشد کند، در سال جاری بیش از ۳۰ درصد ریزش کرد و ارزش کنونی آن در بازار ۴۴ میلیارد دلار است.

این شرکت همگام با سایر غول‌های نفتی جهان اعلام کرد که هزینه‌های سرمایه‌ای خود را به به اندازه ۲۰ درصد کاهش خواهد داد.

کد خبر 4896259

منبع: مهر

کلیدواژه: قیمت نفت تولید نفت نروژ عربستان سعودی ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران تولید نفت ایالات متحده آمریکا اوپک گمرک ایران قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی بورس تهران وزارت صنعت معدن و تجارت بورس نفت خام وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سرمایه گذاری بزرگ ترین ثروت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۶۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری دارند بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: گاهی خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری داری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • مزایده اموال شناسایی شده متهم پرونده کثیرالشالکی بهمئی
  • استقبال چشم‌گیر از صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن
  • انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام خمینی
  • سود ۳ میلیون دلاری پرسپولیس از خصوصی‌سازی
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟