Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@23:49:17 GMT

دریافت وام از صندوق بین المللی پول به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۴۵۶۷

دریافت وام از صندوق بین المللی پول به کجا رسید؟

خبرگزاری میزان- در پی درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از صندوق بین المللی پول برخی نشریه‌ها اعلام کردند دولت آمریکا قصد دارد از پرداخت این وام جلوگیری کند. تاریخ انتشار: 08:30 - 21 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۱۱۴۱

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، صندوق بین‌المللی پول یک سازمان بین‌المللی محسوب می‌شود که وظیفه نظارت بر اجرای سامانه پولی بین‌المللی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح بنیان‌گذاری صندوق بین‌المللی پول در کنفرانس برتون وودز در ژوئیه ۱۹۴۴ که ساختار اقتصادی جهان پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت به وجود آمد و در دسامبر ۱۹۴۵ کار خود را آغاز کرد.

هدف اولیه صندوق بین‌المللی پول، تضمین ثبات در نظام پولی بین‌المللی است، که به‌وسیله نرخ‌های ارز و پرداخت‌های بین‌المللی به کشور‌ها امکان می‌دهد با یکدیگر تجارت کنند.

از دیگر اهداف صندوق بین المللی پول می‌توان به گسترش همکاری‌های پولی بین‌المللی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین‌الملل اشاره کرد.

همچنین ایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارز‌ها وتهیه منابع لازم از طریق منابع عمومی صندوق، به منظور کمک به کشور‌های عضو دارای کسری تراز پرداخت‌ها از دیگر اهداف این صندوق به شمار می‌رود.

در حال حاضر ۱۸۹ کشور عضو صندوق بین المللی پول هستند و در زمینه تقویت همکاری پولی جهانی، تأمین ثبات مالی، تسهیل تجارت بین‌المللی، افزایش اشتغال، بهبود رشد پایدار و کاهش فقر در جهان فعالیت می‌کنند.

هر کشور عضو که با مشکل کسری موقت تراز پرداخت‌ها روبرو شود می‌تواند بر اساس پایه پول خود، ارز مورد نیاز خود از صندوق را دریافت کند.

وام دریافتی از صندوق بین المللی پول باید ظرف مدت سه تا پنج سال، بازخرید شود و در مقابل، اعضایی که دچار کسری شده اند بر پایه مفاد قرارداد، ملزم به مشورت با صندوق جهت بهبود تراز پرداخت‌های خود هستند.

ایران توافق بلاتکلیفی برای دریافت تسهیلات از صندوق بین المللی پول ندارد

باتوجه به شیوع ویروس کرونا در اسفندماه ۹۸ ایران پس از حدود ۵۰ سال از صندوق بین المللی پول درخواست وامی به ارزش پنج میلیارد دلار کرد و این درحالی است که ایران وام یا توافق بلاتکلیف برای دریافت تسهیلات از صندوق بین المللی پول ندارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ایران برای اولین بار در سال ۱۳۳۰ و بعد از مسائل اقتصادی و اجتماعی به‌وجود آمده پس از جنگ جهانی و کاهش درآمد‌های نفتی از این صندوق درخواست وام کرد و این صندوق ایران را واجد شرایط دریافت وام تشخیص داد و پس از آن تا سال ۱۳۵۰ در مجموع ۱۸۴.۲ میلیون SDR از صندوق بین المللی پول دریافت شد که تا سال ۱۳۵۲ بازپرداخت گردید.

وام اضطراری ۵۰ میلیارد دلاری برای کشورهای درگیر کرونا

این درخواست در حالی مطرح شد که پیش از این رییس صندوق بین المللی پول از در نظر گرفتن یک بسته وام اضطراری ۵۰ میلیارد دلاری برای کشور‌هایی که بیشترین درگیری را با ویروس کرونا دارند خبر داده بود.

در این بین نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی می‌گوید دولت آمریکا قصد دارد از پرداخت وام ۵ میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول که ایران برای مبارزه با ویروس کرونا آن را درخواست داده، جلوگیری کند.

از طرفی این نشریه اعلام کرد مقام‌های ارشد دولت ترامپ معتقدند که ایران هنوز به حساب‌های میلیارد دلاری دسترسی دارد و اگر اجازه پرداخت این وام داده شود تهران قادر خواهد بود آن را به سایر صندوق‌ها برای کمک به اقتصاد خود انتقال دهد.

این درحالی است که محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور در مصاحبه‌ای تاکید کرد هیچ کشوری از جمله آمریکا حق وتوی درخواست وام از سوی اعضای صندوق بین‌المللی پول را ندارد و سیاست صندوق بین المللی پول این است که در ارزیابی و تایید درخواست‌های وام، منصفانه عمل کند.

رئیس جمهور نیز در تازه‌ترین صحبت‌های خود گفته است ما از همه مجامع بین‌المللی می‌خواهیم که در این شرایط به وظایف قانونی خود عمل کنند که اگر میان ما و دیگر کشور‌ها تبعیض قائل شوند نه برای ما و نه برای افکار عمومی جهان قابل قبول نیست.

سهام دار اصلی صندوق بین المللی پول آمریکاست

در همین راستا میرهادی رهگشایی کارشناس اقتصاد بین الملل در گفت و گو با خبرگزاری میزان درباره درخواست وام ایران از صندوق بین المللی پول اظهار کرد: سهام دار اصلی صندوق بین المللی پول آمریکاست و این صندوق تنها در موارد خاصی می‌تواند بدون مجوز سهامداران اصلی که در راس آن آمریکا قرار دارد تصمیم گیری کند.

وی افزود: در این زمینه اگر با درخواست وام ۵ میلیارد دلاری آمریکا موافقت نشود می‌تواند اعلام کند که آن درخواست مورد تایید سهامداران واقع نشده است.

این کارشناس اقتصاد بین الملل تاکید کرد: صندوق بین المللی پول همچنان ادعای بی طرفانه دارد، اما مشخص است که تحت سلطه آمریکا قرار دارد و تصمیمات این صندوق منطبق با سیاست‌های آمریکاست.

رهگشای گفت: در جهان تک قطبی که آمریکا سردمدار بوده نهاد‌هایی همچون صندوق بین المللی پول راه اندازی شده است تا بتواند از ساز و کار دیپلماسی مانندی اهداف مدنظر را به دیگر کشور‌ها تحمیل کند.

وی افزود: جهان در حال خارج شدن از شرایط تک قطبی است به طوریکه کشور‌هایی از جمله چین و هند در حال قدرت پیداکردن هستند و اغلب کشور‌ها به این موضوع پی برده اند و نهادهایی، چون صندوق بین المللی پول کارکرد خود را از دست می‌دهند.

این کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: هیچ کشوری با دریافت وام از صندوق بین الملل که می‌تواند به راحتی تامین نیاز کند مشکلی ندارد، اما دریافت تسهیلات از این صندوق شروطی به همراه دارد و ممکن است برای بررسی شرایط اعطا وام، اسناد محرمانه‌ای نیز درخواست شود.

با توجه به نکات مثبت و منفی دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی حال باید منتظر ماند تا این صندوق چه تصمیمی خواهد گرفت.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی واکنش جامعه جهانی و صندوق بین المللی پول می‌تواند معیار خوبی، برای ارزیابی ادعا‌های آن‌ها در کمک به کنترل این ویروس و کاهش آلام مردم آسیب دیده،محسوب شود.

 

بیشتر بخوانید: درخواست ۵ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول برای مقابله با کرونا


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بانک مرکزی اقتصاد ایران صندوق بین المللی پول صندوق بین الملل دریافت تسهیلات ۵ میلیارد دلاری درخواست وام پرداخت ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است

سید مجید پوراحمدی رئیس صندوق اعتباری هنر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره برنامه های صندوق برای حمایت از قشر فرهنگ و هنر در سال جاری گفت: توسعه کسب و کارهای فرهنگی یکی از دستورهای وزیر فرهنگ و ارشاد خطاب به صندوق اعتباری هنر است. البته از ابتدای دولت سیزدهم برنامه ریزی های متعددی برای تقویت و توسعه فرهنگ و هنر در کشور انجام شده است.
وی افزود: عموما موسسه و مجموعه های مختلف فرهنگی نقش کلیدی در تولید و نمایش آثار هنرمندان دارند از این رو صندوق اعتباری هنر هم با این موسسه و مراکز فرهنگی گفتگو و تعامل دارد تا بتواند از فعالیت هنرمندان حمایت کند.
رئیس صندوق اعتباری هنر با اشاره به پروژه قاب هنر، بیان کرد: هدف پروژه خرید اثر از هنرمندان به ویژه خوشنویسان است. در پروژه قاب هنر، صندوق اعتباری هنر آثار هنرمندان میانه و همچنین پیشکسوت را خریداری و به موسسات و شرکت های مختلف هدیه می دهد.
وی یادآور شد: صندوق اعتباری هنر برای برگزاری و خرید اثر قرآنی در نمایشگاه روایت باران نیز اقدام کرده است. 

دیگر خبرها

  • اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • اعطای گواهینامه بین المللی فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • ۸۰ دانش‌آموز در حوزه فناوری‌ نو گواهی بین‌المللی دریافت کردند