Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین در این نامه که جمعی از استادان دانشگاه آن را خطاب به دکتر نمکی نوشته‌اند، آمده است:

وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جناب آقای دکتر نمکی

سلام علیکم 
احتراماً ضمن تقدیر از اصلاحات زیر ساختی آن وزیر محترم در نظام دارویی کشور که موجب تحولات چشمگیری در اصلاح انحرافات نظام دارویی گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تشکر و خداقوت نسبت به تلاشهای بی وقفه و قابل تقدیر حضرتعالی و آن وزارتخانه محترم ، در امر مدیریت پیشگیری و درمان ویروس کوید ١٩ ، امضاء کنندگان زیر لازم دانستیم راجع به سرمایه ملی دارویی کشور ، شرکت باختر بیوشیمی مطالبی را به استحضار برسانیم. 

یکی از مدرنترین شرکتهای دارویی کشور با تجهییزات بسیار پیشرفته و GMP و تنها واحد مدرن و استاندارد تولید داروهای آنتی وایرال، شرکت باختر بیوشیمی است که تمام ضوابط لازم تولید داروهای پرخطر (hazardious) و تراتوژن مرتبط با این دسته از داروها را دارد. 
سطح دانش فنی و هنر اجراء ضوابط در این شرکت بومی شده و می تواند بعنوان یک الگوی شایسته برای کارحانجات داروسازی کشور مطرح ، و افتخار ملی صنعت داروسازی کشور باشد. 

متأسفانه انحرافات و انحصارات موجود در نظام دارویی قبل از دوران وزارت حضرتعالی موجب گردید با عدم افزایش نرخ محصولات این شرکت طی سالهای طولانی و عدم صدور پروانه تولید داروهای جدید به بهانه صدور پروانه برای سایرین و خروج از اولویت زمان پذیرش درخواست ( علیرغم وجود مستنداتی که حاکی از تقدم این شرکت بموجب نامه های سازمان غذا و داروی وقت میباشد ) . در یک چالش جهت دار باحمایت از افراد و شرکتهای رانتی و دهها سنگ اندازی دیگر ، توانستند این شرکت را به تعطیلی بکشانند. 

حال با توجه به سربار سنگینِ فعال شدن مجدد ، و وجود حس خدمت و روحیه بسیجی در مدیر عامل محترم این شرکت که از برادران قدیمی فعال در جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده و کماکان روحیات جهادی خود را در تمامی این سالها حفظ کرده اند ، علیرغم مسدودی حساب های شرکت ، با استقراض و بکارگیری حساب های ثالث و زحمات فراوان و با احساس مسولیت در شرایط حساس فعلی، موفق شدند که بلافاصله بخشی از چرخهای تولید را فعال و داروهای اساسی مانند اسلتامیویر و ریتوناویر و لوپیناویر و نیز ریباویرین را به تولید صنعتی رسانده و نیاز کشور را با قیمتهای بمراتب پایین تر از بخش وارداتی تامین نمایند.

کارخانه دارویی باختر بیوشیمی هم اینک پروژه تولید فاویپیراویر را که از سال ١٣٩٤ بعنوان درمان آنفولانزای H1N1 درخواست ثبت نموده و در اسفند ماه جاری وارد فهرست دارویی کشور شده است مورد پژوهش قرارداده و برای عرضه صنعتی آماده نموده است. 
امضا کنندگان این نامه ، تاکید می نمایند که ظرفیت ایجاد شده در شرکت مذکور یک سرمایه ملی است. علاوه بر این توانمندی تولیدی و تحقیقاتی کارخانه مذکور، بخشی از پدافند غیر عامل کشور در شرایط بحرانی فعلی و همه گیری های احتمالی آینده و نیز وقایع احتمالی بیو تروریسم است؛ و بدین لحاظ از آن وزیر محترم تقاضا می نماییم در اسرع وقت نسبت به حل مشکلات منطقی این شرکت اقدام ،و افتخار فعالیت مجدد این واحد معتبر برای کشور در سال جهش تولید ملی را کسب فرمایند.

امید آنکه با تدبیر جنابعالی شاهد تولد مجدد این افتخار ملی صنعت داروسازی کشور باشیم.

مهندس فرامرز اختراعی ، رییس سندیکای تولید کنندگان مواد موثره دارویی کشور
دکتر محمد جعفر اقبال ؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس اسبق دانشکده دندانپزشکی
دکتر حسین راغفر : استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه الزهرا
دکتر سعید سمنانیان : استاد و رییس اسبق دانشگاه تربیت مدرس 
دکتر خشایار کریمیان : استاد بازنشسته مرکز تحقیقات بیوفیزیک-بیوشیمی دانشگاه تهران دانشگاه ، عضو فرهنگستان علوم و مدیر عامل شرکت دارویی ارسطو
دکتر سید محمد تقی حسینی طباطبائی دانشیار عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ریاست اسبق دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان
دکتر محمد حسین طریقت منفرد ، وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دکتر سعید عسگری، استاد دانشکده داندانپزشکی و معاون اسبق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 
دکتر سید موید علویان : استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم و معاون اسبق سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 
دکتر سید ابوالقاسم موسوی : مدیر عامل اسبق سازمان بیمه خدمات درمانی
دکتر احمد علی نوربالا : استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، معاون اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس اسبق جمعیت هلال احمر
دکتر محمود نوری صفا : ریس اسبق دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ورییس اسبق دانشگاه شاهد
دکتر محمد رضا واعظ مهدوی : استاد دانشگاه شاهد؛ معاون اسبق وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی، و وزارت رفاه و تامین اجتماعی ، و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور

کد خبر 498992 برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درمان و آموزش پزشکی استاد دانشگاه تولید داروهای وزارت بهداشت اسبق دانشگاه دارویی کشور معاون اسبق رییس اسبق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید

به گزارش خبرآنلاین، اگر عادت به مصرف داروهایی دارید، که پزشک آنها را تجویز نکرده و دلیل انتخاب‌تان توصیه‌ای دیگران است، باید بدانید که بروز علائم بیماری در همه افراد یکسان نیست و داروها هم پاسخگویی یکسان برای همه ندارند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: حذف ارز ترجیحی داروها، قیمت‌ داروی بدون و نسخه یعنی OTC‌ها را هم افزایش داده چون پوشش بیمه‌ای ندارند. به‌نظر می‌رسد که این افزایش قیمت تا حدودی افزایش بی‌رویه مصرف داروهای بدون نسخه را کنترل کرده باشد. این نکته را دکتر سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس سابق انجمن داروسازان ایران عنوان می‌کند. به‌گفته این کارشناس حوزه دارو، مسکن‌ها و داروهای سرفه بیشترین مصرف را به‌عنوان داروهای OTC دارند. البته میزان مصرف این داروها در ایران و جهان تقریبا یکسان است و واقعی شدن قیمت‌ این داروها پس از اصلاح سیاست‌های ارزی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما را هم‌رتبه بقیه کشورها از نظر میزان مصرف قرار داده است.

عوارض حاد و مزمن

فاطمی با اشاره به فرهنگ خرید دارو بدون ردوبدل شدن اطلاعات بیمار عنوان می‌کند: برای فروش دارو به بیمار یا هر فرد مراجعه‌کننده باید شرح حال کامل و مشکل به دکتر داروخانه ارائه شود، اما خرید داروهای بدون نسخه در داروخانه‌های کشور در حالی انجام می‌شود که هیچ شرحی درباره بیماری و داروی مورد نیاز بیماران رد و بدل نمی‌شود. این فرهنگ تقریبا بین مردم جا افتاده و آنها هم نیازی به ارائه این توضیحات نمی‌بییند و مستقیما دارو را مطالبه می‌کنند. داروساز هم براساس ضوابطی که وجود دارد، این داروها را عرضه می‌کند.

او با تاکید بر این که داروهای OTC به‌معنای صددرصد بی‌خطر نیستند، ادامه می‌دهد: این داروها می‌توانند عوارض حاد و مزمن هم داشته باشند. عوارض حاد آنهایی هستند که مصرف‌کننده بلافاصله بعد از خوردن دارو با آن مواجه می‌شود و در عوارض مزمن هم فرد ممکن است سال‌ها بعد با مشکلات ناشی از مصرف این داروها مواجه شود. به‌عنوان مثال اگر کسی مشکلات کلیوی داشته باشد، با مصرف آنها به‌تدریج دچار نارسایی می‌شود.

مصرف آسیب‌زای ۴ استامینوفن

فاطمی با اشاره به مصرف بالای استامینوفن در کشور بیان می‌کند: این دارو را مردم به‌عنوان یک داروی بی‌ضرر یا کم‌ضرر می‌شناسند اما عوارض این دارو هم درصورت مصرف بی رویه قابل توجه است. اگر بیمار ۴ استامینوفن ۵۰۰ میلی‌گرمی در روز استفاده کند دچار مسمومیت کبدی یا کما خواهد شد.

او تاکید می‌کند: همین حالا حدود ۲۰۰ مسکن در فهرست‌ دارویی کشور وجود دارد که همه آنها درصورت خرید بدون نسخه باید طبق دستور و توصیه پزشک داروخانه مورد مصرف قرار بگیرد که شاهد چنین چیزی هم نیستیم.

عفونت را خودسرانه درمان نکنید

این کارشناس دارویی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه عنوان می‌کند: برخی در مواجهه با اسهال به‌دنبال داروهای بدون نسخه برای رفع مشکل هستند، اما موارد عفونی اسهال را نباید با مصرف خودسرانه دارو، درمان کرد. باید عفونت موجود در بدن فرد درمان شود. در این باره بیمار نباید اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها هم کند چون آنتی‌بیوتیک جزو داروهای OTC نیست.

عوارض نسل قدیم سرماخوردگی‌ها

فاطمی با اشاره به این که داروهای OTC برای سرماخوردگی یا حساسیت‌های فصلی نسل قدیم و جدید دارند، توضیح می‌دهد: نسل قدیم این داروها خواب‌آوری شدید دارند و فرد درصورت مصرف بیش‌از اندازه آنتی‌هیستامین‌ها در فعالیت کاری و رانندگی با مخاطراتی مواجه می‌شود. نسل جدید این داروها خواب‌آوری کمتری دارند اما OTC نیستند و باید از سوی پزشک تجویز شوند.

داروی توصیه‌ای نخرید

به گفته این کارشناس دارویی، فرهنگ بد دیگری که در کشور ما وجود دارد این است که فرد دارویی که استفاده و تجربه مصرف آن را دارد، به دیگران توصیه می‌کند.

فاطمی در توضیح بیشتر بیان می‌کند: این فرهنگ غلطی است چون حتی سردرد در افراد یکسان نیست و برای خرید داروی مسکن‌ باید شرح حال از سوی دکتر داروخانه گرفته شود. نکته مهم این است که هر درد یا سردردی با هر مسکنی برطرف نمی‌شود. به همین دلیل انواع و اقسام مسکن‌ها در بازار دارویی کشور وجود دارد و پزشکان یا دکتر داروخانه می‌توانند بر اساس نیاز بیمار آن را تجویز کند. دردهای قاعدگی، مفاصل یا سردرد با مسکن‌های متفاوت، پاسخگویی مختلف دارند، تجویز به‌اصطلاح عمه و خاله برای مصرف داروها، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

نظر پزشک را بپرسید

فاطمی با بیان این که تداخلات دارویی هم باید مدنظر قرار بگیرد، عنوان می‌کند: تداخلات دارویی درباره داروهای OTC اهمیت زیادی دارد. این داروها با داروهای انعقاد خون تداخل مصرف دارند.

او ادامه می‌دهد: فرد مبتلا به بیماری‌های قلبی که داروی وارفارین استفاده می‌کند نباید داروهای OTC را بدون تجویز پزشک مصرف کند. حتی مصرف همزمان آنتی‌بیوتیک و مسکن هم می‌تواند کارایی آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد.

به گفته این کارشناس دارویی، اوتی‌سی‌ها همچنین می‌توانند جذب ویتامین را مختل کنند و به همین دلیل کسانی که مصرف بالایی در داروها دارند باید از دکتر داروخانه درباره تداخلات دارویی اطلاعات لازم را بگیرند تا اثربخشی داروی اصلی که استفاده می‌کنند کمتر نشود و مشکلاتی برای بیماران ایجاد نکند.

فاطمی با بیان این که خواندن بروشورهای دارویی هم اهمیت زیادی دارد، عنوان می‌کند: البته فرهنگ خواندن بروشور یا دستور مصرف داروها در ایران کم‌رنگ است و به نوعی مردم توجهی به آنها ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد کمی از مردم هنگام خرید دارو، بروشور آن را مطالبه و مطالعه می‌کنند یا درباره دارو اطلاعات کامل را از مسئول فنی یا دکتر داروخانه می‌گیرند. درحالی‌که این مسئله اصل ضروری خرید دارو است و باید از عوارض جانبی، میزان مصرف‌ و احتمال تداخل آن با داروهای دیگر مطلع شد.

او تاکید می‌کند: توصیه جدی این است که هر نوع داروی بدون نسخه الزاما از داروخانه و با نظر دکتر داروخانه تهیه شود. درصورت عدم‌دسترسی به بروشور داروها، سایت های معتبر در اینترنت منابع خوبی برای کسب اطلاعات لازم هستند. این منابع معتبر به راحتی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارد و می‌توان هشدارهای دارویی را در آنها مطالعه کرد.

این کارشناس دارویی هشدار می‌دهد که استفاده طولانی‌مدت از داروهای OTC توصیه نمی‌شود چون می‌تواند هم عوارض جانبی داشته باشد و هم برخی از آنها به‌تدریج اثربخشی خود را از دست خواهند داد.

اثر معکوس برخی داروها

اینطور گفته می‌شود که مصرف مداوم داروها باعث کاهش اثربخشی آنها می‌شود و فاطمی در این باره می‌گوید: این مسئله درباره همه داروهای OTC صدق نمی‌کند. مثلا درباره آنتی‌بیوتیک‌ها اگر بدون نسخه تهیه و بدون تجویز پزشک مصرف شود، باکتری‌های بدن با آنها سازگاری پیدا می‌کند و باید آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر تجویز شود.

او ادامه می‌دهد: در برخی داروهای ضداسهال و ضداحتقان بینی هم این مسئله وجود دارد و اگر زیاد استفاده شود می‌تواند اثر معکوس هم داشته باشد. داروهای ضدیبوست هم می‌توانند این شرایط را به‌وجود بیاورند. عمده آنها گیاهی هستند و بهتر است هر چند وقت یک‌بار تغییر کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900064

دیگر خبرها

  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد