Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر امور سیاسی عراق با بیان اینکه نخست‌وزير جدید این کشور دارای محبوبیت ملی و مذهبی است، گفت: وی می‌تواند به نظر رسمی مجلس عراق در زمینه اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق جامه عمل بپوشاند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، برهم صالح، رئیس جمهور عراق پس از آنکه عذر عدنان الزرفی را برای تشکیل کابینه خواست، مصطفی الکاظمی را به عنوان نخست‌وزیر و مأمور تشکیل کابینه عراق معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به دنبال انصراف محمد توفیق علاوی از نخست‌وزیری عراق و در ادامه ناتوانی عدنان الزرفی از تشکیل کابینه جدید، نام رئیس دستگاه اطلاعات عراق برای تصدی این پست مطرح شده است. مصطفی الکاظمی  متولد ۱۹۶۷ میلادی در بغداد و فارغ‌التحصیل رشته حقوق است. وی مدتی به عنوان سردبیر بخش عراق پایگاه خبری المانیتور کار می‌کرد و مقالاتی با هدف بالا بردن روحیه صلح، مشارکت اجتماعی در عراق و نمایش آینده و موقعیت تاریخی مناسبی برای کشور و افشای پشت پرده ناکامی‌ها و راه‌های رفع آن منتشر کرده بود.

لحظه اعلام نخست‌وزیری الکاظمی

کاظمی به عنوان یک چهره مخالفت رژیم صدام مدتی را در تبعید بود و در همان زمان به عنوان چهره نزدیک به حزب «الدعوه» شناخته شد. با وجود این، وی تا سال ۲۰۱۶ جایگاه ممتازی در ساختار حاکمیت عراق نداشت تا اینکه در این سال با حکم حیدرالعبادی، نخست‌وزیر اسبق عراق به ریاست دستگاه اطلاعاتی انتخاب شد.

بیشتر بخوانید:

مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق شد + زندگینامه

موافقت همه جریان‌ها با گزینه الکاظمی

«سعد الجنابی»، تحلیلگر امور سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: تصمیم برهم صالح پس از آن اتخاذ شد که وی نشست جداگانه‌ای با الزرفی و هادی العامری رئیس ائتلاف فتح، حجت‌الاسلام عمار الحکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق، مقتدا صدر رئیس جریان صدر و حیدر العبادی، رئیس ائتلاف نصر برگزار کرد. پس از این جلسه بود که الزرفی قرار شد از ادامه تلاش برای تشکیل کابینه دست بکشد و این مأموریت را به کاظمی واگذار کند. 

مصطفی الکاظمی و حیدرالعبادی

وی کاظمی را فردی مورد تأیید و حمایت جریان‌های شیعه عنوان کرد و گفت: کاظمی فردی است که در درجه نخست مقبولیت ملی و در درجه دوم مقبولیت مذهبی دارد و شیعه، اهل سنت و کردها بر سر نخست‌وزیری وی به اجماع دست یافته‌اند. علاوه بر اینکه کاظمی شخصیتی شناخته شده در منطقه و جهان است و با توجه به همه این عوامل بود که رئیس‌جمهور حکم مأموریت وی را برای تشکیل کابینه جدید عراق امضا کرد.

جنابی تأکید کرد: انتخاب کاظمی فرایندی یک‌شبه نبود و رایزنی‌ها در این زمینه از اوایل ماه جاری بعد از سفر یکی از مقامات منطقه به بغداد آغاز شد و کار به جایی رسید که اکنون الزرفی راضی شد از صحنه سیاسی عراق کنار برود و کار را به کاظمی واگذار کند. 

این تحلیلگر عراقی گفت: بعد از آن سفر جلسه‌ای در دفتر هادی العامری برگزار شد که نوری مالکی، عمار حکیم و چند نفر از رهبران شیعی حضور داشتند و به بررسی چارچوب کلی مرحله انتقالی با حضور همه جریان‌های داخلی پرداختند. در این جلسه بر نام مصطفی الکاظمی توافق شد که با معیارهای آیت‌الله سیستانی، مرجعیت عالی شیعه عراق تطابق بیشتری داشت. این در حالی بود که از آغاز معرفی الزرفی جریان‌های عراقی بر سر انتخاب وی جدل داشتند و اعلام کردند این انتخاب یک‌جانبه را قبول ندارند. 

وی تأکید کرد: با حضور کاظمی در رأس دولت جدید عراق کشور می‌تواند در مواجهه سیاسی میان ایران و آمریکا موضع شفاف‌تر و قاطع تری اتخاذ کند و قادر است نظر رسمی مجلس عراق را در زمینه اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق جامه عمل بپوشاند و کشور را یک گام به این اقدام نزدیک‌تر کند. 

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: نخست وزیر عراق مصطفی الکاظمی مصطفی الکاظمی تشکیل کابینه نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۲۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد

حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور و سفیر ایران در حساب رسمی خود در «ایکس» نوشت: هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفتگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای.

وی افزود: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد.

کاظمی قمی تصریح کرد: توافقاتی که براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود.

نماینده ویژه ایران ادامه داد: بنابراین باید توجه داشت:

الف. قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند.

ب. اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است.

ج. سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی