Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@12:29:27 GMT

اعتماد اشتباه تلویزیون به بعضی‌ها!

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۳۱۰۹

اعتماد اشتباه تلویزیون به بعضی‌ها!

مجتبی احمدی؛ دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

بی تردید یکی از رسالت های رسانه ملّی تولید آثار مرتبط  نمایشی ویژه مناسبت های ملّی و مذهبی است که در سالهای اخیر باتوجه خاص و سیاست گذاری های ویژه از سوی مدیران تلویزیون و گروه های فیلم و سریال هر شبکه به آن پرداخته می شود.

اینکه هر مناسبت ملّی و مذهبی نیازمند چه ژانری است و قرار است کدام نوع از مخاطب را درگیر خود کند موضوعی است که قطعا نیاز به تحقیقات وسیع میدانی درخصوص آن مناسبت خاص و البته مخاطب هدف آن اثر و مناسبت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید باید گفت در ده سال اخیر آثار مناسبتی به خصوص در مناسبت های نوروز و ماه مبارک رمضان اتفاقات ویژه تلویزیون بوده است و حجم وسیعی از مخاطبان رسانه علاقمند بودند تا پیگیر  آثار سیما در این بازده زمانی باشند و به همین دلیل مدیران تلویزیون در این مناسبت های خاص زمام امور را به دست کارگردان ها و تهیه کنندگانی می سپردند که به لحاظ جایگاه هنری و سبقه مرتبط با آن مناسبت دارای کارنامه ای درخشان باشند.

در ادامه اما بازخورد تولیدات در مناسبت ها و توجهی که تماشاگران تلویزیون به این آثار داشتند باعث شد کم کم مناسبت های دیگر تقویم ملّی و مذهبی نیز مدنظر مدیران تلویزیون قرار گرفته  و مناسبت هایی چون ماه محرم، هفته دفاع مقدس، دهه فجر و غیره  نیز در جدول تولیدات مناسبتی تلویزیون قرار گرفت، تصمیمی مهم که البته به زیر ساخت لازم نیز نیاز داشت.

نکته ای که در این سرفصل مدنظر است به این مسئله بازمی گردد که اصولا نگارش فیلمنامه و کارگردانی آثار در مناسبتهایی از این دست با چه فاکتورها و ویژگی هایی همراه است؟

آیا میشود تولید سریال با موضوعی مرتبط با مناسبت های ملّی و مذهبی را به هر نویسنده ای سپرد؟

آیا ممکن است با هر سلیقه و دیدگاهی نویسنده یا کارگردان آثار مناسبتی شد ؟

طبیعتا ساخت سریال در حوزه آثار مناسبتی نیازمند تحقیق وسیع میدانی و کسب اطلاعات لازم در آن موعد مد نظر است با این وصف که هر نویسنده ای نمیتواند در ژانر دفاع مقدس یا مناسبت دهه مبارک فجر سریال نویسی کند در حقیقت ساخت سریال با مضمونی مناسبتی نیازمند مقدماتی است که گاهی این زمان در اختیار تیم سازنده ،بخصوص تیم نویسنده قرار نمیگیرد و عملا شاهد افت تولیدات تلویزیون و رفع تکلیف برخی از سازندگان در مناسبت ها هستیم اتفاقی که میتواند بیشتر ضربه زننده باشد تا سود فرهنگی از آنهاحاصل شود.

در وضعیتی که مدیران تلویزیون از روزهای ثابت تقویم (مناسبت ها) مطلع هستند بدیهی است که می توان در یک تصمیم گیری به موقع هم گروه سازنده مناسب را با تمرکز کامل انتخاب کرد و همگروه سازنده این فرصت را داشته باشند تا قصه ای در خور و جذاب را روانه آنتن کنند و ضمن احترام مخاطب ،حق الناس نیز دچار خدشه نشود.

مناسبت های ملّی و مذهبی گوشه ای از کارنامه اعتقادی و ملّی هر مملکتی است با عنایت به حس روحی و روانی مخاطب نسبت به این زمانهای خاص  پرواضح است که باتوقع بیشتری از رسانه ملی پای گیرنده نشسته و نیاز است تا این مخاطب را از دست ندهیم و با مراقبت از تولیدات رسانه، افرادی معتقد و مطلع از زمان آن مناسبت خاص را در تولید آثار نامزد کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون رسانه رسانه ملی فرهنگ و هنر ماه رمضان نوروز نویسندگان دهه مبارک فجر سریال سازی آثار مناسبتی نوروز 99 فرهنگی مدیران تلویزیون مناسبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟

مهدی فرجی به شایعاتی درباره بودجه سریال «نون‌‌خ»، ادامه این مجموعه تلویزیونی و شروعِ «کندو» احمدرضا درویش توضیحاتی ارائه داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون