Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا وردانی گفت: همه‌گیری بیماری کرونا ۲۰۱۹ برای بسیاری از مردم و جوامع مختلف استرس زاست، ترس و اضطراب در مورد هر بیماری می‌تواند باعث ایجاد عواطف منفی بسیار قوی در افراد کوچک و بزرگسال شود که با استفاده از راهکارهایی می توان بر آن غلبه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا وردانی، کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص راهکارهای مقابله با استرس ناشی از ویروس کرونا در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: هر شخصی به شرایط استرس زا به صورت متفاوت واکنش نشان می دهد، تاثیرات عاطفی شرایط اضطراری بر اشخاص به ویژگی های شخصی تجربیات قبلی، شرایط اقتصادی و اجتماعی وی و جامعه ای که در آن زندگی می کند و همچنین در دسترس بودن منابع مورد نیاز بستگی دارد، انسان ها با دیدن مکرر تصاویر و شنیدن اخبار در مورد این بیماری در رسانه ها می توانند پریشان تر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رضا وردانی با اشاره به اشخاصی که ممکن است به استرس و بحران ها واکنش شدیدتری نشان دهند تصریح کرد: افرادی که سابقه شرایط روانی نامساعد از جمله مصرف مواد مخدر دارند، کودکان و اشخاصی که در تماس مستقیم با بیماری هستند یا در خط مقدم کمک به مبتلایان‌ قرار دارند از جمله پزشکان، پرستاران و نیروهای اورژانس و فوریت ها استرس بیشتری را متحمل می شوند.

واکنش‌ها به همه گیری بیماری های واگیردار

وی گفت: ترس و نگرانی درباره وضعیت سلامت خود و افرادی که آنها را دوست داریم و احتمالا در معرض خطر این بیماری هستند، تغییر در عادات خواب و تغذیه، مشکل در خوابیدن و تمرکز، تشدید مشکلات و بیماری های قلبی و افزایش مصرف الکل، سیگار یا سایر مواد مخدر سبب می شود افراد استرس بیشتری نسبت به همه گیری این بیماری واگیردار داشته باشند.

به گفته وی، افراد با مشکلات روانشناختی قبلی نیز باید درمان خود را ادامه دهند و ظهور علائم جدید را چک کنند، سازش و مقابله با این احساسات و دریافت کمک در زمان‌ نیاز به این افراد، خانواده شان و جامعه کمک می کند تا از این بحران ویرانگر رهایی یابند.

این‌روان شناس اضافه کرد: این افراد باید با خانواده و دوستان در ارتباط باشند و زمان و نحوه کمک گرفتن از دیگران را مدیریت کنند، اگر استرس باعث شده است که فعالیت روزمره شان چند روز مختل شود با متخصص روانشناسی یا روانپزشک تماس بگیرند.

وردانی افزود: پرهیز از رویارویی بیش از اندازه با رسانه هایی که اخبار و اطلاعات کرونا را پوشش می‌دهند، مراقبت از سلامت جسمی، نفس عمیق کشیدن، نرمش، استفاده از غذای بهداشتی، تنظیم وعده های غذایی، به اندازه کافی خوابیدن و پرهیز از مصرف الکل و مواد مخدر به کاهش استرس کمک می کند.

وی با تاکید بر لزوم داشتن استراحت کافی بیان کرد: افرادی که به دلیل شیوع کرونا دچار استرش می شوند می توانند با تکرار جمله "این بحران فروکش خواهد کرد" و ایجاد فاصله بین زمان تماشا کردن یا گوش دادن به اخبار واکنش کمتری به این بحران نشان دهند، چراکه شنیدن و مشاهده کردن مکرر تصاویر و اخبار مرتبط می تواند باعث رنجش و تشدید وضعیت روحیشان شود.

این کارشناس گفت: همچنین در چنین شرایطی باید تلاش کنیم به انجام فعالیت‌های دیگری که لذت بخش است و ما را به زندگی عادی برمی‌گرداند، بپردازیم که از جمله آن می توان به مسابقه، شعر خوانی، گوش دادن به موسیقی، پر کردن جدول، خواندن داستان، تماشای فیلم طنز، شوخی کردن، زنگ زدن به دوستان و آشنایان، دعا و نیایش اشاره کرد.

وردانی با بیان این که در چنین شرایطی با دیگران تماس بگیرید، افزود: در این صورت می توان نگرانی ها را با اطرافیان در میان گذاشت و با آن ها در صورت نیاز درددل و روابط سالم خود را تقویت کرد.

لزوم مثبت اندیشی

وی با اشاره به لزوم زنده نگه داشتن حس امید و تفکرات مثبت در خود بیان کرد: می طلبد اطلاعات دریافتی درباره این بیماری را با افراد متخصص در میان بگذارید و هر اطلاعاتی را از هر کسی نپذیرید، به دستورات قرنطینه‌ای و ماندن  در خانه توجه و در صورت بیرون رفتن فاصله اجتماعی که حدود دو متر است را رعایت کنید.

این کارشناس بیان کرد: عدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی و تداوم تماس با دیگران از طریق فضای مجازی و تلفن به ویژه با فامیل و آشنایان هم در این شرایط الزامی است، انزوا به ویژه برای افرادی که ایزوله می شوند ممکن است باعث افسردگی شود، بنابراین باید این محرومیت را از طریق تماس تلفنی با دیگران جبران کرد.

وردانی تصریح کرد: دوری از انسان ها خسته کننده و کسل کننده است، اما باید یادتان باشد فردا روز روشن خواهد بود، بنابراین می توان به امید فردای زیبا، امروز را تحمل کرد، گاهی در میان زباله طلاپیدا می شود، پس از این فرصت‌هانیز می توان برای جبران بسیاری از عقب افتادگی ها یا حتی خلق زیباترین اثرها استفاده کرد. 

وی گفت: در صورت احساس اضطراب و اغتشاش فکری می توان از روش های آرامش بخشی و مدیتیشن تمرینات ذهن آگاهی استفاده کرد، کافی است از روانشناس خود یا کسانی که برای ارائه مشاوره تلفنی اعلام آمادگی کرده‌اند کمک بگیرید.

این روانشناس ادامه داد: همچنین می توانید گوشه اتاق بنشینید و برای لحظه‌ای به تنفس خود گوش دهید و فقط این صدا را بشنوید یا در اتاق بستری و ایزوله خود یادداشت کردن هر موضوعی که می بینید را شروع کنید، از هزار با شماره معکوس هفت به هفت تا صفر پایین بیایید، می توانید یک خاطره زیبای قدیمی را در ذهن خود تداعی کنید و از آن لذت ببرید و حتی با فکر کردن به یک تخیل و تصور قشنگ می توان از آن لذت برد.

وردانی اضافه کرد: همچنین می توانید صوت های مدیتیشن و حضور ذهن را در موبایل خود ذخیره کنید و روی تخت یا در اتاق خود به آن گوش دهید، یا گذشته خود را به یاد بیاورید که چقدر بلا و مصیبت را طی کرده اید و امتحان های سخت، تهدیدها، تصادفات، بیماری‌ها و اختلافات را پشت سر گذاشته اید اما امروز که بر می گردید حتی گاهی به عملکرد آن روزهای خود می خندید، بنابراین باید یادتان باشد هچون گذشته، فردا و پس فردا قرار است امروز را ببینید، پس به گونه ای رفتار کنید تا در آینده به آن احساس افتخار و غرور داشته باشید.

وی با تاکید بر این که در موقع نگرانی ذهن خود را به سمت خاطرات خوب، آواز خواندن، ذکر گفتن، بازی کردن و سایر فعالیت‌های لذت‌بخش ببرید، تصریح کرد: در مدت ایزوله بودن تلاش کنید مهارتی هر چند کوچک را یاد بگیرید، یادتان باشد هر اندازه از استرس دوری کنید، سیستم دفاعی قوی تری خواهید داشت که به معنای رهایی از این ویروس است.

این کارشناس تاکید کرد: به خاطر داشته باشید هیچ دارویی برای شما قوی تر از کنترل استرس نخواهد بود، تمام اقدامات درمانی که پزشکان به شما می دهند یک طرف و کنترل استرس به تنهایی یک طرف، بنابراین با خودتان عهد ببندید که کرونا را شکست دهید. بالای تخت خود این عهدنامه را بنویسید و نام خود را جزو کسانی که به جنگ این بیماری رفته و آن را شکست داده‌اند ثبت کنید.  

وردانی ادامه داد: مرتب به خودتان بگویید من از فرزندان آدم هستم که همه مشکلات را میلیاردها سال پشت سر گذاشت، آنقدر خدا در بدن، ذهن و روان من  توانایی برای مبارزه با بیماری گذاشته است که می‌توانم با هر بیماری بجنگم، این بیماری کوچکترین آنهاست، یادتان باشد هر اندازه خودتان را باور کنید به همان اندازه قدرتمندی بشر نشان داده است که حتی سرطان را با افزایش روحیه و کاهش استرس از پای در می آورد، پس کرونا در مقابل سرطان ناچیز و ضعیف است.

وی افزود: هر وقت احساس تنهایی کردید با استفاده از شبکه اجتماعی با کسانی که صحبت و سیمایشان به شما آرامش می دهد، ارتباط تصویری برقرار کنید، با خواندن دعا و مناسک مذهبی با خداوند درددل و از او نه تنها برای خود بلکه برای همه انسان‌ها طلب کمک کنید، مهم نیست به چه زبانی و با چه نظم و نثری باشد، مهم باور داشتن این موضوع است که کسی قدرتمندتر از بشر وجود دارد که دستتان را بگیرد و شما را کمک کند.

چگونگی کنترل استرس توسط نیروهای خط مقدم

این روانشناس خطاب به ارائه دهندگان خدمات پزشکی و پرستاری نیز بیان کرد: کار در خط مقدم مقابله با این ویروس می تواند فشار عاطفی برای شما ایجاد کند، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید با انجام آن از عوارض استرس دراماتیک بر خود بکاهید.

وردانی تصریح کرد: به خاطر داشته باشید حوادث تراماتیک امکان این را دارد که هر کسی را که به دیگران در این حوادث کمک می‌کند نیز تحت تاثیر قرار دهد، این عوارض می‌تواند‌جسمی شامل خستگی و بیماری یا روانی مانند ترس، انزوا و احساس گناه باشد، به خودتان و خانواده تان فرصت دهید تا از پاسخ ناشی از این همه گیری بهبود یابید.
 
وی ادامه داد: یک دستورالعمل متشکل از فعالیت‌های خود مراقبتی که برای شما لذت بخش است، تهیه کنید. این فعالیت ها می تواند گذراندن وقت با دوستان و خانواده، ورزش و نرمش یا خواندن کتاب باشد، سعی کنید تا حدی از اخبار فاصله بگیرید، اگر متوجه شدید که فشار ناشی از بودن در محیط پر خطر باعث فرسودگی توان شما شده و در کارهای خانواده و اداره مشکلی ایجاد کرده است با یک متخصص تماس بگیرید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری ها فعالیت ها همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران

اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان می‌دهد که تهران به رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازه‌ترین تحلیل‌های خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می‌برد نوشت: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت‌های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه‌ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه‌ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می‌شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده‌ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کد خبر 748161

دیگر خبرها

  • واکنش جمشیدی به مقابله با دانشجویان آمریکایی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است