Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@00:06:23 GMT

وزیر جهاد کشاورزی نادرست بودن آمار تولید برنج را پذیرفت

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۶۳۵۵

وزیر جهاد کشاورزی نادرست بودن آمار تولید برنج را پذیرفت

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم خاوازی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر دقیق نبودن آمار تولید برخی محصولات کشاورزی از جمله محصولات استراتژیکی مانند برنج که چالش‌های زیادی را برای تنظیم بازار و واردات این محصول ایجاد کرده است، گفت: یکی از محورهایی که بنده به شدت روی آن تاکید دارم این است که صادقانه با افراد مختلف از جمله اصحاب رسانه، کشاورزان، مردم و … صحبت کنیم و از اینکه آمار و ارقام اشتباه پرهیز کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نادرست بودن خودکفایی کشور در تولید برنج در کشور خطاب به خبرنگار مهر افزود: بنده نیز فکر می‌کنم صحبت شما درباره برنج درست است و در یک مقطعی رقم بسیار بالایی در زمینه آمار تولید برنج مطرح شد.

خاوازی ادامه داد: البته این آمار مربوط به کشت بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی در خوزستان بود و اگر میزان تولید در خوزستان که حدوداً ٩٠٠ هزارتن بود را به میزان تولید در سایر نقاط اضافه کنیم میزان تولید به حدود سه میلیون تن می‌رسید.

وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه چرا آمار ارائه شده از سوی وزارت جهاد دقیق نیست؟،گفت: متأسفانه نحوه جمع آوری آمار و اعداد دربخش کشاورزی بسیار سنتی است، یعنی این آمار از مراکز جهاد در شهرستان‌ها و روستاها وارد سازمان‌های جهاد کشاورزی استانی می‌شود از آنجا برای تصمیم گیری به حوزه ستادی وزارتخانه ارسال می‌شود.

خاوازی ادامه داد: این مراکز تعدادی زارعین تحت پوشش دارند و با استفاده از پرسش نامه و یا حضور در مزارع، سطح زیرکشت ومیزان تولید را حدس می‌زنند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برخلاف واردات و صادرات که باسکول وجود دارد، در تولید داخل باسکولی وجود ندارد بنابراین کاری که انجام می‌شود فقط تخمین زدن است به استثنای محصولاتی که خرید تضمینی می‌شود و روی باسکول می‌رود.

خاوازی افزود: برنامه ما این است که بتوانیم با استفاده از سیستم‌های جدید مثل سنجش از راه دور و اپلیکشن ها و نرم افزارهایی که طراحی کرده‌ایم سطح زیرکشت را بصورت آنلاین و دقیق با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای رصد کنیم که این چالش بزرگی است و بسیاری از کشورهای دنیا نیز از آن محرومند ولی ما امیدواریم با کمک مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها این سیستم یکپارچه را راه اندازی کنیم که قول آن را در مجلس نیز دادم و بخشی از این سیستم یکپارچه همین آمار دقیق تولید است.

به گزارش خبرنگار مهر، اواخر اسفندماه گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور در سخنرانی خود عنوان کرد: امسال علاوه بر محصول گندم، محصول برنج هم بی‌نظیر بود و تقریباً ما را در محصول برنج به خودکفایی رساند. این سخنان درحالی است که به گفته کارشناسان و مسئولان بخش خصوصی تولید برنج در سال ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن بوده و خودکفایی در این حوزه با توجه به شرایط کشور امری تقریباً غیرممکن است که خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «رئیس جمهور در دام آمارسازی / چه کسانی به روحانی آمار غلط می‌دهند؟» به نقد این موضوع پرداخت.

کد خبر 4896671 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: کاظم خاوازی وزارت جهاد کشاورزی برنج خودکفایی حسن روحانی ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران تولید نفت اوپک ایالات متحده آمریکا وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار کاهش تولید نفت گمرک ایران بورس تهران نفت خام حقوق و دستمزد جهاد کشاورزی خبرنگار مهر تولید برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود

محمد هادی ایمانیه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، ضمن تقدیر و تشکر از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی استان به سبب زحمات فراوانی که متحمل شده اند، بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و روسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

او در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مد نظر را برای دانش بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد، اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راه‌گشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

او در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

او در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالین این حوزه نیز وجود دارد ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • واکنش ضرغامی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس/ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این که گفته می‌شود سفر از سبد خانوار حذف شده حتما نادرست است و همان چیزی است که دشمن می‌خواهد
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم