Web Analytics Made Easy - Statcounter

رخشانی رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان اردبیل با بیان اینکه هنر انقلابی در واقع بیداری انسان است که با ایجاد جریان فکری، در تاریخ ثبت و ضبط می شود، از زیرساخت های هنری در استان انتقاد کرد و گفت: فضای موجود،جوابگوی نیاز هنرمندان استان نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جاوید رخشانی رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان اردبیل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، به تبیین ویژگی های هنرمند انقلابی پرداخت و گفت: هنر انقلابی فراتر از تعریف علمی و آکادمیک آن، مدافع ارزش‌هایی است که در متن انقلاب اسلامی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رخشانی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای انقلاب، ظهور هنر انقلابی است، گفت: هنر انقلابی  فراتر از تعریف هنر که به نمایش گذاشتن اندیشه، عواطف و احساسات است، می توان هنر انقلاب را یک جریان و مدافع ارزش‌هایی دانست که در انقلاب اسلامی شکل گرفته است.

وی افزود: آنچه در هنر انقلابی است جدا از لطافت و زیبایی رسالت هنر است و تعهدی است که هنرمندان باید متعهد به ارزش‌های جامعه خود باشند.

هنر انقلابی در واقع بیداری انسانی است

این هنرمند اردبیلی خاطرنشان کرد: هنرمندان انقلاب اسلامی با ارائه آثار هنری، متعهدند که نسبت به جامعه و فرهنگ خود و ترویج فرهنگ دینی و انقلابی تعهد داشته و با تحولات روز بتوانند همچنان از ارزش‌های انقلاب اسلامی حمایت کنند و در قالب ارائه آثار، نقش ارزشمندی را در توسعه فرهنگ انقلابی  ایفا کنند.

وی در ادامه سخنان خود به ویژگی های هنر متهد و انقلابی اشاره کرد و گفت: هنر انقلابی در واقع یک بیداری انسانی است و این فراتر از یک واژه یک جریان فکری است که در تاریخ ثبت و ضبط شده است.

رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان استان اردبیل با بیان اینکه ذات هنر، متعالی و انسانی است، گفت: بیداری فطرت انسان یا هنر انقلاب فراتر از آن است که ما در هنر بدون انقلاب متصور هستیم.

رخشانی به واژه ها و مفاهیم نهفته در هنر انقلابی اشاره کرد و گفت: واژگانی مانند مانند ایثار، شهادت، فداکاری، ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی از جمله واژگانی هستند که در هنر انقلاب احیا شده و به ادبیات ما وارد  شدند.

وی افزود: این واژگان برگرفته از فرهنگ عاشورایی است که در انقلاب اسلامی مجددا احیا شده به طوری که هنر انقلاب اسلامی در بعد معنوی توانسته است انسان ها را به اوج  برساند.

دین محوری، عقلانیت و اخلاق از محورهای حرکت در هنر انقلابی است

رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان استان اردبیل در ادامه سخنان خود به تبیین نگاه شهید آوینی در مقوله فرهنگ و هنر پرداخت و گفت: حساسیت هنرمندان انقلابی نسبت به مسائل روز متفاوت تر از نگاه هنرمند معمولی است چراکه نگاه شهید آوینی به عنوان یکی از سکانداران هنر انقلابی در ایران نسبت به مقوله فرهنگ و هنر یک نگاه متفاوت و در نوع خود استثنا است و پیروان این مکتب نیز فراتر از نگاه تحلیل‌گری و پردازش امورات فرهنگی جامعه، تمام مسائل را احساس و تحلیل می‌کنند تا با زبان هنر آن مسائل را در اجتماع برطرف کنند.

 رخشانی با بیان اینکه کمال اخلاقی و دینی در جامعه آرزویی است که می توان با هنر انقلاب اسلامی، جامعه را به آن سمت هدایت کرد، گفت: دین محوری، عقلانیت و اخلاق از محورهای حرکت در هنر انقلابی است.

وی به تبیین شاخص‌های هنرمند انقلابی پرداخت و از ایمان، تقوا، اعتقاد به حضرت احدیت بعنوان والاترین و بهترین شاخص های هنرمند انقلابی نام برد و گفت: هنرمندانی که عدالت محور هستند و در راه خدا جهاد می کنند و جهاد را می‌پسندند می توانند هنرمندان شایسته ای باشند که در جریان سازی فرهنگی انقلابی و توسعه و گسترش آن به عنوان یک فرهنگ اصیل به سایر ملل ایفای نقش می کنند.

 این هنرمند اردبیلی با بیان اینکه هنرمند انقلابی همواره پویا و زنده است و تلاش می‌کند بهترین آثار را با زیباترین روش ارائه کند، تصریح کرد: هنرمند انقلابی در واقع تلاش می کند در آثار خود، انسان را به کمال برساند و این یک موهبت الهی است که کشور ما دارای هنرمندانی است که در ترویج هنر انقلاب اسلامی تلاش می‌کنند.

هنرمندان متعهد عالمانه وارد مسائل روز شوند

وی لزوم ورود هنرمندان متعهد و انقلابی در مسائل روز را یادآور شد و گفت:  ما در یک مقطع زمانی قرار داریم که لازم است هنرمندان متعهد انقلابی به بسیاری موارد ورود پیدا کرده و با واکنش خود توطئه های دشمنان را خنثی کنند.

رخشانی به نقشه راه هنرمندان متعد و انقلابی نیز اشاره کرد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب که سال گذشته توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شد،  نقشه راه هنرمندان در راستای حرکت های انقلابی است چراکه این بیانیه بطور کامل موارد پیش رو را مورد توجه قرار داده است.

وی با بیان اینکه توجه به جوانان از مفاد مهم بیانیه گام دوم است، گفت: نهادهای فرهنگی و هنری و دستگاه های اجرایی باید در این زمینه ورود کنند تا با توجه به پیشینه هنر انقلابی در کشور، برای هنرمندان جوان الگوسازی کنند.

رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان استان اردبیل به اثار هنری فاخر در زمینه مقاومت اشاره کرد و گفت:  هنرمندان اصیل و واقعی در جبهه مقاومت با ارائه آثار هنری خود، ثبت تاریخ کردند و توانستند بسیاری از وقایع را در تاریخ ماندگار کنند.

ویژگی های شهید آوینی در جامعه هنری تبیین شود

این هنرمند اردبیلی در ادامه سخنان خود از شهید آوینی به عنوان یکی از الگوهای هنر متعهد انقلابی نام برد و گفت: همه موظف هستند تا با ترویج و تبیین شاخص ها و ویژگی های شهید آوینی و سایر شهدای هنرمند  که با عشق و علاقه در راه اعتلای اسلام و انقلاب در کشور تلاش کردند، در آموزش و تربیت هنرمندان جوان، هنرمندان متعهد و انقلابی پرورش دهند که بتوانند در راستای اجرای گام دوم انقلاب نقش آفرینی کنند.

وی با بیان اینکه پرورش نسل‌های آینده، یک تکلیف و ضرورت است که بر عهده ما است، گفت: ما موظف هستیم که در این راه نسبت به جذب، آموزش و بهسازی جوانان هنرمند با تفکر انقلابی تلاش کنیم تا همچنان نسل مدافعان ارزش های انقلاب در عرصه های مختلف حماسه خلق کنند.

رخشانی به تبیین جایگاه شهدایی مانند مرتضی آوینی در عرصه هنر کشور برای نسل جوان پرداخت و گفت: شهید آوینی الگوی تمام عیار برای فعالین فرهنگی و هنری در راستای توسعه فرهنگی کشور است.

زیرساخت های هنری موجود، جوابگوی نیاز هنرمندان استان نیست

رئیس مجمع قشر بسیج هنرمندان استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی وضعیت زیرساخت های هنر در کشور و استان پرداخت و با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در این زمینه کافی نیست، گفت: طبیعتاً کارهای خوبی در زمینه هنر بعد از انقلاب، از سیاست های کلان تا سایر اقدامات مفید در عرصه ها و رشته های هنری انجام گرفته است اما این اقدامات کافی نیست بطوریکه این ناکافی بودن در سطح کلان نیز مشهود است.

وی با بیان اینکه هنرمندان انقلابی تلاش های متعهدانه ای در این زمینه ارائه کردند، خاطرنشان کرد: با وجود همه تلاش ها هنوز هم ما از نظر آموزش هنرمندان انقلابی دارای خلاء هستیم  و این خلاء بیشتر مربوط بع زیرساخت است چراکه از نظر تحصیل دانشجویان و علاقمندان به هنر در استان زیاد است ولی با کمبود زیرساخت مواجه هستیم، بطوریکه فضای مفیدی که بتوان به طور مستمر در اختیار هنرمندان قرار گیرد وجود ندارد.

رخشانی تلاش های متولیان جهت رفع این مشکل را یادآور شد و گفت: دستگاه‌های فرهنگی تلاش می‌کنند اما مطالبات اهالی فرهنگ و هنر در مورد زیرساخت ها هنوز فراهم نشده است.

وی به برگزاری برنامه های متنوع و متعدد هنری به مناسبت های مختلف توسط هنرمندان انقلابی استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه جشنواره‌ها، همایش ها، نمایشگاه ها و یادواره ها به طور متناوب و متناسب برگزار می شود، گفت: تا یک خط سیر و هدف‌گذاری در اجرای برنامه‌های هنری در استان به عنوان نقشه راه تعریف، پیگیری و اجرا نشود و مشخص نشود که از نظر هنر انقلابی در کجا هستیم، به کجا می خواهیم برویم و این مسیر چگونه طی خواهد شد به انسچام واحدی نخواهیم رسید.

نهادهای فرهنگی و هنری منسجم تر عمل کنند

وی با انتقاد از متولیان فرهنگ و هنر استان گفت: نقشه راه و برنامه ریزی برای گسترش هنر انقلاب اسلامی از طریق هنرمندان متعهد در استان وجود ندارد و یا اگر هم است، موضوعی و جزیره‌ای و سازمانی است که می‌توان با همسویی، همراهی و اندیشه ورزی هنرمندان و واگذاری کار به خود آنها، دستاوردهای خوبی را در این زمینه در استان اردبیل شاهد بود که بالتبع این حرکت خود به خود مدافع ارزش‌های ناب انقلاب، شهدا و امام شهدا  نیز خواهد بود.

انتهای پیام/ج

 

منبع: دانا

کلیدواژه: هنر انقلاب اسلامی هنرمندان انقلابی هنرمندان انقلاب انقلابی در واقع هنر انقلابی زیرساخت های هنر هنرمندان متعهد اشاره کرد و گفت هنرمند انقلابی هنر انقلابی هنر انقلابی هنر انقلاب فرهنگ و هنر زیرساخت ها شهید آوینی سخنان خود نقشه راه گام دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد

به گزارش خبرنگار مهر، موسی فکور عصر یکشنبه در جلسه‌ای که با حضور تعدادی از مدیران کل استان در فرمانداری شهرستان آستارا برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان آستارا با توجه به اینکه این شهرستان مهم‌ترین پل راهبردی ایران با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه ورود به قفقاز و اروپا، یکی از مرزهای مهم و استراتژیک ما و بزرگترین گمرک زمینی شمال کشور است سبب می‌شود که شهرستان آستارا برای استان گیلان یکی از شهرستان‌های ویژه و استراتژیک قلمداد شود.

فکور با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای این شهرستان گفت: بارانداز ریلی، پروژه پایانه مرزی، بزرگراه آستارا-آستارا، پروژه ترمینال غلات، چهار بانده کردن مسیر آستارا به اردبیل جزو پروژه‌هایی که خاص شهرستان و استان و حتی ملی است که اتمام این طرح دغدغه همه مسؤولان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان افزود: اثربخشی این پروژه‌ها برای کل کشور است لذا نگاه ما نیز در خصوص این پروژه‌ها باید نگاه ملی باشد و مسؤولان باید دغدغه این پروژه‌ها را داشته باشند.

فکور با اشاره به نامگذاری شعار سال اضافه کرد: جهش تولید فقط در حوزه تولید کارگاه‌های اقتصادی نیست و اصولاً زیر ساخت این جهش تولید را باید در حوزه عمرانی دنبال کرد.

وی ادامه داد: اگر پایانه مرزی درست شود و بتواند به درستی خدمات دهد ما در حوزه اقتصادی و در بخش ترانزیت کالا بهتر می‌توانیم کار کنیم اگر ما مسیرهای دسترسی زیرساخت‌ها را بخواهیم به درستی انجام دهیم آن وقت است که مسیر تولید مهیا می‌شود و جهش صورت می‌گیرد؛ ما هم باید در حوزه خودمان این جهش را ایجاد کنیم باید با زمانبندی پیگیر پروژه‌ها باشیم و زمینه جهش تولید را فراهم کنیم.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارد

فکور با بیان اینکه تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد افزود: ما باید کار را از حالت طبیعی خارج کنیم جهش تولید با کار طبیعی انجام دادن و روزمرگی محقق نمی‌شود؛ ما با تغییر نگاه و روش کارمان باید نگاه انقلابی و کار جهادی داشته و پیگیر کارها باشیم، باید موانع را شناسایی کرده و برای رفع موانع از همه ابزارها استفاده بکنیم.

وی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به مردم نباید متوقف شود بلکه باید سرعت و شتاب بیشتری بگیرد، افزود: کارها باید انجام بگیرد، مسؤولین باید پیگیر باشند، اگر در استان قابل حل نبود از ظرفیت ملی استفاده کنند.

فکور با اشاره به تورم به عنوان مهم‌ترین مشکل کشور گفت: برای حل مشکلاتی همچون تورم، بحث معیشت، تولید ثروت، افزایش اعتبار و قدرت پول ملی باید به سمتی برویم که حضرت آقا اشاره می‌کند و آن جهش تولید با مشارکت مردم است و این میسر نخواهد شد مگر اینکه ما در بحث تولید بتوانیم به نقطه ایده آل و مطلوب برسیم و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید حرکت و تلاشمان را بیشتر کنیم.

وی بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی استانداری گیلان تاکید کرد و گفت: یکی از نیازهای اساسی در بحث پروژه‌ها در بحث عمرانی مسأله مصالح است که دستگاه‌های متولی برای حل این دغدغه باید کمک کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با تاکید بر پیگیری پروژه‌ها توسط مدیران دستگاه‌ها تصریح کرد: فقط صرف نامه زدن نباشد، پیگیر کار باشید فکر کنید کار شخصی خودتان را انجام می‌دهید.

کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گیلان

وی با اشاره به کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گفت: در بحث مسکن در استان با توجه به اینکه محدودیت زمین را داریم نسبت به دیگر استان‌ها متفاوت هستیم و این یک واقعیت است که در این راستا با هماهنگی‌های صورت گرفته جاهایی که ما مشکل تأمین زمین از منابع ملی و دولتی داریم بحث خرید زمین از اشخاص هم پیشنهاد شده و مجوز آن صادر شده است.

معاون استانداری گیلان به به پروژه نیمه کاره مسکن مهر و مسکن ملی در آستارا اشاره کرد و گفت: مسکن یکی از نیازهای اساسی مردم و یکی از شعارهای محوری دولت است، چرا مسکن مهر آستارا که مردم سال‌ها است معطل آماده سازی آن هستند به خاطر مشکلات کوچک مثل رنگ آمیزی نیمه تمام بماند، باید هرچه سریع‌تر تکلیف ۳۰۰ واحد نیمه تمام مشخص و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی با اشاره به وضعیت مسکن روستایی استان گفت: الحمدلله در بحث تولید مسکن روستایی ۲۲۴۷۰۸ واحد جزو ابلاغیه سه ساله ما بود که الان ۲۱۸۵۲ واحد ساخته شده یعنی ۹۷ درصد انجام شده و پیشرفت خوبی را داشته اما در بحث مسکن مربوط به مددجویان پیشرفت ۵ یا ۱۰ درصدی شایسته نیست و این را دستگاه‌های متولی باید کمک کنند آورده‌هایشان را تکمیل کنند تا پروژه با سرعت به کار خود ادامه دهد.

کد خبر 6091226

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند