Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@02:23:14 GMT

کدام ترکیب دارویی گزینه‌ مناسبی برای درمان عفونت‌هاست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۱۱۳۵

کدام ترکیب دارویی گزینه‌ مناسبی برای درمان عفونت‌هاست؟

دانش‌آموخته داروسازى دانشگاه آزاد اسلامى دامغان در تحقیق پایان‌نامه خود با توجه به مصرف بی‌رويه آنتی بيوتيک‌ها به این نتیجه رسید که درمان ترکیبی «پپتید» با سایر داروهای ضدقارچی کاندیدای مناسبی برای درمان عفونت‌هاست.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛  احسان عربی مفرد - اسفند سال گذشته ۱۱ نفر از نخستین گروه دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان موفق شدند با امتیاز عالی از رساله علمی و تحقیقاتی خود دفاع کرده و فارغ‌التحصیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین گروه دانشجویان ساعی و موفق داروسازى در سال ۹۳ پذیرش شدند و با رتبه‌های عالی و البته با همت، تلاش و پویایی موفق شدند با عنوان دکترى حرفه‌ای از دانشكده داروسازى دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان دانش‌آموخته شوند.

مریم حسین‌زاده دانشجوی داروسازی ورودی مهر 93 یکی از این دانش‌آموختگان است که با استاد راهنمایی حمید معدنچی از رساله دکتری خود با عنوان «بررسی آثار سینرژیسم و آنتاگونیستی پپتیدهای Car5.9و Aur5.2 با آنتی بیوتیک‌های کلاسیک و بررسی کینتیک کشندگی آنها در قارچ کاندیدا آلبیکانس» دفاع کرد.

حسین‌زاده با تشریح چکیده‌ای از پایان‌نامه دکتری خود به خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید: «سال‌های اخير مصرف بی‌رويه آنتی‌بيوتيک‌ها سبب ظهور ميكروب‌های مقاوم شده است.»

درمان ترکیبی AMPها با سایر ترکیبات ضدقارچی سبب کاهش دوز و عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود و از ظهور مقاومت‌های دارویی می‌کاهد؛ بنابراین درمان ترکیبی پپتید با سایر داروهای ضدقارچی کاندیدای مناسبی برای درمان است

وی با بیان اینکه ظهور سويه‌های مقاوم در برابر آنتی‌بيوتيک‌ها منجر به جستجوی مداوم عوامل آنتی‌بيوتيكی قوی‌تر و كارآمدتر می‌شود، می‌افزاید: «از بین ترکیبات ضدمیکروبی، پپتیدهای ضدمیکروبی (AMP) یکی از بهترین کاندیدهای به‌کار گرفته در درمان عفونت‌ها هستند.»

دانش‌آموخته داروسازى دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان اظهار می‌کند: «سرعت میکروب‌کشی AMPها بسیار زیاد است و باکتری‌ها فرصت مقاوم‌شدن به آن را پیدا نمی‌کنند؛ بنابراین پژوهش در اکتشاف، بهینه‌سازی و تکثیر AMPها از منشأ و راه‌های مختلف طبیعی یا به‌صورت سنتتیک ضروری به نظر می‌رسد.»

حسین‌زاده ادامه می‌دهد: «برای سنجش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، پپتیدهای ضدمیکروبی Car5.9 و Aur5.2 از روش تیتراسیون میکرودایلوشن به کمک پلیت‌های میکروتیتر 96 خانه بر قارچ کاندیدا آلبیکانس استفاده شد.»

وی ادامه می‌دهد: تست بررسی میزان حداقل غلظت قارچ‌کشی پپتیدها نیز انجام و به‌منظور بررسی آثار ترکیبی پپتیدهای ضدمیکروبی با هم و با داروهای ضدقارچی از روش « چکربورد»  با  کمی اصلاحات استفاده شد و  تست سنجش سرعت قارچ‌کشی پپتیدها نیز صورت گرفت.

دانش‌آموخته داروسازى دانشگاه آزاد اسلامى واحد دامغان درباره نتایج به دست آمده از تست ترکیب پپتیدهای مد نظر با آنتی بیوتیک به آنا می‌گوید: «پپتید Car5.9  و Aur5.2 در ترکیب با هم اثر افزایشی را علیه کاندیدا آلبیکانس از خود نشان دادند.»

وی ادامه می‌دهد: «نیستاتین با پپتید Car5.9 اثر سینرژیک داشته؛ اما ترکیب این پپتید با آمفوتریسین B بی‌تأثیر و با فلوکونازول خاصیت افزایشی داشته است. سرعت قارچ‌کشی Car5.9 در مقایسه با سرعت قارچ‌کشی Aur5.2 بیشتر بوده و در مدت زمان 4 ساعت توانسته است تعداد قارچ‌ها را به یک سوم مقدار اولیه خود برساند.»

حسین‌زاده خاطرنشان می‌کند که درمان ترکیبی AMPها با سایر ترکیبات ضدقارچی سبب کاهش دوز و عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود و از ظهور مقاومت‌های دارویی می‌کاهد؛ بنابراین درمان ترکیبی پپتید با سایر داروهای ضدقارچی کاندیدای مناسبی برای درمان است.

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: پایان نامه پایان نامه دکتری دانشجوی داروسازی مریم حسین زاده مصرف بی رويه آنتی بيوتيک ها آنتی بيوتيک ها مناسبی برای درمان درمان ترکیبی آنتی بیوتیک دانش آموخته حسین زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۱۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان