Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود کنعانی معروف به خادم النخیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره انتقال آب سرشاخه‌های رودخانه کارون به فلات‌مرکزی ایران، اظهارداشت: در صورت اجرایی‌شدن این طرح استان خوزستان و به ویژه شهرهای پایین دست آن از جمله آبادان، خرمشهر، شادگان و دشت آزادگان موجب شیوع انواع بیماری در این شهرها خواهد شد. آلودگی آب،خاک و هوا باعث بیماری‌های لاعلاج و انواع سرطان‌ها در بین اهالی بومی منطقه می شود که صد برابر می‌تواند از بیماری کرونا برای مردم منطقه خطر آفرین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سموم آب، خاک و هوای خوزستان مرتبط به انتقال آب

وی ادامه داد: سموم فراوانی که در آب، خاک و هوای مناطق پایین دست رودخانه کارون خوزستان وجود دارد به صورت مستقیم و غیر مستقیم به موضوع انتقال آب مرتبط است. به طور مثال سرانه فضای سبز در شهر آبادان 2/5 متر است و در شهر کویری اصفهان که می‌خواهند آب خوزستان را به آنجا منتقل کنند این سرانه 12 متر است؛ پس چگونه می‌توان سلامتی مردم آبادان را که دارای یک پالایشگاه فرسوده است و انواع آلودگی را در شهر منتشر می‌کند، کنترل کرد. تنها در صورتی آلودگی هوا قابل کنترل است که فضای سبزی وجود داشته باشد که آن نیز وابسته به وجود آب است.

کاهش سن سرطان و سکته در بین اهالی بومی

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه هر روز در استان خوزستان شاهد بروز انواع سرطان و سکته‌ها در بین مردم هستیم، گفت: بد نیست میانگین آمار سن متوفیان را مسئولان اعلام کنند تا همگان بدانند چه فاجعه انسانی در حال رخ دادن است.

کنعانی با بیان اینکه مسئولان با نگاهی اخلاقی به استان خوزستان نگاه کنند، افزود: موضوع انتقال آب به معنای نابودی اقتصاد بومی منطقه است و تشکیل کانون‌های ریزگردی که طی سال‌های گذشته مسئولان محیط زیست مدعی بودند علت خارجی دارد با سیل پر از ابهام سال گذشته و تر شدن این کانون‌ها خلاف اظهارات بر همگان ثابت شد که تمامی کانون های ریزگرد درون استانی بود و فقط خوزستان را شامل نمی شود و 12 استان را درگیر این معظل می‌کند چرا که این فاجعه زیست محیطی مرز و زبان و قومیت نمی‌شناسد چرا که به اعتقاد کارشناسان ریزگردها حاوی و حامل سموم خطرناک هستند.

یک فعال محیط زیست: هر روز در استان خوزستان شاهد بروز انواع سرطان و سکته‌ها در بین مردم هستیم، گفت: بد نیست مسئولان میانگین سن متوفیان را اعلام کنند تا همگان بدانند چه فاجعه انسانی در حال رخ دادن است

وی به سیل سال گذشته در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: پارسال شاهد سیل ویرانگر در استان بودیم که موجب تر شدن کانون های ریزگرد شد ولی این دلیلی برای انتقال آب کارون نمی‌شود و هرچند مردم متوجه نشدند چرا این اتفاق رخ داد و باعث نابودی زندگی شان شد. حتی کمیته حقیقت یابی هم در این زمینه تشکیل نشد که ماجرای سیل بر همگان آشکار شود که آیا این سیل محصول یک اتفاق طبیعی بود یا خیر!

نابودی 7 میلیون نخل در خوزستان

این فعال محیط زیست با اشاره به نابودی 7 میلیون نخل به دلیل انتقال آب سرشاخه های کارون در خوزستان، تصریح کرد: شوری روز افزون زمین‌های کشاورزی باعث نابودی باغات و نخیلات پایین دست رودخانه کارون شده و پارسال باغداران توانستند فقط 30 درصد محصول را جمع آوری‌کنند که آن هم به دلیل بی‌کیفیتی ارزش انتقال به بازار را نداشت و حتی به سختی توانستند پول کارگران را پرداخت کنند.

کنعانی گفت: وزیر نیرو باید بداند که مسئولان محلی با پرونده سازی برای کنشگران مدنی و دغدغه مندان به نوعی به مردم خوزستان دهن کجی می‌کنند چرا که کشاورزان و دامداران زجر کشیده تنها از طریق فعالان مدنی و نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی می‌توانند صدای‌شان را به مسئولان بالا دست برسانند نه آنهایی که وابسته به سازمان های دولتی هستند و با بذل و بخشش آب که حیات منطقه استان خوزستان است منطقه را به نابودی می کشند.

وی گفت: در جلسات شورای عالی آب مسئولان امر بدون حضور نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و کنشگران تشکیل و تصمیمات نهایی در خصوص انتقال آب از سرشاخه های کارون گرفته می شود. بگذارید نمایندگان مردم حرف بزنند و این مشکل برطرف شود چرا که ما صدای 80 هزار کشاورز و دامدار استان خوزستانیم.

این فعال محیط زیست با اشاره به ضرب المثل چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، تصریح کرد: خوزستان را فدای فلات مرکزی ایران نکنید؛ شاید طی سال‌های آینده نیز با خشکسالی مواجه شویم. مردم خوزستان به راحتی دست از مطالبات خود دست برنخواهند داشت چدا که معیشت و حیات شان به آب بستگی دارد.

یک فعال محیط زیست: بگذارید نمایندگان مردم حرف بزنند و این مشکل برطرف شود چرا که ما صدای 80 هزار کشاورز و دامدار استان خوزستانیم

کنعانی در بخش دیگری از صحبت هایش به نابودی تالاب‌های بام "دژ " و "منصوری" نیز اشاره کرد و گفت: این تالاب ها روزگاری دارای آب فراوان و سکونتگاه پرندگان و آبزیان بودند ولی الان به دلیل بی آبی تبدیل به شوره‌زار شده‌اند و همچنین در حد فاصل بین اهواز و آبادان در منطقه دارخوین که از شمال به تالاب بین المللی شادگان، در جنوب به رودخانه بهمنشیر، در شرق به رودخانه کارون و در غرب به خلیج فارس متصل است به دلیل بی آبی‌صد هزار هکتار از زمین های حاصلخیز آن خشک شده و خاکی که نه از این تالاب ها بلکه تمامی تالاب ها حاوی اورانیوم برمی خیزد به اعتقاد متخصصان پزشکی در بروز سرطان مردم تاثیرگذار است.

وی با اشاره به آسیب‌های انتقال آب رودخانه کارون گفت: این انتقال غیر کارشناسانه آسیب‌های فرهنگی، اجتماعی از جمله فقر، بیکاری، حاشیه نشینی را در پی خواهد داشت.

گفت و گو: مریم بازوند

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران خاک محیط زیست آبادان کارون فعال محیط زیست رودخانه کارون استان خوزستان انتقال آب تالاب ها کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۱۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص باید و نبایدهای اجرای طرح تعطیلی آخر هفته گفت: همانطور که می‌دانیم در قانون اتاق بازرگانی قید شده است که اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه حاکمیتی ایفای نقش کند.

فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین در دستور کار اتاق بازرگانی و تعاون و اصناف که مجموعه‌ای از بخش خصوصی هستند، یکی از مواردی که سالیان گذشته به صورت مستمر انجام می‌شود پایش کسب وکار است. در هر صورت مولفه‌هایی همواره در این پایش‌ها در صدر قرار می‌گیرند. اتاق بازرگانی از این طریق با اطلاع از محیط کسب و کار در تلاش برای ایفای وظایف مشاوره‌ای خود نسبت به دولت است.

گزدرازی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که دولت  دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشد و از این طریق تصمیمات اقتصادی بهتری اتخاذ شود. در هر صورت ما نمی توانیم تعاملات اقتصادی و تجاری خود را با دنیای پیرامون قطع کنیم. ما بر این باوریم که در مباحث گمرکی و داد و ستد تجاری باید شرایط دیگر کشور‌ها را در نظر بگیریم.

ایران به رفتار اقتصادی کشورهای مقصد توجه داریم؟

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطر نشان کرد: حتی در مباحث ارتباط اقتصادی در فضای مجازی نیز توجه به شرایط کشور‌های هدف مهم است. حتی در زمینه تجارت با کشور‌های خاورمیانه‌ای و شرق آسیا هم نمی‌توانیم عنوان کنیم که ما به رفتار اقتصادی کشور مقصد توجه نداریم؛ چرا که زنجیره عرضه کشور‌های بسیاری به هم متصل و اقتصاد‌هایی درهم تنیده هستند.

گزدرازی ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان هم اکنون تعطیلات آخر هفته روز‌های شنبه و یکشنبه است؛ در کشور‌های مسلمان اطراف ما نیز تعطیلات آخر هفته از جمعه ظهر شروع شده و تا یکشنبه ادامه دارد. اگر ما بخواهیم پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم، علاوه بر قطع ارتباطی که در این دو روز داریم، در روز‌های شنبه و یکشنبه نیز نمی توانیم ارتباطی برقرار کنیم.

وی تاکید کرد: در روز‌های تعطیلی خارج از کشور اگر تاجری نیاز به هماهنگی و یا مراوده‌ای با شریک تجاری خارجی خود داشته باشد، چه در فضای مجازی و چه در مراجعه حضوری با عدم پاسخگویی مواجه می‌شود؛ چراکه اصلا امکان ارتباط وجود ندارد و کسی آن‌طرف نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: به این صورت ما عملا چهار روز کاری را از دست می‌دهیم؛ از این رو ما به عنوان بخش خصوصی خواهشمندیم نسبت به این موضوع تمهیدات لازم اندیشیده شود چراکه فشار اقتصادی تعطیلات این‌گونه بر عهده بخش خصوصی و مردم خواهد بود.

درخواست بخش خصوصی از رهبر معظم انقلاب

وی تصریح کرد: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری از ایشان درخواست کرده است که نسبت به لغو تعطیلات پنجشنبه دستور فرمایند. شایان ذکر است که لغو تعطیلات پنجشنبه می‌تواند در رقابت پذیرتر کردن تجارت خارجی بخش خصوصی موثر بوده و ارتباط تجاری کشور ما را تقویت کند.

گزدرازی گفت: اگر بخواهیم چهار روز از هفته را تعطیل باشیم دو الی سه روز باقی مانده عملا فقط هزینه است و به شدت دچار مشکل می‌شویم. در این مسئله ما فقط با یک قشر خاص در ارتباط نیستیم، بلکه بحث مراوده با جامعه جهانی در جریان است و نمی توانیم نسبت به ملزومات آنها بی تفاوت باشیم. در هر صورت اقتصاد جهانی در حال انجام کار خود است و این ما هستیم که باید همراه شویم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ما با توجه به اعتقادات اسلامی بر تعطیلی و انجام مناسک دینی روز جمعه تاکید داریم، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش مشارکت مردم در امر تولید و همچنین با توجه به فرمایشات ایشان در اهمیت اقتصاد مردمی می‌توانیم با انتقال تعطیلات پایان هفته از پنجشنبه به روز شنبه، شرایط مطلوب تری را برای بخش خصوصی که همان مردم هستند فراهم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • هشدار هواشناسی خوزستان درباره وقوع گرد و خاک
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود