Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تیم تحقیقاتی از سوئیس الیاف سلولز را با نانوذرات پلیمری ترکیب کرد و با این کار، موفق شده‌است جوهر ویژه و چندکاره‌ای برای چاپ سه بعدی تولید کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران سوئیسی ژلی از جنس الیاف سلولز و نانوذرات زیست‌تخریب‌پذیر ساختند که هنگام خروج از چاپگر سه بعدی به صورت مایع است، اما به سرعت به حالت و شکل اولیه خود باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فناوری می‌تواند برای تولید ایمپلنت‌های شخصی از زیست‌مواد مورد استفاده قرار گیرد.

با همان روندی که پزشکی گرایش به سمت دارو‌های دقیق دارد، جایی که درمان متناسب با وضعیت ژنتیکی بیماری انجام می‌شود، دانشمندان در سال‌های اخیر به‌طور فزآینده‌ای توجه خود را به سوی مواد زیستی دقیق معطوف کرده‌اند. با این حال هنوز پیشرفت‌ها چشمگیر نیست و ایمپلنت‌های شخصی هنوز راه طولانی در پیش دارند.

مارک تیبیت، استاد مهندسی ماکرومولکولار در گروه مهندسی مکانیک در ETH زوریخ می‌گوید: «ما در حال پیشرفت سریعی برای رسیدن به این هدف هستیم.»

پیش از این محققان فعال در حوزه زیست‌مواد دقیق با این واقعیت که مجبور به تولید جوهر‌های جدیدی برای هر نوع کاربرد چاپگر سه بعدی دارند، کار می‌کردند. برای مثال، اگر دانشمندان می‌خواستند بخشی از چشم را با چاپگر تولید کنند، آن‌ها قادر نبودند از کار کسی که روی طراحی پروتز گوش کار کرده بود، استفاده کنند. اما به تازگی محققان یک جوهر جهانی ساخته‌اند که می‌تواند به شدت کار توسعه کاربرد‌های جدید چاپگر سه بعدی را تسهیل کند.

در چاپ سه بعدی، همانند مشکل خمیر دندان، باید جوهر ویژگی خاصی را داشته باشد. خمیر دندان نباید به قدری سفت باشد که از دهانه لوله بیرون نیاید و از طرفی نباید به قدری روان باشد که از روی مسواک جاری شود. جوهر چاپ سه بعدی هم باید مایع بوده و در عین حال بتواند جامد شود تا شکل خود را از دست ندهد.

برای حل این مشکل، محققان از الیاف سلولز که در آب حل می‌شوند به همراه نانوذرات پلیمری تجزیه‌پذیر استفاده کردند. زمانی که فشار خارجی وارد نمی‌شود، الیاف خود را به ذرات متصل می‌کنند. این یک شبکه گذرا است که با اعمال فشار برشی از سوی نازل، مختلف می‌شود. اما بعد از عبور از دهانه باریک، به سرعت اصلاح می‌شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوالیاف جوهر نانویی پرینتر سه بعدی الیاف سلولز سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • هالند: حالا دوش می‌گیریم و به بازی بعدی فکر می‌کنیم
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز
  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند