Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@11:50:57 GMT

خدمات دندانپزشکی در تحریم ها دچار مشکل خواهد شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۳۸۵۲

خدمات دندانپزشکی در تحریم ها دچار مشکل خواهد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، آرش خجسته، با عنوان این مطلب که دهان و دندان به عنوان یکی از مهم‌ترین ارگان‌های ورودی بدن از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: زبان، دندان‌ها و مخاط داخل گونه اهمیت بالایی در سلامت بدن ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دهان و دندان می‌تواند به عنوان یک سد دفاعی اولیه بسیاری از پاتوژن هایی که وارد بدن می‌شود را دفع کند، خاطرنشان کرد: دهان و دندان نقش ایمنی ذاتی در بدن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خجسته با تاکید بر اهمیت رعایت بهداشت خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت دهان و دندان و داشتن دندان‌هایی سالم می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.

به گفته دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت بهداشت در سنین کودکی و جوانی می‌تواند افراد را در برابر بیماری‌های قلبی، قندی و دیابت نیز محافظت کند.

وی، ضرورت بیش از پیش مراقبت دهان و دندان را مورد تاکید قرار داد و گفت: متأسفانه عدم اطلاعات درست از چگونگی مراقبت از دندان‌ها باعث شده که مردم کشور ما با مشکلات و بیماری‌های دهان، دندان، لثه و استخوان‌های داخل دهانی روبرو باشند و این مهم علاوه بر به خطر انداختن سلامت مردم، سیستم بهداشت و درمان را نیز با مشکلات بسیار زیادی مواجه کرده است.

خجسته، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و توضیح داد: رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند از بسیاری از مشکلات دهانی جلوگیری کرده و نیاز افراد را به درمان‌های پیچیده مرتفع کند.

وی گفت: زمانی که ما یک دندان را از دست می‌دهیم به تدریج استخوان اطراف فک و دندان‌ها نیز از بین می‌روند و طبیعتاً این موضوع باعث می‌شود که نه تنها غدد جویدنی صدمه ببیند بلکه به دلیل کاهش ارتفاع استخوان در دراز مدت فرد نتواند حتی یک پروتز مناسب نیز دریافت کند و در نهایت در ظاهر افراد تأثیر گذار خواهد بود.

خجسته یادآور شد: عدم رعایت نکات ساده بهداشت دهان و دندان می‌تواند منجر به اعمال پیچیده مثل پیوندهای استخوانی، ایمپلنت‌های دندانی و درمان‌های سخت شود.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده درست و مستمر از مسواک و نخ دندان را را ه حل مؤثری برای کاهش مداخلات پزشکی در حوزه دهان و دندان ذکر کرد و توجه به توصیه‌های بهداشتی را از سوی مردم خواستار شد.

خجسته، مهم‌ترین راهبردهای کاهش بیماری دهان و دندان از سوی کشورهای پیشرفته و موفق در این حوزه، ارتقا سطح بهداشت ذکر کرد و گفت: سلامت دندان‌ها در گرو پیشگیری و رعایت بهداشت است. جوامع پیشرفته هرگز درمان را اولویت قرار نمی‌دهند.

وی اظهار امیدواری کرد که نامگذاری یک روز در تقویم به عنوان روز دندانپزشک میزان حساسیت مردم بر ضرورت رعایت بهداشت و دندان و توجه مسؤولان به سیاست گذارای در راستای ارتقا فرهنگ سازی این حوزه را بیشتر کند.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: در چندین دهه گذشته با گسترش علوم دندانی این حوزه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما نیز در حوزه دندانپزشکی شاهد پیشرفت‌های شگرفی بوده است، اظهار کرد: بدون تردید در حوزه دندانپزشکی و علوم دندانی، دانش اساتید و مراکز تحقیقاتی کشور ما پا به پای دنیا پیشرفت کرده است.

خجسته ارتقا سطح درمان تمامی موارد مربوط به دهان و دندان را مهر تأییدی بر پیشرفت‌های قابل توجه این حوزه در کشور دانست و توضیح داد: هیچ درمانی در دنیا وجود ندارد که تکنولوژی و دانش اساتید و متخصصان داخل کشور از آن بی بهره یا حتی یک گام عقب تر باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه با اشاره به پتانسیل‌های بالقوه کشور در حوزه دهان و دندان گفت: ایران می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین قطب‌های علوم دندانی در منطقه باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه رشته دندانپزشکی با تکنولوژی‌های نوین عجین شده است، افزود: تکنولوژی تأثیر مستقیم بر ارتقا، پیشرفت روزآمد و مداوم این رشته دارد.

خجسته با بیان اینکه با اعمال تحریم‌های ظالمانه بخشی از مواد اولیه و تجهیزات دندانپزشکی یا در دسترس نیست و یا در بیشتر موارد با قیمت‌های بسیار بالایی عرضه می‌شود گفت: این مهم درمان‌های دندانپزشکی را با مشکلاتی روبرو کرده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تلاش محققان شرکت‌های دانش بنیان برای افزایش تولیدات مواد و تجهیزات دندانپزشکی با بالاترین کیفیت را مورد تاکید قرار داد و افزود: چنانچه تحریم‌ها ادامه یابد و محققان داخلی نتوانند مواد اولیه دندانی را با کیفیت بالا و یا مشابه نمونه‌های خارجی تولید کنند، حوزه دندانپزشکی با مشکلات پیچیده‌ای روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: با بالا رفتن قیمت ارز و پایدار بودن تحریم‌ها یکی از رشته‌هایی که در آینده دچار دغدغه و مشکل خواهد شد، دندانپزشکی است.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار امیدواری کرد که با تدابیر مناسب مشکلات و دغدغه جامعه دندانپزشکی کشور کاهش یابد.

وی با اشاره به دغدغه‌های متخصصان و اساتید دندانپزشکی در راستای ارتقا آموزش خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشکده‌های دندانپزشکی باید مرجع اصلی تصمیم گیری در حوزه علمی و آموزش باشند و اگر چنانچه نقش دانشکده‌های دندانپزشکی در راهبردها و سیاست گذاری ها کم رنگ شود عمق مسائل علمی کاهش خواهد یافت.

خجسته در ادامه با بیان اینکه ممکن است برخی منابع و اطلاعات فضای مجازی فاقد صحت و ارزش علمی باشند خاطرنشان کرد: مردم باید اطلاعات خود را از منابع رسمی وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و یا دانشکده‌های دندانپزشکی دریافت کنند.

وی با اشاره به شرایط این روزهای شیوع کرونا و قرنطینه، ضرورت ارتقا آموزش علوم دندانپزشکی را مورد تاکید قرار داد و گفت: قرنطینه فرصت بسیار مناسبی برای دانشجویان ایجاد کرده تا بتوانند به صورت مجازی از تکنولوژی‌های آموزشی روز دنیا بهره ببرند.

خجسته با بیان این مطلب که استمرار آموزش یکی از اصول اصلی تخصص و مهارت است، خاطرنشان کرد: دانشجویان دندانپزشکی باید با استفاده از فضای مجازی و بهره مندی از این مدل آموزشی داشته‌های خود را تقویت کنند.

کد خبر 4897329

منبع: مهر

کلیدواژه: دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پوسیدگی دندان ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور علیرضا زالی سعید نمکی کووید 19 سخنگوی وزارت بهداشت سازمان نظام پزشکی شیوع کرونا فاصله گذاری اجتماعی انجمن رادیولوژي ایران بیمارستان مسیح دانشوری چاقی دارو رعایت بهداشت دهان و دندان دندان ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد

مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند امروز صبح با حضور ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، سید حمید جمال الدینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه و حسن بختیار، رئیس فعلی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه در این مراسم گفت: در مدت دو سال و ۴ ماه که مسئولیت ریاست این دانشگاه را به عهده داشته ام، معاون آموزشی وزارت بهداشت همیشه به عنوان پشتیبان، همراه و پیشرو کنار من بوده اند و همیشه به من یادآوری کرده اند که در این دانشگاه هوشمند به عنوان یک دانشگاه مستقل باید مسئله هوش مصنوعی را به عنوان یک ایده بزرگ و برگ برنده را برای وزارت بهداشت رقم بزنیم.

وی افزود: من در کنار ایشان ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی هوشمند را شناختم و اهداف دانشگاه را با همکاری جلو برده ایم، برنامه ۴ ساله عملیاتی را در دوران کاری ام طرح ریزی کردم که در سال اول در بخش ترویج برنامه ها به خوبی پیش رفت و می توانم با اطمینان اعلام کنم که ۹۰ درصد برنامه ها در این بخش انجام شده است.

خجسته ادامه داد: در این مدت برنامه های مختلفی از جمله کنگره کیش، سمینارهای مختلف در موضوعات متعدد در دانشگاه ها رقم خورد.

وی افزود: در سال دوم حوزه زیر ساخت و نیروی انسانی نیز عملیاتی شد که دانشگاه علوم پزشکی هوشمند اولین دانشگاه علوم پزشکی بود که در خاورمیانه از شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز گرفت.

رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: ۷ محور را دنبال کرده ایم که به اطمینان می توانم بگویم در این مدت هنوز در این حوزه این ۷ محور دنبال نشده است.

خجسته گفت: آرزو دارم که با حضور رئیس جدید این دانشگاه به هدف و ایده باقری فرد که همان تثبیت هوش مصنوعی و برگ برنده عملکرد وزارت بهداشت در این دوره ۴ ساله است برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان