Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مؤسساتی که همواره در گزارش‌های خود تلاش کرده تا ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی کند، نهاد«عفو بین‌الملل» است؛ اما این نهاد در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت مطلق اختیار کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، حقوق بشر و آنچه نقض حقوق بشر در ایران خوانده می‌شود، موضوعی است که به شدت از سوی مخالفان جمهوری اسلامی ایران پیگیری می‌شود؛ به ویژه در یک دهه‌ اخیر، این مساله به یکی از محورهای اصلی و ترجیع‌بند سخنان جریان ضدانقلاب تبدیل شد و از سوی غرب و علی‌الخصوص آمریکا نیز به طور متمرکز پیگیری شد که نهایتا به تعیین گزارشگر ویژه حقوق‌بشر برای ایران منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مؤسساتی که همواره در گزارش‌های خود تلاش کرده است تا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی کند، نهادی موسوم به «عفو بین‌الملل» است. پسوند بین‌الملل که این موسسه بر عنوان خود یدک می‌کشد، مخاطب را به این سمت می‌برد که این سازمان یک نهاد رسمی و قانونی است که از سوی مجامع جهانی نظیر سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان پشتیبانی می‌شود؛ بنابراین گزارشات آن منطبق بر موازین جهانی و مورد تأیید همگان است.

اما آنچه واقعیت این سازمان است آن است که «عفو بین‌الملل» برخلاف نام خود، تنها یک نهاد مردم نهاد غیردولتی یا NGO است و هیچ ارتباطی با سازمان‌های قانونی و رسمی جهان ندارد. مسئولان این مؤسسه هم در بخش معرفی سایت خود نوشته‌اند: «ما یک گروه جهانی از مردم برای حفاظت از حقوق بشر هستیم و به هیچ دولت یا نهادی وابسته نیستیم.»

البته این ادعای عفو بین‌الملل از سوی کارشناسان مسائل جهانی چندان مورد تأیید قرار نگرفته است؛ از آنجا که عملکرد این نهاد در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و همچنین مسائلی نظیر زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب تنها به انتشار چند بیانیه ساده و حتی در برخی موارد، سکوت مطلق محدود شده است.

این موضوع وقتی اثبات می‌شود که تمامی سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به ناوگان آزادی در آب‌های بین‌المللی واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند، عفو بین‌الملل تنها خواستار رسیدگی بیشتر به این موضوع شد! بررسی مطالب سایت شعبه این نهاد در سرزمین‌های اشغالی هم نشان می‌دهد که اصولا برخلاف آنچه به عنوان شعار این مجموعه مبنی بر رسیدگی به مسائل حقوق بشر در تمامی جوامع جهانی انتخاب شده، مسئولان عفو بین‌الملل علاقه‌ای به رسیدگی به نقض حقوق بشر در فلسطین ندارند.

به همین دلیل است که در سایت رسمی عفو بین‌الملل، تمرکز شعبه این سازمان در سرزمین‌های اشغالی بر روی مهاجران آفریقایی در اسرائیل عنوان شده است؛ مساله‌ای که با توجه به حجم جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی و کشتار زنان و کودکان، بسیار جالب به نظر می‌رسد.

یکی دیگر از موضوعاتی که نشان می‌دهد سازمان عفو بین‌الملل اساسأ اعتنایی به نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد، ماجرای گسترش ویروس کرونا در زندان‌های این دو کشور است. بر طبق آمارهای تایید شده جهانی و بر طبق گزارش رسمی نشریه کنگره آمریکا، تاکنون صدها نفر از زندانیان در این کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. رژیم صهیونیستی هم با وجود فشارهای گسترده فعالان حقوق بشر در جهان، از آزاد کردن و اعطای مرخصی به زندانیان فلسطینی، خودداری می‌کند. با این وجود، عفو بین‌الملل چشم خود را بر این نقض فاحش حقوق بشر بسته است.

در مقابل عفو بین‌الملل تمرکز ویژه‌ای بر روی مسائل ایران داشته است. مستندات این NGO علیه جمهوری اسلامی ایران، غالبا از طریق گفت‌وگو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران (نظیر شیرین عبادی، شادی صدر، لادن برومند، عبدالکریم لاهیجی و...) به دست می‌آید و بر مبنای اظهاران این اشخاص، غالبا ایران در گزارشات عفو بین الملل، به نقض حقوق بشر متهم می‌شود. این در حالی است که برخورد نهادهای رسمی بین‌المللی با مقوله حقوق بشر در ایران کاملا متفاوت است؛ به نحوی که یکی از نمایندگان کمیته حقوق بشر ایران که چندی پیش در جلسه سالانه این شورا شرکت کرده بود، از قدردانی اکثر اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از اقدامات مثبت ایران در زمینه حقوق بشر خبر داد. همین مسأله بود که سبب شد تا جمهوری اسلامی ایران رسمأ به عضویت کمیسیون جهانی مقام زن در سازمان ملل متحد در بیاید.

به نظر می‌رسد حمایت غرب از اینگونه نهادهای غیر دولتی با هدف زمینه‌سازی بروز نارضایتی‌های اجتماعی، یکی از ابزارهای مهم در برابر کشورهایی است که قصد سازش با آمریکا را ندارند و منافع این کشور را در سراسر جهان به خطر می‌اندازد.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر عفو بین الملل رژیم صهیونیستی سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی عفو بین الملل حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون دبیرکل سازمان ملل: ۶۰۰ هزار کودک در رفح زندگی می‌کنند

مارتین گریفیث معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت که بسته شدن گذرگاه رفح موجب کشته شدن افراد بیشتر و مهاجرت اجباری تعداد بیشتری از ساکنان خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «مارتین گریفیث» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه گفت که دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه رفح و تهاجم زمینی در این شهر منجر به مرگ تعداد بیشتری از ساکنان و مهاجرت اجباری خواهد شد.

به نوشته الجزیره، او گفت که بسته شدن گذرگاه رفح مانع ورود سوخت و مواد غذایی و پزشکی شده و ورود کمک‌ها و کارمندان سازمان ملل به غزه را مختل می‌کند.

رسانه عبری زبان هدف بعدی ارتش اسرائیل در رفح را اعلام کردحمدان: عملیات رفح برای ارتش اسرائیل «پیک نیک» نخواهد بود

گریفیث افزود: تیم‌های ما همچنان در رفح، جایی که بیش از یک میلیون نفر از جمله 600 هزار کودک در آن به سر می‌برند، حضور دارند.

او همچنین در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درگیری در غزه در مقطع حساس دیگری قرار دارد. تصمیماتی که امروزه گرفته می‌شود و پیامدهای آن در رنج بشر، در نسلی که از ما می‌آید به یادگار خواهد ماند؛ برای سرزنش آنها آماده باشیم».

مواضع این مقام سازمان ملل پیش از این موجب خشم مقامات صهیونیستی شده بود؛ او در بهمن سال گذشته در مصاحبه‌ای گفته بود که حماس یک سازمان تروریستی نیست، بلکه یک جنبش سیاسی است. این سخن او با حملات شدید تل آویو همراه شد.

از سوی دیگر یورش زمینی ارتش اشغالگر به رفح و ورود تانک‌های اسرائیلی به گذرگاه رفح با واکنش بسیاری از کشورها مواجه شده است؛ در این میان دانشگاه الازهر مصر نیز در بیانیه‌ای به شدت تهاجم تانک‌های ارتش اشغالگر به گذرگاه رفح را محکوم کرد. در بیانیه الازهر آمده است که این تهاجم یک جنایت جنگی همه جانبه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معاون دبیرکل سازمان ملل: ۶۰۰ هزار کودک در رفح زندگی می‌کنند
  • سکوت در برابر جنایات صهیونیست‌ها محکوم است | به هیچ تهدیدی توجه نداریم
  • ضرورت تجلیل از پیشگامان موج جدید ضد صهیونیستی
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • تجلیل امیرعبداللهیان از ایستادگی ملت ‌و گروه‌های مقاومت فلسطینی در برابر صهیونیست‌ها
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل