Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@15:26:36 GMT

بررسی نرخ تورم در 30سال اخیر

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۴۰۴۰

تازه ترین آمار نرخ تورم که توسط بانک مرکزی منتشر شده، نشان‌دهنده فراز و نشیب بالای این شاخص اقتصادی در طی سال‌های مختلف است. تلاش‌های گسترده دولت ها برای مهار تورم معمولا تاثیرات موقت و گذرا بر جای می گذارد؛ بدین معنا که برای مدتی کوتاه، نرخ تورم را پایین نگاه می‌دارد اما پس از مدتی به سرعت بالا می‌رود

ثبت کمترین نرخ تورم

اخبار اقتصادی- بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۱۳۶۹ که گزارش آماری بانک مرکزی از آن سال آغاز شده نرخ تورم ۹ درصد بود که پس از آن سال، دو نرخی شده (بالای ۱۰ درصد) و به سرعت بالا رفته است، به طوری که در سال ۱۳۷۰ نرخ تورم بیش از دو برابر شده و به ۲۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ درصد رسیده است.

طی ۲۶ سال نرخ تورم، دوم رقمی باقی می‌ماند تا اینکه در دولت یازدهم و در سال ۹۵ روند نزولی یافته و پس از ۲۶ سال دوباره تک نرخی می‌شود و به ۹ درصد افت می‌کند. در سال ۹۶ نیز نرخ تورم تک رقمی‌شده و به میزان ۹.۶ رشد می‌کند.

سال ۸۴ با تورم ۱۰.۴ درصدی، سال ۸۸ با تورم ۱۰.۸ درصدی و سال ۱۳۸۰ با تورم ۱۱.۴ درصدی و سال‌های ۸۵ و ۹۴ با تورم ۱۱.۹ درصدی جزو سال‌هایی به شمار می‌روند که در آنها با کمترین میزان تورم مواجه بوده ایم.

سال‌های رکورد دار بیشترین نرخ تورم

بالاترین نرخ تورم در ۳۰ سال گذشته به سال ۱۳۹۴ تعلق دارد که تورم در آن سال به رکورد ۴۹.۴ درصد صعود کرد.

پس از آن، بیشترین میزان تورم به سال ۱۳۹۸ مربوط می‌شود که طی آن، نرخ تورم به ۴۱.۲ درصد رسید. رشد قیمت دلار و ارزهای عمده و تشدید تحریم‌ها از مهم‌ترین عوامل رشد نرخ تورم در سال گذشته به شمار می رود.

سال ۷۳ با تورم ۳۵.۲ درصد، سال ۱۳۹۲ با تورم ۳۴.۷ درصد و سال ۹۷ با ۳۱.۲ درصد در جایگاه‌های بعدی بالاترین نرخ تورم قرار دارند.

شکل‌گیری موج جدید تورم پس از رشد شدید نرخ ارز

به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر با اقدامات دولت، نرخ تورم به کمترین میزان در سه دهه اخیر کاهش یافته بود به طوری که همان طور که اشاره شد نرخ تورم تک رقمی ۹ درصدی در سال ۹۵ به ثبت رسید، اما این روند پایدار نبود.

از سال ۱۳۹۷ پس از آزاد شدن فنر دلار و رشد چند برابری نرخ دلار ، موج جدید از گرانی و تورم، بخش های مختلف اقتصادی کشور را در بر گرفت.

نرخ تورم که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ تک رقمی‌شده بود، پس از جهش بهای دلار، دوباره دو رقمی می‌شود و به سرعت بالا می رود؛ به طوری که در سال ۹۷ نرخ تورم با رشد بیش از سه برابری به ۳۱.۲ درصد بالغ می‌شود.

در سال ۹۸ نیز رقم ۴۱.۲ درصد برای نرخ تورم ثبت می‌شود که بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته به شمار می‌رود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مهار تورم تورم نرخ دلار نرخ تورم تورم رکود نرخ تورم نرخ واقعی تورم نرخ تورم ۲ درصد ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد

این مصوبه مجلس، از سال گذشته تا کنون، به دلیل اشکالاتی که شورای نگهبان به آن وارد کرده بود، ۳ بار رفت و برگشت و سرانجام نظر اعضای شورای نگهبان را جلب کرد.

اما کدام موجر‌ها مشمول «سقف دستوری اجاره‌بها» می‌شوند؟
 براساس این قانون، در استان‌هایی که تورم عمومی سالانه، بیش از ۳۰ درصد است، وزارت راه و شهرسازی باید «رشد سالانه اجاره‌بها» را تعیین کند.

 نرخ تعیین شده برای «رشد مجاز اجاره‌بها در هر سال» در این استان‌ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نرخ تورم خواهد بود.

به عنوان مثال اگر در تهران تورم عمومی ۵۰ درصد است، دولت میزان رشد مجاز اجاره‌بها را می‌تواند ۲۵ تا ۵۰ درصد تعیین کند.

پیش‌تر، برخی کارشناسان اقتصادی نسبت به «تبعات اجاره‌بهای دستوری» هشدار داده بودند و گفته بودند، اگر سمت عرضه در بازار اجاره‌نشینی دچار این ذهنیت شود که «هزینه‌های زندگی‌اش از محل اجاره‌داری با عایدی اجاره» همخوانی ندارد، احتمال دارد از این بازار خارج شود و در نتیجه عدم تعادل بیشتر می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد

tags # بازار مسکن تهران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • «سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان
  • تورم ترکیه چقدر است؟