Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@01:51:36 GMT

کاهش عرضه به بهبود قیمت نفت کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۸۷۲۲

کاهش عرضه به بهبود قیمت نفت کمک می‌کند

ایران اکونومیست- نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه کاهش عرضه به بهبود قیمت نفت کمک می‌کند، گفت: قیمت‌های پایین در بلندمدت کاهش سرمایه‌گذاری‌ در طرح‌های ایجاد ظرفیت‌ جدید تولید نفت و سرانجام افزایش قیمت‌ این کالا می‌شود.

عدل هاشمی‌پور  با بیان اینکه کاهش عرضه نفت همواره در پی عواملی مختلف پدید می‌آید، اما کاهش داوطلبانه به‌طور معمول برای برقراری توازن بین عرضه و تقاضا در بازار نفت و به تعادل رساندن قیمت‌هاست، گفت: براساس تصمیم نشست فوق‌العاده وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس، ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق کاهش عرضه روزانه ۱۰ میلیون بشکه‌ای برای ماه‌های مه و ژوئن مستثنا شده‌اند، از این رو ایران که هم‌اکنون تحت تحریم‌های یکجانبه آمریکاست، مشارکتی در کاهش تولید نفت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آنجا که بازارهای جهانی هم‌اکنون با مازاد عرضه شدید نفت روبه‌روست، بازار کشش این مقدار عرضه خارج از سیستم را ندارد و این به‌معنای کاهش قیمت‌ها و بالا رفتن سطح ذخیره‌سازی‌های جهان است.

وی به موضع کشور مکزیک که با مقدار سهمیه کاهش تولید خود در توافق کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک است، اشاره و تصریح کرد: معتقدم این کشور برای منفعت خود و در نمای کلی برای منافع اقتصادی جهان خود را با این تصمیم کلی تطبیق دهد.

هاشمی‌پور عنوان کرد: دیدگاه‌های در ائتلاف اوپک پلاس همگراست و مکزیک باید سریعتر موضع خود را مشخص کند، در هر صورت نقش ایران در مذاکرات و تصمیم‌گیری‌های این نشست فعال و پویا بود، ما به عنوان عضو موسس در این سازمان بین‌المللی جزو کشورهایی هستیم که همیشه حرف برای گفتن داریم.

وی گفت: تصمیم نشست فوق‌العاده وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش تولید دو ساله است برای نخستین بار در تاریخ اوپک و تاریخ همکاری کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان رخ داده است.

به گزارش شانا، بیژن زنگنه، وزیر نفت، پس از پایان بیش از ۱۰ ساعت مذاکره میان وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نهمین نشست فوق‌العاده اوپک پلاس از طریق وبینار گفت: توافق برای کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکه‌ای تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک حاصل و قرار شد دیگر تولیدکنندگان نفت جهان نیز به این توافق بپیوندند.

اوپک، روسیه و دیگر متحدانش روز پنجشنبه (۲۱ فروردین‌ماه) برای مجموع کاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکه‌ای کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی برای یک بازه زمانی اولیه به‌مدت دو ماه که پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال خواهد بود، سپس برای کاهش عرضه روزانه ۸ میلیون بشکه در یک بازه زمانی ۶ ماهه از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ و سرانجام کاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشکه در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به‌مدت ۱۶ ماه، توافق کردند.

همه تولیدکندگان عضو و غیرعضو اوپک حاضر در توافقنامه همکاری به استثنای مکزیک درباره موارد یادشده به توافق رسیدند، در نتیجه این توافق مشروط به رضایت مکزیک است.

نشست فوق‌العاده وزیران نفت و انرژی G20 از طریق وبینار که دن برولیت، وزیر انرژی آمریکا هم در آن شرکت کرد، روز جمعه (22 فروردین‌ماه) برگزار شد و در پایان بدون اشاره به رقمی برای مشارکت در توافق کاهش تولید و انتشار بیانیه‌ای کلی به کار خود پایان داد.

 شانا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کشورهای عضو و غیرعضو اوپک نشست فوق العاده میلیون بشکه کاهش تولید کاهش عرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس

در حالی که فشار مقامات غربی به مقاومت فلسطین برای پذیرش آتش بس ادامه دارد، یک رسانه اسرائیلی جزئیات جدیدی از درخواست این رژیم برای آزادی اسرای خود منتشر کرد.

 شبکه «کان نیوز» اسرائیل خبر داد که این رژیم تعداد «گروگان‌هایی را که خواستار آزادی در مرحله اول توافق گروگان‌ها با حماس است، به ۳۳ کاهش داده است».

این خبر در شرایطی منتشر شد که پیش از این، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در خبری اختصاصی گزارش داده بود تل‌آویو در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس، خواستار آزادی ۴۰ اسیر اسرائیلی است.


بنا بر گزارش کان نیوز، یک مقام رژیم صهیونیستی که نخواست نامش فاش شود گفت که به دلیل این اعتقاد که برخی از این اسرا شاید زنده نباشند، تل آویو تعداد درخواستی خود را به ۳۳ نفر کاهش داده است.

طی روز‌های اخیر، رسانه‌های غربی از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس خبر دادند و وزیران خارجه آمریکا و انگلیس هم سخنانی در این باره گفته‌اند، اما حماس این خبر‌ها را تایید نکرده است.

وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن در جریان سفر روز گذشته به ریاض، از حماس خواست که تازه‌ترین پیشنهاد آتش بس را بپذیرد و آن را «فوق العاده سخاوتمندانه» خواند.


وزیر خارجه انگلیس دیوید کامرون پیشتر گفت که قرار است در ازای آزادی اسرای اسرائیلی، آتش بس ۴۰ روزه برقرار شود. وی مدعی شد که «خروج رهبران حماس از غزه، می‌تواند راه را برای یک راه حل سیاسی» برای جنگ غزه هموار کند.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، امروز مدعی شد که تحولات جدید شامل کاهش تعداد اسرای درخواستی اسرائیل برای آزادی، «امید‌ها را برای نهایی کردن توافق یک هفته‌ای آتش بس در ماه نوامبر زنده کرده است».

به ادعای این رسانه، قرار است در این توافق، حماس ۱۰۵ اسیر اسرائیلی را در برابر ۲۴۰ زندانی فلسطینی آزاد کند.

منبع: فارس

 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند