Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:03:51 GMT

پژوهشگر روزنامه‌نگاری: نحوه توزیع را باید تغییر داد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۲۳۱۵

پژوهشگر روزنامه‌نگاری: نحوه توزیع را باید تغییر داد

امروز ۲۳ فروردین، روزنامه‌های چاپی پس از وقفه‌ای منتشر شدند. این امر پس از آن روی داد که مصوبه کمیته اطلاع‌رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر توقف انتشار رسانه‌های چاپی و اجرای این مصوبه، حرف‌وحدیث‌ها و واکنش‌های متعددی را از سوی اهالی رسانه و فعالان حوزه روزنامه و روزنامه‌نگاری برانگیخت؛ واکنش‌هایی که بعضاً از این جریان استقبال کرده و حتی استمرار آن را حرکتی در راستای عمل در شرایط مقتضی و کاهش هزینه‌های روزنامه‌نگاری عنوان می‌کردند و از سوی دیگر واکنش‌هایی که حقیقتاً دل‌مشغولی و دل‌نگرانی‌های صاحب‌نظران را از باب بیکار شدن تولید و توزیع‌کنندگان روزنامه‌ها بازتاب می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درنهایت دل‌مشغولی و دغدغه‌های روزنامه‌نگاران و مخالفان توقف چاپ کاغذی روزنامه‌ها به نتیجه رسید و روند چاپ کاغذی مطبوعات از ۲۳ فروردین از سر گرفته شد. روندی که مقرر شده است تا با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و توجه به توصیه‌های متخصصان سلامت، بار دیگر رسانه‌ها را همردۀ سایر مشاغلی که این روزها جریان دارند و به مردم خدمت رسانی می‌کنند، قرار دهد.

مجید رضاییان استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در اشاره به توقف انتشار کاغذی روزنامه‌ها، بیان کرد: به‌شدت مخالف این مساله بودم که روزنامه‌ها چاپ نشود. دلیل آن بسیار روشن است. پیش از این روزنامه‌ها چاپ می‌شد و مانند همیشه در فضای آنلاین هم قرار می‌گرفت. چاپ نشدن روزنامه‌های کاغذی، خللی در روند اطلاع‌رسانی حرفه‌ای کشور محسوب می‌شود؛ زیرا روزنامه‌نگاری حرفه‌ای همچنان در جهان با مطبوعات به‌ عنوان یک‌پایه مهم آن شناخته می‌شود؛ همچنان که پایه دیگر آن خبرگزاری‌ها هستند.

امروز که در شبکه‌های اجتماعی با حرف‌ها، شایعات و فیک نیوزهایی (اخبار نادرست) مواجه هستیم، به‌هیچ‌وجه صلاح نیست چرخه اطلاع‌رسانی حرفه‌ای؛ یعنی روزنامه‌نگاری حرفه‌ای را تعطیل کنیماین استاد دانشگاه در واکنش به اینکه بر اساس این طرح «روزنامه‌ها کاملاً تعطیل نمی‌شوند و در فضای وب منتشر می‌شوند و این اقتضای شرایط بحرانی به دلیل شیوع ویروس کروناست»، تصریح کرد: اقتضائات زمانی یک مسئله است و اقتضای شیوه و نوع توزیع مطبوعات هم یک مسئله دیگر. وقتی تیراژ را پایین می‌آورید، در راستای همین اقتضا عمل کرده‌اید و حتماً لازم نیست با تیراژ قبلی به روند ادامه دهید؛ اما وقتی چاپ را تعطیل می‌کنید رسانه را از رسمیت می‌اندازید.

وی افزود: این‌که روزنامه‌ها اصلاً چاپ نشوند مساله است، وگرنه به ‌تناسب بحران شیوع ویروس کرونا در همه جای دنیا اقتضائاتی صورت گرفته است؛ مثلاً بر این مبنا، روزنامه‌ها به‌ صورت پوشیده شده و در پلاستیک دربسته برای مشترکیان (مشترکان) ارسال می‌شود. این کاری است که در همه دنیا انجام می‌شود.

ما باید به‌تناسب بحران کرونا اقتضائات توزیع را انجام دهیم و نه این‌که کلاً صورت‌ مساله را پاک‌کنیم و بگوییم روزنامه‌ها کلا چاپ نشود. کجای دنیا چنین تصمیمی گرفته‌شده است که ما بگیریم؟جریان روزنامه‌نگاری حرفه‌ای نباید قطع شود.جریان روزنامه‌نگاری حرفه‌ای نباید قطع شود

رضاییان در ادامه و تشریح روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و مقتضیات آن بیان کرد: روزنامه‌نگاری حرفه‌ای با مطبوعات تعریف می‌شود؛ با وضعیتی که ما در کشور داریم و لطمه‌هایی که مطبوعات خورده‌اند، این موضوع یک لطمه دیگر است و این چرخه را نباید به این بهانه قطع کرد؛ چون روزنامه‌نگاری حرفه‌ای در مطبوعات، مختصات خاص خود را دارد؛ چنانچه تا صحت‌وسقم خبر را پیدا نکرده و برای آن مستندات نیافته باشند، خبر را چاپ نمی‌کنند یا خبرگزاری‌های رسمی در فضای سایت خود قرار نمی‌دهند.

به دلیل اهمیت این روزنامه‌نگاری حرفه‌ای است که  نمی‌توانید این چرخه را قطع کنید و به نظرم نباید این جریان قطع شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا جنبه کاغذی روزنامه ورای شکل فیزیکی، یک اعتبار است، تأکید کرد: صددرصد. باید ببینیم در دنیا با این مساله چه برخوردی شده است. ما در ایران به تجربه‌های دنیا رجوع نمی‌کنیم؛ مثلاً آیا در امریکا مطبوعات تعطیل شده است؟ در اروپا تعطیل شده است؟ این روزنامه‌نگاری که امروز دست ما است، از اروپا به ما رسیده؛ اما آن‌ها چاپ را تعطیل نکرده‌اند و منطقی هم نیست که بخواهند چنین کاری کنند. روزنامه چاپ می‌شود و فضای وب می‌شود مکمل آن؛ به این معنی که اگر تیراژ روزنامه ۲۰۰ هزار تا است، در فضای وب هم ۲ میلیون بازدید شود. فناوری آمده این رسانه را تکمیل کرده است و قرار نیست آن را حذف کند.نباید قید چاپ را زد

این استاد دانشگاه در انتها تصریح کرد: ما باید به این تجربه‌ها احترام بگذاریم و از آنان استفاده کنیم. بعضی روزنامه‌ها در دنیا بوده‌اند که وقتی به مرحله‌ای رسیده‌اند، گفته‌اند چاپ کاغذی را حذف کرده‌ایم. امروز عمدۀ بحث بر اقتصاد رسانه و این موضوع است که مطبوعات وقتی چاپ نشوند چه باید بکنند یا حتی اگر چاپ شوند، چگونه باید هزینه‌های خود را پوشش دهند. برای این موضوع راهکارهای مختلف طراحی شده است. روزنامه‌ها بخشی از درآمدشان را از فضای وب تأمین می‌کنند و این‌ها چیزهایی است که انجام می‌شود.

وی افزود: این‌که حالا و به‌صرف این که همه سرها در گوشی فرورفته کار را رها کنیم، درست نیست. رها کردنی در کار نیست؛ راه‌هایی هست که این کار را تکمیل می‌کند و ما باید هم از همان راه‌ها استفاده کنیم.

«کرونا به شما دیکته می‌کند توزیع را عوض کنید و این را باید عوض کرد؛ می‌توان روش‌های بهداشتی را به آن افزود و نه این‌که قید چاپ را زد».

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا مطبوعات و خبرگزاری های داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروندهٔ خبری نشریات چاپی زیر سایه سنگین کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا مطبوعات و خبرگزاری های داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرونا ویروس کرونا مطبوعات و خبرگزاری های داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه نگاری حرفه ای اطلاع رسانی روزنامه ها فضای وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر کرمان که در مصلای امام علی (ع) برگزار شد، با بیان اینکه رضایت خدا را بر رضایت خود در همه صحنه‌ها ترجیح دهید، گفت: حضرت علی (ع) فرمودند: آن چیزی که شما را به آرامش می‌رساند، فقط در جستجوی حق‌بودن است.

وی افزود: انس به حرف حق‌زدن، علاقه به‌دفاع از حق‌ و عزم راسخ برای اجرایی‌ کردن حق برای شما آرامش‌آور است؛ نکند به‌خاطر باطل، تو را در باطل گرفتار کنند، هیچ‌وقت از باطل وحشت نکنید؛ چرا که ترس و وحشت از باطل برای تو گرفتاری ایجاد می‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان بیان کرد: بعضی‌ها می‌خواهند برای شما وحشت، رعب و تهدید ایجاد کنند؛ اما هیچ‌وقت باطل قابل ترس و وحشت نیست، از آن پرهیز کنید و این را بدانید، ریشه تقوا در کلمه تمکین به‌حق است.

وی تصریح کرد: امیدوارم رعایت تقوای الهی در همه زمینه‌های زندگی در محیط‌های تربیت وجود داشته باشد و تربیت یک محیط خانواده است؛ بنابراین مسئله اصالت خانواده مهم است و کسانی که دارای اصالت خانوادگی باشند ولو به‌لحاظ مادی در اوج فقر باشند؛ اما آن محیط خانواده برای تربیت آن‌ها مهیا است و محیط دیگر محیط آموزش و تعلیم و تربیت، مدرسه و دانشگاه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین علیدادی سلیمانی در بخش دیگری از سخنانش با تبریک روز معلم و تصریح به این مطلب که نگاه تعلیم و تربیت جامعه به کلاس و رفتار و گفتار معلم است؛ از شهید مطهری به عنوان شخصیتی برجسته و معلمی بابصیرت در صحنه تعلیم و تربیت یاد کرد و پیشرفت یک کشور را  به دانایی، توانایی و تعهد دانست که نقش معلم در هر سه بسیار حساس است.

وی گفت: این بخش، فکرها و ذهن‌ها را شکل می‌دهد و با روایتگری، ذهن‌ها را مدیریت و بر دل ها می تواند حکومت کند؛ بنابراین با یک عرصه حساس و مهم مواجه هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اینکه که چه بخواهیم و یا نخواهیم رسانه ها به دو بخش تقسیم می‌شوند، افزود: یک بخش از رسانه‌های دنیا پنهان کردن واقعیت، کوچک کردن مسائل بزرگ و حساس، بزرگنمایی مسائل کم ارزش و دروغ پراکنی را در دستور کار دارند و برای این ماموریت میلیاردها دلار در جای جای جهان امروز هزینه می‌کنند.

وی ادامه داد: در برابر این جبهه عظیم و حجیم و نااهل مطبوعات، جبهه مطبوعات فداکار و انسان‌دوست و متعهد و از خودگذشته قرار دارند در حالی که به لحاظ عِده و عُده در این صحنه جنگ تمام عیار همخوانی ندارند و کاملا نامتوازن هستند.

امام جمعه کرمان بیان کرد: جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه توانسته در دنیای امروز موفق شود تا جبهه حجیم و گسترده مطبوعات ملحد و نااهل را شکست دهد که حاصل شکست آن را در خیابان‌های لندن و آمریکا و اروپا مشاهده می کنید؛ آنجا که پرچم دفاع از مردم مظلوم فلسطین در خیابان‌های آن ها حمل می شود در حالی که جریان حجیم رسانه ای منحط، همه تلاش خود را برای پنهان کردن واقعیات می‌کند تا از ۳۶ هزار شهید با پنهان‌کاری عبور کند؛ اما جبهه ارزشی موفق و پیروز در میدان است که امیدواریم جهان یکپارچه تبدیل به دفاع از مظلوم و عدالت شود تا بستر برای ظهور فراهم شود.

وی ادامه داد: آنچه در شورای امنیت و سازمان ملل در روزهای اخیر اتفاق افتاد این است که حقانیت جریان فلسطین بر همه برملا شده که ۱۲ رأی مثبت از ۱۵ رأی می آورد؛ اما آمریکا این رأی را وتو می کند؛ زیرا او با انسان و انسانیت مخالف است و انگیزه ای برای پایان دادن به جنگ غزه ندارد و برای همین وتو می کند؛ زیرا تلاش دارد تا آنچه در منطقه اتفاق می‌افتد، تحت مدیریت او باشد. 

وی افزود: این یعنی سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را  ندارند؛ اما بدانند به فضل خدا کشور فلسطین در آینده به رسمیت شناخته شده و حق مظلوم از  آن ها گرفته خواهد شد، روزی که پیروزی نهایی حماس و جهاد اسلامی و مردم فلسطین آنان را جشن بگیریم.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، ۹ اردیبهشت
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، ۸ اردیبهشت
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • مسؤولان به وضعیت راه‌های نامطلوب استان بوشهر رسیدگی کنند
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی
  • برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز