Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس شورای ملی در تیر ۱۳۳۷ خورشیدی ماده قانونی با چهار تبصره به تصویب رساند که به موجب آن، اجازه داده شد، فرستنده تلویزیونی در تهران زیر پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن ایجاد شود اما این طرح همچنان باقی ماند تا اینکه در ۶ تیر ۱۳۴۶ خورشیدی مجلس لایحه دولت درباره تشکیل سازمان تلویزیون ملی ایران را که قبلاً به تصویب رسانده بود و مجلس سنا در آن اصلاحاتی را انجام داده بود، دوباره مورد شور قرار داد و به تصویب نهایی رساند تا به این ترتیب در ۱۳۴۷ خورشیدی نخستین مراکز تولید و پخش رادیو و تلویزیون افتتاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توسعه شبکه مخابراتی و مایکروویو از ۱۳۴۸ خورشیدی تلویزیون ملی ایران توانست به تدریج مراکز تولید رادیو تلویزیونی را با ایستگاه‌های مختلف در سطح کشور مرتبط کند و اما در آن دوره مهمترین نیاز کشور نیروی انسانی بود زیرا تا آن زمان اینگونه پروژه ها بیشتر در دست نیروهای خارجی به خصوص آمریکایی ها بود و نیروهای ایرانی متخصص به آن معنا در چنین کارهای فنی دخیل دانسته نمی شدند اما با همت خود ایرانی ها و افراد هنر دوست به این نیاز پاسخ داده و مدرسه عالی تلویزیون و سینما به وجود آورده شد تا بتواند نیروهایی برای آینده فرهنگ و هنر کشور پرورش دهد.

از مدرسه عالی تلویزیون و سینما تا دانشکده صداوسیما

موسسه‌ای به نام «مدرسه عالی تلویزیون و سینما» بعد از فراهم آمدن مقدمات کار در ۱۳۴۸ خورشیدی تشکیل شد که دانش‌آموختگان آن به فعالیت در سازمان رادیو و تلویزیون و حوزه سینما مشغول شدند. این موسسه کار خود را با یک دوره کوتاه‌مدت یک‌ساله آغاز کرد و در نخستین دوره خود نیروهایی پرورش داد.

بعدها همین دوره یک ساله به ۲ دوره ۲ ساله (کاردانی) ارتقا یافت و بعد دوره‌های کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، تحقیق در ارتباطات جمعی و مهندسی الکترونیک نیز در آن اجرا شدند تا اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی مدرسه عالی تلویزیون و سینما نخست به «مرکز آموزش فنی صداوسیما» و سپس به «دانشکده صداوسیما» تغییر نام پیدا کرد.

گسترش دوره‌های تحصیلی

این موسسه پس از انقلاب اسلامی در دوره های تحصیلی خود تغییرات زیادی به وجود آورد. به این صورت که در ۱۳۶۱ خورشیدی مقطع کاردانی تولید به کارشناسی ارتقا یافت و در ۱۳۷۴ خورشیدی دوره کارشناسی ناپیوسته فنی (مهندسی مخابرات) و در ۱۳۷۵ خورشیدی دوره کارشناسی ارشد تولید سیما نیز به دوره‌های آن افزوده شد.

 از ۱۳۷۶خورشیدی رشته کارشناسی ارتباطات نیز با پذیرش دانشجو به جمع رشته‌های تحصیلی پیوست و رشته مهندسی فناوری اطلاعات و رسانه نیز توسط این دانشگاه تدوین شد. این دانشگاه از طریق آزمون سراسری، آزمون داخلی و آزمون دانشگاه جامع دانشجو می‌پذیرد و در ۱۵ مهر ۱۳۹۱ خورشیدی از طرف شورای گسترش آموزش عالی از دانشکده صداوسیما به دانشگاه صداوسیما ارتقای درجه یافت.

تعدادی از دانش‌آموختگان

مدرسه عالی تلویزیون و سینما در بدو تاسیس خود در دوره هایی که پشت سر گذاشت توانست نیروهای متخصص در حوزه خود برای بخش هایی از هنر این کشور پرورش دهد که تاثیرات خود را در دهه های بعدی به خصوص در عرصه سینما و تولید فیلم به منصه ظهور رساندند که در ادامه به معرفی چند تن از این دانش آموختگان می پردازیم.

سیدحسن بنی هاشم: متولد ۱۳۲۸ خورشیدی در بندرعباس است که تحصیلات خود را در رشته کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما پشت سر گذاشته است. وی فعالیت هنری خود را با ساخت فیلم هشت میلی متری موج در ۱۳۵۰خورشیدی آغاز کرد و بعد از آن کارگردانی فیلم‌های هشت میلی متری مرد اطاق درخت، کالنگ‌هایم را دوست دارم، برکه خشک، هجرت، نهنگ، واهمه، شانزده میلی متری بازار نخل، آرامگاه فردوسی (مشترک)، سی و پنج میلی متری گردش در یک روز خوش آفتابی، کوتاه قلمکار داستانی و مجموعه مستند راه دور دریا، مستند ایزدخواست و مسجد ساری برعهده گرفت.

بنی هاشمی از پیشگامان سینمای آزاد ایران است و جایزه طلایی بهترین فیلم کوتاه را از فستیوال فیلم‌های سوپر ۸ سینمای آزاد را از آن خود کرد. فیلم‌های مستند او هر کدام با روایت خاصی آغاز می‌گردد و گویی همواره خط داستانی کم‌رنگی را به وجود آورده و همان زیبایی و ایجاز گویی و ریتم مناسب فیلم‌های داستانی کوتاهش را دارد.

محمود بهادری: یکی دیگر از فارغ التحصیلان مدرسه عالی تلویزیون و سینما است که با پایان تحصیلات خود به زاهدان منتقل شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در روزهای جنگ تحمیلی در خرمشهر بود. بهادری نخستین فیلم مستند جنگی ایران به نام خرمشهر، شهر خون و شهر عشق را کارگردانی کرد.

محمد تهامی‌نژاد: متولد ۱۳۲۱ خورشیدی است که در رشته سینما از مدرسه عالی تلویزیون و سینما فارغ التحصیل شد و مستندهای سینمای ایران، مشروطیت تاسپنتا (۱۳۴۹)، یادی از دکتر فاطمی، ‌ دی ماه ۵۹ در بوشهر، ‌شب میراب، مهاجران، ‌بحران مسکن، ‌قطع، رود و کاریز، از هامون تا هورالعظیم، بازگشت، استاد عبادی را ساخته است.

تهامی نژاد در فرهنگ نوشتاری سینمای ایران نیز جایگاه ارزنده ای دارد. سینمای رویاپرداز ایران، فیلمنامه تاریخ سینمای ایران، سینمای ایران (از مجموعه از ایران چه می دانم؟)سینمای مستند ایران، عرصه تفاوت ها، ترجمه لوتر اثر جان آزبرن و ترجمه کتاب مستند تلویزیونی (زیر چاپ) را به رشته تحریر درآورده و فیلمنامه تاریخ سینمای ایران در ۱۳۷۴ خورشیدی به عنوان کتاب سال شناخته شد و در ۱۳۸۱ خورشیدی به عنوان سینماگر و پژوهشگر نمونه کشور معرفی شد.

روبرت صافاریان: متولد ۱۳۳۳ خورشیدی در تهران و فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی در ۱۳۵۳ خورشیدی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. صافاریان فیلم‌های وارونگی (۱۳۸۵، مستندی درباره آلودگی هوای تهران)، جفت شیش (۱۳۸۶، فیلم مستندی درباره مسعود کیمیایی، کارگردانی مشترک با احمد میراحسان)، تهران در عکس (۱۳۸۷، تصویر شهر تهران در عکس‌های دوره‌های تاریخی مختلف)،   ۱۴ آبان، روز آتش (۱۳۸۷، فیلم مستندی درباره وقایع روز ۱۴ آبان ۱۳۵۷)، مسافران کناره های خزر (۱۳۸۸، درباره گردشگری در شمال کشور)، تهران ـ شمال (۱۳۸۸، درباره راه‌های تهران به استان‌های شمالی کشور)، گفت و گو با انقلاب (۱۳۸۹، مکالمه‌ای از ورای بیش از سی سال با عکس‌ها و فیلم‌های باقی مانده از روزهای انقلاب) و در فاصله دو کوچ (۱۳۹۲، درباره زندگی و آثار شاعر ارمنی-ایرانی آزاد ماتیان و نگاهی به جامعه ارامنه ایران) را در کارنامه‌ کاری خود دارد.

پوران درخشنده: متولد هفتم فروردین ۱۳۳۰ خورشیدی در کرمانشاه است. وی تحصیلات خود را در مدرسه عالی تلویزیون و سینما پشت سرگذاشت و در ۱۳۵۴ خورشیدی مشغول به کار شد.

درخشنده در همان زمان فیلم «طاعون» که درباره طاعون را در کردستان به سال ۱۳۲۸ خورشیدی است، تهیه کرد. سال بعد نیز درباره «چهارشنبه‌سوری» و نیز فیلمی درباره مراسم سنتی نواحی مختلف ایران و موسیقی نواحی ایران را در ۱۳۵۶ خورشیدی تولید کرد و بعد از آن هم مستندهای زیادی تولید کرد. او همچنین فیلم های زیر سقف دودی(۱۳۹۵)، هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند(۱۳۹۱)، بچه‌های ابدی(۱۳۸۵)، رویای خیس(۱۳۸۴)، شمعی در باد(۱۳۸۲) و پرنده کوچک خوشبختی(۱۳۶۶) را ساخته است.

برچسب‌ها صدا و سیما جنگ تحمیلی کردستان شهر تهران محمد تهامی نژاد تلویزیون مستند بندرعباس پوران درخشنده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما جنگ تحمیلی کردستان شهر تهران محمد تهامی نژاد تلویزیون مستند بندرعباس پوران درخشنده صدا و سیما جنگ تحمیلی کردستان شهر تهران محمد تهامی نژاد تلویزیون مستند بندرعباس پوران درخشنده سینمای ایران میلی متری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام الله نور کریمی تبار در خطبه‌های نماز جمعه ایلام اظهار کرد: کار و تلاش کارگران مایه استقلال جمهوری اسلامی و سرافرازی مردم غیور کشورمان در جهان است، معلم و کارگر ۲ قشری هستند که در عرصه تعلیم‌وتربیت و کار و اشتغال، جامعه را به پیش می‌برند.

امام جمعه ایلام با بیان اینکه معلمی شغلی شریف و شغل انبیاء الهی است، ابراز کرد: معلمان که توان خود را برای تعلیم و تربیت جامع به کار گرفته‌اند، جایگاه، منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد زیرا اگر جایگاه معلم و نقشی که در تربیت نسل‌های مختلف دارد مورد تکریم قرار گیرد، جامعه‌ای آگاه به دانش و با تربیت دینی و اسلامی خواهیم داشت که در عرصه‌های مختلف پیش رونده خواهد بود.

حجت الاسلام کریمی تبار با گرامیداشت نام و یاد شهید مطهری، گفت: شهید مطهری، انسانی بود که در عرصه حوزه‌های علمیه و دانشگاه پیشگام بود و با استدلال خود بهترین مدافع انقلاب بود و دشمنان تاب پاسخ‌گویی به بیانات او را نداشته‌اند و در نهایت او را نشانه گرفتند، اما شهادت ایشان به‌عنوان روز معلم در تاریخ انقلاب ماندگار شد.

حجت الاسلام کریمی تبار در ادامه با اشاره اجرای عملیات غرورآفرین وعده صادق، گفت: آمریکا، رژیم غاصب اسرائیل و هم‌پیمانان آن‌ها نتوانستند عکس‌العمل دفاعی در برابر این سیلی محکم جمهوری اسلامی نشان بدهند، عملیات وعده صادق سیلی محکم ولایت فقیه و مظلومان و آزادیخواهان جهان، بر چهره صهیونیست کودک کش بود که قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان را به نمایش گذاشت.

امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه از تأمین معیشت و کسب‌وکار به‌عنوان فضل خداوند یاد شده است، تصریح کرد: چنین تعبیری، اهمیت اقتصاد و معیشت در جامعه را مشخص می‌کند، خداوند می‌فرماید کار کنید، دنبال تأمین معیشت باشید و چرا که تأمین معیشت در اجرای دستور خداوند متعال عبادت است.

کد خبر 6089129

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت