Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@06:36:12 GMT

دوری از دورهمی فامیلی در ایام کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۴۹۴۳

دوری از دورهمی فامیلی در ایام کرونایی

برگزاری مهمانی‌ها و شب نشینی‌ها، در روزهایی که ویروس کرونا همه استانها را درگیر خود کرده است از نظر کارشناسان بهداشت، نه تنها درست نیست بلکه تنها به گسترده‌تر شدن زنجیره انتقال کمک می‌کند و حتی این انتقال می‌تواند خوشه‌ای باشد.

انتقال خوشه‌ای ویروس به گونه‌ای است که یک فرد ناقل ویروس در یک دورهمی می‌تواند، آن را به مابقی افراد حاضر در آن نشست و دورهمی منتقل کند و افراد حاضر در این دورهمی نیز پس از ناقل شدن‌، احتمال دارد به دیگری انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی عنوان می‌کنند، شیوع ویروس کرونا برای جلوگیری از شیوع خوشه‌ای باید از برگزاری مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی در این  ایام دوری کرد.

چهارمحال و بختیاری از جمله آخرین استان‌های کشور بود که ویروس کرونا در آن شایع شد و پس از آن به گفته مسئولان، با تدوین و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و همراهی مردم، روند شیوع این ویروس در استان تحت مدیریت و کنترل قرار گرفت.

استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: با همراهی و همکاری مردم و تلاش ایثارگرانه پرسنل درمان، روند مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا در استان مطلوب است.

اقبال عباسی، با اشاره به غربالگری ۱۰۰ درصدی جمعیت این استان، تصریح کرد: این موضوع نقش بسیار مهمی در شناسایی بیماران پرخطر، ارائه مشاوره به آنها و در نهایت مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا در استان داشته است.

وی، با اشاره به جدیت این استان در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، تصریح کرد: در همین راستا ۶۰۰ مامور در مبادی ورودی استان فعال شد و در مرحله نخست این طرح بیش از ۸۰ درصد ترددهای استان کاهش یافت.

عباسی خاطر نشان کرد:امید است مردم استان به ویژه اصناف در اجرای گام دوم فاصله‌گذاری هوشمند، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، این روند مطلوب را تداوم بخشند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر تداوم همراهی و همکاری مردم در قطع زنجیره شیوع کرونا، خاطر نشان کرد: همچنان توصیه می‌شود مردم از ترددهای غیرضروری در شهر خودداری کنند و همچنان پایبند به قرنطینه خانگی باشند.

دورهمی‌ها فامیلی به شیوع خوشه‌ای کرونا دامن می‌زند

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: نکته قابل تامل و مهم در ارتباط با ابتلا به کرونا، شیوع خوشه‌ای ویروس به معنای ابتلای تعداد اعضای یک خانواده است.

 مجید شیرانی افزود: رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی مناسب بین اعضای خانواده و پرهیز از ترددهای غیرضروری و دید و بازدیدهای فامیلی، مهمترین راه پیشگیری از همه‌گیری و تضمین سلامت افراد است.

وی با بیان اینکه هرگونه تجمع و دورهمی فامیلی با داشتن حس مسئولیت اجتماعی افراد در تناقض است، تاکید کرد: در دید و بازدید و رفت و آمدها، افراد بدون داشتن هیچگونه علائم و یا با داشتن علائم خفیف سرماخوردگی، می‌توانند ناقل بیماری برای سایر افراد خانواده و اقوام و آشنایان خود باشند و با بروز علائم حاد و تهدید جان افراد دارای بیماری زمینه‌ای و پرخطر، برای همیشه عذاب وجدان رعایت نکردن نکات بهداشتی برای افراد باقی بماند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کرونا با وجود قدرت سرایت بالا، در ۳۰ درصد مبتلایان هیچ علائمی از خود بروز نمی‌دهد و ۵۵ درصد از افرادی که تست کرونای آنها مثبت می‌شود، تنها دارای علائم خفیفی از سرماخوردگی هستند.

شیرانی تصریح کرد: افراد می‌توانند با علائم خفیف سرماخوردگی و حتی در مواردی بدون کوچکترین علائم بیماری و با تصور به سالم بودن، ناقل بیماری کرونا و تهدیدی برای سایر افراد مستعد بیماری و گروه‌های پرخطر باشند، از همین رو به مردم توصیه می‌شود، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را با جدیت رعایت کنند.

وی افزود: ۱۵ درصد افراد با تست مثبت کرونا و دارای علائم شدید در مراکز درمانی بستری و تحت مراقبت قرار می‌گیرند، که از این تعداد ۵ درصد مبتلایان بستری شده نیازمند دریافت خدمات در بخش‌های ICU و مراقبت‌های ویژه هستند.

شیرانی، اوج شیوع ویروس کرونا در استان را تا هفته نخست اردی‌بهشت اعلام کرد و گفت: منحنی شیوع ویروس کرونا در این استان، تپه‌ای شکل، با انحنای کم است و بر اساس این نمودار، می‌توان گفت در چنین وضعیتی، اوج شیوع ویروس کرونا در صورت رعایت و همراهی مردم، تا هفته نخست اردی‌بهشت به طول می‌انجامد و پس از آن شیب ملایم کاهشی را شاهد خواهیم بود.

در خانه ماندن همچنان یک ضرورت اساسی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز نسبت به غفلت و بی‌توجهی برخی از مردم در روابط اجتماعی خود هشدار داد و گفت: گاهی دیده می‌شود مردم با حضور در تجمعات و مناسبات اجتماعی خود، نکات بهداشتی را کمتر مورد توجه قرار دهند که این مساله ممکن است خطر آفرین باشد.

فریدون رحمانی گفت: یکی از موضوعاتی که در روزهای اخیر  مطرح می‌شود این است که مردم از ماندن در خانه خسته شده‌اند و نیاز دارند تا ساعاتی را در بیرون از خانه باشند در حالی‌ که این تفکر خطرآفرین است، چرا که همچنان شاهد روزهای اوج شیوع کرونا هستیم و نباید نسبت به موضوع مهم قرنطینه خانگی غافل شد.

وی، برگزاری محافل خانوادگی در روزهای اخیر را از دیگر رفتارهای نادرست مردم استان دانست و گفت: این محافل هر چقدر هم محدود باشد، باز هم خطرآفرین است از همین‌رو همچنان توصیه می‌شود تا افراد برای خبر از احوالات یکدیگر ،ارتباط تلفنی و غیرحضوری برقرار کنند.

رحمانی، به مردم استان توصیه کرد تا اگر لزومی به انجام اموری در خارج از منزل و حضور در اماکن دسته جمعی وجود داشت یکی از اعضای خانواده با رعایت فاصله فیزیکی ایمن و بهداشت تنفسی و دست‌ها ،این کار را انجام دهد و پس از حضور در خانه دست‌های خود را به طور حتمی استریل کند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

بنا بر اعلام رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا روز شنبه (۲۳ فروردین) ۷۰ هزار و ۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده که از این تعداد ۴ هزار و ۳۵۷ نفر جان باخته‌اند و ۴۱ هزار و ۹۴۷ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا استان های کشور چهارمحال و بختیاری خانواده سرماخوردگی کشورهای جهان بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شیوع ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری فاصله گذاری خوشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مائده مهدی‌پور، یکشنبه شب در نشست یکشنبه‌های الگویی با موضوع معرفی الگوی شبکه فعالان مردمی جمعیت برنا با بیان اینکه فرزندآوری یک دغدغه جمعی است و ما برای آگاه‌سازی زنان در این زمینه کار را از سال ۱۴۰۰ آغاز کردیم، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این زمینه، به‌دنبال مجموعه‌های دارای دغدغه جوانی جمعیت و مرتبط با این موضوع رفتیم.

مهدی‌پور افزود: در قدم اول، افراد دغدغه‌مند شناسایی شدند و جلساتی با حضور آنها برگزار شد.

فعال اجتماعی و فرهنگی جوانی جمعیت از شناسایی ۸۰۰ مادر دو فرزندی در یزد خبر داد و گفت: مولفه‌های این خانواده‌ها از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تفریحی مورد بررسی قرار گرفت.

وی از تنظیم پرسشنامه برای مادران دو و سه فرزندی و تکمیل آن توسط مادران خبر داد و عنوان کرد: مادران سه تا چهار فرزندی نیز که مسیر فرزندآوری را طی کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند و فشارهای اجتماعی که به آنها وارد می شد، بررسی کردیم.

مهدی پور ادامه داد: این مادران برای دیگر خانواده ها به عنوان الگوی عینی معرفی شدند و شرایطی فراهم شد که مادران بتوانند با مادران چهار فرزندی ارتباط نزدیک داشته باشند و این دورهمی ها به صورت محله ای ادامه دارد.

وی یادآور شد: این دورهمی ها به یکی از پدران چهار فرزندی سپرده شد و کارگروهایی ذیل این دورهمی ها تشکیل شد ضمن اینکه این پدران و خانواده هایشان یک دورهمی خانوادگی را با دیگر خانواده ها برگزار می کنند.

مهدی پور به تشریح برنامه های این دورهمی ها پرداخت و گفت: به دنبال برگزاری این دوره ها، بانک اطلاعات خوب و دقیقی از خانواده های چهار فرزندی در یزد شکل گرفت.

وی همچنین با اشاره به مادران دهه هشتادی که از آنها به عنوان «برنا مام» یاد می شود، افزود: مادران دهه هشتادی در سالهای اولیه ازدواج دچار فشار فرهنگی و اجتماعی بودند بنابراین شبکه مجازی تشکیل شد و مسائل و مشکلات آنها مورد بررسی قرار گرفت.

مهدی پور با اشاره به دورهمی هایی که توسط برنا مام‌ها تشکیل شده، بیان کرد: اتفاقات جالبی به واسطه این دورهمی ها شکل گرفت از جمله اعتکاف مادر و کودک که به کمک همین هسته ها برگزار شد که اتفاق ناب و ویژه ای بود.

این فعال اجتماعی به تشریح ارتباطات برقرار شده با حوزه های علمیه، ماماها، مراکز بهداشت و ... پرداخت و افزود: تلاش شده تا شرایط به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و تا حدی اقتصادی برای ترغیب مادران به فرزندآوری و کمک به جوانی جمعیت فراهم شود.

کد خبر 6091522

دیگر خبرها

  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا
  • عکس روز؛ دورهمی پرسپولیسی‌های سابق با رضا مالدینی!
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت