Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@02:40:04 GMT

ورود به بورس فعلا طبق روال گذشته است

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۶۸۳۱

ورود به بورس فعلا طبق روال گذشته است

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، ابلاغیه‌ای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در روز ۱۰ اسفندماه سال ۱۳۹۸ منتشر شد که طبق آن صدور کد برای مشتریان جدید بعد از یک ماه و بعد از قبولی این افراد در آزمون انجام می‌شود. آنچه در ابلاغیه مذکور حائز اهمیت بوده، این است که مشتریان جدید یک ماه پس از صدور کد امکان معامله خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، قبولی در آزمون کانون کارگزاران یا سازمان بورس شرط صدور کد معاملاتی است. همچنین شخص متعهد می‌شود سیگنال‌فروشی و ... نکند، زیرا کد مسدود می‌شود که مسئولان بورس، دلیل این تصمیم را نیاز به تخصص و دانش تازه‌واردها به بورس اعلام کرده و می‌گویند با توجه به اینکه این روزها سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه رونق دارد و ممکن است افرادی که وارد این بازار می‌شوند دانش کافی نداشته باشند و از آنجاکه این نوع سرمایه‌گذاری نیازمند تخصص و دانش است، چنین تصمیمی گرفته شده است.

البته این ابلاغیه استثناهایی هم داشت و شامل خرید و فروش سهام شرکت‌های عرضه اولیه، خرید و فروش تسه و اوراق با درآمد ثابت و همچنین خرید و فروش واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شد.

جزئیات آماده‌سازی آزمون ورود به بورس

در این میان حمیدرضا مهرآور- عضو هیات مدیره کانون کارگزاران - از ایجاد یک بانک اطلاعاتی سوال خبر داد و گفت: تاکنون بعضی از سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه فعالیت می کردند بدون اینکه از تخصص و دانش کامل در رابطه با بعضی از فعالیت های بازار برخوردار باشند. در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار از کانون درخواست کرد که در این زمینه ورود کند و کانون برای این موضوع برای اقشار خاصی بانک سوال طراحی میکند. البته کانون پیشنهاد دهنده است و در نهایت سازمان باید درمورد این موضوع تصمیم‌گیری کند. بنابراین نظر کانون این است که معاملات فوق حرفه‌ای را باید افرادی انجام دهند که تبحر زیادی در بازار سرمایه دارند. فردی که تخصص و دانش کافی ندارد نمی تواند وارد شود.

وی افزود: برای مثال از فردی که دیپلم رشته‌ای غیر مرتبط دارد ممکن است آزمون گرفته شود اما از فردی که دکترای مالی داشته باشد چه ازمونی بگیریم؟ البته این موضوع در حد پیشنهاد است و باید در سازمان مطرح شود. سوالات آزمون موضوعات مالی است و حتما برای آن  منبع و نمونه سوال و کتاب معرفی می شود. فردی که وارد بازار سرمایه می‌شود باید قوانین ابتدایی بازار سرمایه را بداند و افرادی که از تبحر لازم برخوردار نیستند باید به طور غیر مستقیم در بازار جذب شوند و سراغ صندوق های سرمایه گذاری مشترک بروند.

خرید و فروش سهام مشروط به قبولی در آزمون

این مباحث درحالی مطرح شد که علی صحرایی - مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران - درمورد اینکه افرادی که به تازگی اقدام به دریافت کد بورسی می‌کنند، چه زمانی اجازه معامله دارند، توضیح داده بود درحال حال حاضر هم به افراد جدیدالورود کد داده می‌شود اما این افراد فقط می‌توانند در حوزه‌های عرضه اولیه، صندوق‌ها و اوراق معامله کنند و فقط زمانی می‌توانند سهام خرید و فروش کنند که در آزمون پذیرفته شوند.

وی به این سوال که آیا از همه متقاضیان آزمون گرفته می‌شود، پاسخ داد: احتمالا افرادی که دیپلم دارند حتما باید در آزمون شرکت کنند. البته جزئیات این موضوع هنوز مشخص نیست و شرایط بعدا اعلام می‌شود.

ورود افراد طبق روال گذشته

بر این اساس، حمیدرضا مهرآورد با بیان اینکه آزمون حضوری بورس به دلیل شیوع کرونا برگزار نمی‌شود، اظهار کرد: تلاش بر این است که آزمون‌ها به صورت الکتریکی انجام شود. در این راستا باید سامانه‌ای طراحی شود و افراد بتوانند با مراجعه به آن سامانه کارهای خود را انجام دهند. ممکن است این فرایند به دلیل کرونا با وقفه مواجه شود اما کارها در کانون کارگزاران دنبال می شود.

وی با تاکید بر اینکه دو دسته معاملات وجود دارد، توضیح داد: یک دسته از معاملات، تخصصی هستند و در واقع معاملاتی نیستند که یک نفر با آزمون بتواند انجام دهد. فردی که اقدام به انجام این معاملات می کند، باید از دانش و تبحر خاصی برخوردار باشد. دسته دیگر معاملاتی است مانند عرضه اولیه ها که همه افراد می توانند انجام دهند و محدودیت خاصی وجود ندارد.

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران  با بیان اینکه شرایط به دلیل شیوع کرونا نرمال نیست، توضیح داد: طبق بخش نامه اخیر جدیدالورودها یک ماه بعد از اخذ کد می توانند معامله کنند و هنوز ازمونی طراحی نشده است. سامانه ای درحال راه اندازی است که باید ابتدا به تایید سازمان بورس برسد و تا پیش از راه اندازی و تایید، همه چیز طبق روال گذشته است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: بازار سرمايه بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۶۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت را متعادل مثبت دانست و صنایع فولادی، پالایشی و همچنین نماد‌های تک‌سهم را به عنوان پیشتازان این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «بهنام صمدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت ماه اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته روند متعادل مثبتی را تجربه خواهد کرد.


این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در طول هفته‌های اخیر شاخص کل بورس موافق شد که از محدوده مقاومتی ۲ میلیون ۲۷۰ هزار واحد عبور کند. با تحقق این مسئله اصلاح قیمت در این محدوده تکمیل شد و اکنون بورس آمده است که یک روند صعودی را در پیش بگیرد. حال باید دید که اخبار بنیادین تا چه حد می‌تواند بر این مسئله موثر واقع شود.


وی اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز نیمایی را به عنوان یکی از اخبار موثر بر این بازار عنوان کرد و درباره آن گفت: در حال حاضر این مسئله یکی از اخبار مهم و در عین حال موثر بر بازار سهام است. تاکنون نامه‌نگاری‌های متعددی برای تحقق این موضوع صورت گرفته است.


صمدی همچنین درباره اثرگذاری نامه‌نگاری برخی از انجمن‌های تولیدی کشور با مقام معظم رهبری برای تغییر نرخ ارز نیمایی بر روند بازار سرمایه گفت: این نامه خود به تنهایی اثری بر بازار نخواهد گذاشت، بلکه این تصمیم بانک مرکزی درباره تغییر نرخ ارز نیما است که می‌تواند وضعیت بازار سهام را بهتر کند.


این کارشناس سرمایه اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را به عنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بورس دانست که تعیین تکلیف آن می‌تواند شرایط مثبتی را برای این بازار رقم بزند.


وی در پایان پیرامون نماد‌های پیشتاز بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت ماه هم توضیح داد: با توجه به اخبار مربوط به تغییر نرخ ارز نیمایی، انتظار می‌رود که در این هفته صنایع فولادی، پالایشی و همچنین تک سهم‌ها از وضعیت خوبی نسبت به سایر صنایع و یا نماد‌های بورسی برخوردار شوند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار سهام ، بازار بورس ، بهنام صمدی ، نماد بورسی ، شاخص بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA5

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳