Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@14:46:01 GMT

بهداشت و سلامت پیشگیری و بیماری‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۷۸۲۰

بهداشت و سلامت پیشگیری و بیماری‌ها

سردرد صبحگاهی معمولاً برای بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد. عوامل مختلفی در این امر دخیل هستند، همچنین انواع سردرد‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است. گاهی اوقات این سردرد‌ها از نوع سردرد میگرنی هستند و یا به دلیل استفاده بیش از حد از دارویی خاص به وجود می‌آید.
طبق مطالعات انجام شده، سردرد می‌تواند سومین علت ابتلا به بیماری‌های مختلف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که سردرد‌های صبحگاهی رایج هستند، اما نباید به دفعات آن را مشاهده کنید. به همین دلیل در این قسمت از سلامت نمناک در مورد علت‌های سردرد صبحگاهی با شما صحبت خواهیم کرد.

۱. مشکلات خوابیدن
مشکلات متعدد هنگام خوابیدن می‌تواند سردرد صبحگاهی را به وجود بیاورد. خروپف کردن یکی از مشکلاتی است که افراد هنگام خواب با آن دست و پنجه نرم می‌کنند که می‌تواند عاملی برای سردرد باشد. خروپف یکی از نشانه‌های آپنه خواب است که مشکلات تنفسی و آپنه خواب را ایجاد می‌کند.

علائم آپنه خواب شامل موارد زیر می‌باشد:
بیدار شدن وسط خواب شبانه به دفعات
خواب آلودگی هنگام روز
عرق شبانه
خروپف هنگام خواب روز
آشفتگی خواب
برای از بین بردن این مشکل باید خواب کافی داشته باشید. متخصصان پیشنهاد می‌کنند که همه افراد، مخصوصاً جوانان باید در روز، ۷ الی ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند. خواب کمتر از ۶ ساعت یا بیشتر از ۸ و نیم ساعت باعث افزایش سردرد می‌شود.

پس:

حتماً یک الگوی منظم خواب برای خود داشته باشید.
هر شب به موقع به رختخواب بروید و به موقع از خواب بیدار شوید.
از کافئین، نیکوتین و الکل دوری کنید که تنظیم خواب شما را به هم می‌ریزد.
از فعالیت‌هایی که مغز شما را قبل از خواب تحریک می‌کند، مثل تلویزیون، اینترنت و موبایل دوری کنید.
فعالیت‌های آرامش بخش مثل مدیتیشن را قبل از خواب انجام دهید.
افکار منفی را دور بریزید.
از اتاق تاریک و ساکت برای خواب استفاده کنید.
روتین ورزشی داشته باشید.
مشکلات خواب

۲. پوزیشن نامناسب در خواب و کشیدگی عضلانی

اگر شب‌ها کابوس می‌بینید یا به درستی نمی‌خوابید، احتمال زیاد عضلات گردن و شانه کشیده اند و به جمجه فشار وارد می‌کنند و موجب سردرد خواهند شد. برای رفع این مشکل از یک بالشت و تشک مناسب استفاده کنید تا خواب راحت تری داشته باشید و ستون فقرات در مناسب‌ترین وضعیت قرار بگیرد.

۳. افسردگی و اضطراب
ممکن است که عامل سردرد شما افسردگی باشد که می‌تواند استرس‌های روحی روانی را به وجود بیاورد. بی خوابی یکی از نشانه‌های افسردگی و اضطراب است که می‌تواند عوامل خطر زیادی برای سردرد صبحگاهی داشته باشد.

زمانی که فرد از نظر روحی روانی به هم بریزد، می‌تواند سردرد مزمن را تجربه کند و اثر منفی آن را روی کیفیت زندگی و فعالیت‌های روزانه مشاهده کند. در این شرایط معمولاً دارو‌های ضد افسردگی تجویز می‌کنند.

این دارو‌ها باعث بهبود کیفیت خواب می‌شوند و از سردرد صبحگاهی نیز جلوگیری می‌کنند. پزشکان برای کسانی که افسردگی موجب سردرد صبحگاهی آن‌ها شده، کار‌هایی مثل ذهن درمانی، رفتار درمانی یا دیگر تکنیک‌های ریلکسیشن را پیشنهاد می‌کنند.

۴. کم آبی بدن

باید در طول روز به اندازه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید و بدنتان را هیدراته نگهدارید، زیرا زمانی که بدن با کم آبی مواجه شود، رگ‌های خونی سر برای کنترل مایعات بدن منقبض می‌شوند و اکسیژن رسانی به خون با مشکل مواجه می‌شود و سر درد به وجود خواهد آمد.


۵. التهاب مجاری بینی

همزمان با التهاب پشت بینی و چشم ها، با بیدار شدن از خواب سردرد‌های شدیدی ایجاد می‌شود. با این شرایط باید آلرژی و عفونت ناشی از تورم سینوس‌ها درمان شود تا سر درد از بین برود.

۶. فشار خون بالا و دیابت

فشار خون بالا و دیابت هر دو از عاملان سر درد‌های صبحگاهی هستند و مشکل از رگ‌های خونی است که منبسط می‌شود و در این شرایط فشار خون بالا می‌رود و عضلات کشیده خواهند شد و باعث ایجاد سر درد می‌شوند.

۷. الکل و دارو‌ها

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که سردرد صبحگاهی با الکل و دارو‌ها مرتبط است. افرادی که بیش از ۶ وعده در طول روز دارو مصرف می‌کنند، بیش از بقیه به سردرد صبحگاهی دچار می‌شوند. همچنین افرادی که دارو‌های مختلف برای افسردگی، اضطراب و بی خوابی استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به سردرد صبحگاهی در آن‌ها بیشتر است.

۸. دندان قروچه در خواب
دندان قروچه علاوه بر اینکه به دندان‌های شما آسیب وارد می‌کند، هنگام بیدار شدن نیز سردرد را به وجود می‌آورد. دندان قروچه کردن برای بعضی از افراد هنگام بیداری و برای بعضی دیگر هنگام خواب بدون اینکه هیچ اراده‌ای داشته باشند، اتفاق می‌افتد که معمولاً سردرد شدید را به وجود می‌آورد.

دندان قروچه در خواب عمیق یک نوع از انواع اختلالات حرکتی و اعصاب محسوب می‌شود. این افراد معمولاً خروپف هم می‌کنند و بیش از بقیه در معرض آپنه خواب می‌باشند.

افرادی که دندان قروچه می‌کنند و خودشان از این موضوع خبر ندارند، با نشانه‌هایی مثل صدای بسیار بلند خروپف، شکستگی دندان بدون علت خاص، سوزش یا درد در فک یا خستگی عضلات فک، ناتوانی در حرکت دادن فک، گوش درد، حساسیت دندان، آشفتگی خواب و سردرد مداوم صبحگاهی روبرو هستند. سیگار کشیدن و مصرف الکل می‌تواند دندان قروچه ناخودآگاه را در افراد افزایش دهد.

دندان قروچه در خواب

سردرد صبحگاهی گاهی اوقات به دلیل مشکلات جدی به وجود می‌آید و حساسیت‌های عصبی را ایجاد می‌کند. این نوع سردرد معمولاً به عنوان سردرد ثانویه شناخته می‌شود.

سردرد ثانویه معمولاً به علت موارد زیر رخ می‌دهد:
تومور مغزی
آسیب دیدگی و جراحت
فشار خون بیش از حد بالا
سکته
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در تمام موارد بالا ابتلا به سردرد صبحگاهی نیاز به مراجعه به پزشک ندارید، اما اگر شرایط زیر را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

اگر در هفته دو بار یا بیشتر به سردرد دچار می‌شوید.
اگر بالای ۵۰ سال سن دارید و تا به حال تجربه سردرد صبحگاهی نداشتید.
اگر سردرد شما با سفتی گردن همراه است.
درد‌هایی که بعد از آسیب دیدگی به سر اتفاق می‌افتد.
سردرد‌هایی که همراه با تب، حالت تهوع و استفراغ است.
سردرد‌هایی که با گیجی، ضعف، دو بینی و از دست دادن هوشیاری همراه است.
سردرد‌هایی که الگو و شدت آن تغییر می‌کند.
سردرد‌های مزمن در کودکان.
سردرد‌هایی که احساس ضعف یا از بین رفتن حسی را در قسمتی از بدن به وجود می‌آورد.
سردرد‌هایی که با تنگی نفس همراه است.
سردرد در افراد مبتلا به ایدز یا سرطان یا افرادی که قبلاً این بیماری را تجربه کرده بودند.         منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر سردرد سردرد صبحگاهی سردرد هایی داشته باشید دندان قروچه درد هایی هنگام خواب آپنه خواب سردرد ها دارو ها سر درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۷۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد