Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@08:06:56 GMT

سلفی‌های "بپی‌کلمپو" با زمین منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۶۶۹۴

سلفی‌های 'بپی‌کلمپو' با زمین منتشر شد

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، "بپی‌کلمبو" نام فضاپیمایی است که برای شناخت هرچه بیشتر از عطارد، این سیاره داغ و نزدیک به خورشید، روز جمعه از کنار زمین گذشت تا در مدار بلند خود دور بگیرد و به سمت کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید برود.

این فضاپیما که ۱.۵ سال پیش پرتاب شد، متعلق به آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس هوافضای ژاپن(JAXA) است و به تازگی از فاصله ۱۲هزار و ۷۰۰ کیلومتری زمین عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیکترین فاصله آن با اقیانوس اطلس جنوبی رخ داد، جایی که تلسکوپ‌های مستقر در کشور شیلی توانستند گذر سریع آن را ثبت کنند.

نیروی گرانش کره زمین، "بپی‌کلمبو" را کند کرد و آن را در مسیری نزدیکتر به خورشید قرار داد.

این فضاپیما که از دو مدارگرد علمی تشکیل شده است، پس از دو بار چرخیدن بر فراز زهره و شش مرتبه گذر از خود عطارد، باید در سال ۲۰۲۵ به عطارد برسد تا دو مدارگرد آن از هم جدا شوند. ملاقات بعدی این فضاپیما در ماه اکتبر با سیاره زهره خواهد بود.

"بپی‌کلمبو" قبل از پشت سر گذاشتن زمین، با سه دوربین خود از نوع "GoPro" عکس‌های سیاه و سفیدی از زمین گرفته است.

"گانتر هاسینجر" مدیر علمی آژانس فضایی اروپا گفت: این سلفی‌های فضایی خیره کننده هستند و سیاره و خانه مشترک ما را در یکی از سخت‌ترین دوره‌های ممکن که در حال سپری کردن آن هستیم، نشان می‌دهند.

مرکز کنترل آژانس فضایی اروپا در آلمان در روز جمعه به دلیل شیوع کروناویروس، تعداد کارمند کمتری از حد معمول برای این عملیات داشته است و کنترل کننده‌های زمینی حاضر، هنگام نظارت بر این ملاقات با زمین، با فاصله زیادی از هم نشسته بودند.

از داده‌های این ملاقات برای کالیبراسیون ابزارهای علمی این فضاپیما استفاده خواهد شد.

دانشمندان امیدوارند هنگامی که مدارگردهای "بپی‌کلمبو" جدا می‌شوند و هر یک، گردش خود را به دور سیاره عطارد آغاز می‌کنند، بیش از پیش در مورد منشاء و ترکیب این سیاره اطلاعات کسب کنند.

سیاره عطارد کمترین سیاره کاوش شده در بین چهار سیاره سنگی منظومه شمسی است. این سیاره فقط کمی بزرگتر از ماه زمین است و تنها طی ۸۸ روز خورشید را دور می‌زند.

فضاپیمای "بپی‌کلمبو" به نام ریاضیدان و مهندس ایتالیایی "جوزپه بپی کلمبو" نام‌گذاری شده است که استفاده از گرانش سیاره‌ای را برای ملاقات با عطارد مطرح کرد. وی در سال ۱۹۸۴ درگذشت.

"بپی کلمبو(BepiColombo)  نام مأموریت مشترک آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) برای بررسی سیاره عطارد است. این مأموریت شامل دو ماهواره (مدارگرد) است که به‌طور هم‌زمان و پیوسته با هم در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ به فضا فرستاده شدند.

این دو ماهواره در رابطه با مأموریتی که دارند، مدارگرد سیاره‌ای عطارد (MPO) و مدارگرد مگنتوسفری عطارد (MMO) نام‌گذاری شده‌اند. هدف از این مأموریت یک مطالعه جامع و گسترده بر روی سیاره عطارد است که بررسی میدان مغناطیسی، مگنتوسفر و ساختار و سطح داخلی آن سیاره را شامل می‌شود. 

راه‌اندازی این مأموریت برای ژانویه ۲۰۱۷ میلادی برنامه‌ریزی شده‌ بود ولی بعد به اکتبر ۲۰۱۸ موکول شد و به این ترتیب ورود این ماهواره‌ها به مدار عطارد در دسامبر ۲۰۲۵ پس از انجام یک پرواز کناری از زمین، دو پرواز کناری از زهره و شش دیدار پرواز کناری از عطارد، صورت خواهد گرفت.

توافق‌های نهایی این مأموریت به عنوان بخشی از برنامه بینش کیهانی در فوریه سال ۲۰۰۷ انجام شد. در نوامبر ۲۰۰۹ پس از سال‌ها طرح و برنامه‌ریزی این مأموریت به عنوان بخشی از برنامه (هورایزن ۲۰۰۰+) آژانس فضایی اروپا تصویب شد. "بپی کلمبو" آخرین مأموریت این برنامه است که راه‌اندازی شده‌ است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: آژانس فضایی اروپا سیاره عطارد بپی کلمبو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۶۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی

گروهی از دانشمندان سیاره‌شناس از کالتک (مؤسسه فناوری کالیفرنیا)، دانشگاه کوت د-ازور و مؤسسه تحقیقات ساوت‌وست شواهد جدیدی را مبنی بر وجود سیاره نهم گزارش کرده‌اند. آن‌ها مقاله خود را روی سرور preprint arXiv منتشر کرده‌اند و این مقاله برای انتشار در «آستروفیزیکال ژورنال لترز» پذیرفته شده است.

به گزارش خبرآنلاین، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) بود که دو اخترشناس کلتک، چندین جرم کمربند کایپر (کویی‌پر) را در خارج از مدار نپتون، در نزدیکی لبه منظومه شمسی پیدا کردند که به نظر می‌رسید در جهت‌گیری تقریبا نزدیکی نسبت به خورشید واقع شده‌اند. دانشمندان دلیل این انباشتگی را کشش گرانشی سیاره‌ای ناشناخته پیشنهاد دادند؛ سیاره‌ای که بعداً سیاره نهم نام گرفت. این سیاره پیشنهادی حدود ۶ برابر زمین سنگینی دارد و فاصله‌اش از خورشید می‌تواند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ برابر دورتر از فاصله زمین تا خورشید باشد.

البته داستان سیاره نهم هم داستان جالبی است. از زمان کشف سیاره کوتوله پلوتو در اوایل قرن بیستم تا سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) که پلوتو هنوز جزء سیارات منظومه شمسی دسته‌بندی می‌شد، اخترشناسان به دنبال سیاره دهم بودند و آن را سیاره X می‌نامیدند.

طی سه دهه اخیر و با یافتن تعداد بیشتری از اجرام کمربند کایپر و فرانپتونی‌ها (TNOها)، شواهد آماری ضدونقیضی از وجود سیاره نهم ارائه شده است. برخی تحلیل‌ها، توزیع اجرام یافت‌شده را به نفع وجود سیاره نهم تفسیر می‌کنند و برخی دیگر، کفه ترازو را به نفع نبود این سیاره تغییر می‌دهند. مقاله جدید به نفع وجود سیاره نهم است.

پژوهشگران در تحقیق خود به ردیابی حرکت‌های اجرام بلنددوره‌ای پرداختند که از مدار نپتون می‌گذرند و در طول سفر خود، حرکت‌های نامنظمی نشان می‌دهند. آن‌ها از این مشاهدات برای ایجاد چند شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که هرکدام، سناریوهای متفاوتی را به تصویر می‌کشند.

دانشمندان علاوه بر تصحیح اثر کشش گرانشی سیارات بزرگ منظومه شمسی بخصوص نپتون، داده‌های جزرومد کهکشانی را نیز به شبیه‌سازی اضافه کردند. جزرومد کهکشانی عبارت است از ترکیب نیروهای گرانشی اجرام راه‌شیری که در ورای مرزهای منظومه شمسی واقع شده‌اند.

شبیه‌سازی‌ها نشان داد که قابل‌قبول‌ترین توضیح برای رفتار اجرام فرانپتونی، تداخل جاذبه گرانشی از سیاره بزرگ دوردست است. متأسفانه شبیه‌سازی‌ها از آن نوع نبود که به تیم تحقیقاتی اجازه دهد مکان سیاره را نیز تعیین کند.

شرح عکس: مقایسه توزیع‌های مداری از شبیه‌سازی‌های حرکت nجسم شامل سیاره نهم ( P۹، چپ) و بدون آن (راست). هر دو پنل، فاصله حضیض (کمترین فاصله تا خورشید) را در برابر نیم‌محور اصلی ردپای مداری فرانپتونی‌های شبیه‌سازی‌شده با زاویه تمایل مداری کمتر از ۴۰ درجه (i

دیگر خبرها

  • (ویدئو) لحظه زمین‌گیر شدن مرد شمشیر به دست
  • هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!
  • (ویدئو) سلفی و سقوط وحشتناک با پاراموتور!
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • ببینید | سلفی هنگام سقوط وحشتناک با پاراموتور!
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ