Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@11:51:36 GMT

بیماری انسداد ریوی عامل افزایش خطر سرطان ریه

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۷۶۰۹

بیماری انسداد ریوی عامل افزایش خطر سرطان ریه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، محققان عنوان می‌کنند این ریسک در افراد غیرسیگاری مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی به اندازه افراد سیگاری فاقد این بیماری است.

بیماری انسداد مزمن ریوی شامل مشکلات تنفسی نظیر برونشیت و آمفیزم است که موجب تنگ شدن مجاری هوا می‌شوند. سیگارکشیدن هم علت اصلی بیماری انسداد مزمن ریوی و هم سرطان ریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مطالعات نشان می‌دهد بالغ بر ۳۹ درصد افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی، هرگز سیگاری نبوده‌اند و ریسک سرطان ریه شأن تاکنون نامعلوم بوده است.

بدین منظور، محققان داده‌های مربوط به بیش از ۳۳۸,۵۰۰ نفر در رده سنی ۴۰ تا ۸۴ سال را در کره جنوبی بررسی کردند. این افراد هیچ سابقه سرطان ریه نداشتند. وضعیت سلامت این افراد به طورمیانگین در مدت ۷ سال پیگیری شد.

در طول این مدت، ۱۸۳۴ شرکت کننده مبتلا به سرطان ریه شدند که ۲۹۰ نفرشان مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی بودند.

محققان متوجه شدند در مقایسه با افراد غیرسیگاری که مبتلا به انسداد مزمن ریوی نبودند، سیگاری‌های سابق و فعلی فاقد بیماری انسداد مزمن ریوی، حدود دو برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان ریه مواجه بودند. افراد سیگاری سابق و فعلی هم که مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی بودند ۶ برابر بیشتر با ریسک سرطان ریه مواجه بودند.

در بین افراد غیرسیگاری، افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی در مقایسه با افراد فاقد این مشکل، ۲.۵ بار بیشتر با ریسک سرطان ریه روبرو بودند.

«جوهی چو»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی سامسونگ کره جنوبی، در این باره می‌گوید: «با در نظر گرفتن این موضوع که عملکرد ضعیف ریه‌ها در بیماری بیماری انسداد مزمن ریوی غالباً مانعی برای درمان مطلوب سرطان ریه است، مطالعه ما بیانگر این است که تشخیص زودهنگام سرطان ریه در بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی ریسک عوارض درمان را کاهش می‌دهد.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد که بیماری انسداد مزمن ریوی فاکتور پرخطر مستقل بسیار قوی ای برای سرطان ریه است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: درمان سرطان سرطان ریه انسداد ریوی مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی سرطان ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟

به گزارش مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلا به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰ هزار زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آن ها تشخیص اولیه سرطان سینه شان بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آن ها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد دیگر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلا به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در نخستین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای نخستین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد