Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@09:05:22 GMT

با داروی دیگوکسین در ویکی آنا آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۷۹۸۹

با داروی دیگوکسین در ویکی آنا آشنا شوید

‍‍‍‍‍‍

دیگوکسین دارویی است که به‌منظور درمان نارسایی قلبی و ضربان نامنظم قلب تجویز می‌شود و اثرپذیری آن منجر به حفظ ضربان طبیعی، پایدار و قوی قلب می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، دیگوکسین دارویی است که به‌منظور درمان نارسایی قلبی در کنار سایر داروها به‌کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو همچنین برای درمان انواع خاصی از ضربان نامنظم قلب همچون فیبریلاسیون مزمن دهلیزی (شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌کند) تجویز می‌شود.

درمان نارسایی قلبی ممکن است به حفظ توانایی در پیاده‌روی و ورزش بیمار کمک کند و باعث تقویت قدرت قلب شود.

دیگوکسین متعلق به دسته‌ای از داروها با نام گلیکوزیدهای قلبی است که با تأثیر بر مواد معدنی موجود در سلول‌های قلب به حفظ ضربان طبیعی، پایدار و قوی کمک می‌کند.

نحوه مصرف دیگوکسین چگونه است؟

در صورت خوردن غذاهای سرشار از فیبر و یا داروهای خاص ممکن است بدن بیمار این دارو را جذب نکند. زمان مناسب برای خوردن این دارو دو ساعت قبل یا بعد از خوردن غذا است. در صورت مصرف داروهایی همچون کلستیرامین، کلستیپول یا پسیلیوم آنها را دو ساعت پس از دیگوکسین استفاده کنید. میزان مصرف این دارو براساس شرایط پزشکی، سن، وزن بدن و پاسخ به درمان بیمار است. قطع ناگهانی این دارو باعث بدتر شدن وضعیت بیمار می‌شود.

عوارض جانبی دیگوکسین چیست؟

ممکن است در صورت مصرف دیگوکسین حالت‌هایی همچون حالت تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه، از دست دادن اشتها و اسهال رخ دهد که در صورت تداوم این حالات پزشک معالج باید نسبت به آنها مطلع شود.

بروز برخی عوارض نادر اما جدی نیز در صورت مصرف این دارو ممکن است بروز کند که برخی از آنها عبارتند از: ضعف، تغییرات روحی، تغییرات بینایی، بزرگ شدن سینه در مردان، خارش، تورم و ...

تداخلات دارویی دیگوکسین چیست؟

مصرف همزمان كينيدين و آميودارون با ديگوكسين ممكن است موجب افزايش قابل توجه غلظت سرمی ديگوكسين شود. مصرف همزمان آمفوتريسين B با ديگوكسين ممكن است احتمال بروز مسموميت با گليكوزيدهای قلبی ناشی از كاهش پتاسیم خون را افزايش دهد. مصرف همزمان وراپاميل با ديگوكسين خطر بروز بلوک دهليزی-بطنی را افزایش می‌دهد. مصرف همزمان ديگوكسين باداروهای مقلد سمپاتيک خطر بروز آریتمی را افزایش می‌دهد.

منبع اصلی

انتهای پیام/ 4105
 

منبع: آنا

کلیدواژه: نارسایی قلبی دانستنی های پزشکی مصرف همزمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۷۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جعفری افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در خصوص آیین نامه فعالیت دانش بنیان ها و سکوهای سلامت، وزارت بهداشت ملزم به دارو رسانی از طریق سکوها به مصرف کننده نهایی است.

وی ادامه داد: در خصوص عرضه دارو از طریق سکو‌های اینترنتی اختلاف نظری وجود داشت که این آیین نامه به منظور رساندن دارو از تامین کننده به داروخانه هاست یا شامل رساندن دارو از داروخانه‌ها به مصرف کننده نهایی هم می‌شود.

جعفری گفت: در حقیقت دغدغه اصلی مردم و فعالان این حوزه این بود که دستورالعمل رساندن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی ابلاغ شود. پس از یکسال و هشت ماه در نهایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پذیرفت با همکاری وزارت ارتباطات این آیین نامه اجرا شود.

وی افرود: برای اینکه طعم شیرین دارو رسانی توسط سکو‌ها از داروخانه به مصرف کننده نهایی برای مردم احساس شود؛ لازم است چند نکته لحاظ شود؛ اول اینکه تاخیری که برای ابلاغ این دستورالعمل اتفاق افتاد برای عملیاتی شدن آن تکرار نشود. دوم اینکه مطابق سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش دولتی نباید رقیب بخش خصوصی شود و ما امیدواریم بخش دولتی رقیب بخش خصوصی در دارورسانی نشود؛ یعنی سکو‌های خصوصی برای فراهم کردن شرایط مناسبتر برای دارو رسانی به مردم در رقابت باشند و این امکان در انحصار سکو‌های دولتی نباشد.

جعفری اظهار کرد: طبق ماده ۱۲ آیین نامه، نهایتا ۶ ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل باید اجرایی شود چرا که در هیئت ۷۷ ام مقررات زدایی گفته شده، همه سکو‌های دارای مجوز از اتحادیه کسب و کار‌های مجازی و یا سایر نهاد‌های مرتبط برای فعالیت در حوزه عرضه دارو به مصرف کننده نهایی نیاز به اخذ مجوز مجدد ندارد؛ در حالیکه در این آیین نامه آمده، علاوه بر کسب مجوز از اتحادیه کسب و کار مجازی باید عضو سازمان صنفی یارانه‌ای کشور هم بشوند، که این ماده نیاز به اصلاح دارد.

معاون مرکز کسب و کار وزارت اقتصاد پیش بینی کرد که فضای رقابتی خوبی بین سکو‌ها با توجه به ظرفیتی که در این دستورالعمل وجود دارد ایجاد میشود که این مهم سبب تسهیل دسترسی مردم به این خدمت میشود.

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی