Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@03:54:02 GMT

درمان آلزایمر با استفاده از فراصوت

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۹۸۸۸

درمان آلزایمر با استفاده از فراصوت

به گزارش صدای ایران و به نقل از گیزمگ، بررسی جدید پژوهشگران استرالیایی، بینش‌های جدیدی را در مورد درمان آلزایمر با کمک فراصوت ارائه می‌کند. این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه روش فراصوت می‌تواند سد خونی مغز را تضعیف کند و به بهبود دریافت داروهایی که برای درمان آلزایمر طراحی شده‌اند، منجر شود.

"آنتونی وایت"(Anthony White)، از پژوهشگران موسسه تحقیقات پزشکی "QIMR Berghofer" و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: سد خونی مغز در واقع مانعی است که از مغز محافظت می‌کند اما عملکرد محافظتی آن می‌تواند از رسیدن داروهایی که با هدف درمان بیماری‌های مغزی مصرف می‌شوند، جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگران طی چندین سال، به بررسی رابطه میان آلزایمر و سد خونی مغز پرداختند و در بررسی‌های خود نشان دادند که شاید اولتراساند بتواند مغز را از خوشه‌های سمی پروتئین که عامل بیماری‌های عصبی هستند، پاک کند. این پژوهش جدید به طور خاص نشان می‌دهد که چگونه پالس‌های فراصوت می‌توانند سد خونی مغز را در یک مغز مبتلا به آلزایمر تحت تاثیر قرار دهند.

وایت ادامه داد: پژوهش ما، نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد چگونه سلول‌های سد خونی مغز انسان‌های بیمار می‌توانند درمان آلزایمر و بهبود آن را مختل کنند. ما بررسی‌های خود را براساس پژوهش‌هایی انجام داده‌ایم که به کار بردن اولتراساند را برای کاهش ساخت آملوئید در مغز موش‌ها و حیوانات دیگر مورد ارزیابی قرار داده بودند.

پژوهشگران در این پروژه، "سلول‌های بنیادی پرتوان القا شده"(ipsc) را از بیمارانی که به خاطر یک جهش ژنتیکی نادر به آلزایمر مبتلا شده بودند، گرفتند. سپس این سلول‌ها را ترغیب کردند تا مانند "سلول‌های اندوتلیال" تبدیل شوند مانند نمونه سدخونی مغز در یک مغز مستعد آلزایمر عمل کنند.

پژوهشگران در روند درمان با روش فراصوت، ابتدا ریز حباب‌های لیپید را به سلول‌ها تزریق کردند. هنگامی که این ریزحباب‌ها در معرض امواج فراصوت قرار می‌گیرند، می‌توانند اختلالات کم و موقتی را در سدخونی مغز ایجاد کنند. 

پژوهشگران، این نتایج را با کنترل سلول‌های اندوتلیال که از سلول‌های بنیادی پرتوان القاشده سالم گرفته شده بودند، مقایسه کردند و دریافتند که اثر درمان بر سلول‌های مغز مبتلا به آلزایمر، بیش از اثر آن بر سلول‌های مغز سالم است.

"لوتا اویکاری"(Lotta Oikari)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این بررسی نشان می‌دهد که سلول‌های سالم اندوتلیال مغز، خود را زودتر از سلول‌های مغز مبتلا به آلزایمر درمان می‌کنند. ما در این بررسی مشاهده کردیم که سد خونی مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، روند ترمیم آهسته‌تری دارد؛ در نتیجه درمان با روش فراصوت باید برای این بیماران به صورت متفاوتی تنظیم شود.

در حال حاضر، آزمایش‌های بالینی بسیاری در حال انجام شدن هستند که ایمنی و کارآیی روش فراصوت را در درمان آلزایمر مورد بررسی قرار می‌دهند.

این پژوهش، در مجله "Stem Cell Reports" به چاپ رسید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران آلزایمر مبتلا به آلزایمر درمان آلزایمر سد خونی مغز نشان می دهد روش فراصوت سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۹۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید

به گزارش «تابناک» به نقل از طبنا نیوز،  با وجود اینکه فراموشی و ضعیف شدن حافظه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد. در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه می‌پردازیم:
 
داشتن فعالیت بدنی

فعالیت بدنی نه‌تنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک می‌کند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه شده است افراد روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط همچون پیاده‌روی، دویدن یا شنا داشته باشند.

به چالش کشیدن ذهن

مغز انسان نیز همچون عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد به‌منظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و توانایی‌های شناختی را به چالش بکشند. پازل‌ها، بازی‌های فکری و حل کردن جدول روش‌هایی عالی برای فعال نگه‌داشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است، علاوه بر این، یادگیری مهارت‌ها یا سرگرمی‌های جدید می‌تواند موجب تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی می‌ماند.

نوشتن فهرست انجام کارها

یکی از دلایل رایج ضعف حافظه، نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامه‌ها می‌توانید به سازمان‌دهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیت‌های خود کمک کنید، به این منظور قرار ملاقات‌ها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و به‌طور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آن‌ها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت نیز می‌تواند موجب شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

مصرف مکمل کورکومین

کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوه‌ای که دارد، مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند، به نظر می‌رسد که مکمل‌های کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.

دیگر خبرها

  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر