Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان عنوان می‌کنند این ریسک در افراد غیرسیگاری مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی به اندازه افراد سیگاری فاقد این بیماری است.

بیماری انسداد مزمن ریوی شامل مشکلات تنفسی نظیر برونشیت و آمفیزم است که موجب تنگ شدن مجاری هوا می‌شوند. سیگارکشیدن هم علت اصلی بیماری انسداد مزمن ریوی و هم سرطان ریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مطالعات نشان می‌دهد بالغ بر ۳۹ درصد افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی، هرگز سیگاری نبوده‌اند و ریسک سرطان ریه شأن تاکنون نامعلوم بوده است.

بدین منظور، محققان داده‌های مربوط به بیش از ۳۳۸،۵۰۰ نفر در رده سنی ۴۰ تا ۸۴ سال را در کره جنوبی بررسی کردند. این افراد هیچ سابقه سرطان ریه نداشتند. وضعیت سلامت این افراد به طورمیانگین در مدت ۷ سال پیگیری شد.

در طول این مدت، ۱۸۳۴ شرکت کننده مبتلا به سرطان ریه شدند که ۲۹۰ نفرشان مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی بودند.

محققان متوجه شدند در مقایسه با افراد غیرسیگاری که مبتلا به انسداد مزمن ریوی نبودند، سیگاری‌های سابق و فعلی فاقد بیماری انسداد مزمن ریوی، حدود دو برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان ریه مواجه بودند. افراد سیگاری سابق و فعلی هم که مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی بودند ۶ برابر بیشتر با ریسک سرطان ریه مواجه بودند.

در بین افراد غیرسیگاری، افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی در مقایسه با افراد فاقد این مشکل، ۲.۵ بار بیشتر با ریسک سرطان ریه روبرو بودند.

«جوهی چو»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی سامسونگ کره جنوبی، در این باره می‌گوید: «با در نظر گرفتن این موضوع که عملکرد ضعیف ریه‌ها در بیماری بیماری انسداد مزمن ریوی غالباً مانعی برای درمان مطلوب سرطان ریه است، مطالعه ما بیانگر این است که تشخیص زودهنگام سرطان ریه در بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی ریسک عوارض درمان را کاهش می‌دهد.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد که بیماری انسداد مزمن ریوی فاکتور پرخطر مستقل بسیار قوی‌ای برای سرطان ریه است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انسداد ریوی بیماری های ریه مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی افراد غیرسیگاری سرطان ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد