Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران با اشاره به شیوع کرونا ویروس در ایران و جهان گفت: حفظ آرامش و نشاط معنوی لازمه تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر آسیب های عفونی و کرونا است.

دکتر غلامعلی افروز در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه نتایج مطالعات حاکی از آن است که افراد با نشاط معنوی و گشاده رویی و تبسم بندرت به نارسایی ها و عفونتهای لثه دچار می شوند، در ادامه اظها کرد: در خصوص مسایل مختلف زیستی هم چنین است به عبارتی افراد مضطرب، پرتنش با میزان زیاد احساس نا امنی و روانی بیش از دیگران به آسیبهای زیستی، تنفسی و قلب و عروق دچار می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید مجدد بر اینکه بدن افراد مضطرب در برابر عفونت ها آسیب پذیرترند، افزود: این موضوع در بحث روان تنی (سایکوسوماتیک) جای دارد؛ به عبارتی شرایط روانی ما بر بدن اثر می گذارد و بر عکس روان ما شرایط بدنی ما را رقم می زند هر چه مقاومت روانی، نشاط معنوی، امید آفرینی و مثبت اندیشی بیشتر باشد و اهل بخشایشگری، بخشندگی، خیر و خیرآفرینی باشیم به تلاش یدیگر اهمیت دهیم و نتیجه را به خدا واگذار کنیم (اهل توکل بودن) بدن افراد در برابر آسیبها مقاومتر می شود.

وی با بیان اینکه استرس، تنش ها و واکنشهای هیجانی سلولهای بدن را سست می کند، در ادامه خاطرنشان کرد: در این وضعیت سربازان سلولی بدن انسان انگیزه مقاومت در برابر تهاجم عفونت ها را به حداقل می رساند. ثابت شده است که احساس یأس و نا امیدی و دلمردگی انرژی حیاتی را به حداقل می رساند.

افروز با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی بخصوص در این ایام افزود: اما شایسته است که در این دوران از کلام مضطربانه و شایعات پرهیز کرد، به آمار نادرست و شایعات توجهی نکرد چون شایعات ساخته و پرداخته افراد برای واکنشهای هیجانی مردم ساخته می شود و مردم ساده را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: در این دوران باید همواره کوشید در خانواده و در ارتباط با اعضای خانواده و دیگران اعم از حقیقی و مجازی مثبت اندیش و امید آفرین بود و با گشاده رویی و توکل بر خداوند علیم، حکیم آمادگی روانی خود و دیگران را افزایش داد.

این استاد دانشگاه تهران با تأکید بر تحکیم پیوندهای عاطفی در خانواده گفت: در این ایام باید با کودکان با زبان تأیید، تکریم و ترغیب ارتباط برقرار کرد، تحرکات خانوادگی را افزایش داد و به تلاش یکدیگر اهمیت داد، خاطرات خوش را نقل کرد و با خواب خوب و نشاط سنگری در برابر همه آسیب ها از جمله کرونا ایجاد کرد.

افروز تصریح کرد: باید همواره بخاطر داشت هر شخصی را که ملاقات می کنید احتمال دارد نادانسته یا ناخواسته، بالفعل یا بالقوه در معرض یا ناقل ویروس کرونا باشد، اما اکثریت مردم لزوماً ناقل نیستند؛ مرگ و میر همیشه بوده و هست اما نباید پیش از آمدن مرگ خود را نابود کنیم. کسانی که امید را از دست می دهند به پوچی می رسند و مرگ روانی خود را رقم می زنند.

وی ادامه داد: شایسته است ضمن رعایت اصول بهداشتی در نهایت آرامش، متانت و احترام و گشاده رویی با افراد ارتباط برقرار کرد از واژه های منفی و واکنشهای هیجانی پرهیز کرد تا بدین ترتیب صبوری و تاب آوری افراد افزایش یابد.

وی با توصیه به اینکه صبوری و تاب آوری خود و اطرافیان را با خواندن حمد و ۱۱ سوره و تلاوت قرآن افزایش دهیم، گفت: میزان تاب آوری به باور قلبی افراد بر می گردد افراد با اقتدار و نشاط روانی مقاومت بیشتری هم دارند.

افروز در ادامه توصیه کرد که در این ایام یک ساعت پیش از ساعت ۱۲ با چندین جمله مثبت به رختخواب بروید، روزانه حداقل ۷ لیوان آب گرم بنوشید، دستها را مرتب با آب و صابون شست و شو بدهید، پیش از خواب شبانه و صبح پس از بیدار شدن از خواب گلو را با محلول آب نمک شست و شو دهید و صبح با نشاط و امید از خواب برخیزید.

وی با بیان اینکه باید در این دوران قدر روزها را دانست و این ایام را با اضطراب و نا امیدی به شب نرسانیم، افزود: افراد خوشبخت از صبح احساس آرامش می کنند.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه لحظه های امروز آرامش را ایجاد می کنند، گفت: خوشبختی در مقصد نیست، در مسیر است؛ بجای تفکر به نتیجه باید به تلاش ها بها داد که در این صورت است که قدرت تاب آوری و صبوری افراد به اوج می رسد.

افروز با تأکید مجدد بر اینکه مثبت اندیشی بدن را در برابر بسیاری از آسیب ها از جمله کرونا مصون نگه می دارد، خاطرنشان کرد: البته عوامل دیگری چون تغذیه و رعایت نکات بهداشتی در این باره بسیار تأثیرگذار است، احساس امنیت درونی بدن را در برابر حملات عوامل بیگانه مقاومتر می کند.

به گفته وی، یأس و نا امیدی فرد را به پوچی می رساند و فرد از درون آسیب پذیر می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس نشاط معنوی تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۲۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!

رژیم غذایی شما قطعاً در سلامتی شما نقش دارد، از جمله سیستم ایمنی که بر شدت شوره سر مؤثر است.

اسید‌های چرب امگا ۳:

به گزارش جام جم، این چربی‌های سالم که در ماهی‌هایی مثل سالمون و ماکرل، بذر کتان و گردو وجود دارند به دلیل خواص ضدالتهابی معروف‌اند و می‌توانند به کنترل علائم شوره سر کمک کنند.

ویتامین B ۶ و B ۱۲:

گوشت کم‌چرب، تخم‌مرغ و غلات غنی شده می‌توانند این ویتامین‌های مهم را برای بدنتان تأمین کرده و به پیشگیری از شوره سر کمک کنند.

زینک (روی) و سلنیوم:

این دو ماده مغذی در غلات سبوس‌دار، بعضی از غذا‌های دریایی و مغز‌ها وجود دارند. دو ماده معدنی زینک و سلنیوم می‌توانند پوسته و التهاب را کاهش دهند.

پروبیوتیک‌ها:

غذا‌هایی مانند ماست، کفیر و دیگر غذا‌های تخمیری می‌توانند سلامت روده‌ها و سیستم ایمنی را قوی‌تر کرده و در نتیجه به کنترل شوره سر کمک کنند.

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها، حاصل تلاش ۹۰ روانشناس در پلیس اصفهان است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد