Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@18:32:31 GMT

کوچ زود هنگام عشایر به سمیرم ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۵۵۹۳

کوچ زود هنگام عشایر به سمیرم ممنوع است

علی پورعسگر روز دوشنبه در حاشیه آغاز فعالیت سومین پاسگاه کنترل کوچ شهرستان سمیرم در جنوب شرق این خطه اظهار داشت: پیش از این ۲ گروه و روز گذشته نیز یک گروه از کارشناسان منابع طبیعی سمیرم به مناطق عشایری استان‌های کهگیلویه و بواحمد و فارس اعزام شدند.

به گفته وی، این اقدام‌ها و سفرهای کاری به منظور مدیریت کنترل کوچ زودهنگام و برای جلوگیری از  چرای زودرس و تخریب بوته های نورس گیاهی این شهرستان انجام می‌شود که در این مرحله ماموران و کارشناسان ما به شهرستان‌های  نورآباد و سپیدان استان فارس عزیمت کردند تا با عشایر کوچنده رایزنی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم ادامه داد: انتظار می‌رود اعزام این گروه‌ها با وجود تحمیل هزینه، افزایش مخاطره‌ها و مسوولیت شبانه‌روزی برای اداره و کارشناسان آن بتواند گامی موثر در حفظ پوشش گیاهی و مراتع تازه روییده شهرستان باشد.

وی خاطر نشان کرد: کارکنان این نهاد در این مسیر حرکت خود به مناطق قشلاقی با عشایر تیره قرخلو، عاشوری، زندی لک و قرقانی برخورد داشته‌اند و آثار تخریبی و زیانبار کوچ زودهنگام بویژه در آب و هوای بارانی کنونی و شرایط کرونایی  را به آنها هشدار داده و یادآوری کردند.

پورعسگر تصریح کرد: پیشگیری بموقع می‌تواند مانع تخریب طبیعت، تشکیل پرونده متعدد، افزایش مشکلات وکاغذ بازی‌های بعدی برای اداره منابع طبیعی، دستگاه قضایی و خانوارهای عشایری شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم گفت: علاوه بر ۱۳ دستگاه کامیون متوقف شده در هفته گذشته ،یک دستگاه خودروی کامیون کشنده حامل دام عشایری، صبح امروز توسط یگان حفاظت منابع طبیعی سمیرم در یکی از مزرهای عشایری توقیف و از محدوده شهرستان سمیرم خارج شد.

وی درباره راه‌اندازی سومین پاسگاه مرزی کنترل کوچ سمیرم نیز اظهار داشت: همزمان با نزدیک شدن طایفه‌های عشایری کوچرو  به مرزهای استان اصفهان از سمت استان فارس در مسیر محور دزکرد و تنگ براق اقلید، سومین پاسگاه مدیریت کوچ در منطقه زمان کهریز سمیرم با ۹ نفر از کارشناسان و ماموران یگان حفاظت راه‌اندازی شد.

به گفته پورعسگر، هر ساله افزون بر ۱۳۰ خانوار عشایری با ۲۶ هزار رأس دام از این گلوگاه به صورت کوچ پیاده  وارد مراتع ییلاقی سمیرم شده و به مرور در یوردهای(جایگاه استقرار سیاه چادرهای عشایر) خود مستقر می‌شوند.

حرکت عشایر از قشلاق به ییلاق در حالی آغاز شده که بارندگی‌ها در سمیرم بعنوان بزرگترین منطقه ییلاق عشایر کشور تنها در ۷۲ ساعت گذشته به بیش از ۸۰ میلی‌متر رسید و برای پایان هفته جاری نیز بارندگی و رگبارهای تند بهاری برای این شهرستان پیش بینی شده است.

همچنین آمار مبتلایان به کرونا در سمیرم با یک مورد افزایش در روز دوشنبه، به ۲۵ نفر رسیده و ۲ نفر  جان باخته‌اند.
عشایر سال گذشته ۱۸ اردیبهشت یعنی ۶ روز زودتر از تقویم کوچ وارد ییلاق سمیرم شدند و امسال نیز با وجود شیوع ویروس کرونا و اعلام همه هشدارها بسیار زودتر از سال گذشته به سمت سمیرم پرباران حرکت کرده‌اند.

در این مقطع زمانی پوشش گیاهی نورس و زمین همچنان نمناک است و بدین سبب ورود دام عشایر با دام‌های زیاد و یکباره آنها(۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار راس دام سبک)، تخریب مراتع و پوشش گیاهی را در پی دارد.

افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ خانوار عشایر ایل قشقایی شامل طایفه‌های دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی هر ساله به ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند.

شهرستان سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان، ۹۰ کیلومتری شمال غرب آباده فارس و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج در ضلع شمالی دامنه‌های کوه دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا اصفهان تقویم دستگاه قضایی شبانه روزی طبیعت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۵۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، گفت: براساس قانون دستگاه‌های اجرایی به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری را برای خدمت‌رسانی به این جامعه تخصیص دهند که هنوز در استان کرمانشاه عملیاتی نشده است. - اخبار استانها -

علی‌جعفر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه جامعه عشایری استان بعد از جامعه شهری و روستایی سومین جامعه استان است اظهار داشت: با وجود اینکه جمعیت عشایر تنها 4.2 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند اما ییشترین نقش را در اقتصاد استان را دارند.

وی با بیان اینکه عشایر استان با داشتن سه میلیون و 400 هزار رأس دام سبک 30 درصد از نیاز پروتئینی استان را تأمین می‌کنند عنوان کرد: 13 هزار و 800 خانوار عشایری استان با 86 هزار نفر جمعیت 6 ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان می‌گذرانند و 6 ماه دیگر را به مناطق گرمسیری استان و استان‌های خوزستان، لرستان و ایلام کوچ می‌کنند.

رضایی گفت: با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان تقویم کوچ عشایر تهیه شده و کوچ از 15 فروردین 1403 آغاز شده و تا 15 اردیبهشت ادامه دارد و بعد از آن می‌توانند وارد مراتع استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: با بخشی از دستگاه‌های مرتبط با عشایر از جمله نیرو انتظامی، مرزبانی و سپاه عشایری برای تأمین امنیت مسیر کوچ عشایر هماهنگی لازم انجام شده که عشایر با آسودگی خاطر کوچ کنند.

وی با اشاره به هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل راهداری به منظور ارائه خدمات به عشایر در مسیر کوچ بیان کرد: آبرسانی و تأمین آب شرب سالم توسط تانکر از وظایف اداره کل امور عشایری است و سوخت مورد نیاز شامل نفت سفید و گاز مایع در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: براساس سیاست سازمان، ما تنها وظیفه تامین آب شرب عشایر را داریم اما با پیگیری و تأمین اعتبار 50 تا 60 درصد آب احشام نیز تأمین می‌شود و بخشی از آب احشام را خود عشایر باید تأمین کنند.

وی عنوان کرد: پنل‌های خورشیدی توسط وزارت نیرو و شرکت توانیر براساس اعتباری که در قانون بودجه مصوب شده تهیه و در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‎گیرد و این پنل تنها برای تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه است اما مقرر شده در صورت تأمین اعتبار عشایری که فاصله کمتری نسبت به برق شهری دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: سهمیه پنل خورشیدی در سال گذشته 800 مورد بوده اما با وجود پیگیری‌های متعدد تنها 400 مورد به ما تخصیص یافته و از طریق قرعه کشی بین عشایر توزیع می‌شود.

رضایی با انتقاد از کم بودن سهمیه آرد عشایر عنوان کرد: سرانه آرد جامعه عشایری 12 کیلوگرم است و مکاتبات متعددی با سازمان برای افزایش این سرانه انجام شده اما باید در شورای آرد و نان کشور مطرح شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی دو بار در سال دام عشایر را به صورت رایگان معاینه و واکسن می‌زنند، گفت: اداره کل امور عشایری به تنهایی قادر به رفع مشکلات این جامعه نیست و براساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری در راستای خدمات رسانی به این جامعه هزینه کنند اما تاکنون عملیاتی نشده و مشکلات همچنان پابرجا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان