Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران: پونه گیاهی کوهی از خانواده نعناع با طبع گرم و خشک است که حاوی مقدار زیادی اسانس روغنی فرار یا روغن منتول، ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، کلسیم، تاتن و مواد رزینی است و متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند که حتما از این دمنوش استفاده شود.

متخصصان می‌گویند: بهترین و مرغوب‌ترین نوع پونه در کنار چشمه آب‌ها و آب ذوب شده برف‌ها می‌روید و طبق زمان بندی از اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت بهترین زمان برای چیدن این گیاه خوش عطر و بو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پونه گیاهی گرم، گس و تلخ است که پس از نوشیدن آن، حس خنکی به انسان دست می‌دهد و اگر در گلدان کاشته شود می‌تواند حشرات موذی را از خانه دور کند.
پونه چه فواید درمانی دارد؟

متخصصان طب سنتی عقیده دارند گیاه پونه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از قبیل سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مشکلات مثانه، بیماری‌های کبدی، درد معده و نفخ شکم موثر است و بنابراین بهتر است مصرف شود. علاوه بر تمامی فواید درمانی پونه می‌توان به بهبود درد ناشی از دوران قاعدگی اشاره کرد که برای گرفتگی و درد عضلات تاثیر زیادی خواهد داشت.

اگر به مشکلات تنفسی مانند: آسم، تنگی نفس، خشکی گلو و... دچار هستید پیشنهاد ما به شما نوشیدن دمنوش پونه است؛ چرا که این دمنوش خاصیت خلط آور بودن دارد و می‌تواند باعث شل شدن مخاط شود و سیستم تنفسی را نرم کند.

یکی دیگر از خواص پونه ضد اسپاسم بودن آن است که باعث تقویت سیستم دستگاه گوارشی شده و می‌تواند روده را از وجود میکروب‌ها حفظ کند.

فواید درمانی روغن پونه

کیفیت گرم و بی حس کننده روغن پونه برای درمان درد عضلات و گرفتگی مفاصل تاثیر زیادی دارد و از آنجایی که می‌تواند به نابودی کامل اسیداوریک از سیستم گردش پا بپردازد؛ بنابراین درمان خوبی برای بیماری آرتروز یا آرتریت است. از دیگر فواید پونه می‌توان به این مورد اشاره کرد که استفاده از آن برای رفع چین و چروک پوست، رفع خارش و سیاهی پوست مفید است.

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که از بی خوابی یا بد خوابی رنج می‌برید بهترین گزینه این است که حتما یک ساعت قبل از خواب به نوشیدن چای پونه بپردازید و از آن لذت ببرید؛ چرا که پونه باعث آرامش و تقویت اعصاب شده و می‌تواند جلوی افکار منفی شما را بگیرد.

از دیگر فواید چای پونه می‌توان به جلوگیری از ترش کردن معده، کمک به هضم غذا، رفع سکسکه، آرام کننده اعصاب، رفع سرفه و سیاه سرفه، رفع گرفتگی بینی، درمان اسهال یا بیماری‌های روده ای، سینوزیت و عفونت زنان اشاره کرد. در صورتی که پونه با عسل میل شود تاثیر فوق العاده‌ای برای درمان کرم روده خواهد داشت.

مضرات چای پونه چیست؟

زیاده روی در مصرف پونه باعث افزایش سردرد، فشار خون و تپش قلب خواهد شد. همچنین به عقیده متخصصان اگر بیش از حد خورده شود می‌تواند موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مشکلات جبران ناپذیری ایجاد کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: فواید درمانی پونه بیماری ها چای پونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۸۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید