Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@21:53:42 GMT

مقصر اصلی آتش سوزی بازارهای پایتخت کیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۰۹۲۳

مقصر اصلی آتش سوزی بازارهای پایتخت کیست؟

آتش سوزی در واحدهای تجاری و یا مسکونی جمله اتفاقات تلخی است که این روزها مسئله ساز شده است اما گره کار در دست چه کسی است؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سال 98 و ابتدای سال 99 تهران شاهد آتش سوزی های بزرگی بودیم که همگی یادآور حادثه تلخ پلاسکو است اما به نظر می رسد این حادثه تلخ به سرعت از ذهن مالکان مجتمع ها و برخی مسئولین پاک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش سوزی انبار پلاستیک بهشت زهرا، آتش سوزی مجتمعی در چیتگر، آتش در مجتمع تجاری در جنت آباد، آتش سوزی در انبار کالا در لاله زار، آتش سوزی در کارگاه نیمه کاره در شریعتی، جان باختن چهار نفر در آتش سوزی خیابان اجاره دار و بالاخره نابودی 12 باب مغازه در بازار ستارخان فقط تعداد محدودی از حوادث تلخ ماه های اخیر بود که هر کدام به راحتی فراموش شد و صرفا با بیان علت و اذعان به عدم وجود ایمنی در بسیاری از ساختمان های پایتخت از کنار آن گذشتند اما آنچه که در حادثه اخیر بازار ستارخان توجه ها را به خود جلب می کند، تذکرهای متعدد آتش نشانی به این مجتمع در رابطه با عدم ایمنی قسمت برق رسانی بود که بدون انجام کوچک ترین اصلاحی، این بازار  فعالیت خود ادامه می داد تا آنکه این عدم ایمنی منجر به آتش سوزی و از بین رفتن سرمایه مغازه داران شد.

 

مسائل اقتصادی دلیل مدارای شهرداری با فعالیت ساختمان های پرخطر

در این زمینه زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران با تایید عدم وجود ایمنی لازم در بازار ستارخان گفت: آتش سوزی در بازار ستارخان به علت اتصال سیستم برق رسانی رقم خورده است.

او افزود: در این زمینه بارها به هیات مدیره مجتمع ستارخان تذکر داده شد اما متاسفانه اصلاحی در این زمینه صورت نگرفته است. بارها سازمان آتش نشانی و شهرداری پیگیر رفع نواقص این بازار شده بودند که متاسفانه همواره پشت گوش انداختند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران تصریح کرد: به دلیل مسئله اشتغال و بیکار شدن افراد در پی پلمب این گونه مراکز، تعطیلی آنان معطوف به زمان دیگر شد.

نژاد بهرام اظهار کرد: باید در صورت ادامه فعالیت در ساختمان های پر خطر این مراکز به دادسرای شهرداری معرفی شوند و از این طریق پیگیری ها صورت بگیرد اما مشکلات اقتصادی در این برهه زمانی علتی برای مدارا کردن با این مجموعه ها شده بود.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اهم برخوردها با مجموعه های متخلف گفت: در سال گذشته 12 فقره از ساختمان های ناایمن در منطقه 11 و 12 بواسطه احکام دادسرای شهرداری تعطیل شده اند و مقرر شده است تا رفع نواقص نیز همچنان از بازگشایی آن ها جلوگیری شود. 

نژادبهرام افزود: شورای شهر تهران دستورات لازم را به شهرداری های مناطق داده است و شهرداری ها موظف شده اند تا مراکز و ساختمان های پرخطر را شناسایی کنند. این ابلاغ به صورت کتبی صادر شده و بارها نیز تذکراتی در این رابطه به شهرداری ها داده ایم.

این مسئول شهری گفت: از سوی دیگر مشکل قانونی و امکان عدم ارجاع هم زمان تمامی مراکز پر خطر به دادسرا علت دیگری است که پروسه زمانی اش را طولانی کرده است.

این عضو شورای شهر گفت: باید به این نکته توجه کرد که مشکلات اقتصادی محدودیت هایی برای سخت گیری بر این مراکز ایجاد کرده است زیرا اشتغال صدها نفر و معیشت خانواده های زیادی به ادامه فعالیت این مراکز وابسته است.

 

فعالیت غیر مجاز بازار ستارخان/ خدمات شهری باید پیگیر ایرادات بازار ستارخان می شد

در راستای بررسی جزئی تر این مساله و چرایی عدم تعطیلی مرکز خرید ستارخان به سراغ محمود قدیری، معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی شهرداری تهران رفتیم. 

او در این زمینه گفت: بررسی ایرادات فنی به عهده آتش نشانی است که توسط متخصصین مورد بررسی قرار می گیرد و نواقص ایمنی هر ساختمان به شهرداری منطقه مربوطه اعلام می شود.

قدیری افزود: شهرداری منطقه به دنبال دستور قضایی در راستای اجرای بند چهار ماده 55 قانون شهرداری ها باید اقدام کند اما به علت تعداد بسیار زیاد این ساختمان ها در هر منطقه و وابستگی اشتغال تعداد بسیار زیادی از مردم به دایر بودن این ساختمان ها، با بسیاری از این مراکز مدارا می شود.

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تصریح کرد: بازار ستارخان نیز از این مساله مستثنی نبود و تاییدیه ایمنی و فعالیت از سوی آتش نشانی دریافت نکرده و به صورت غیرمجاز به فعالیت خود ادامه می داده است. در این زمینه به جز با آگاهی رسانی و آموزش نمی توان دستاورد خاصی داشت و باید مردم را از خطرات  تداوم امور بدون داشتن ایمنی آگاه کرد.

او افزود: امروز تعداد زیادی از ساختمان ها و مراکز تجاری بازار تهران و خیابان جمهوری وضعیتی مشابه پلاسکو دارند. آتش نشانی در حوزه وظایف خود به صورت مرتب از ساختمان های ناایمن بازدید می کند و مراکز پرخطر را گزارش می دهد.

قدیری گفت: خطرناک ترین ساختمان که وضعیتی مشابه پلاسکو دارد، ساختمان آلومینیوم است که برخی توصیه ها را عملی و برخی نواقص را برطرف کرد اما باز هم روند اصلاحات را متوقف کرده و همچنان نتوانسته تاییدیه ایمنی را اخذ کند. 

این مقام مسئول در سازمان آتش نشانی با اشاره به اینکه هیچ مقوله ای مهم تر از جان مردم و حیات آن ها نیست گفت: باید این نکته را با آموزش در ذهن مردم نهادینه کرد که هر لحظه ممکن است تمام دارایی و سلامتشان از بین رود. 

او افزود: متاسفانه در همین حادثه اخیر در خیابان اجاره دار که منجر به جان باختن چهار نفر از شهروندان شد، شاهد بودیم که یک ساختمان ناایمن تغییر کاربری داده است و به فعالیت خود ادامه داده است که منجر به این اتفاق تلخ شد. 

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی با گلایه از وزارت کشور عنوان کرد: در سال 93 یک لایحه در دولت تحت عنوان قانون جامع شهری در دستور کار قرار می گیرد که در ذیل آن امکان جریمه آنی ساختمان های متخلف و ناایمن وجود داشت. در این زمینه هیئت دولت، وزارت کشور را موظف کرد تا این لایحه را تدوین کرده و کامل کند که تا این لحظه این قانون جامع به جایی نرسیده است.

او ادامه داد: این قانون تا کنون دو مرتبه اصلاح  و به هیات دولت فرستاده شده است و هر دو مرتبه به علت کامل نبودن عودت داده شده است.

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی افزود: این مصوبه از کمیسیون کلان شهرها به کمیسیون اجتماعی وزارت کشور ارسال شده است که این کمیسیون از اساس مسئله را زیر سوال برده  و همچنان شاهد هستیم در گیر و دار امورات اداری پس از 6 سال همچنان به نتیجه نرسیده است و هنوز به مجلس ارسال نشده است.

قدیری اظهار کرد: این مساله صرفا با یک قانون کامل و جدی قابل حل است و اگر قرار باشد تعارفات روزمره بر این مساله حاکم شود هر روز شاهد اتفاق تلخی در سطح شهر خواهیم بود. 

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی اظهار کرد: کشورهای منظم جهان به وسیله قانون، شهروندان خود را قانون مدار کرده اند. در مساله ساختمان های ایمن هیچ قانونی پشتیبان آتش نشانی نیست و حتی شاهد هستیم برخی مالکان ساختمان ها از ورود ما ممانعت می کنند. این قبیل تذکرات از سوی شهرداری به مالک و از سوی آتش نشانی به هیات امنای ساختمان ها ابلاغ می شود. 

قدیری گفت: معاونت خدمات شهری شهرداری هر منطقه مکلف است که موضوع عدم ایمنی ساختمان ها را پیگیری کند که غالبا به علت خلا قانونی راه به جایی نمی رساند.

این مسئول شهری در پایان تاکید کرد: ماده 55 قانون شهرداری ها بسیار ضعیف است و با اتکا به آن نمی توان اقدام خاصی انجام داد. طبق این ماده اگر مالک اقدامی انجام نداد شهرداری باید خود به رفع نواقص بپردازد و در آینده از مالک هزینه را دریافت کند و عملا زمانی که قصد ملزم کردن مراکز به رفع نواقص می کنیم از سوی آن ها تمسخر شده و گاهی اوقات نیز از مرکز اخراج می شویم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آتش سوزی آتش نشانی تهران حوادث قدیری پلاسکو نژادبهرام آتش سوزی تهران معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی شورای شهر تهران بازار ستارخان ساختمان ها آتش سوزی شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۰۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با اشاره به حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت در بامداد امروز، گفت: الحمدالله این حادثه خسارت جانی نداشته اما بیش از ۳۰ ساختمان‌ و مراکز تجاری کامل در آتش سوختند و علت آتش سوزی هم عمدی نبوده، بعد از این برنامه برای بازدید میدانی به منطقه می‌روم.

اسدالله عباسی امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش روز ملی شوراها که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت شوراها اظهار کرد: وظایف شوراها کاملا روشن است، همه باید در کنار هم کار کنیم. پایه گذاری کردن شوراها به معنی مردمی سازی امور است.

استاندار گیلان با بیان اینکه مردم در همه ارکان نظام پای کار هستند، افزود: اعضای شورا منتخب مردم در پارلمان محلی هستند، مردم به آنان اعتماد کردند تا اهداف قانون اساسی را اجرایی کنند، در استان ۱۸۰۰ دهیاری، بیش از ۲۰۲۰ روستا و ۵۶ شهر داریم که شورا دارند.

وی گفت: در ۶ دوره اخیر شورای شهر رشت، این دوره شورا نشان داد که پای کار و تعهدی که به مردم داده ایستاد و همین امر باعث شده که شهردار با انگیزه پروژه‌های بزرگی را اجرایی کند و این نشاندهنده همدلی و تعامل شورا و شهرداری است.

عباسی تصریح کرد: شوراها حافظ منافع مردم و نظام هستند، ما شما را نماینده خودمان در شهر یا روستا می‌دانیم چراکه مدیریت را در شهر و روستا پارلمان محلی انجام می‌دهد، انتقال مطالبات مردم به مسئولین اجرایی در رفع مشکلات اثرگذار است و باعث رونق و آبادانی می‌شود.

استاندار گیلان عملیات وعده صادق را حرکت بازدارنده دانست و گفت: با اجرای این عملیات قدرت بلامنازع جمهوری اسلامی ایران در دنیا به اثبات رسید و این حکایت از به ثمر نشستن خون شهدای ما دارد.

وی با بیان اینکه اگر به عنوان استاندار خیلی مورد هجمه قرار می‌گیرم به این دلیل است کار می‌کنیم و این مطابق میل جریان غیر همسو نیست، تأکید کرد: کار و تلاش کنید و فقط هدفتان خدمت صادقانه به مردم باشد؛ تاکنون در هر حوزه‌ای قول دادیم، صادق الوعد بودیم رفع چالش‌های بخش کشاورزی، تعهد اشتغالزایی و کاهش بیکاری، آغاز سرمایه گذاری بیش از ۱۰۰ همت در بخش اقتصادی، ایجاد زنجیره ارزش در تولیدات از جمله اقداماتی انجام گرفته است.

عباسی با اشاره به حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت در بامداد امروز، گفت: الحمدالله این حادثه خسارت جانی نداشته اما بیش از ۳۰ ساختمان‌ و مراکز تجاری کامل در آتش سوختند و علت آتش سوزی هم عمدی نبوده، بعد از این برنامه برای بازدید میدانی به منطقه می‌روم.

استاندار گیلان بیان کرد: از شما انتظار دارم در بحث پسماند و تفکیک از مبدا جدی‌تر ورود کنید، از شهرداران و دهیاران موفق در این بخش قدردانی می‌کنیم. پهنه پسماند سراوان به اندازه ۴۰ سال کار دارد و متاسفانه تا پیش از این به علت عدم ثبات مدیریت شهری ساماندهی آن پیشرفتی نداشت اما ساماندهی پهنه سراوان به ۸۵ درصد رسیده است، الان ساماندهی شیرآبه در سراوان مانده که بعد از تعیین پیمانکار آغاز می‌شود، کارها در حال انجام است پیگیر زباله سوز هم هستیم.

وی با بیان اینکه همه شهرها در بحث ساماندهی پسماند دست به کار شوند و معضل زباله را جدی بگیرند، ادامه داد: تصفیه خانه شهر صنعتی ۲۵ درصد پیشرفت دارد که ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است. در خصوص فاضلاب رشت هم کارهایی شروع شده و در حال پیگیری و انجام است.

عباسی تحقق اقتصاد دریامحور، اصلاح و اجرای طرح هادی روستایی، توسعه زیرساخت‌های برق و آب، توزیع عادلانه ثروت و اعتبار در همه شهرستان‌ها، اجرای طرح جامع شهری و روستایی را از دیگر اقدامات  در مسیر توسعه عنوان کرد و گفت: عملکرد دولت و شورا در کنار هم قرار گرفته، باید باهم به مردم خدمت کنیم، پس همصدا باشید و برای امیدبخشی به جامعه‌ای که هدف است بکوشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟
  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز
  • آتش سوزی در کارخانه ایزوگام در جاده کلات
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • مهار آتش سوزی انبار قطعات خودرو در کرج
  • آتش سوزی در مغازه صافکاری در بوکان
  • آتش سوزی آپارتمان ۳ طبقه در خیابان گلزاری قم
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس