Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@10:38:19 GMT

برای تحقق شعار سال نیاز به حمایت صنایع داریم

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۱۴۸۸

برای تحقق شعار سال نیاز به حمایت صنایع داریم

ایسنا/خوزستان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه دانشگاه در چندین پروژه خود را به اثبات رسانده است و به دنبال این هستیم که چندین کار نمونه در دانشگاه که تبدیل به برند شده اند را تجاری‌سازی کنیم، گفت: برای تحقق شعار جهش تولید باید درخواست همکاری با دانشگاه بسیار زیاد باشد، بنابراین از طرف صنایع نیاز به حمایت داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی حقیقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ بخشی از این پژوهش‌ها بنیادین هستند که به چاپ مقاله و انتشار اسناد علمی منتهی می‌شوند چرا که نظام‌های رتبه بندی در کشور و در جهان بر این اساس است و عملا ۷۰ درصد مقاله محور هستند. دسته‌ای دیگر در حوزه تحقیقات کاربردی جای دارند که یک جنبه آن به کارهای تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه می‌پردازد و ممکن است منتهی به چاپ مقاله نشود اما مشکلی از جامعه یا صنعت را حل می کند و امکان دارد که در رتبه بندی دانشگاه‌ها نیز دیده نشود.

وی افزود: دسته ای دیگر از فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها در حوزه فناوری است که شامل استارت آپ‌ها، ثبت اختراع و... هستند. در دانشگاه چمران در حوزه مدیریت پژوهشی سه حوزه مدیریتی داریم که شامل مدیریت امور پژوهشی، مدیریت ارتباط با صنعت و مدیریت مرکز رشد است. از ۵ سال گذشته دانشگاه شهید چمران اهواز تصمیم گرفت که جهت خود را مشخص کند بر این اساس یا مقاله محور باشد و یا در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه کار کند. با توجه به پتانسیل‌هایی که در دانشگاه شهید چمران اهواز و استان خوزستان وجود دارد، دانشگاه به سمت ارتباط با صنعت و جامعه حرکت کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: سعی کردیم که تحقیقات کاربردی و ارتباط با صنعت را پر رنگ تر کنیم و دانشگاه کاملا از این موضوع حمایت کرد. در سال های اخیر صنایع کم کم به دانشگاه اعتماد کردند. در واقع بیشترین موفقیت را در صنعت نفت داشتیم و چندین پروژه ملی و کاربردی را انجام دادیم که باعث ایجاد اعتماد دو طرفه شد.

حقیقی با بیان اینکه برنامه دانشگاه شهید چمران اهواز یک برنامه کلان ۵ ساله است و به دنبال این هستیم تا پروژه های مختلف را با صنعت ادامه دهیم، گفت: دانشگاه ها را به عنوان تولیدکننده نمی‌شناسند و به عنوان مراکز تحقیقاتی می شناسند. ما در سال گذشته حداقل ۲ تا ۳ پروژه موفق داشتیم. برای تحقق شعار جهش تولید باید درخواست‌ها به دانشگاه‌ها بسیار زیاد باشند، بنابراین از طرف صنایع نیاز به حمایت داریم. دانشگاه ما در چندین پروژه خود را به اثبات رسانده است و به دنبال این هستیم که چندین کار نمونه در دانشگاه که تبدیل به برند شده اند را تجاری سازی کنیم و به تولید برسانیم.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم پروژه‌ها را تجمیع کنیم، پژوهشکده میادین و تحقیقات نفتی را در دانشگاه تاسیس کردیم. برای حوزه آب و انرژی نیز پژوهشکده آب و انرژی جندی شاپور را داریم و در حوزه علوم انسانی نیز چندین پژوهشکده داریم. هدف این است که ارتباط جامعه با دانشگاه از حالت فردی به حالت تشکیلاتی درآید. تشکیلات نیز از طریق راه‌اندازی پژوهشکده‌ها به وجود می‌آیند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان گفت: دانشگاه ما در تمام حوزه‌ها یکسان کار کرده است اما اینکه می بینیم بیشتر پروژه‌های موفق دانشگاه در ارتباط با صنعت نفت بوده به دلیل همکاری نفت با دانشگاه است که به اهمیت تحقیقات کاربردی بیش از سایر صنایع پی برده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانشگاه شهید چمران سال جهش تولید دانشگاه شهید چمران اهواز ارتباط با صنعت دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری بعد از ظهر پنجشنبه در همایش روی ملی شوراهای استان ضمن تبریک این روز، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند، افزود: با درایتت امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و اعضای شورا منشأ خیر در شهر و روستاها شدند که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهند.

عاشوری با بیان اینکه تنها هدف شوراها خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی مناطقشان است، ادامه داد: باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملاً اجرایی کنید.

وی با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعاً در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

فرماندار رشت با تاکید بر اینکه شورا تبلور عینی مردم‌سالاری دینی، ظرفیتی برای مشارکت مردم در انجام کارها و حلقه واسطی برای اجرای برنامه ریزی هایی است که شکل می‌گیرد، گفت: شوراها به عنوان نزدیک ترین نهاد به مردم تأثیرگذار بوده و در تحقق شعار سال نقش انکار ناپذیر دارند.

کد خبر 6095220

دیگر خبرها

  • نشست‌های تبیین و تعالی در ۲۸۰ حوزه و کانون بسیج سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • برگزاری نشست‌های تبیین و تعالی در ۲۸۰ حوزه و کانون مقاومت خواهر و برادر
  • کارگران در تحقق شعار سال نقش غیر قابل انکار دارند
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • مراکز علمی طرح و برنامه علمی برای تحقق شعار سال را داشته باشند
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه