Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دستمزد چهره‌های مشهور اعم از بازیگران، ورزشکاران و سیاستمداران، همواره یکی از موضوعات جذاب برای افکار عمومی و رسانه‌ها است.

انتشار اخبار رسمی و غیررسمی از دستمزد یک بازیگر برای حضور در یک پروژه نمایشی یا قرارداد حرفه‌ای ورزشکاران با باشگاه‌های مختلف و البته میزان ثروت آنها در رسانه‌ها یک رویه معمول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند در کشورهای غربی سابقه‌ای دیرینه دارد و به عنوان یکی از مهم‌ترین سرخط‌های خبری رسانه‌های زرد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در ایران هم به ویژه در چندسال اخیر و باتوجه به گسترش استفاده از فضای مجازی، انتشار این‌گونه اخبار و اظهارنظرها درباره این موضوعات پررنگ‌تر شده است. از سوی دیگر فقدان دو عنصر شفافیت و نظارت از یک سو و نبودن سازکارهای اقتصادی و قانونی لازم برای پرداخت دستمزد سلبریتی‌ها باعث شده تا بازار شایعات در این زمینه داغ باشد.

در آخرین نمونه، این بار رضا رشیدپور مجری و تهیه‌کننده نام‌آشنای تلویزیون که البته دستی هم در عالم بازیگری دارد، سوژه اصلی این گونه گمانه‌زنی‌ها شد. این بار خبرسازی رشیدپور با انتشار یکسری توئیت و بحث در فضای مجازی بین او و علی علیزاده فعال رسانه‌ای و تحلیلگر سیاسی ساکن لندن رقم خورد.

ماجرا از زمانی کلید خورد که رشیدپور با انتشار توئیتی از مردم خواست که باتوجه به محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و در مضیقه بودن اقشارآسیب پذیر، برای کمک به آنها از روشی مرسوم استفاده کنند:«کار زیبای چند سال پیش را اکنون می‌شود تکرار کرد.به اندازه توانمان مبلغی را به سوپرمارکت مورد اعتمادمان پرداخت کنیم تا به تشخیص خودش از نیازمندها پول نگیرد و یا تخفیف بدهد. حتی می تواند برای حفظ غرور افراد این کار را نامحسوس انجام دهد.

علیزاده در واکنش به این اظهاران مجری ۴۱ ساله تلویزیون نوشت: «رضا رشیدپور برای تهیه هر اپیزود «حالا خورشید» ۴۰ میلیون گرفت. نیمی دستمزد شخصی‌اش بود. ماهی ۴۳۳ میلیون درآمد. دو شب یلدای ۹۸ هم ۵۰۰ میلیون. جناب رشیدپور! چقدر از چند میلیارد دستمزدی راکه علی‌عسگری از جیب فقرا به شما داد حاضرید به فقرایی که به خاطر کرونا در معرض گرسنگی و مرگ‌اند برگردانید؟»

رشیدپور هم در پاسخ به این توئیت نوشت: «جناب علیزاده گرامی بهتر از من می‌دانید که اتهام‌افکنی و حمله به آبروی افراد، غیرشرعی و غیراخلاقی و غیرانسانی است. پس حتماً برای فرمایشتان درباره دستمزد من اسناد معتبر دارید. بنابراین به جای بحث بی‌فایده، منتظر می‌مانم که آن را منتشر بفرمایید.»

علیزاده اما با شاره به این که  در سازمان صداوسیما برای هیچ دستمزدی سندی صادر نمی‌شود  عنوان کرد:هدف این سند صادر نکردن، ایجاد همین ابهام و اجازه مانور برای بچه‌زرنگ‌بازی و سفسطه است. از شما مستقیم می‌پرسم: برای تهیه هر اپیزود «حالا خورشید» چقدر گرفتید؟»

رشیدپور هم  این‌گونه پاسخ داد: «عجب! پس برای اتهامی که زدید، سندی ندارید. این کار گناه نیست؟ حرمت آبروی مؤمن را که حتما می‌دانید... بگذریم. من هم صریح می‌پرسم: رقم دستمزد من برای اجرای فلان برنامه چه ارتباطی به حضرت عالی دارد؟ مسئولیت شما چیست؟ چه کسی این حق یا وظیفه را به شما داده؟»

علیزاده در جواب نوشت: «سوت‌زنی امر رایجی در جهان امروز برای مقابله با فساد است. سوت‌زنی همان کار شریفی است که اسنودن علیه سازمان اطلاعات ملی آمریکا کرد و مظلومان جهان هم خشنود شدند و سوت‌زن‌های باشرف صداوسیما با یقین می‌گویند شما برای هر اپیزود «حالا خورشید» ۴۰ میلیون تومان گرفته‌اید.»

علیزاده همچین در نامه ای سرگشاده خطاب به رضا رشیدپور و علی مدیر شبکه ۳سیما  نوشت:«رشیدپور مجری رسمی صداوسیمایی است که با پول بیت‌المال اداره می‌شود. صداوسیمایی که فقط تازگی‌ها از صندوق توسعه ملی ۱۵۰ میلیون یورو برداشت کرده. چرا باید دستمزد این مجری از چشم مردم مخفی باشد تا او که ماهانه‌ معادل حقوق ۳۰۰-۴۰۰ کارگر درآمد داشته بتواند در چشم مخاطب زل بزند و بگوید زندگی‌اش مثل زندگی همه مردم عادی و محصول مدرک‌های تحصیلی‌اش است؟»

اما رشیدپور در گفتگویی که با خبرآنلاین  داشت  از میزان هزینه‌های برنامه «حالا خورشید» و میزان دستمزد خودش به عنوان تهیه‌کننده و مجری گفت و البته اعلام کرد که شبکه سه مجاز است که اسناد قراردادهایش را منتشر کند.

ساعتی از این گفت‌وگو نگذشته بود که  کوروش کمره‌ای مدیر روابط عمومی شبکه سه در شبکه توئیتر در پاسخ به علی علیزاده این چند توئیت را منتشر کرد:

آقای علی علیزاده عزیز از آنجا که در شبکه۳ تلاش کردیم ‎شفافیت را یک اصل بدانیم و از این جهت دغدغه شما را درست می‌دانم، برخلاف رویه‌های‌ جاری اداری توضیحاتی را برای روشن‌تر شدن موضوع منتشر می‌کنم.

آقای علی علیزاده نوشته اید «بر اساس تحقیقات بنده رشیدپور برای تهیه هر اپیزود ۴۰میلیون دریافت کرده و نیمی از این مبلغ(۲۰میلیون) دستمزد شخصی ایشان بوده است».

در صورتی که طبق اسناد ضمیمه شده کل هزینه‌های یک قسمت از برنامه حالاخورشید ۲۲.۵ میلیون بوده است.

۱۳۳قسمت به صورت مستقل و ۸۴ قسمت با مشارکت اسپانسر تولید شده و اسپانسر هم موظف به پرداخت مطابق سند برآورد مصوبِ شبکه است.

آقای علی علیزاده این یعنی آنچه درباره دریافتی رشیدپور فرمودید تقریباً با هزینه تولید یک قسمت از این برنامه برابری می‌کند!

آقای علی علیزاده حتما می‌دانید هزینه‌های تولید هر برنامه شامل دکور، اجاره استودیو (به علت خارج بودن از سازمان)، فیبر نوری، تهیه‌کننده، ۳مجری، تصویربرداران، صدابرداران، گرافیست، ساخت آیتم‌های تولیدی، عوامل تولید و فنی، LED و...) و دستمزد حدود ۵۰ نفری عوامل تولید این برنامه است.‏

اقای علی علیزاده با توضیحات ارائه شده و اسنادی که تقدیم شد چطور ممکن است از ۲۲.۵ میلیون هزینه تولید هر برنامه، ۲۰میلیون تومان دستمزد شخص آقای رشیدپور باشد؟‏

نوشته‌اید «آقای رشیدپور برای ۲شب اجرای یلدا پس از کش و قوس ها و چانه زنی‌ها به مبلغ ۵۰۰میلیون راضی شده‌اید یعنی درآمد شبی ۲۵۰میلیون» !

آقای علی علیزاده جالب است بدانید برنامه شب‌یلدا تاکنون اصلا برآورد نشده است!‏

مشخص نیست بر چه مبنایی عدد و رقم یک برنامه که اساسا برآورد هم نشده است مورد قضاوت قرار گرفته است؟!

لازم به ذکر است برای تولید این برنامه بخشی از مطالبات معوق شبکه به حالاخورشید به صورت علی الحساب پرداخت شده است.

بنده حتما از اینکه جنابعالی با نیت خیرخواهانه به دنبال شفافیت در قراردادهای نامتعارف هستید استقبال می‌کنم و شفافیت را علاج بسیاری از مشکلات می‌دانم، اما طبیعی است که استناد به داده های غلط و مانور رسانه ای بر روی آن، هم به اعتبار فرد مدعی شفافیت ضربه می‌زند و هم به اصل شفافیت.

به این ترتیب بالاخره روابط عمومی شبکه سه در جایگاه حقوقی و رسمی با انتشار اسناد پرداختی به ابهامات مطرح‌شده درباره میزان دستمزد رشیدپور پاسخ داد. ابهاماتی که می‌تواند درباره بسیاری از مجریان و برنامه‌سازان رسانه ملی مطرح شود.

البته علیزاده به عنوان آغازکننده این مباحثه هنوز نسبت به انتشار این اسناد واکنشی نشان نداده است و باید منتظر پاسخ او نیز بود، اما آنچه مهم است اقدام پسندیده شبکه سه سیما در به رسمیت شناختن حق کاوش و کنکاش کارشناسان و مخاطبان در حوزه مسائل مالی برنامه‌سازی است. 

هرچند از ظواهر امر پیداست که احتمالاً عیلزاده تنها بر اساس شنیده‌ها و بدون استناد به اسناد معتبر رقم‌های یادشده را به عنوان دستمزد رشیدپور بیان کرده است.حتی از لحاظ حقوقی این‌گونه اظهارات می‌تواند قابل‌بررسی باشد، اما مدیران شبکه سه ترجیح دادند بدون فضاسازی‌های بیهوده و برچسب زنی به افراد، در حد مقدور به این گمانه‌های شخصی نیز پاسخ بدهند. اقدامی که فارغ از هر زمینه و پیامدی، نشان دهنده اهمیت شفافیت مالی نزد مدیران این شبکه است.

شفافیت حلقه مفقوده ای است که فقدان آن در سال‌های اخیر در تشکیلات صداوسیما باعث وارد آمدن ضربه‌های سختی به این نهاد شده است. درحالی که این امکان وجود داشت تا با سازکارهای از پیش تعیین شده  و تاجایی که از نظر اداری امکان پذیر است، هزینه برنامه‌های تولیدی را به صورت شفاف اعلام کرد.

 از آن جایی که صداوسیما یک نهاد عمومی است این توقع وجود دارد که علاوه بر نظارت‌های مرسوم و حسابرسی‌هایی که نهادهای ذیربط انجام می‌دهند هزینه برخی برنامه‌های تولیدی در قالب‌های مختلف نیز به صورت شفاف اعلام شود. اتفاقی که هم دامن برنامه‌سازان، مجریان و بازیگران  توانمند را از برچسب‌های ناروا مبرا می‌سازد و هم در درازمدت رویه‌های درستی برای  پرداخت به آنها را تثبیت خواهد کرد.

اقدام شبکه سه سیما نشان داد که می‌توان بدون فضاسازی‌های کاذب، پاسخی مستدل و محکمه‌پسند به انتقادات (هرچند نادرست) داد و با مخاطبان نیز صادق بود.چه خوب است که برنامه سازان و مجریان مطرح نیز در ادامه این مسیر با مدیران این شبکه همراه شوند تا فضا برای بدگمانی، تهمت و تخریب افراد تنگ شود.اتفاقی که ساحت هنری و رسانه‌ای ما بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمنداست.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دستمزد بازیگران دستمزدها مجریان صدا و سیما آقای علی علیزاده حالا خورشید شبکه سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۱۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری از ماجرای حواله‌های خودرو، افزایش قراردادها، مشاوران ۴۰۰ میلیونی و برکناری مدیر سرشناس آکادمی/ هشدار به مالکان جدید استقلال

علیرضا خانی در گفت‌وگو با خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مشکلاتی که در زمان حضورش در استقلال وجود داشت و تغییر و تحولات رخ داده در این باشگاه اظهار کرد: زمانی که ما آنجا بودیم، مسائل و مشکلات را می‌گفتیم چون من مسئول مالی و عضو هیات مدیره بودم و اتفاقاتی که آن زمان می‌افتاد، را بیان می کردم. به هر حال من مسئول مسائل مالی و عضو هیئت مدیره بودم، تمام این مسائل‌ها را موظف بودم که کنترل کنم. زمانی که در استقلال حضور داشتم، در واقع مصوبه هیئت مدیره بود که امضا و بررسی تمامی قراردادها برعهده من و آقای خطیر باشد. 

وی افزود: قرارداد کاسکو اولین قرارداد دارای مشکل و ایراد بود و متاسفانه آنها این موضوع را  به من  ارجاع ندادند و آقایان سمیعی به عنوان معاون حقوقی و عضو هیئت مدیره به همراه خطیر قرارداد را امضا کردند. قرارداد کاسکو، اینگونه بود که روز اول قرار بود 50 درصد مبلغ قرارداد را نقد پرداخت کنند. 50 در صد الباقی بعد از بازی چهارم که بعد از تعطیلی یکماهه (فیفا دی) بود پرداخت شود. مبلغ اولیه قرارداد 24 میلیارد تومان بود.

عضو سابق هیئت مدیره استقلال عنوان کرد: بعداً که ما در جریان قرار گرفتیم  دیدیم بعد از گذشت 20 روز خبری از پول نیست. بعد مشاهده کردیم که قرارداد با امضای آقای سرپرست موقت فعلی یعنی آقای سمیعی و آقای خطیر بوده است. دیدیم آنها  پولی به صورت پیش قرارداد دریافت نکردند و تنها  2 چک اخذ شده است. چون من خودم در بانک مرکزی بودم، استعلام چک‌های مذکور را گرفتم. یک چک به نام شخص و چک دوم به نام شرکت تازه تاسیس و کاغذی بود. جالب اینجا است که آن شخص چهار چک برگشتی داشت. یعنی عملاً  یک شرکتِ کاغذی و صوری بود و معلوم نبود  چه اتفاقی افتاده است. وقتی متوجه موضوع شدم به آقای سمیعی گفتم شما چگونه این قرارداد را امضا کردید؟ مگر حق امضا داشتید؟ او تاکید کرد که طبق روزنامه رسمی و اختیارش این کار را کرده است.من گفتم این موضوع در حوزه من و خطیر بوده و چطور شما آن را امضا کرده اید؟ شما که صلاحیت امضا نداشتید. به او گفتم به عنوان فردی که حقوقی هستید این چک مربوط به شخص است، چگونه آن را پذیرفتید؟ این فرد یعنی «شهرام قویدل» مالک کاسکو را خود آقای سمیعی به باشگاه آورده بود. در واقع معرف او همین آقای سمیعی بود.

خانی در ادامه گفت و گو با آنا تاکید کرد: وقتی به حساب‌ها ورود کردم متوجه شدم سمیعی در تمام قراردادهایی که قبل از زمان مدیریت آقای فتح الله زاده یعنی آجرلو منعقد شده بود حضور داشت. یک نمونه را به شما می گویم. قرارداد  یکی از بازیکنان 2 ساله بود.رقم آن در سال اول 2/5 میلیارد و سال دوم 3/5 میلیارد تومان بود. وقتی قرارداد سال اولش تمام می‌شود، قرارداد سال دوم را از 3/5 میلیارد تومان به 10 میلیارد تومان تغییر می‌دهند!  در صورتی که با همان قرارداد می توانست بازی کند و باید بازی می کرد و نیاز به افزایش قرارداد نداشت. به آقای سمیعی گفتم چرا این اتفاق افتاد؟ گفتم شما مسئول حقوقی بودید، چرا اظهار نظر نکردید و نظر ندادید؟  

وی تاکید کرد: از او سوال کردم این قرارداد 10 ساله ای که با ورزشگاه مرغوبکار و آقای x منعقد کردید و 17 میلیارد اعتبار دادید که برای باشگاه هزینه کند و 11 سال به او اجاره دادید، برایش کارشناس رسمی بگیرید و به آنجا بفرستید، که چقدر  هزینه کرده است؟ از او پرسیدم به چه شکل این قرارداد امضا شد؟ با این کار اموال این باشگاه را به تاراج دادید. وقتی این حرف ها را زدم سمیعی گفت من چه کاره بودم؟! گفتم آقای سمیعی شما در تمام امور حقوقی استقلال مسئولیت داشتید و باید اظهار نظر می‌کردید. کجا از این باشگاه دفاع کردید؟ 

عضو پیشین هیات مدیره استقلال تصریح کرد: مهمترین موضوع این است که در بحث خودروهای فیدیلیتی که اعضای باشگاه گرفته بودند 2 نفر از حساب باشگاه پول خودروی خود را  به حساب بهمن خودرو واریز کرده بودند. یکی آقای سمیعی و دیگری آقای مصطفی احمدی مدیر مالی وقت باشگاه بود. چطور ایشان به عنوان کسی که مسئول حقوقی باشگاه است نمی‌داند که اموال باشگاه را نباید در جهت منافع شخصی باشگاه هزینه کنیم؟ چطور پول باشگاه را به حساب شرکت خودروساز واریز کردند تا خودرو دریافت کنند؟ البته این آقایان 2 ماه بعد پول را به حساب باشگاه بازگرداندند ولی خودشان بهتر می دانند که واریز پول از حساب باشگاه به حساب شرکت فروش خودرو ایراد قانونی دارد.

خانی در پاسخ به این سوال که آیا بابت این صحبت هایش مدارک دارد گفت: بله مدارک دارم. تمام مواردی که گفتم دارای مستندات است. ریز جزئیات حساب‌های باشگاه موجود است . در این پرونده سوال مطرح شده که چطور پول باشگاه را به حساب شرکت خودروساز واریز کردید؟ آقایان فتاحی،مومنی، مظلومی و... از جیب خودشان پول دریافت خودرو را واریز کردند اما وقتی از سمیعی سوال کردم گفت آقای احمدی(مسئول پیشین مالی باشگاه) بدون اجازه من این کار را کرده است.

وی ادامه داد: ما هشدار را بابت انتصاب دوباره سمیعی در باشگاه استقلال دادیم. همان زمان به خطیر گفتم او سوابق خوبی ندارد. در آن مقطع به خطیر هشدار داده بودم که سمیعی کاری در زمینه حقوقی برای باشگاه انجام نداده و می بینید که تمام مسائلی که الان گریبان باشگاه را گرفته به خاطر این است که او مدیر حقوقی باشگاه بوده است.جالب است بدانید ما با 2-3 مشاور قرارداد داشتیم که با این مشاوران قرارداد 400 میلیون تومانی بسته شده بود.من پرسیدم چطور این قراردادها امضا شده که سمیعی گفت این موضوعات را به من نمی گفتند.مگر می شود معاون حقوقی باشگاه این مسائل را نداند؟

عضو پیشین هیات مدیره استقلال تاکید کرد:آن مشاوران را صدا زدم و گفتم چطور این قراردادها را امضا کردید، آنقدر از او سوال کردم و گفتم باید به دادگاه بیایید و جواب بدهید، یکی از آنها فرار کرد و رفت، گفت اصلا پول نمی خواهم. خیلی مسائل وجود دارد که شاید نتوانم بیان کنم. 

خانی در خصوص مشکلات باشگاه در عقد قرارداد با بازیکنان گفت:در زمان آقای مددی و فرهاد مجیدی کل قرارداد اعضای تیم به 200 میلیارد نمی رسید. سال بعد که ساپینتو حضور داشت قرارداد اعضای تیم نزدیک به 470 میلیارد تومان شده بود! یعنی استقلالِ فصل قبل 470 میلیارد تومان هزینه کرده بود. این یعنی صد در صد افزایش نسبت به سال قبل با حضور احمد مددی. 30-40 درصد بازیکنان آن سال قرارداد داشتند ولی قرارداد آنها  به شکلی عجیب افزایش پیدا کرد.

وی تاکید کرد: شما فکر می کنید چرا حجت کریمی  مدیر آکادمیِ وقت را از  اخراج کرد؟ چه مسائلی در آنجا اتفاق افتاد؟ بروید از اصغر حاجیلو سوال کنید که اجازه ندادم یک ریال از مردم پول بگیرند. من زمانی که در باشگاه بودم یک فرد خیر آوردم که نزدیک به 700 میلیون تومان هزینه کرد. همه کارهای نقاشی و لوله کشی و خیلی کارهای دیگر صورت گرفت. از آقای حاجیلو سوال کنید آیا لنگِ پول بودند؟ آن زمان اجازه نمی دادیم یک ریال این طرف و آن طرف شود. الان هم  من به مسئولان هلدینگ خلیج فارس هشدار می دهم که در انتخاب افراد دقت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • افشاگری از ماجرای حواله‌های خودرو، افزایش قراردادها، مشاوران ۴۰۰ میلیونی و برکناری مدیر سرشناس آکادمی/ هشدار به مالکان جدید استقلال
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • ماجرای پخش بی‌بی‌سی از شبکه دو؛ اشتباه یا هک؟ +فیلم
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است
  • مجموعه های تلویزیونی جدید رسانه ملی