Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@22:10:39 GMT

یک بام و دو هوای محدودیت‌های کرونایی در پروازهای داخلی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۵۲۶۲

یک بام و دو هوای محدودیت‌های کرونایی در پروازهای داخلی

 صدای برخاستن و نشستن پیاپی هواپیماهای کرمان در بلوار حجاج و حوالی این محل، هر فردی را به این تفکر وا می دارد به طور قطع در شرایطی که برای تمام اقدامات و فعالیت های ریز و درشت، خط کش های نظارتی گذاشته شده، برای اقدامی چون جابه جایی مسافر آن هم با پرواز بین کرمان و مناطق آلوده تر به ویروس کرونا به طور قطع برنامه و خط کشی های اصولی، کارشناسی شده و مدونی روی کاغذ و البته به مرحله اجرا در آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود تب سنجی و ضدعفونی کردن محیط فرودگاه و هواپیماها ، تدابیر سختگیرانه تری در سوار کردن مسافر و فروش بلیط های هواپیما برای پیشگیری از شیوع کرونا نیاز است.

هر چند برخی مدعی هستند بدو شیوع کرونا در چین پروازهای مکرر برخی آژانس های هوایی موجب سرایت و انتشار این ویروس به کشور شد اما اکنون و در شرایط فعلی انتظار می رود در فرودگاههای داخلی و البته هواپیماهای کرمان بیش از هر زمانی به رعایت اصول بهداشتی و ایمنی توجه شود.

قرار گرفتن مسافران در اتوبوس های مسیر ترمینال تا هواپیما و برعکس و فروختن تمام صندلی های هواپیما و نشاندن مسافران پهلو به پهلوی یکدیگر هر بیننده عاقلی را نگران شیوع بیش از پیش ویروس کرونا می کند حال آنکه ستاد پیشگیری از انتشار کرونا در سطح ملی و استانی برنامه و پروتکل های ریز و درشتی را حتی برای یک خرید چند دقیقه ای نان پیش بینی و اعلام کرده در حالی که یک سفر بیش از یک ساعته آنهم در محیطی بسته مانند کابین هواپیما بدون در نظر گرفتن فاصله فیزیکی اصولی و حتی بدون در نظر گرفتن ماسک و دستکش برای مسافران به راحتی در جریان است، جریانی که می تواند مانند سیلی سهمگین سلامت جامعه را با خود به قهقرا ببرد.

سفرهای هوایی از سفر با مترو خطرناک تر است 

یکی از مسافران پرواز دو روز گذشته ۲۴ فروردین سال جاری هواپیمایی ماهان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بدو ورود به فرودگاه تب سنجی انجام شد.

وی با بیان اینکه به نظر می رسید ازدحام مسافران در اتوبوسی که مسافران را برای سوار شدن به هواپیما می برد نسبت به گذشته کمتر بود افزود: مسافران در اتوبوس در فاصله نیم متری از هم قرار داشتند.

وی با بیان اینکه چندی قبل با پرواز ماهان از کرمان به تهران سفر کردم گفت: در آن پرواز برخی صندلی ها خالی بود اما در پرواز عصر روز یکشنبه ۲۴ فروردین تمام صندلی ها فروخته شده و پروتکل های بهداشتی رعایت نشده بود.

مسافر پرواز کرمان - تهران ادامه داد: به نظر می رسد خالی بودن صندلی ها در برخی پروازها به دلیل فروش نرفتن بلیط های هواپیما باشد تا رعایت موارد پیشگیرانه. 

او با بیان اینکه در پرواز روز یکشنبه فقط تعدادی از مسافران و مهمانداران ماسک و دستکش داشتند اظهار داشت: من بعد از دیدن شرایط داخل کابین هواپیما به مهماندار  اعتراض کردم اما وی گفت تغییر این شرایط در حیطه اختیار ما نیست.

وی با اشاره اینکه فضای داخل کابین هواپیما بسته است و مسافران باید بیشتر از یک ساعت در این محیط بمانند گفت: می توان گفت سفرهای پروازی از سفر با مترو خطرناک تر است زیرا در مترو نهایت یک ربع یا ۲۰ دقیقه مسافران کنار یکدیگر قرار دارند اما در هواپیما این مدت زمان با توجه به مسافت بین شهرها بیشتر است. 

او  با بیان اینکه مسافران پرواز در شرایط موجود پذیرایی نیز می شوند از مسئولان خواست در زمینه اجرای پروتکل های بهداشتی در هواپیما و پروازها چاره اندیشی کنند. 

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به پرواز بندرعباس _ تهران اشاره کرد و گفت: شرکت هواپیمایی ماهان پرواز بندرعباس به تهران را روز گذشته به دلیل انحصاری نبودن این شرکت در هرمزگان با ۲۰۰ هزار تومان به فروش رساند در حالی که همین پرواز از کرمان به تهران با توجه به انحصاری بودن پروازهای این شرکت در کرمان بالای ۵۰۰ هزار تومان فروخت که بی عدالتی است. 

نظارت بر محدودیت تعداد مسافران هواپیماها بر عهده سازمان هواپیمایی کشوری است

مدیرکل فرودگاههای استان کرمان نیز  با تاکید بر اینکه پروتکل های بهداشتی در فرودگاه کرمان به طور ۱۰۰ درصد اجرا می شود ، افزود: نظارت بر محدودیت تعداد مسافران هواپیماها که از روز گذشته ابلاغ شده بر عهده سازمان هواپیمایی کشوری است. 

علی قاسم زاده  اظهار داشت: اتوبوس های حمل مسافر از هواپیما به ترمینال و برعکس قبل و بعد هر پرواز به طور کامل ضدعفونی می شود و بار مسافر قبل از ورود به ترمینال هم ضدعفونی و افراد هم در بدو ورود به ترمینال تب سنجی می شوند.

مدیرکل فرودگاههای استان کرمان تاکید کرد: دستگاه های بازرسی، سبدهای وسایل مسافران، سرویس های بهداشتی شامل تمام سطوح، دستگیره ها و شیرآلات بطور مداوم ضدعفونی می شود.

قاسم زاده افزود: کف ترمینال های فرودگاه نیز هر چهار ساعت یک بار، صندلی ها، دستگاه های ای تی ام، محل گرفتن کارت پرواز، دستگاه های بازرسی بار مسافران و درب های ترمینال به طور کامل ضدعفونی می شود.

وی با اشاره به ضدعفونی بار مسافرانی که به استان کرمان وارد می شوند قبل از قرار گرفتن روی تسمه نقاله و تحویل شدن به مسافر تصریح کرد: گاری های حمل بار از ترمینال به هواپیما و برعکس قبل از پرواز ضدعفونی و عوامل بازرسی مسافر در گیت پلیس و سپاه فرودگاه و سایر عوامل خدمات رسان به مسافر قبل از ورود به ترمینال تب سنجی می شوند.

او تصریح کرد: پروتکل های اعمال شده در فرودگاه کرمان بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت و سازمان هواپیمایی کشوری است که به همه شرکت های هواپیمایی ابلاغ شده و فرودگاه کرمان نخستین فرودگاه بود که ضدعفونی کردن محیط را آغاز کرد.

مدیرکل فرودگاه های استان کرمان به آحاد مختلف جامعه توصیه کرد: اگر ضرورتی برای سفر ندارند از مسافرت اجتناب کنند.

محور اصلی در اجرای پروتوکل های بهداشتی فرودگاه ها وزارت بهداشت است

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه توصیه های بهداشتی در فرودگاه و پروازها از زمان شیوع کرونا به مرحله اجرا درآمده است گفت: محور اصلی در اجرای پروتکل های بهداشتی فرودگاهها وزارت بهداشت است و بر اساس این دستورالعمل ها در این زمینه اقدام می شود.

رضا جعفرزاده افزود: عملکرد سازمان هواپیمایی کشوری بر مبنای دستورالعمل های وزارت بهداشت پیش می رود که این وزارتخانه نیز تابع سازمان بهداشت جهانی است.

وی با اشاره به اینکه پروتکل های بهداشتی در راستای پیشگیری از شیوع کرونا در فرودگاهها در سه بخش تعریف می شود تصریح کرد: این دستورالعمل ها در بخش فرودگاهها، هواپیما و منابع و نیروی انسانی اعمال می شود.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: ماموران فرودگاه، هلال احمر و وزارت بهداشت در فرودگاهها حضور دارند و در صورت مشاهده موارد مشکوک به کرونا اقدامات لازم را انجام می دهند.

وی تاکید کرد: توصیه های بهداشتی در دو بخش فردی و عمومی در فرودگاههای کشور به منظور پیشگیری از انتشار ویروس کرونا ارائه شده است.  

جعفرزاده به طرح فاصله گذاری اجتماعی بین پرسنل فرودگاهها اشاره کرد و افزود: محیط های دسترسی و وسایل در فرودگاه ها به طور مرتب ضدعفونی می شود و در این راستا ستادهایی در فرودگاهها تشکیل شده است.

وی گفت: آنچه در فرودگاهها و شرکت های هواپیمایی در راستای پروتکل های بهداشتی انجام می شود بر اساس دستورالعمل های ارائه شده از سوی وزارت بهداشت است.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: مهم این است افرادی که بخش هوایی را برای سفرهای زیارتی و سیاحتی خود در گذشته انتخاب می کردند اکنون با توجه به محدودیت های اعمال شده از سفر خودداری کرده اند ،  طوری که میتوان گفت حدود ۱۰ درصد بخش هوایی کشور به دلیل عمل به توصیه های مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آنهم با ظرفیت اندک اکنون فعال است پس به طور معمول روزانه پروازهای کمی انجام می شود و هواپیما به ندرت با تمام ظرفیت پرواز میکنند.

وی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا طی نشست های متعددی محور فعالیت ها در این زمینه وزارت بهداشت و دستورالعمل هایی قرار گرفت که از این ناحیه به سازمان هواپیمایی کشوری و تمام زیرمجموعه ها از جمله شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی شرکت های هواپیمایی ارسال و آنها ملزم به رعایت این پروتکل ها شدند.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه اقدامات پیشگیرانه با حضور و نظارت نمایندگان وزارت بهداشت و در سه بخش فرودگاهها، هواپیما  و منابع انسانی در حال اجرا است گفت: سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان عضوی از ایکائو موظف به اجرای دستورالعمل های وزارت بهداشت است که این وزارتخانه نیز تابع سازمان جهانی بهداشت است.

وی تصریح کرد: رعایت بهداشت فردی و دقت در رعایت دستورالعمل ها در فرودگاه و هواپیماها می تواند در متوقف کردن زنجیره شیوع کرونا بسیار موثر باشد.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری همچنین حضور کارکنان و پرسنل مجموعه حمل و نقل هوایی کشور را نیز در چارچوب توصیه های ستاد مبارزه با کرونا دانست و افزود: رعایت این دستورالعمل ها در بخش هوایی به خوبی در حال اجرا است و همواره برای رفع هرگونه کمی و کاستی احتمالی و بهینه تر شدن وضعیت ستادهای مبارزه با کرونا در سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت های فرودگاهها و ناوبری هوایی آمادگی وجود دارد. 

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه برای ورود به ترمینال و هواپیما برای مسافران در نظر گرفته شده است اما تاکنون دستورالعملی در زمینه تعداد مجاز مسافران در شرایط فعلی به دست ما نرسیده است. 

وی تاکید کرد: عمل به توصیه های بهداشتی در بخش حمل و نقل هوایی خود به خود ظرفیت پروازها را کاهش داده و اقدامات پیشگیرانه می تواند در راستای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در پروازها جلوگیری کند.

جعفرزاده گفت: اگر اصول بهداشتی را رعایت نکنیم حتی یک سطح تماس برای بیمار شدن کافی است اما اگر اصول بهداشتی را رعایت کنیم با وجود پر بودن ظرفیت هواپیما میتوان از بیمار شدنمان جلوگیری کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا بخش حمل و نقل بلیط حمل و نقل ماسک ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران روند نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی یکی از اولویت های اصلی در بخش حمل ونقل به شمار می رود که در حال حاضر این روند توسط شرکت های حمل ونقل هوایی در حال انجام است و از سوی دیگر با توجه به تاکید وزیر راه وشهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان هوایی و استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای احیا و بازسازی ناوگان بخش هوایی در دستور کار قرار گرفته است که این اقدام خود یکی از مهم ترین برنامه های است که در دستور کار تمامی بخش ها قرار گرفته است.

براساس این گزارش پیش از این محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خرید هوشمندانه هواپیما و هدفمند کردن این موضوع و جلوگیری از اعمال سلیقه با توجه به نیاز کشور را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم و در صورت عدم تامین این تعداد، عرضه و تقاضا هماهنگ نیستند.

وی تصریح کرد: از موضوعات مهم کارخانه هواپیماسازی سرریز دانش تخصصی، تولید قطعات زیرساخت و هم افزایی در حوزه فرودگاهی است.

در همین رابطه صابر نوروزی، سخنگوی شرکت هواپیمایی اعلام کرد: یک فروند هواپیمای بوئینگ MD-83 با شماره ثبت EP-CPV با تامین موتور، قطعات مورد نیاز، انجام چک های دوره‌ای و دریافت لیوری جدید و با انجام بدون مشکل تست پروازی وارد چرخه عملیاتی هواپیمایی کاسپین شد و خوشبختانه موضوع زمینگیری هواپیماهای MD این شرکت به دلیل نبود موتور، قطعات و... به اتمام رسید.

نوروزی با بیان اینکه  با ورود این هواپیما تعداد ۱۴۶ صندلی در دو کلاس بیزینس و اکونومی به چرخه پروازی ناوگان هوایی کشور افزوده شده است گفت: با بازگشت هواپیما به چرخه پروازی با میانگین ۶ سورتی پرواز روزانه ماهانه ۲۲٫۰۰۰ صندلی افزوده خواهد شد.

نوروزی با تشریح وضعیت ناوگان هواپیمایی کاسپین گفت: با توجه به اجرا گذاشتن سیاست توسعه ناوگان و افزایش بهره وری شرکت توسط مدیریت محترم عامل، کاپیتان عادل نورعلی و با تلاش متخصصان مجموعه های مهندسی تعمیرات و صلاحیت پروازی و تدارکات خارجی شرکت، اکنون ۸ فروند هواپیما از ناوگان بوئینگ MD و بوئینگ B737 فعال هستند.

وی  گفت: در مدت یک ماه نیم اخیر سه فروند هواپیما به ناوگان این شرکت اضافه گردیده و به حول قوه الهی با برنامه ریزی دقیقی که صورت پذیرفته تا یک ماه آتی با اضافه شدن دو فروند دیگر، تعداد ناوگان فعال این شرکت به ده فروند خواهد رسید که به نوعی یک رکورد بی نظیر در سال های اخیر برای این شرکت محسوب می شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • آوازخوانی صادق بوقی در هواپیما تهران به استانبول!
  • پروازهای تهران به ایلام لغو شد
  • لغو پروازهای شرکت هواپیمایی ایران‌ ایر تهران - ایلام و بالعکس
  • لغو پروازهای شرکت هواپیمایی ایران‌ایر تهران-ایلام و بالعکس
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • هواپیمایی لوفت‌ هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • هواپیمایی لوفت‌هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد