Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع عظام تقلید و مسئولین در مورد روزه در شرائط کرونایی، نامه نوشت. ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نامه‌ای به مراجع عظام تقلید و برخی مسئولان کشور، درباره روزه در شرایط کرونایی، توضیحاتی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح ذیل است:

سلام علیکم

با احترام، موضوع روزه داری در بحران ویروس کرونا در جلسه ای با حضور اساتید متدین دانشـگاه‌ها از تخصص‌ها و فوق تخصص ھای مختلف و با مشارکت حجت الاسلام فلاحزاده رئیس موسـسه موضوع شناسـی فقھی در محل فرھنگسـتان علوم پزشـکی مورد بحث قرار گرفت و جمع بنـدی نظرات پس از مشورت بـا وزیر محـترم بھـداشت، و برخی از مسـئولین محترم ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنان به پیوست جھت استحضار و ھر گونه اقدام مقتضی تقدیم می‌شود.

دکتر سید علیرضا مرندی_رئیس فرهنگستان علوم پزشکی

متن نامه پیوست نیز به شرح ذیل است:

روزه داری در بحران ویروس کرونا

روزه داری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان فریضه واحب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوه بر بیماران و مسافرینی که از روزه داری معذورند. با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خاصی در مورد سلامت انسان در روزه‌داری ماه مبارک رمضان مطرح می‌شوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است.

لازم بذکر است تبعیت محض از توصیه‌های ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است. پزشکان متفق‌القول هستند که نخوردن غذا بطور متناوب مانند روزه‌داری اسلامی نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی کند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ‌های التهابی زیان‌بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود. لذا کلیه افراد سالم کمتر از 65 سال با رعایت موارد زیر می توانند روزه بگیرند.

1- رعایت کلیه توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله‌های اجتماعی، شستشوی مکرر دستها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی

2- نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر

3- استفاده از نبولایزر و یا جوشاندن آب در ظروف در باز به منظور مرطوب نگهداشتن نسبی محیط منزل

4- کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر

5- پرهیز از محیط های گرم و خشک در افراد سالمند (65 سال و بیشتر)، عوامل مساعد کننده ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت قندی، افزایش فشار خون چاقی مفرط، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای مزمن ریوی شایع می باشند و در صد قابل توجهی از سالمندان به علت کمی مراقبتهای سلامت، از وجود این بیماریها در خود بی اطلاعند.

از طرف دیگر براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا به نظر می آید که افراد مبتلا به بیماری های زمینه‌ای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان و یا دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای شدید به این ویروس هستند. نظر به اینکه در افراد مسن ابتلا به این ویروس ممکن است باعث نوع شدید بیماری شود لذا با احتمال ضرر برای آنها توصیه می شود در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند علاوه بر رعایت توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا آنهایی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر ندارد احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و آنرا پس از اطمینان از اتمام همه گیری این بیماری قضا نمایند، مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.

افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصله‌گذاریها و رعایت توصیه های بهداشتی احتیاط بیشتری نمایند بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است و لذا توصیه می شود فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزه داری نمایند که سن کمتر از 65 سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزدیک پزشک باشند ( با رژیم غذایی با متفورمین، آکاربوز، گلوتازون، و گروه گلیپتینها ( مهار کننده های 4-DDP ) بوده، قند خون ناشتای کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر و یا هموگلوبولین A1c کمتر از 7 دارند)، آموزش‌پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون هستند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیه شده ستاد بحران کرونای کشوری را به دقت رعایت می نمایند.

بیماران دچار فشار خون در صورتی روزه بگیرند که فشار خون آنها در کنترل مطلوب، یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از 140 میلیمتر جیوه و فشار پائین (دیاستولیک) کمتر از 80 میلیمتر جیوه باشد بیمارانی که پیوند اعضاء شده‌اند نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.

در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزه‌داری برای آنها منعی نداشته است، روزه‌داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سالهای دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص اقدام نمایند در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته‌اند توصیه می‌شود حداقل تا 6 هفته اقدام به روزه‌داری نکنند.

انتهای پیام/

R1014142/P/S2,24/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران ویروس کرونا ویروس کرونا روزه داری برای آنها فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۶۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا گربه‌ها واقعا ۹ جان دارند؟

فرارو- همه این افسانه را شنیده اند، اما آیا گربه‌ها واقعا ۹ جان دارند؟ زمانی که به دوستان گربه سان خود نگاه می‌کنیم به این فکر خواهیم کرد که این موجودات چگونه می‌توانند از این همه خراش و آسیب احتمالی و ترس مواجهه با مشکلات و اتفاقات ناگوار خلاص شوند و زنده بمانند. گربه‌ها فوق‌العاده چابک و باهوش هستند. می‌توانید با چند نکته آسان برای طول عمر مانند فعال نگه داشتن و تحریک ذهنی آنان با استفاده از بهترین اسباب بازی‌ها به گربه خانگی تان کمک کنید.

به گزارش فرارو به نقل از Petsradar، دکتر "لیلی ریچاردز" دامپزشکی با یازده سال تجربه در مراقبت از حیوانات در پاسخ به این پرسش که آیا گربه‌ها واقعا نه جان دارند می‌گوید: "متأسفانه گربه‌ها توانایی عرفانی برای بازگشت به زندگی را پس از مرگ ندارند. با این وجود، گربه‌ها دارای برخی ویژگی‌های نسبتا خارق العاده هستند که به آنان کمک می‌کند تا از موقعیت‌های تهدید کننده زندگی جان سالم به در ببرند. سرعت، چابکی و توانایی آنان برای فرود آمدن روی پا‌های شان هنگام سقوط از ارتفاعات به این گونه از حیوانات کمک می‌کند تا مانور‌های مرگبار را انجام دهند که منجر به نقل این افسانه می‌شود که گربه‌ها چندین جان برای زنده ماندن دارند".

اما چرا مردم می‌گویند گربه‌ها نه جان دارند؟ تاریخچه پشت افسانه زندگی نه گانه گربه‌ها مبهم است. برخی منابع نشان می‌دهند که این افسانه از مصر باستان نشئت گرفته و برخی دیگر معتقدند این اسطوره زمانی به وجود آمد که گربه‌های کشتی انگلیسی از سقوط در طوفان‌های دریا جان سالم به در بردند.

دکتر "لیلی ریچاردز" جراح دامپزشک می‌گوید: "طول عمر یک گربه خانگی به طور متوسط ۱۳ تا ۱۴ سال است، اما گربه‌ای که به خوبی از آن مراقبت شود ممکن است ۲۰ تا ۳۰ سال عمر کند. گربه‌های داخل خانه معمولا با خطر آسیب‌های تروماتیک یا بیماری‌های عفونی کم تری مواجه می‌شوند و بنابراین ممکن است در مقایسه با همتایان ماجراجوی خود که بیش‌تر در فضای باز حضور دارند عمر طولانی تری داشته باشند".

یکی از مسن‌ترین گربه‌های تاریخ "کِرم پاف" بود که تا ۳۸ سال عمر کرد در حالی که این مدت زمانی بسیار بیش‌تر از حد میانگین طول عمر گربه‌ها بود. کرم پاف گربه‌ای تحت مالکیت "جک پری" از آستن تگزاس بود. متاسفانه گاهی اوقات گربه‌ها نیز به طول عمر بالقوه کامل خود نمی‌رسند. در حالی که می‌توانیم تا حد امکان از آنان محافظت کنیم گاهی اوقات حوادث و بیماری‌هایی اتفاق می‌افتد.

دکتر ریچاردز می‌گوید:"عواملی مانند نژاد و ژنتیک خارج از کنترل صاحبان گربه‌ها هستند. برخی از گربه‌ها بیش‌تر مستعد ابتلا به برخی از شرایط محدود کننده زندگی مانند بیماری‌های قلبی هستند بنابراین اگرچه ما می‌توانیم به بهترین نحو از آنان مراقبت کنیم گاهی اوقات طبیعت کار خود را می‌کند".

آیا می‌خواهید به گربه خود زندگی طولانی و شادی بدهید؟ در ادامه به نکاتی خواهیم پرداخت که با رعایت آن می‌توانید این کار را انجام دهید:

۱-واکسیناسیون

دکتر ریچاردز می‌گوید: "گربه سالم معمولا گربه‌ای است که با واکسیناسیون معمول گربه و بچه گربه در مقابل ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌های رایج مصونیت پیدا می‌کند. البته اقدامات پیشگیرانه‌ای که تصمیم می‌گیرید از حیوان خانگی خود حمایت کنید به سبک زندگی آن‌ها بستگی دارد. واکسیناسیون‌های اصلی شامل محافظت در برابر آنفولانزای گربه و آنتریت* و همچنین سرطان خون است. برخی از واکسن‌ها نیز شامل یک جزء کلامیدیا* هستند".

۲-تغذیه

اطمینان حاصل کنید که به گربه خود یک رژیم غذایی باکیفیت ارائه می‌دهید. رژیم غذایی متعادل و مواد با کیفیت بالا تضمین کننده سلامتی گربه شما خواهند بود.

۳-سبک زندگی

دکتر ریچاردز می‌گوید: "گربه‌های خانگی به دلیل کاهش مواجهه با مخاطراتی، چون آسیب‌های تروماتیک، بیماری‌های عفونی و انگلی عمر طولانی تری نسبت به همتایان خود در فضای باز دارند". بسته به مدات زمانی که گربه تان اجازه دارد در خارج از خانه باشد باید با توجه به موقعیت مکانی خود خطر خارجی ناشی از آسیب تروماتیک (نزدیک بودن به جاد‌های شلوغ) یا خطر شکار شدن (خطر حیات وحش محلی) را در نظر بگیرید.

اگر گربه شما ویروس نقص ایمنی گربه‌سانان (FIV) دارد باید تمام وقت در داخل خانه زندگی کند تا از انتشار ویروس جلوگیری بعمل آید و از گربه در برابر بیماری‌های معمول که می‌تواند تاثیر جدی بر سیستم ایمنی ضعیف آنان داشته باشد محافظت بعمل آید. گربه‌هایی که صرفا در محیط خانه هستند نیاز به سرگرمی فراوان دارند تا ذهن شان را فعال و شاد نگه دارند.

۴-پیشگیری از انگل

دکتر ریچاردز می‌گوید: "هدف قرار دادن کک‌ها و کنه‌ها برای جلوگیری از طیف وسیعی از بیماری‌های ناشی از آن موجودات یا انتقال توسط آن‌ها می‌باشد. هم چنین مهم است که گربه خود را با دارو‌های ضد کرم خود که می‌توان به صورت قرص، خمیر یا پودر خریداری کرد به روز نگه دارید. کرم‌های انگلی مانند کرم‌های نواری یا کرم‌های قلبی می‌توانند بر سلامت گربه شما تاثیر منفی بگذارند بنابراین در این صورت همیشه پیشگیری بهتر از درمان است".

۵-توجه به عواطف گربه‌ها

دکتر ریچاردز می‌گوید: "سرگرم و شاد نگهداشتن گربه به اندازه تغذیه، توجه به سبک زندگی و مراقبت پیشگیرانه از آن‌ها در برابر بیماران اهمیت دارد. وقت گذراندن با گربه و فراهم کردن اسباب بازی‌ها برای آنان و محبت و نوازش گربه‌ها قلب و ذهن آن‌ها را شاد نگه می‌دارد و بر سلامت جسمانی شان نیز تاثیر مثبتی می‌گذارد".

محیط گربه باید ایمن و همزمان محرک باشد تا به اندازه کافی برای بازی و استراحت احساس امنیت کند. شما می‌توانید با بهترین اسباب بازی‌های گربه‌ها آنان را سرگرم کنید.

*انتریت به معنی التهاب روده کوچک است. این بیماری بیش‌تر بر اثر غذا یا نوشیدنی آلوده به میکروب‌های بیماری زا مانند سراتیا ایجاد می‌شود.

*کلامیدیا یک عفونت باکتریایی است که به راحتی با دارو‌های آنتی بیوتیکی درمان می‌شود. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است و بیش‌تر افرادی که کلامیدیا دارند علائمی از خود نشان نمی‌دهند. کلامیدیا واقعا شایع است. کلامیدیا یک عفونت باکتریایی بسیار شایع است که می‌تواند از طریق تماس جنسی انتقال یابد.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • آیا گربه‌ها واقعا ۹ جان دارند؟