Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@10:52:50 GMT

مطب‌های دندانپزشکی فعلاً اجازه فعالیت ندارند

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۹۰۱۷

مطب‌های دندانپزشکی فعلاً اجازه فعالیت ندارند

خبرگزاری تسنیم: دکتر مهدی شادنوش در گفتگوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه ویروس کرونا مانند یک آزمون برای جوامع بشری است که آمادگی جوامع در برابر بحران‌ها را نشان می‌دهد اظهار کرد: اگرچه به دلیل مسائل مختلف باید چرخ اقتصاد بچرخد، اما باید این هوشیاری را داشته باشیم که ویروس نباید یک امر عادی تلقی شود و نباید به دلیل فعالیت در حوزه کاری از امر مهم مراعات مسائل بهداشتی غافل شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه موارد اورژانسی مردم مشکلی نخواهند داشت.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت دندانپزشکی از مشاغل بسیار پرخطر حساب شده است و طی دستورالعملی که ابلاغ شده است مطب‌های شخصی دندانپزشکی اجازه فعالیت ندارند و کلینیک‌هایی که توسط معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی برای دندانپزشکی معرفی می‌شوند می‌توانند با رعایت پروتکل‌های سختگیرانه خدمات اورژانسی دندانپزشکی را ارائه کنند.

شادنوش خاطرنشان کرد: از روز‌های ابتدایی بیماران خاص در اولویت بودند و تلاش شد بیماران بتوانند خدمات خود را دریافت کنند؛ در بخش‌های مختلف تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و... که نیاز به دریافت خدمات داشتند تلاش شد محل‌های جداگانه‌ای برای بیماران نیازمند دیالیز در نظر گرفته شود تا بیماران مشکلی نداشته باشند؛ همچنین برای ورود افراد به بخش‌های دیالیز تست‌هایی گرفته شد و اگر فرد دیالیزی نیز به کرونا مبتلا شده بود محل دیالیز او از سایر افراد دیالیزی جدا شد. الان دانشگاهی نیست که به دستگاه دیالیز نیاز داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که آیا کمبودی در دارو‌های بیماران خاص و مبتلا به سرطان داریم یا خیر، بیان کرد: در سازمان غذا و دارو تلاش شده است که این عزیزان دچار مشکل نشوند و تمهیداتی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است و در قرارگاه دارو تصمیمات خوبی برای داروی بیماران خاص اخذ می‌شود، اما با این وجود تحریم‌های ظالمانه‌ای که آمریکا اعمال می‌کند در کنار بیماری کرونا آزاردهنده است، به هر حال بیماران خاص اگر مشکلی داشته باشند با اداره بیماران خاص میان بگذارند و در تلاش هستیم که مشکلات این بیماران را حل کنیم.

وی افزود: در خصوص بیماران خاص، محل توزیع دارو‌های این بیماران از سایر افراد جدا شده است تا مشکلی برای این بیماران پیش نیاید.

شادنوش اضافه کرد: برای دارو‌های خاص یک سامانه حواله الکترونیکی راه اندازی کرده ایم، زیرا این دارو‌ها گران قیمت هستند و بالاترین یارانه از سوی دولت‌ها به آن‌ها اختصاص داده می‌شود و دارو‌های این بیماران بعضاً قاچاق معکوس می‌شدند بنابراین برای آمارگیری مناسب این سامانه راه اندازی شد و از ابتدای خردادماه تخصیص داروی بیماران خاص از طریق سامانه ما اتفاق می‌افتد؛ اگر دانشگاهی در این سامانه آمار خود را ثبت نکرده باشد دچار مشکلاتی می‌شود؛ در حال حاضر ۷ دانشگاه در این سامانه ثبت نام نکرده اند.

وی در خصوص آمار بیماران خاص فوت شده بر اثر کرونا ادامه داد: تفکیک اینکه فوتی‌های اتفاق افتاده به دلیل بیماری کرونا بوده یا به دلیل بیماری زمینه ای، امری سخت است که نیاز به بررسی بیشتر دارد و در آینده اعلام خواهد شد.

اهدای اقلام بهداشتی به بیماران خاص

وی افزود: با همکاری سازمان داوطلبان هلال احمر برای ۵۴۰ هزار بیمار خاص تلاش شد که مواد ضدعفونی کننده در اختیار آن‌ها قرار بگیرد و روی بسته‌ها دستورالعمل مقابله با کرونا آموزش داده شده بود. بیماران خاص باید ملاحظه بیشتری در زمینه مبتلانشدن به بیماری داشته باشند، اما اگر مبتلا نیز شدند جای نگرانی آنچنانی وجود ندارد و امکان درمان وجود دارد.

بارقه‌های امید در شرایط کرونایی

شادنوش یادآور شد: در بیماران نیازمند به پیوند عضو، اعمال اورژانسی پیوند انجام شد و یک اتفاق خوب این بود که قلب یک اهداکننده به یک نوجوان ۱۱ ساله پیوند زده شد و امروز این بیمار مرخص شده و به زندگی عادی خود برگشته است و این امر نشان دهنده این است که در روز‌های سخت بارقه‌های امید نیز هست.

۲۰ پیوند کبد اورژانسی در روز‌های کرونایی انجام شد

شادنوش با بیان اینکه کمیته‌های مشورتی ما در پیوند اعضا در حال رصد شرایط کشور هستند، بیان کرد: حدود ۲۰ پیوند کبد اورژانسی در شرایط کرونا انجام شده است، همچنین پیوند قلب و کلیه نیز انجام شده است. کمیته‌های مشورتی با کارشناسان در ارتباط هستند و به میزانی که ممکن باشد این امر توسعه می‌یابد.

شادنوش در خصوص اهدای عضو در شرایط کرونا اظهار کرد: آمار اهدای عضو در این مدت بالاتر نیز رفته است، اما دریافت کارت اهدای عضو به این معنا نیست که پیوند در شرایط کرونایی به میزان قبلی انجام خواهد شد.

شادنوش با بیان اینکه به دلیل کرونا در تمام دنیا افرادی که نیاز به پیوند دارند ممکن است از دنیا بروند، اظهار کرد: حتی در اسپانیا که از برترین کشور‌های پیوند عضو است بیماران دچار مشکل شده اند، زیرا برای مثال در پیوند قلب که در زیر ۴ ساعت انجام می‌شود یک تیم ۱۵۰ نفره برای انجام جراحی پیوند نیاز است که به دلیل ویروس کرونا ریسک ابتلای بیمار و افراد به کرونا بیشتر می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که تیم‌های پیوند شرایط کشور را رصد می‌کنند و به اقتضای شرایطی که پیش می‌رود اعمال جراحی انجام می‌شود.

شادنوش اضافه کرد: ۲۵ هزار نفر در انتظار پیوند هستند. در سال گذشته شاخص PMP کشور سه پله ترقی داشت که البته این ویروس منحوس اجازه نداد که روحیه فداکاری ملت ما جشن گرفته شود، ولی آمادگی برای اهدای عضو افزایش یافته است و امیدواریم با این فرهنگ ایثار و روحیه همکاری باز هم پیوند به شرایط خود بازگردد.

وی ادامه داد: در افراد عادی هم که دچار این ویروس می‌شوند، شرایط یکسان نیست و بروز بیماری از فرد به فرد متفاوت است و بنابراین عاقلانه‌ترین کار این است که چه بیماران خاص و چه افراد عادی تلاش کنند در معرض این ویروس قرار نگیرند.

دیالیزی شدن افراد به دلیل مسمومیت الکلی!

شادنوش در خصوص مسمومیت‌های الکلی متذکر شد: افراد در معرض سوءاستفاده برخی سودجویان قرار گرفتند و از الکل‌های تقلبی استفاده کردند که تعدادی از آن‌ها نیازمند دیالیز شده اند.

وی خاطرنشان کرد: هیچ استنادی در دنیا وجود ندارد که بگوید افرادی که از مواد مخدر و افیونی استفاده می‌کنند در معرض این ویروس قرار نمی‌گیرند بنابراین استفاده از مواد مخدر با این تصور که باعث پیشگیری از بیماری کرونا می‌شود می‌تواند باعث افزودن مشکلاتی به مشکل کرونا شود.

شادنوش ادامه داد: برای انجام امور اورژانسی معتادان متجاهر نیز در بیمارستان‌ها تمهیداتی صورت گرفته که بتوانند به‌صورت مجزا این خدمات را دریافت کنند. بیش از ۶۰ بخشنامه و ۳۰ دستورالعمل برای مدیریت کردن سایر بیماری‌ها که نیاز به خدمات دارند تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. بیمارستان‌هایی که با مراجعات کمتری مواجه باشند قرار است ادغام شوند تا مراکزی را به‌صورت پاک از ویروس کرونا داشته باشیم که سایر بیمارانی که نیاز به خدمات دارند بتوانند خدمات خود را در این مراکز دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های ما این است که بیماران به دلیل ترس از کرونا برای امور اورژانسی نیز به بیمارستان مراجعه نکنند، تصریح کرد: از زمانی که فرد علائمی را بروز می‌دهد حدود دو هفته زمان می‌برد که این علائم برطرف شوند و حتی اگر فرد دچار علائم نیز نشده باشد یا علائم خفیف داشته باشد نیز دو هفته زمان لازم است و می‌تواند ناقل بیماری باشد. روش‌هایی که برای اطمینان خاطر از بهبودی بیماری وجود دارد این است که نتایج آنتی بادی‌های IGG و IGM او بررسی شود و یا آزمایش کرونای او دوبار منفی شود.

انتهای پیام/

منبع: فردا

کلیدواژه: پیوند عضو مطب های دندانپزشکی کرونا مسمومیت الکلی شرایط کرونا بیماران خاص اهدای عضو انجام شد دارو ها تلاش شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۹۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • دستیابی به دانش چاپگر سه بعدی دندانپزشکی
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس