Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@15:25:21 GMT

مستندسازی تا مرز ابتلا به «کرونا»

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۰۹۴۶

مستندسازی تا مرز ابتلا به «کرونا»

مسعود زارعیان کارگردان سینمای مستند ضمن اشاره به جزییات مستند تازه خود با موضوع «کرونا» از تجربه قرار گرفتن در معرض ابتلا به این ویروس گفت.   به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود زارعیان کارگردان سینمای مستند که ساخت مستندی با محوریت کرونا را در دست داشت، گفت: ما با فیلنامه‌ای مشخص مشغول ساخت مستندی در این باره بودیم و سه روز از فیلمبرداری می‌گذشت که متاسفانه دچار تب و علائم کرونا شدم، ولی تست ندادم با این وجود چند روز به صورت شدید علائمش را داشتم و به همین ترتیب دست به قرنطینه زدم و حالا حالم رو به بهبودی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. از همین رو در حال حاضر در تدارک این هستیم که پروژه را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه مشغول فیلمبرداری در بیمارستان شریعتی مشهد بوده‌اند که دچار بیماری شده است، اظهار کرد: علائمی که داشتم کاهش چشایی، بویایی، تب و لرز، بدن درد و سرفه خشک بود. البته هنوز هم نمی‌دانم که واقعا کرونا بود یا نه. با این وجود فاصله‌گذاری را رعایت کردم و با خانواده‌ام ارتباطی نداشتم.

زارعیان اظهار کرد: ما در این فیلم مستند که البته هنوز نامی برای آن انتخاب نکرده‌ایم به سراغ افرادی رفتیم که تست کرونا داده بودند و کادر درمان به آن‌ها خبر می‌دادند که نتیجه تست‌شان چه بوده است. این موضوع برای من خیلی اهمیت داشت که حالاتشان، قصه‌های آن‌ها و اینکه چه قصه‌هایی به آن‌ها پیوند خورده را ثبت کنم. برایم جالب بود که می‌دیدم وقتی به عده‌ای می‌گفتند نتیجه تست‌شان مثبت است، بلافاصله یاد افرادی می‌افتادند که با آن‌ها ارتباط داشتند. برخی می‌گفتند‌ای کاش به بعضی جا‌ها نمی‌رفتیم. این غربت و حالات فکری برای خودم هم اتفاق افتاد یعنی در اتاقی بودم و فاصله من و فرزندانم که در اتاق دیگری بودند سه متر هم نمی‌شد، اما نمی‌توانستم به آن‌ها دست بزنم و فضای خیلی غریبی بود.

این کارگردان با بیان اینکه در نظر دارم ۲ قصه دیگر یعنی درگیری کادر پزشکی و بیماران را هم در مستند پیگیری کنم، عنوان کرد: دغدغه من این بود که خیلی از افراد جامعه از تبعات این بیماری مطلع هستند یعنی می‌دانند این بیماری برای بعضی‌ها می‌تواند کشنده باشد و با وجود اطلاع‌رسانی‌ها باز هم به مکان‌های مختلف می‌رفتند این در حالی است که این افراد می‌تواستند تردد نکنند. این موضوع برایم عجیب بود. جالب است که بگویم خانه ما در یک محدوده کوهستانی قرار دارد، اما در ایامی که به کرات تذکر می‌دادند از خانه‌ها خارج نشوید، می‌دیدم که بیشتر از اوقات دیگر در این کوه‌ها تردد می‌شود! از همین رو می‌خواستم ببینم این رفتار افراد چه زمینه روانشناسی و جامعه شناسی دارد که با وجود این همه تاکید باز هم می‌روند و دچار این عاقبت می‌شوند.

وی ادامه داد: دوست داشتم بدانم این افرادی که تردد می‌کنند دلیلشان چیست، البته برخی مجبور هستند و برخی خودشان دست به این کار می‌زنند به هر حال همیشه دلیلی باعث می‌شود افراد در اجتماع قرار بگیرند با این حال می‌دیدم که خیلی از این افراد پشیمان بودند، اما پشیمانی که سودی نداشت، چراکه بسیاری از آن‌ها خیلی از افراد دیگر را آلوده کرده بودند. حتی در این میان بحث دینی ماجرا هم پیش می‌آید. این نشان می‌دهد که این ماجرا لایه‌های مختلف دارد که من علاقه‌مند بودم مورد مداقه با دوربین مستندسازی قرار دهم.

زارعیان افزود: به هر حال در مقطعی از تاریخ هستیم که تقریبا نظیر نداشته و لازم است که مستندسازان این برهه را ثبت کنند چراکه درس‌های خیلی بزرگی داشته است. من می‌خواستم از طریق نزدیک شدن به این موقعیت‌ها این درس‌ها و مفایهمی که خودم به دنبالش هستم، بازنمایی کنم.

وی در پایان گفت: خانواده‌ام در این ایام خیلی تحت فشار بودند، ولی در اسرع وقت فیلمبرداری را مجدد آغاز می‌کنم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیماری کرونا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۰۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • رییس کمیته مستندسازی وزارت ورزش منصوب شد
  • رئیس کمیته مستندسازی وزارت ورزش منصوب شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی