Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@19:22:20 GMT

کنسرت آنلاین، مفید، شیک یا نمایش؟

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۷۸۵۶

کنسرت آنلاین، مفید، شیک یا نمایش؟

کنسرت‌ آنلاینحاشیه هم کم نداشته است؛ از اعتراضات حمید حامی روی صحنه تا لغو اجرای گروه لیان به خاطر حضور جناب‌خان یا همخوانی رضا صادقی با علی یاسینی.

به گزارش مشرق، بعضی آن را با تماشای فوتبال در استادیوم خالی مقایسه کردند. بعضی ذوق‌زده، از چنددقیقه مانده به 9 شب پای گوشی یا سیستم‌شان نشستند تا با خواننده همراهی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی هم اولین سوال‌شان این بود که هزینه این کنسرت‌ها را چه کسی می‌دهد و از کجا؟ گروهی هم معتقد بودند که این ایده سرقتی است و باید به صاحبان اصلی این ایده مبلغی پرداخت می‌شد. شهرداری تهران برای نوروز 99 برنامه‌ای با عنوان «نوروزگاه99» ترتیب داده بود که با ورود کرونا و خانه‌نشینی مردم تبدیل به «نوروزخانه 99» شد. دفتر موسیقی ارشاد با همکاری شهرداری تهران، بانی اجرای طرح کنسرت‌های آنلاین شدند.

کنسرت‌هایی که با وجود بینندگان فراوانش اما حاشیه هم کم نداشته است؛ از اعتراضات حمید حامی روی صحنه تا لغو اجرای گروه لیان به خاطر حضور جناب‌خان یا همخوانی رضا صادقی با علی یاسینی و نشان ندادن سازها.

سرقت ایده؟

آیا پدیده کنسرت آنلاین پدیده تازه‌ای است؟ قطعا آنها که با موسیقی و اخبارش آشنا هستند، به این سوال جواب منفی می‌دهند. آخرین ماه بهار 95 بود که سامانه کنسرت آنلاین کشور که نام اختصاری‌اش را «حام» گذاشته بود، با مدیریت حامد عنقا، نویسنده و تهیه‌کننده تلویزیون، از کنسرت علیرضا قربانی در تالار اندیشه حوزه هنری پوششی آنلاین را ارائه داد. هرچند وضعیت فعلی اینترنت، مخصوصا در یک‌ماهه اخیر، چندان تعریفی ندارد، اما چهار سال پیش اوضاعش بدتر بود و خیلی‌ها از قطع و وصل شدن اینترنت و گوش ندادن کامل به یک قطعه شاکی بودند.

این کنسرت‌های آنلاین حامی مالی داشت و کسی نگران برنگشتن پولش نبود و به همین دلیل ادامه پیدا کرد و درنهایت شگفتی در شهرستان‌ها بیشتر از تهران از آن استقبال شد. فضای هیجانی این کنسرت‌ها به جشنواره موسیقی فجر رسید و حتی قرار شد در دوره سی‌ودومش تمام کنسرت‌های جشنواره به‌صورت آنلاین پخش شود، البته در ادامه همه کنسرت‌های جشنواره از این سامانه پخش نشدند و اختلافات بین حام و مجموعه ارشاد آغاز شد. درنهایت پروژه پخش آنلاین موسیقی در سال 96 به آخر خط رسید و بعد از مشکلاتی که میان آنها و بنیاد رودکی به وجود آمد، عطای کار را به لقایش بخشیدند. قطعا کنسرت علیرضا قربانی اولین تجربه کنسرت آنلاین در ایران بود، اما شرایط استفاده از اینستاگرام با وضعیت فعلی متفاوت بود.

کنسرت آنلاین مردم را در خانه نگه می‌دارد؟

«از طریق برگزاری کنسرت‌های آنلاین مردم می‌توانند شادی جمعی را در کنار هم، نه به شکل فیزیکی بلکه به شکل مجازی تجربه کنند.» این‌ بخشی از حرف‌های محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با تسنیم است. ظاهرا دلیل اصلی برگزاری کنسرت‌های آنلاین و متحمل شدن هزینه‌های زیاد توسط شهرداری، نشاندن مردم در خانه است؛ آن هم در ساعتی که سریال‌های تلویزیونی پخش می‌شود، آن هم برای یک ساعت، آن هم با اینترنتی که شادترین آهنگ‌ها را هم می‌تواند به کندترین یا غم‌انگیزترین ترانه تبدیل کند. حق‌شناس که خود چهره‌ای رسانه‌ای و فرهنگی است، کاش فنی‌تر و کامل‌تر صحبت می‌کرد. «در خانه ماندن برای ایرانیان که انسان‌های اجتماعی‌ای هستند، ممکن است آثار و عواقبی داشته باشد که نیازمند دقت بیشتر است، لذا با توجه به اصل شادی، برگزاری کنسرت‌های آنلاین با استفاده از امکانات روز یک اقدام خوب است.»

این جملات هم ‌بخش دیگری از گفت‌وگوی وی با تسنیم است. کسی مخالف برگزاری کنسرت آنلاین نیست، اما کاش حق‌شناس از خود چند سوال می‌کرد؛ آیا مردم نمی‌توانند در ماشین و خیابان‌ها این کنسرت را تماشا کنند؟ آیا مشکل ماندن در خانه مردم فقط یک ساعت در شبانه‌روز است؟ بهتر است سهم کنسرت آنلاین را که ‌ایده خلاقانه‌ای هم نیست، به اندازه خودش بدانیم و نه کمتر و نه بیشتر. شاید چون شهرداری برای این پدیده هزینه زیادی می‌کند، دوست دارد سهمش بیش از یک ساعت در روز باشد، اما واقعیت چیز دیگری است حتی اگر مخاطبان آن را بعدها هم تماشا کنند.

اینستا، موسیقی و مردم

آنهایی که با لایوهای اینستاگرام آشنا بودند، از کنسرت‌هایی که دیگران می‌رفتند و فیلمش را زنده برای دوستان‌شان به اشتراک می‌گذاشتند، کسب فیض می‌کردند. البته با زمینه صدای خودشان فیلم را زنده به اشتراک می‌گذاشتند! در یکی دو سال اخیر با وجود تذکرات فراوانی که در سالن‌های برگزاری کنسرت می‌دهند، اما تعداد این پخش‌های زنده فردی بیشتر شد. شاید اگر اختلافات سامانه پخش آنلاین با مجموعه ارشاد هم پیش نمی‌آمد، در زمانه فعلی، رقیبی جدی مثل اینستاگرام کارش را سخت‌تر می‌کرد.

اینستاگرام هم مثل آن سامانه رایگان است و شاید دیگر هیچ حامی مالی‌ای به معرکه نیاید و از سامانه‌ای پشتیبانی نکند. اما تجربه کنسرت‌های آنلاین اخیر و آمارهای غیررسمی و گاه رسمی نشان می‌دهند که با وجود سایت‌های متعدد برای پخش این کنسرت‌ها، اما سهم بسیاری از نحوه تماشای کنسرت‌ها به اینستاگرام تعلق داشت. ظاهرا باید به این رسانه جدید احترام گذاشت و جدی‌اش گرفت.

البته برخی کارشناسان معتقدند بعد از رفتن کرونا باید منتظر ماند و دید که آیا همچنان مردم پایبند اینستاگرام و کنسرت‌هایش خواهند ماند یا نه. برخی دیگر هم می‌گویند که اینستا جای خود را در غیاب فعالیت‌های موسیقی تلویزیون باز کرده و به‌جای امنی برای انتخاب و شنیدن آثار موسیقایی تبدیل شده است. برای این کنسرت‌ها البته آمار مختلفی از طرف نهادها و سایت‌های مختلف ارائه می‌شود که البته نمی‌توان و نباید به همه آنها اعتماد کرد. درواقع سازوکاری برای سنجش تعداد بیننده‌ها به‌طور رسمی و با کمترین خطا وجود ندارد. اینکه روبه‌روی یک کنسرت آنلاین چند نفر می‌نشینند و تماشایش می‌کنند، مبهم است. با این همه اما نمی‌توان از این ظرفیت به‌سادگی عبور کرد. این ظرفیت وجود دارد و برای سلیقه‌های متنوع موسیقی یک بستر مناسب است که باید از آن مراقبت شود. کنسرت آنلاین آندرا بوچلی می‌تواند یک نمونه متعالی برای برگزارکنندگان و خوانندگان داخلی باشد.

کیفیت اجرا و نحوه ارائه آن بی‌شک یک مدل فوق‌العاده است. برای برگزاری کنسرت آنلاین البته فقط نباید به خوانندگان و برگزارکنندگان توجه کرد. اینترنت مساله اصلی است. کمتر کسی است که از وضعیت فعلی اینترنت در ایران راضی باشد. برای انجام کارهای بزرگ باید ساختارهای قوی و عظیم داشت. چه بخواهند و چه نخواهند، موسیقی وارد مرحله جدی‌تر و تازه‌تری شده است. مرحله‌ای که اگر به آن توجه شود و بدون حیف و میل بودجه و با تخصیص اعتبار بجا و صحیح با آن رفتار شود، خروجی ملموس و قابل استفاده‌ای خواهد داشت.

یکی از مسائل غیرشفاف در بحث هنرهای آنلاین، نحوه محاسبه تعداد مخاطبان است. هنوز فرمول خاص و معتبری برای تعیین میزان مخاطبان وجود ندارد. طرفداران هر خواننده در روزهای گذشته مدعی شدند که کنسرت آنلاین خواننده محبوب‌شان مخاطبان میلیونی داشته است.

اعداد پنج میلیون و هفت میلیون مثل نقل و نبات در دهان‌ها می‌چرخد و کسی هم نمی‌گوید که با چه مبنایی به این ارقام رسیده‌اند. اشتباهی که در نحوه محاسبه تعداد بازدیدکنندگان کنسرت‌ها صورت می‌گیرد این است که بخش آفلاین را هم حساب می‌کنند و هر مخاطب کنسرت آنلاین را ضرب در دو یا سه نفر می‌کنند که باز هم مبنای مشخصی نیست.

منبع: روزنامه فرهیختگان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید اینستاگرام دفتر موسیقی ارشاد علیرضا قربانی بنیاد رودکی کنسرت آنلاین حامد عنقا کنسرت های آنلاین برگزاری کنسرت کنسرت آنلاین کنسرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان

نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده‌ خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آن‌ها را تامین کنند.

به گزارش ایسنا، همان‌گونه که خوردن وعده‌های غذایی سالم و مغذی برای رشد و تکامل کودکان توصیه می‌شود، استفاده از نوشیدنی‌های مفید نیز مستثنی نیست. اکثر کودکان عاشق نوشیدنی‌های شیرین و رنگارنگی هستند که چیزی جز شکر و اسانس نیستند. حال چگونه خانواده‌ها می‌توانند سالم‌ترین نوشیدنی‌ها را برای کودک خود انتخاب کنند.

دکتر سمیرا ابراهیم‌اف متخصص تغذیه درباره اهمیت نوشیدن مایعات برای کودکان می‌گوید:

بچه‌ها باید آن قدر مایعات در طول روز استفاده کنند که همیشه رنگ ادرار روشنی داشته باشند. به غیر از ادرار اول صبح، که رنگ‌اش فرق می‌کند نباید رنگ آن تیره باشد. می‌توان از آب خالص یا نوشیدنی‌های سالم دیگری برای آن‌ها استفاده کرد. آب میوه‌ طبیعی یا بهتر از آن اسموتی‌ها هستند، که در آن میوه را با کل پوست‌اش در مخلوط کن می‌ریزند و به صورت مایع در می‌آورند. از اسموتی‌ها می‌توان هم به عنوان منبعی از مایعات استفاده کرد و هم فیبر می‌رساند. نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت خاکشیر را هم داریم که دانه‌های آن می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش بچه‌ها کمک کند این به شرطی است که با شیرینی خیلی کم درست شود. این نوشیدنی می‌تواند به بچه‌هایی که در محیط‌های باز بازی می‌کنند و ساعت‌های طولانی بیرون هستند، کمک کند.

وی درباره مصرف آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های دیگر موجود در بازار برای کودکان گفت:
نوشیدنی‌های صنعتی موجود در بازار چند نوع هستند.  یک سری از آب میوه‌ها قسمت عمده‌شان شکر و مقداری اسانس است که سالم نیستند اما آب میوه‌های صنعتی  که روی آن‌ها صد درصد طبیعی قید شده است، مشکلی ندارند.
نوعی دیگراز نوشیدنی‌ها بر پایه لبنیات هستند که هر چه لبنیات در آن‌ها ساده‌تر باشد یعنی شیر ساده باشد. خیلی بهتر است. برای بچه‌هایی که اصلا شیر نمی‌خورند اگر بتوانید شیر را در خانه طعم دار کنید و به آن‌ها بدهید، خیلی خوب است. قاعدتا شیرهای طعم‌دار بیرون مخصوصا شیرکاکائوها چون شیرینی خیلی زیادی دارند. انتخاب خوبی نیستد. ولی گهگاه استفاده از آن مشکلی ندارد.

این متخصص تغذیه درباره خوردن بستنی و این‌که محدودیتی باید برای دادن آن به بچه‌ها داشته باشیم می‌گوید:  

 بستنی‌های یخی چیزی جز آب، شکر و اسانس نیستد. این نوع بستنی‌ها برای زمانی است که فرد احساس تشنگی زیادی کند در این صورت می توان از بستنی یخی فقط به عنوان یک مزه استفاده کرد. نباید جای ثابت در رژیم غذایی بچه‌ها به خاطر رنگ‌هایی که به آن اضافه می‌شود داشته باشد.
 بستنی‌هایی هم که بر پایه شیر هستند به هر حال درصد چربی بالایی و شکر زیادی دارند بنابراین آزاد بودن بچه در استفاده از هر تعداد از آن‌ها، قابل قبول نیست. چون اگر بچه مستعد پر وزنی باشد خوردن بستنی باعث می‌شود که کالری اضافه بگیرد و چاق شود. اگر هم بچه بدغذا باشد و انتخاب‌های محدودی داشته باشد با خوردن بستنی سیر می‌شود و همان چند انتخاب محدود را هم که قبلا داشت الان دیگر ندارد.
به بستنی باید به عنوان یک میان نگاه کرد و هر روز استفاده نشود. مگر این که کمبود وزن در بچه خیلی زیاد باشد که بخواهیم با خوردن بستنی جبران‌ کنیم. ولی به هر حال بهتر است در فاصله غذاها خورده شود. مثلا 2 ساعت بعد از وعده اصلی، تا به آن کالری اضافه نشود و جلوی دریافت وعده بعدی را نگیرد.

ابراهیم‌اف در پاسخ به سوالی درباره این که، اهمیت کدام یک از گروه‌های لبنی بیشتر است، گفت:

هر کدام از گروه‌های لبنیات خاصیت خاص خودشان را دارند. ترکیبات‌شان در مقادیر مشخص تقریبا شبیه همدیگر است. توصیه می‌شود از همه این گروه‌ها استفاده کنند. اگر شیر نمی‌تواند بخورد. می‌توان از آن در غذاها به صورت فرنی، شیر برنج، ماست، دوغ کم نمک، کشک استفاده کرد.

وی در پایان در باره مضرات نوشابه بر رشد کودکان می‌گوید:

 این نوشیدنی‌ باعث سیری کاذب در بچه‌ها می‌شود چرا که به دلیل داشتن قند، قند خون آن‌ها را بالا می‌برد، در نتیجه میلی به غذا پیدا نمی‌کنند. این قند همچنین باعث خرابی دندان در کودکان نیز می‌شود. گازی هم که در نوشابه وجود دارد ممکن است برای بعضی از بچه‌ها مشکلات گوارشی ایجاد کند. نوشابه مانع از جذب کلسیم  نیز می‌شود بنابراین می‌تواند در رشد بچه‌ها اختلال ایجاد کند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود