Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی کرونا قرار بود از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری شود اما گویا این کار با تاخیر صورت گرفته و چند روزی است که عشایر در بخش هایی از شهرستان ها مستقر شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، حکایت کوچ زودهنگام عشایر قصه دیروز و امروز نیست، موضوعی است که هر ساله در این فصل تکرار می شود و متاسفانه تاکنون ساماندهی لازم برای جلوگیری از کوچ زودهنگام صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه هرساله خبر جلوگیری از ورود زودهنگام گفته می شود اما این مشکل سالهاست وجود دارد، در حالی که طبق تقویم کوچ باید عشایر از ۱۵ اردیبهشت ماه حرکت کنند اما سالهاست که  در فروردین ماه وارد شهرستان می شوند.

 

 

این در حالیست که از ۱۰ روز پیش تعدادی از عشایر وارد شهرستان شده و ورود زودهنگام و بردن دام ها به مراتع، مشکلاتی را ایجاد کرده است.

در حالی که در پی کرونا قرار بود از کوچ زودهنگام جلوگیری شود اما گویا این کار با تاخیر صورت گرفته و چند روزی است که عشایر در بخش هایی از شهرستان بروجرد مستقر شده اند.

 

تشکیل ۲ تیم برای ساماندهی عشایر

حسن بلوریان در گفت و گو با سفیرافلاک اظهارداشت: حدود ۱۰ روز است که برخی از عشایر در نقاط مختلف شهرستان حضور دارند اما تنها ۴۸ تا ۷۲ ساعت مجاز هستند که اسکان داشته باشند و بعد از آن باید از منطقه خارج شوند.

 

 

وی افزود: در همین راستا ۲ تیم تشکیل شده که یک تیم برای روستاها که دهیاری ها متولی بوده و یک تیم در شهر که شهرداری متولی آن است که اخطارهای لازم را به آنها ارائه دهند.

بلوریان تصریح کرد: این افراد بعد از ساعت درنظر گرفته شده باید مکان را ترک کنند و در صورت عدم تمکین طبق دستور قضایی برخورد می شود.

معاون فرماندار بروجرد اضافه کرد: بعد از اخطارهای لازم که از سوی تیم های در نظر گرفته شده داده می شود، باید سریعا عشایر اقدام به ترک مکان کنند که این موضوع به صورت جدی در نظر قرار داده است.

  کوچ زودهنگام و خطر تخریب مراتع

امیر ثقلینی گفت: ما متولی کوچ عشایر نیستیم اما برای حفاظت از مراتع و جلوگیری از تخریب مراتع با کمک نیروی انتظامی به صورت ۲۴ ساعته مشغول هستیم تا از ورود دام های عشایر به مراتع جلوگیری شود.

وی بیان کرد: تا نیمه اول اردیبهشت ماه نباید عشایر وارد منطقه شوند اما علیرغم این موضوع، وارد شده که تلاش می شود تا هر چه سریعتر اخطارهای لازم داده شود و مطابق دستور قضایی برخورد لازم صورت می گیرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد تصریح کرد: همه دستگاه ها برای جلوگیری از کوچ زودهنگام و ساماندهی آن باید اقدام کنند.

  خطر کرونا و انتقال بیماری های مشترک انسان و دام

مژگان نوابی در گفت و گو با سفیرافلاک اظهارداشـت: هر ساله خطر حیوان گزیدگی، افزایش تب مالت با کوچ عشایر وجود دارد چرا که بیماری هایی مشترک بین انسان و دام هستند و سبب انتقال به انسان می شود.

وی افزود: گاهی محصولات لبنی عشایر در شهر تبادل می شود که ممکن است سبب انتقال بیماری مشترک انسان و دام شود و با توجه به شیوع کرونا، احتمال انتقال بیماری ممکن است ایجاد شود.

مدیرگروه پیشگیری از بیماری های واگیر بروجرد تصریح کرد: سالم بودن دام های آنها به دلیل تردد در مسیر مشخص نیست و ضروری است شهروندان در راستای مصرف محصولات لبنی دقت کنند.

به هر حال می طلبد یک بار برای همیشه موضوع کوچ زودهنگام عشایر حل و فصل شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کوچ زودهنگام عشایر کوچ زودهنگام انتقال بیماری انسان و دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی از آغاز کوچ بهاره عشایر در این استان خبر داد.

رضا روشن ضمیر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: عشایر خراسان شمالی کوچ خود را از مناطق قشلاقی در استان گلستان به مناطق ییلاقی در استان خراسان شمالی شروع کرده اند.

وی گفت: در حال حاضر عشایر در مناطق میانبند در استان مستقر می شوند و بعد از مدت کوتاهی که مناطق ییلاقی آماده شد، به این مناطق کوچ می کنند.

روشن ضمیر افزود: با مرزبانی پاسگاه‌های انتظامی، بسیج، پلیس راه و ... هماهنگ شده و امنیت کوچ عشایر برقرار شده است. از سوی دیگر هماهنگی‌های لازم صورت گرفته تا آبرسانی سیار در مکان‌هایی که نیاز است، انجام شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از عشایر خراسان شمالی به صورت مکانیزه امر کوچ را انجام می دهند و برخی نیز غیرمکانیزه کوچ را انجام می دهند. مناطق شاه جهان، گلیل و ... برخی از مناطق ییلاقی عشایر خراسان شمالی هستند که این افراد در آنجا ساکن می شوند.

به گفته مدیر کل عشایری خراسان شمالی، در این استان ۲۶۰۰ خانوار تمام کوچ روی عشایری در این استان زندگی می کنند و البته برخی از خانوار عشایری نیز به صورت نیمه کوچ رو هستند.

وی گفت: عشایر خراسان شمالی دارای ۵۶۰ هزار راس دام سبک است که ۷۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط این افراد در استان تولید می شود.

روشن ضمیر خاطرنشان کرد: خشکسالی و نامطلوب بودن وضعیت مراتع طی چند سال گذشته یکی از مشکلات اساسی عشایر این استان بود اما امسال به دلیل بارندگی های خوب صورت گرفته وضعیت مراتع خوب است و این قشر امسال امیدوار به تولید بیشتر هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • هشدار مدیریت بحران استان به کوهنوردان، گردشگران و عشایر
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان