Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@13:19:54 GMT

معیشت زباله گردها در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۳۶۰۴

معیشت زباله گردها در روزهای کرونایی

زباله گردهایی که معیشت آنها به جمع آوری پسماندهای قابل بازیافت بود، این روزها زندگی را همراه با ویروس کرونا، لابه لای زباله ها می جویند.

خبرگزاری شبستان_ رشت، مهری شیرمحمدی؛ بیآنکه نگاهم کند، پاسخ میدهد: «زندگی سخت بود، سختتر هم شده است.» پیرمرد بیآنکه توجهی به اطرافش داشته باشد، همچنان سر در مخزن بزرگ زباله دارد، در حوالی پل یخسازی، آخرین حد غربی رشت که روزگاری مسافرانی که به سمت شفت و فومن و آستارا میرفتند، زباله‌های خود را در مسیر به‌جا می‌گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مسافران که خانه‌نشین شدند، مخزن‌های زباله نیز خالی از بطری‌های آب و نوشابه و فلزات خوراکی‌های کنسرو شده است. فقط مسافران نیستند، سختی معیشت هر روز سبد خرید خانوارها را کوچکتر می‌کند و به خرید مایحتاج ضروری بسنده می‌کنند.

 

بی‌آنکه دست از جستجو در میان انبوه زباله‌ها بردارد، جوابم را اینگونه می‌دهد: «در خانه بمانم کی خرج مرا می‌دهد؟ دولت! لابد باید منتظر وام یارانه باشم! اصلا با این سن و سال تا حالا کسی به‌فکر چگونه زندگی کردن من بود که حالا باشند!»

 

انبوهی از کیسه‌های نایلون خالی کنار مخزن جمع کرده است، گویا برای استفاده مجدد کیسه‌های پلاستیکی را یکی یکی از میان زباله‌های مخزن جدا کرده و بیرون می‌کشد. همچنان سر درون مخزن بزرگ زباله برده و دست‌هایش به‌کار است، بی‌ماسک و بی‌دستکش و زباله‌های این روزها که لابه‌لای هر کدامشان ویروس کویید ۱۹ پوزخند می‌زند. کیسه هایی که بی شک درون هر کدامشان دستکش های آلوده و ماسک های مصرف شده انباشته شده است.

 

قدم زنان مسیر پرتردد خیابان‌ها را می‌پیمایم، کمی دقت کافی است تا ببینی قرنطینه برای زباله‌گردها بی‌معناست. حتی ثبت‌نام شغلش در سایت سلامت تا مجوز فعالیتش صادر شود!

 

نزدیک به پل آهنی چمارسرا- که تنها پل خشتی رشت دوره قاجار را پوشانده - دوچرخه‌ای توقف کرده است. ترک‌بند دوچرخه، زیر انبوه پسماندهای خشکی که در کیسه‌های بزرگ‌تر بسته‌بندی شده، طناب‌پیچی شده است و کمی جلوتر، مردی میانسال سر در مخزن بزرگ زباله فرو برده است. او هم بی‌محابا، با دست و صورتی بی‌محافظ. ظرف‌های یک‌بار مصرف و بطری‌های آب را از مخزن زباله بیرون می‌کشد و به کیسه‌های بسته شده به دوچرخه‌اش منتقل می‌کند.

 

به‌خاطر آوردم، همسایه بیمارم- که این روزها پس از طی دوره درمان در بیمارستان، دوران نقاهت را در منزل طی می‌کند- گفته بود؛ برای آنکه بقیه اعضای خانواده به کرونا مبتلا نشوند، از ظروف یک‌بار مصرف استفاده می‌کند. بنابراین این روزها نمی‌توان تفاوت زیادی بین زباله‌های عفونی بیمارستانی و زباله‌های خانگی قائل شد زیرا بسیاری از بیماران در منزل تحت مراقبت هستند و نمی‌توان گفت مقدار ویروس‌های زباله‌های خانگی کمتر است. هرچند که عدم بسته‌بندی بهداشتی بخشی از زباله‌های خانگی و باز شدن کیسه‌های زباله توسط دوره‌گردها، میزان خطر و پراکندگی ویروس را بیشتر می‌کند.

 

وانت‌باری که در کوچه پس‌کوچه‌های خیابان رشتیان دور می‌زند، صدای بلندگویش چرت عصرگاهی اهالی را می‌شکند: «آهن قراضه، تلویزیون شکسته، چراغ کهنه و... خریداریم». تعطیلات نوروز تمام شده بود که کسب و کار دوره گردهایی که ضایعات منزل می‌خرند نیز از سر گرفته شد.

 

اگر در پایان اسفندماه مردم فرصت نکرده بودند، وسایل فرسوده خود را در خانه‌تکانی شب سال نو، بیرون ببرند، حالا در اثر سپری کردن زمان بیشتر در منزل، فرصت برای خروج وسایل اضافی بیشتر شده است و حالا با صدای دوره‌گردهایی که ضایعات می‌خرند، به سراغ وسایلی می‌روند که نه در خانه آپارتمانی جایی برای نگهداری‌اش هست و نه به دلیل استهلاک، امکان استفاده مجدد آن وجود دارد.

 

این روزها پیام‌های بهداشتی زیادی در فضای مجازی منتشر می‌شود که ویروس کرونا تا ۲۰ روز بر روی فلزات باقی می‌ماند. اگر این گفته را درست درنظر بگیریم، زباله‌گردها، ویروس را دور شهر بیش از زمانی که در خانه انبار شده بود، می‌چرخانند.

 

شهرداری رشت در ابتدای سال جاری، میزان برداشت شن و ماسه را از رودخانه سپیدرود بیشتر کرده است تا بتواند پسماندهای خانگی دپو شده در جنگل‌های سراوان را با ضخامت بیشتری بپوشاند. ضدعفونی مرکز کود آلی نیز مرتب انجام می‌شود، اما این رویکرد جدید بهداشتی، برای بعد از ورود زباله به چرخه ماشین‌های حمل زباله است و قبل از آن زباله‌گردها و یا به‌قول شهرداری زباله‌دزدها، بخشی از پسماندهای قابل بازیافت را برداشت کرده‌اند.

 

آنها که پیش از این شغل مناسبی داشتند، این روزها درآمدهایشان کاهش یافته و کاسه چه کنم، چرا به دست گرفته‌اند. زباله‌گردهایی که معیشت آنها به مصرف من و تو بود، حالا نگران و ناامیدتر از قبل زندگی را لابه‌لای زباله‌ها و پسماندهای خانگی می‌جویند. این زباله‌گردها بیماری را هم جدی بگیرند، دردشان دوا نمی‌شود.

 

خطرناک‌تر از کرونا، ناامید و سختی معیشت است که هر روز به گریبانشان چنگ می‌اندازد و شرمنده اهل و عیالشان می‌کند.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: پسماندهای قابل بازیافت زباله گردها ویروس کرونا زباله گردها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت

شرفی گفت: کمک های مردمی برای تامین معیشت خانوار‌های زیر پوشش و نیازمندان، خرید وسایل کمک توانبخشی، خرید جهیزیه، تامین وسایل ضروری زندگی، هزینه درمان و تجهیز مراکز بوده است.

وی استفاده از ظرفیت خیران و جلب مشارکت‌های مردمی را از اولویت‌های سازمان بهزیستی برشمرد و گفت: بهزیستی استان در راستای ارتقای سطح زندگی و بهبود معیشت مددجویان با روش‌های گوناگون نسبت به جذب مشارکت‌های مردمی اقدام کرده و هر سال به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نیکوکاری جامعه برنامه‌ها، طرح‌ها و پویش‌های مختلف در زمان‌ها و مناسبت‌های گوناگون اجرا شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: ماه رمضان امسال نیز هفت پویش برگزار شد که از جمله پویش افطاری ساده در حضور ولی نعمتان، خانوار‌های دارای سه معلول، ضیافت خانه خدا، میز خدمت در مساجد و پویش افطاری ساده در مراکز بوده است.

وی گفت: ۳۷ مرکز مثبت زندگی در استان خراسان جنوبی وجود دارد که طرح پویش جلب مشارکت‌های مردمی در این مراکز برگزار شد و خیران از نزدیک با خدمات آن آشنا شدند.

شرفی تصریح کرد: مراکز مثبت زندگی همچون یک اداره کل بهزیستی کوچک است که در مناطق و محله‌های استان تشکیل شده و خانوار‌های زیر پوشش بهزیستی از این مراکز خدمت دریافت می‌کنند.

وی گفت: کمک‌ها با حفظ شأن و کرامت انسانی در سریع‌ترین زمان ممکن برای رفع مشکلات معیشتی، درمان، ازدواج و اشتغال افراد تحت پوشش از سوی این نهاد بین نیازمندان تحت پوشش توزیع می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: سازمان بهزیستی براساس وظایف قانونی، شبکه وسیع از خدمات متنوع حمایتی، مراقبتی و توانمندسازی را به طیف گسترده‌ای از افراد دارای معلولیت، نیازمندان و فرزندان آنان همچنین اقشار آسیب‌پذیر استان ارایه می‌دهد، از همین رو انجام و استمرار این کار حمایت و همراهی مردم خیراندیش، متعهد و نیکوکار را می‌طلبد.

وی با اشاره به حدود ۲۰ هزار معلول در خراسان جنوبی گفت: ۱۰ درصد معلولان استان در مراکز شبانه روزی و ۹۰ درصد در خانواده نگهداری می‌شوند که معیشت، توانبخشی، درمان، اشتغال و مسکن از نیاز‌های اصلی معلولان است.

شرفی عنوان کرد: معیشت از مطالبات اصلی جامعه هدف بوده لذا با پیگیری‌های انجام شده، آمار پشت نوبتی دریافت مستمری صفر شده، اما زمینه برای توانمندشدن مددجویان نیز فراهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • جامعه کارگری پیشتاز جهش تولید و جنگ اقتصادی است
  • بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • رشد اقتصادی جامعه و رونق معیشت مردم مرهون تلاش کارگران است
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت