Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:07:55 GMT

واشنگتن پست: علم اولویت نخست جهان در دوران کرونا است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۳۹۷۱

واشنگتن پست: علم اولویت نخست جهان در دوران کرونا است

واشنگتن پست می افزاید: اهمیت علم در حیات بشر، شاید هیچ روزی همچون امروز برجسته نبوده است.

امروز علم برای توقف ترکتازی ویروس مرگبار جدیدی به نام "کرونا"با تمام توان وارد میدان شده و سخت به چالش افتاده است. هم اکنون گروههای کثیری از محققان خلاق، ثابت قدم و استوار و خستگی ناپذیر دست به کار شدهاند بر روی بیشتر از ۱۴۰ واکسن و روش درمان کار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات پزشکی در ماوراء محدوده شرکتها و مرزهای کشورها در دست انجام است.

"پیتر مداوار" پزشک و نویسنده انگلیسی و دارنده مشترک جایزه "نوبل" پزشکی در سال ۱۹۶۰میلادی، ویروس را "قطعه ای از یک خبر بد پیچیده شده در زرورق پروتئین" نامیده بود. او در این باره در مطلبی درسال ۱۹۸۳ نوشت: "هیچ ویروسی خوب نیست".

واشنگتن پست در ادامه نوشت: امروز هم کلید حل معمای متوقف ساختن "کرونا" که دنیا را زیرپا گذاشته است، در این باور است که هیچ ویروسی به خودی خود تکثیر پیدا نمی کند. ویروس برای تکثیر شدن باید به بدن یک سلول زنده هجوم بیاورد. تنها امید به ممانعت از حمله ویروس به یک سلول زنده و متوقف کردن ماشین تکثیر آن؛ استفاده از دارو، تزریق واکسن و سایر درمان هاست.

این روزنامه آمریکایی اضافه کرد: پیچیدگی علم در همین موضوع است، نه آن "تغییر دهنده بازی" که "ترامپ" برای درمان کرونا از آن نام می برد. ترامپ می گوید که داروی درمان بیماری مالاریا به نام "هیدروکسیکلروکین"(hydroxychloroquine) روش درمان کرونا هم هست. اما شفابخشی این دارو برای بیماری کرونا هنوز به اثبات نرسیده است.

بطور سنتی کشف یک واکسن و تِست کردن و تولید آن سالها زمان می برد. واکسنی که برای درمان بیماری "ایبولا" که در کشور کنگو اپیدمی شده بود ده سال وقت صرف کرد تا کشف و تولید بشود.

در مورد کشف واکسن کرونا؛ هیچکدام از این موانع برطرف نشده است.

البته در این زمینه، علم ـغتزخوبی داشته است. چین کل ژِنوم(genome)ویروس را بسرعت با ترتیب و توالی خاص آن مرتب کرده و آن را با کشورهای دیگر به اشتراک گذارده است. (ژنوم؛ همهٔ مادهٔ ژنتیکی یک سلول است و در اصل محتوای ژنتیکی سلول است که شامل "دی ‌ان ‌ای" هسته و میتوکندری است).

همزمان در کشورهای مختلف دنیا در سطح دولتی و شرکتها؛ تحقیقات جدید مقدماتی بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از منابع باز شروع شده است. اما چه چیزی ممکن است ما را نجات دهد؟

بیشتر از ۷۰ واکسن در دست تحقیق قرار گرفته اند. از سال ۲۰۱۷ یک همکاری بین المللی با همراهی بخش دولتی و بخش خصوصی در کشور نروژ آغاز به کار کرده است با نام " ائتلاف برای نوآوری ها برای آمادگی در قبال اپیدمی". این ائتلاف برخی از پروژه های تحقیقاتی را تامین اعتبار می کند.

یکی از این پروژه ها، توسط موسسه  "مدرنا آو کمبریج" (Moderna of Cambridge) و مرکز تحقیقات واکسن انستیتو ملی آلرژی و بیماری های عفونی" راه اندازی شده است. این پروژه دارد سعی می کند در تحقیقاتش از یک ماده ژنتیکی سنتز (ترکیب) شده موسوم به " RNA مسنجر" استفاده کند. این ماده به بدن کمک می کند ویروس را حین ورود به بدن شناسایی کند و به آن حمله کند. در حالیکه تا به حال روش تثبیت شده این بوده است که با حمله ویروس به سلول، بدن با استفاده از پاتوژن های ضعیف شده یا ذرات پروتئین ویروس حقیقی، آن را هدف قرار می داد. در این روش؛ آنچه که اهمیت دارد دسترسی به تسلسل کل ژنوم است.

تحقیقات دیگری هم برای تولید واکسن کرونا در دست انجام است. پایه این تحقیقات بر آن است که کشف کند آیا امکان دارد مواد ژنتیکی را دستکاری کرد تا بتوان با روشی جدید یک واکسن موثر تولید کرد یا نه.

دو شرکت در حال حاضر دارند در این زمینه آزمایش می کنند. در این تحقیقات یک قطعه ریز رمز ژنتیکی برداشته می شود و با یک ویروس بی ضرر در هم آمیخته می شود با این هدف که بدن تحریک شود پادتن هایی تولید کند که ویروس را بعد از حمله به سلول تعقبیش کند.

روش کلی دیگر تولید داروهای ضد ویروس و سایر روشهای درمانی است به نحوی که این داروها و درمانها با مراحل هجوم ویروس به سلول و عفونی ساختن آن و بعد تکثیر ویروس تداخل پیدا کند.

برخی دانشمندان به دنبال آن هستند که دریابند داروهای موجود یا واکسنهایی که برای درمان سایر بیماریها مورد استفاده قرار می گیرند و ایمنی شان آزمایش شده است، آیا امکان دارد تغییر کاربری داده شوند و برای ویروس کرونا هم مورد استفاده قرار بگیرند یا نه.

روش دیگر؛ تولید دارو و روش های درمانی کاملا جدید است. مانند استفاده از پلاسمای بیماران بهبود یافته. از این پلاسما پادتن های حفاظتی مورد نیاز تولید می شود و این پادتن ها برای از بین بردن ویروس در بدن سودمند است.

علم، حقیقتی است که امروز جهان با تمام وجود به اهمیت ذاتی آن در حیات بشر ایمان آورده است.

پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • ترکیه: عملیات علیه رفح تمام جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آمریکا: اولویت اصلی ما استقرار صلح است
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس