Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@16:25:49 GMT

۱۲ نکته برای مدیریت پسماندها در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۸۵۶۹

۱۲ نکته برای مدیریت پسماندها در روزهای کرونایی

هر چند که زمین این روزهای بهاری به دلیل خانه‌نشینی و قرنطینه افراد نفسی تازه می‌کند اما شیوع بیماری، تولید پسماندهای عفونی و پلاستیکی را افزایش داده است. با رعایت برخی نکات مهم اما بسیار ساده می‌توان تولید این‌گونه پسماندها را مدیریت کرد.

به گزارش ایسنا، به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ در نقاط مختلف جهان از جمله کشور ما تولید زباله‌های پلاستیکی، بیمارستانی و عفونی افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرین آمار سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، تولید پسماندهای عفونی در تهران ۲۰۰ تن بیشتر شده است. این پسماندهای نه تنها عفونی هستند و می‌توانند آلودگی آب و خاک و صدمه به سایر انسان‌ها یا موجودات زنده را در پی داشته باشند بلکه ماهیت پلاستیکی آن‌ها سبب می‌شود که تا سال‌های سال بدون آنکه تجزیه شوند در محیط باقی بمانند. در ادامه به ۱۲ نکته برای مدیریت پسماند طی این روزها اشاره شده است. این نکات برگرفته از صفحه اینستاگرامی «کمپین پس از این» است.

*لوازم حفاظت شخصی خود مانند ماسک، دستکش و دستمال‌های مرطوب را به هیچ عنوان در معابر و خیابان‌ها رها نکنیم و پیش از دور انداختن، آن‌ها را در کیسه‌های زباله مجزا قرار دهیم و درِ کیسه را به صورت محکم گره بزنیم.

*اینگونه پسماندها را فقط در مخازن زباله موجود در سطح شهر قرار دهیم.

*با توجه به دفع مستقیم پسماندها در این ایام در کاهش تولید پسماند همکاری و پسماندهای تر را در خانه آبگیری و خشک و پسماندهای خشک را فشرده و کم حجم کنیم.

*مراقب باشیم که کیسه‌های حاوی پسماند سوراخ نباشد تا شیرابه آن روی زمین ریخته نشود.

*با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت انتقال دارد به هیچ عنوان آدامس، ته سیگار و آب دهان خود را روی زمین نیندازیم.

*با مصرف کامل مواد شوینده، ضدعفونی کننده‌ها و الکل‌های موجود در بسته‌بندی‌ها از سمی نبودن پسماندهای تولید شده مطمئن شویم و احتمال آتش‌سوزی آن‌ها را کم کنیم.

*در روزهای شیوع بیماری کرونا استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای برای خرید می‌تواند به ما در حفظ سلامتی کمک کند همچنین این کیسه‌ها را می‌توان به‌راحتی پس از خرید با آب و مواد شوینده شست.

* از جمله دیگر راهکارها برای کاهش تولید پسماند و مصرف پلاستیک استفاده از دستکش‌های نخی به جای دستکش‌های پلاستیکی است. دستکش‌های نخی را می‌توانیم به محض ورود به خانه با شوینده‌های مناسب بشوییم.

*برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل خود به جای دستمال کاغذی از دستمال‌های پارچه‌ای قابل شست و شو استفاده کنید.

*اگر در این روزها باید به سرکار بروید برای حفظ سلامتی خودتان و زمین از بطری شخصی خود برای آب خوردن در محیط کار استفاده کنید.

*مخازن و سطل‌های پسماند درون منازل را با آب گرم و مواد شوینده ضدعفونی کنید.

*برای جلوگیری از انتشار بیماری از تحویل پسماندهای خشک خود به عوامل غیر مجاز خودداری کنید.

لینک کوتاه: asriran.com/0032Fm

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کروناویروس پسماند زباله تولید پسماند کیسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام اشتری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، افزود: اینکه از مجموع ۷۰ شهر آذربایجان شرقی تعداد ۱۲ شهر دارای طرح جامع مدیریت پسماند باشند، جای تأمل و البته نگرانی دارد، چون در صورت بی توجهی به این موضوع مهم زیست محیطی آینده بهداشت محیط و فضای عمومی شهرها با مخاطرات بسیار عدیده ای مواجه خواهد شد.

وی هر گونه توسعه پایدار بدون توجه به موازین و ضوابط زیست محیطی را بی نتیجه و منجر به بروز انواع مشکلات اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی دانست و یادآور شد: هر گونه توسعه باید با مد نظر قرار دادن مسائل زیست محیطی به ویژه در حوزه مدیریت پسماندها به انجام برسد.

اشتری از شهرداری و شوراهای اسلامی شهرهای آذربایجان شرقی خواست تا با نگرشی خاص به مساله حیاتی مدیریت پسماندها توجه و با اقدام به موقع و فوری خود زمینه‌های لازم و کافی برای تصویب این طرح‌ها را در ۵۸ را ایجاد کنند.

وی دفع پسماندهای غیر بهداشتی در کلانشهر تبریز در ۲ سال اخیر را مناسب توصیف و اظهار کرد: در این دوره زمانی شهرداری بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای دفع بهداشتی پسماندهای شهری هزینه کرده است که این امر نشان دهنده توجه و اهتمام خاص این مجموعه به مسائل زیست محیطی است، اما انتظار داریم این اقدامات متوقف نشده و با قدرت و حدت بیشتری ادامه یافته و تقویت شود.

اشتری یکی از چالش‌های بسیار مهم و محوری در مدیریت پسماندها در آذربایجان شرقی به خصوص تبریز را عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبدا اعلام کرد و یادآور شد: این طرح باید در دهه ۱۳۹۰ اجرایی می‌شد که بنا دلایلی هنوز شاهد اجرای آن در این کلانشهر ۲ میلیون نفری نیستیم.

وی موضوع دفع و جمع آوری بهداشتی زباله‌ها را مهم‌ترین چالش کنونی زمین و محیط زیست عنوان و اضافه کرد: مدیریت نادرست پسماندها امروز یکی از مهمترین معضلات محیط زیستی در جهان است که خسارت ناشی از آن ارقام بسیار بالا و هنگفتی را در بر می‌گیرد و باید توجه داشت که تفکیک زباله از مبدا به احترام زمین پاک می‌تواند ثمربخش باشد.

کد خبر 6090987

دیگر خبرها

  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی