Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل هوایی با بیان اینکه در دوران کم تقاضای سفر امکان به روزسازی آموزش خلبانان و کارشناسان صنعت فراهم است، گفت: در این دوران به دلیل زمین گیری هواپیماها در دنیا، تهیه قطعه راحت تر انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، این روزها پاندمیک ویروس کرونا برای کشورها و جوامع به خصوص صنعت حمل و نقل ایجاد وضعیت پیچیده‌ای کرده است که پیش بینی و برنامه ریزی برای آینده را بسیار مشکل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظر به نقش حمل و نقل در جوامع و اثری که می تواند در سرعت انتقال و واگیری و شدت انتقال ویروس کووید 19 داشته باشد، لزوم رعایت موارد پیشگیرانه و تلاش برای قطع زنجیره انتقال توسط کشورها و سازمان‌های درگیر در حمل و نقل هوایی مانند ICAO ، ACI، CANSO، IATA، TIACA، WFP و WHO سایتی را بنام کوید 19 و هواپیمایی به آدرس https://www.icao.int/Security/COVID-19/Pages/default.aspx تدارک دیده اند که راهبردهای لازم و پاسخ سئوالات متداول در این زمینه را ارائه می کند. 

آنچه که مسلم است همه کشورها پذیرفته اند کرونا یک تهدید شگرف محسوب می‌شود و این هنر مدیریت است که تهدید را تبدیل به فرصت می کند، اما چگونه؟

همواره در مدیریت صحبت از توانمندی‌های مدیران باتجربه و مدبر مطرح است، در واقع یکی از توانمندی‌ها و هنر مدیریت تبدیل تهدید به فرصت است تا بتوان از فرصت پیش آمده برای برنامه‌ریزی آینده استفاده کرد. در صنعت هوانوردی به علت تحریم، تنگناهایی به وجود آمده است و اکنون علت رکود فرودگاه‌ها، تعداد زیاد هواپیماهایی است که به علت کاهش مسافرت و پروتکل های قرنطینه، زمین‌گیر شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد ابهام برنامه‌ریزی برای شروع مجدد پروازها و زمان آن است؛ اینکه تا مدتی نسبتاً طولانی راهبرد انواع فاصله‌های اجتماعی ادامه خواهد داشت و در نتیجه صنعت حمل و نقل باید با ظرفیت پایینی به کار خود ادامه دهد و متحمل زیان‌ها و محدودیت‌های زیادی شود، شکی نیست.

از دیدگاه مدیریتی فرصت مناسبی است که با برنامه‌ریزی درست از وقفه پیش آمده برای بهبود سامانه و اثربخشی آموزشی و شروع مجدد فعالیت با صرفه و ایمنی بیشتر استفاده شود، با توجه به اینکه در سال‌های گذشته حجم فعالیت‌ها و برنامه‎ریزی‌ها متراکم بوده و فرصت بازنگری آن‌ها کمتر پیش آمده، اکنون خواه ناخواه این فرصت فراهم شده است که با حوصله فعالیت‌ها و برنامه‌های گذشته را مورد بازنگری قرار داده و بدین ترتیب در دوره آتی که پساکرونا خواهد بود فعالیت‌های حمل و نقلی و برنامه‌های ایمنی هوانوردی را با دقت بیشتری طرح و به اجرا درآورد.

یکی از مواردی که ممکن است مورد پرسش قرار گیرد این است که امکان تشکیل کلاس، جلسه و گفتگو در کمیسیون‌ها و شوراها وجود ندارد! اما نباید از امکانات فناوری غافل شد، همانطور که در دانشگاه و مدارس به صورت آنلاین تدریس می شود می توان از ویدیو کنفرانس برای تدریس، طرح مسائل در شوراها و جلسات استفاده کرد.

 در برهه کنونی این کار به دو نتیجه بسیار مفید منجر خواهد شد، یکی آنکه نسبت به اصلاح مشکلات و مواردی که قبلاً به آنها توجه نشده بود پرداخته می شود و دیگر این که فعالیت آموزشی و پژوهشی ایجاد می شود، به این ترتیب فرصتی فراهم می‌شود که ذهن و فکر کارشناسان پویایی خود را حفظ کرده و به نوعی از مشکلات روزمره دور شده و به مسائل اساسی بپردازند.

در پاسخ به این پرسش که ناوگان هوایی به چه ترتیب باید برای فعالیت‌های بعدی آماده شود، این مساله که قطعات یدکی و لوازم مورد نیاز اکنون در این بازار راکد راحت‌تر قابل دستیابی است و مشکلات آینده را راحت‌تر می‌توان پیش بینی کرد و برای آن راه حل‌های مناسب در نظر گرفت، مباحثی است که در پی می آید.

سازمان هواپیمایی کشوری با تشکیل کارگروه‌های بررسی رخدادهای داخلی و خارجی می تواند مطالعه موردی رخدادها را در برنامه کار خود قرارداده و با استفاده از فناوری‌های آموزشی دردسترس، اطلاعات خلبانان و کارشناسان صنعت را افزایش داده و به روز نماید تا با به چالش کشیدن معلومات شاغلان در این صنعت، مشوقی برای مطالعه و انتقال تجربه فراهم شود.

برای تدوین برنامه و راهبرد صحیح در آسیب شناسی توسعه حمل و نقل به خصوص مشکلات حمل و نقل هوایی نیاز به تشکیل تیم‌ هایی برای بررسی موارد بازرگانی، بازاریابی و عملیاتی است، آنچه که بیشتر از همیشه باید مورد توجه قرار گیرد، تعمیر و نگهداری و لجستیک بخش هوانوردی است؛ با توجه به اینکه شرایط موجود حتی شرکت‌های هواپیمایی بزرگ را دچار رکود کرده ‌است و شرکت‌های هواپیمایی کوچکتر ناچار به توقف عملیات و زمین گیر کردن هواپیماهای خود شده‌اند، می‌توان فرصت را مغتنم شمرد و برای خرید هواپیما و قطعات یدکی با آنان وارد مذاکره شد؛ سوال بسیار مهمی که پیش می آید نیاز به نقدینگی و حمایت از این مذاکرات است.

با توجه به تحریم‌ها فرصت تکرارنشدنی برای سرمایه‌گذاری در صنعت هواپیمایی کشور، فراهم شده است، در این وضعیت سرمایه‌گذاری در برنامه رشد صنعت و یافتن سرمایه‌گذار از موارد بسیار کلیدی در تکمیل لجستیک و همچنین توسعه برنامه‌های آموزشی به شمار می رود.

پس از رفع مشکل و عادی شدن وضعیت می توان عقب ‌ماندگی‌های این بازه زمانی را به سرعت جبران کرد و پا به پای شرکت‌های مهم منطقه در جنوب خلیج فارس به رقابت پرداخت، باید توجه داشت که این امر اصلاً ساده نیست و نیاز به فکر و راهبردی منطقی برای موفقیت دارد و باید اعتقاد داشت که اگرچه مسیر دشوار است اما شدنی است و نباید از آن غافل شد.

محمدصادق دیجوری/کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل هوایی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هواپیما کرونا گردشگری فارس سفر هوایی ناوگان هوایی حمل و نقل هوایی برنامه ریزی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۱۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۵۴ فرصت سرمایه‌گذاری کردستان در نمایشگاه اکسپو

به گزارش قدس آنلاین، محمد مشیرپناهی با اشاره به حضور کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ اظهار کرد: در غرفه استان در این نمایشگاه ۱۰ فرصت آماده سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به بازدیدکنندگان و هیات‌های تجاری داخلی و خارجی معرفی می شود.

وی افزود: مشخصات کلی طرح های کشاورزی، میزان سرمایه ‌گذاری و کار امکان سنجی انجام شده برروی آنها در قالب بروشور و کتابچه ای تهیه شده است و در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان ادامه داد: در بخش صنعت هم ۹ عنوان فرصت سرمایه گذاری و هشت طرح مهم و پیشران صنعتی و معدنی استان برای معرفی به سرمایه‌گذاران در این نمایشگاه آماده شده است.

مشیرپناهی تعداد فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش گردشگری استان در این نمایشگاه را پنج مورد خواند و بیان کرد: افزون بر این، هفت مورد فرصت سرمایه گذاری گردشگری در شهر سنندج که توسط شهرداری این شهر تهیه شده است در چند روز برپایی این نمایشگاه معرفی می شود.

معرفی بیش از۵۰ مورد مجوز بی‌نام سرمایه‌گذاری کردستان در اکسپو

وی یادآور شد: یکی از اقدامات مطلوب در استان که به منظور تسهیل در امر سرمایه گذاری انجام شده تهیه مجوزهای بی‌نام است که از حدود ۲ سال اخیر این مهم آغاز شده است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان اضافه کرد: در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران، بیش از ۵۰ مورد مجوز بی نام صادر شده برای سرمایه گذاری در استان تهیه و آماده معرفی به هیات های تجاری و سرمایه گذاران است.

مشیرپناهی یادآور شد: افزون بر موارد مذکور، ۱۵ مورد فرصت سرمایه گذاری دارای مطالعات پیش امکان سنجی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری توسط مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان تهیه شده است و در این نمایشگاه معرفی می شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • معرفی ۵۴ فرصت سرمایه‌گذاری کردستان در نمایشگاه اکسپو
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • سرمربی تایلند: ایران مثل قبل، رقبا را آسان نمی‌برد
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه