Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@03:41:56 GMT

نحوه نظافت اتاق مبتلایان به کرونا

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۳۷۵۵

نحوه نظافت اتاق مبتلایان به کرونا

تمیز کردن سطوح به وضوح کثیف و به دنبال آن ضد عفونی کردن بهترین اقدامات برای پیشگیری از کرونا در خانواده‌ها و بیمارستان‌هاست. این راهنما حاوی توصیه‌هایی برای تمیز و ضد عفونی کردن محیط نگهداری بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در منازل و بیمارستان‌هاست.

با گسترش ویروس کرونا علی‌رغم توصیه‌های زیادی که برای در امان ماندن از شر این ویروس منحوس از سوی مسئولان و کادر درمانی کشور مطرح شد، بسیاری از هموطنانمان به کووید 19 مبتلا شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه تعداد زیادی از آنها مجبور به بستری در بیمارستان‌ها شدند اما تعداد بیمارانی هم که به توصیه پزشک معالجشان، ماندن در خانه راه مناسب درمانشان بود، نیز کم نبود.

حال ممکن است یکی از دغدغه‌های این دسته از مبتلایان و اعضای خانوادشان نحوه نظافت اتاق بیمار باشد تا به گونه‌ای انجام شود که احتمال انتقال ویروس با توجه به زنده ماندن آن روی سطوح مختلف، به حداقل ممکن برسد. مطلب ذیل توصیه‌های مفیدی برای نحوه نظافت اتاق بیماران مبتلا به کرونا تشریح کرده است که با هم میخوانیم:

گسترش ویروس 19-COVID از فرد به فرد و با تماس نزدیک تقریبا در کمتر از 2 متر) اتفاق می‌افتد. انتقال coronavirus بیشتر از طریق قطرات تنفسی اتفاق می‌افتد. کروناویروس ممکن است برای ساعت‌ها تا روزها بر روی سطوح ساخته شده از مواد مختلف زنده بماند. تمیز کردن سطوح به وضوح کثیف و به دنبال آن ضد عفونی کردن بهترین اقدامات برای پیشگیری از 19-COVID و سایر بیماری‌های تنفسی ویروسی در
خانواده‌ها و بیمارستان‌ها است. این راهنما حاوی توصیه‌هایی برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن محیط نگهداری بیمار مبتلا و یا مشکوک به 19-COVID در منزل و بیمارستان است.

نظافت (تمیز کردن) به پاک کردن میکروب‌ها، خاک و ناخالصی‌ها از سطوح اشاره دارد. با تمیز کردن، میکروب‌ها را از بین نمی‌رود، اما با پاک کردن آنها از سطوح، تعداد آنها و خطر انتشار عفونت کاهش می‌یابد. ضد عفونی کردن به استفاده از مواد شیمیایی برای از بین بردن (کشتن) میکروب از روی سطوح اشاره دارد. این فرآیند لزوما سطوح کثیف را تمیز نمی‌کند یا میکروب‌ها را پاک نمی‌کند، بلکه با کشتن میکروب‌های روی یک سطح پس از تمیز کردن، می‌تواند خطر انتشار عفونت را بیشتر کاهش دهد.

توصیه‌های عمومی برای نظافت (تمیز کردن و ضد عفونی کردن محیط نگهداری بیمار مبتلا و یا مشکوک به 19-COVID در منزل

سطوح مناطق مشترک خانه که زیاد لمس می‌شود را روزانه تمیز و ضد عفونی کنید (به عنوان مثال میزها، صندلی‌های دارای پشتی سخت، دستگیره کابینت‌ها و درها، کلیدهای برق، ریموت کنترل‌ها، توالت و سینک روشویی، سینک ظرفشویی).

در مورد اتاق خواب و حمام اختصاص داده شده برای فرد بیمار، برای جلوگیری از تماس غیر ضروری با فرد بیمار، تعداد دفعات تمیز کردن را به حداقل و در حدضرورت (به عنوان مثال، در هنگام آلودگی واضح سطح و اشیا) برسانید.

تا آنجا که ممکن است، بیمار باید در یک اتاق جداگانه و به دور از افراد دیگر خانه بماند.

فرد مراقبت کننده از بیمار، می‌تواند وسایل نظافت جداگانه برای اتاق و حمام بیمار فراهم کند، مگر اینکه اتاق و حمام بیمار با کودک یا شخص دیگری که استفاده از آن وسایل برایش مناسب نیست مشترک باشد. این وسایل شامل دستمال، حوله‌های کاغذی، پاک کننده‌ها و ضد عفونی کننده‌ها است.

اگر برای بیمار یک حمام جداگانه در دسترس نباشد، حمام باید بعد از هر بار استفاده توسط بیمار، توسط مراقب تمیز و ضد عفونی شود.

چگونه سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید:

هنگام تمیز کردن و ضد عفونی کردن سطوح، دستکش یکبار مصرف بپوشید. دستکش‌ها را باید بعد از هر تمیز کردن دور ریخت. در صورت استفاده از دستکش قابل استفاده مجدد ، آنها را باید برای تمیز کردن و ضد عفونی سطوح 19-COVID اختصاص داد و نباید از آنها برای اهداف دیگر استفاده شود. در هنگام تمیز کردن و ضد عفونی کردن از دستورالعمل‌های شرکت‌های سازنده مواد شوینده که معمولا در پشت ظرف محصول هست، استفاده کنید. دست‌ها را بلافاصله پس از برداشتن دستکش 20 ثانیه به طور صحیح با آب و صابون شستشو دهید.

اگر سطوح به وضوح کثیف هستند، باید قبل از ضد عفونی کردن، آنها را با استفاده از مواد شوینده یا صابون و آب تمیز کنید.

برای ضدعفونی کردن، محلول‌های سفید کننده رقیق شده خانگی و یا محلول‌های الکلی با حداقل 70% الکل مؤثر هستند.

می‌توان از محلول‌های سفید کننده خانگی مناسب برای سطوح، به صورت رقیق شده استفاده کرد. دستورالعمل شرکت‌های سازنده را برای استفاده و تهویه مناسب دنبال کنید.

بررسی کنید تا مطمئن شوید از تاریخ انقضا کالا نگذشته باشد. هرگز سفید کننده خانگی را با آمونیاک یا هیچ ماده پاک کننده دیگری مخلوط نکنید. سفید کننده خانگی رقیق شده دارای تاریخ مصرف، در برابر کرونا ویروس‌ها مؤثر است.

تهیه محلول سفید کننده:

5 قاشق غذاخوری (1 / 3 لیوان) سفید کننده در تقریبا 4 لیتر آب یا 4 قاشق چایخوری سفید کننده در 4 لیوان آب.

برای سطوح نرم مانند موکت، فرش و پارچه، آلودگی قابل مشاهده را در صورت وجود، با پاک کننده‌های مناسب مخصوص این سطوح تمیز کنید. سپس، مطابق دستورالعمل شرکت سازنده، شستشو را توسط ماشین لباسشویی در حد مناسب انجام دهید. در صورت امکان، موارد را با استفاده از
گرمترین تنظیمات مناسب برای آنها، شستشو دهید. سپس آنها را کاملا خشک کنید.

توصیه‌های عمومی برای نظافت (تمیز کردن و ضد عفونی کردن محیط نگهداری بیمار مبتلا و یا مشکوک به 19-CoVID در بیمارستان

مطالعات نشان می‌دهد که آلوده ترین نقاط اتاق بیمار بستری در بیمارستان، میز تخت بیمار، تمام طول لبه محافظ تخت، کمد لباس، صندلی همراه، کلیدهای برق، دستگیره درب سرویس بهداشتی، لبه خارجی و کل فضای داخل روشویی، کاسه توالت، کفپوش اتاق، پنجره شیشه‌ای، طرف داخلی درب شیشه‌ای اتاق و هواکش است.

پاکسازی نهایی اتاق بیمار (Terminal Cleaning):

پاکسازی نهایی یک روش تمیز کردن کامل و پیشرفته است که در طی آن، پس از انتقال و یا ترخیص بیمار مبتلا به بیماری عفونی واگیردار محل نگهداری بیمار ضد عفونی می‌شود.

پاکسازی نهایی هم به تمیز کردن کامل و هم ضد عفونی کردن نیاز دارد. یعنی ابتدا آلودگی‌های واضح را با مواد شوینده مناسب سطوح و طبق دستورالعمل شرکت سازنده تمیز کنید و سپس مرحله ضد عفونی کردن را طبق دستورالعمل استاندارد ضدعفونی کردن اتاق‌های بیمارستان با مواد ضدعفونی کننده مخصوص و یا با محصولات با پایه کلر مانند هیپوکلریت سدیم انجام دهید. قبل از تمیز کردن اتاق، از خروج تجهیزات پزشکی و وسایل مورد استفاده بیمار از اتاق اطمینان حاصل کنید.

مراحل پاکسازی نهایی اتاق بیمار:

تجهیزات حفاظت فردی شامل ماسک جراحی، گان، دستکش ضخیم مخصوص کار، محافظ چشم (در صورت وجود خطر پاشیدن مواد آلی یا مواد شیمیایی)، چکمه یا کفش کار بسته را طبق دستورالعمل استاندارد بپوشید.

ملحفه‌ها و پوشش آلوده تخت را خارج کنید.

گرد و غبار همه سطوح ، مبلمان و لوازم جانبی را تمیز کنید و پنجره‌ها، قاب‌ها و پایه‌ها را تمیز کنید.

تمام سطوح تخت به خصوص لبه محافظ تخت و تشک را تمیز کنید.

کف زمین اتاق را پاک کنید.

تجهیزات حفاظت فردی را طبق دستورالعمل استاندارد خارج کنید و دست‌ها را مطابق دستورالعمل شستشوی دست به طور صحیح بشویید.
همه تجهیزات نظافت را مطابق دستورالعمل استاندارد نظافت تجهیزات تمیز کرده و آن را به اتاق تمیز کننده یا محل نگهداری آنها برگردانید و زباله‌ها را طبق دستورالعمل استاندارد دفع زباله‌های عفونی و غیر عفونی دور بریزید و بهداشت دست را انجام دهید./ تسنیم

اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تمیز کردن و ضد عفونی کردن پاکسازی نهایی بیمارستان ها اتاق بیمار سفید کننده تمیز کنید میکروب ها تمیز و ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، معروف بودن پاریس به عنوان یکی از شهرهای کثیف اروپا پدیده تازه‌ای نیست، این شهر در سال ۲۰۰۹ میلادی طبق اطلاعات روزنامه کامرسانت که به نقل از رتبه بندی شهرهای اروپایی که توسط کمپانی آمریکایی TripAdvisor تهیه شده بود، پاریس پس از لندن و آتن جزو کثیف ترین شهرهای اروپایی اعلام شدند. این رتبه بندی بر اساس نظر گردشگرانی که از این شهرها بازدید کرده اند، تهیه شده بود.

در سال ۲۰۱۵ نیز پاریس جزو ۱۰ شهر کثیف اروپا شناخته شد، طبق نظرسنجی که از شهروندان پاریسی شد، آنها از وضعیت نظافت در شهر رضایت نداشتند.

همچنین روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۹ میلادی در مقاله ای با تیتر « پاریس، شهر رمانتیک، تصویر جدیدی از خود به عنوان کثیف‌ترین شهر اروپا ارائه می‌دهد»، پاریس را "مرد کثیف اروپا" توصیف و عنوان کرده است: « در حالی که پاریس همواره به عنوان یک شهر رمانتیک و زیبا شناخته می‌شد. این تناقض بین تصویر ذهنی پاریس و واقعیت کنونی آن را برجسته می‌کند.»

پراتیک دام، یک گردشگر هندی، در سایت تریپوتو که بزرگترین پاتوق بلاگرهای گردشگر دنیاست، درباره پاریس نوشته است: شاید زیادی فیلم‌های عاشقانه تماشا کرده بودم یا شاید کاملاً در یک دنیای موازی آرمانشهری زندگی می‌کردم، اما پاریس قطعاً آن طور که تصور می‌کردم نبود. آنجا کثیف بود، تنها چیزی که می‌دانم این است که آنچه در اقامتم در آنجا دیدم، قلب مرا شکست. من پس‌انداز کرده بودم و در ابتدای ماه می تصمیم گرفتم با دوستم به پاریس بروم. آنقدر درباره این شهر هیجانزده بودم که یک هفته از سفر سه هفته‌ای اروپایی‌مان را به این شهر اختصاص داده بودم. اما هر دوی ما زودتر از یک هفته از آنجا سیر شده بودیم و تصمیم گرفتیم در روز چهارم آنجا را ترک کنیم.

او نوشته است: پاریس کثیف است و حتی کنار خیابان‌های شهری پر از مدفوع سگ است. کل شهر به طور کلی بدون بهداشت است. در ایستگاه‌های مترو دستشویی‌های روباز وجود دارد که بوی آنها از یک اصطبل پر از اسب بدتر است. من هرگز در فیلم‌هایی که از پاریس دیده بودم، زباله در خیابان‌ها ندیده بودم، اما دوستان من، در همه جا زباله فراوان بود.

در بخشی از گزارش چهار سال پیش روزنامه گاردین از شهر پاریس نیز می‌خوانیم:

در امتداد بلوار سن‌مارتین تا میدان نمادین جمهوری پاریس که علیرغم بازسازی ۲۰ میلیون پوندی شش سال پیش، همچنان ظاهر زشتی دارد - بی‌خانمان‌ها در درگاه‌ها یا روی نیمکت‌ها خوابیده و کیسه خواب را روی سرشان کشیده بودند. پیاده‌روها پر از اسکوترهای برقی و دوچرخه‌های رها شده بود و همه جا با فضولات سگ و ته سیگار آلوده شده بود. یک مرد که به سمت غرب راه می‌رفت، بسته جدید سیگار را باز کرد و سلفون پلاستیکی و کاغذ نقره‌ای سیگار را روی زمین انداخت.

شهر نور و عشق، به یک شهر کثیف و قدیمی تبدیل شده است، همانطور که اهالی این شهر آن را پاریس زباله‌دانی (Paris poubelle) لقب داده‌اند.

در روز شنبه، روز جهانی پاکسازی، از پاریسی‌ها خواسته شد که آشغال‌هایی را که خودشان و گردشگران به جا گذاشته‌اند را جمع کنند. متیو فریزر، استاد ارتباطات در دانشگاه آمریکایی پاریس که بیشتر از ۳۰ سال در این شهر زندگی کرده است، گفت: «پاریس قطعاً کثیف‌تر می‌شود. همه جا کثیف است. شهر به یک سیاست جدی برای تمیزتر و امن‌تر کردن خیابان‌ها نیاز دارد. چیزی سازمان‌یافته نیست، همه چیز آنارشی شهری است. فکر نمی‌کنم پاریسی‌ها آن را متوجه شوند اما اگر از بیرون باشید یا از فرهنگ دیگری، شهر انبوهی آشفتگی است.»

کد خبر 848350 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند پاریس شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش