Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:36:53 GMT

۶ اقدام ساده در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۷۲۰۴

۶ اقدام ساده در مقابله با کرونا

زندگی ‍ در دوران همه‌گیری ویروس SARS-CoV-2 می تواند بسیار استرس‌زا باشد. آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ همچنان رو به افزایش است و به نظر نمی‌رسد حداقل طی چند ماه آینده دارو یا واکسنی برای آن وارد بازار شود.

به گزارش ایسنا، عصر ایران به نقل از «ایزی هلث آپشنز» نوشت: «این احتمال وجود دارد که هر یک از ما به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شویم و حتی برخی افراد بدون نشان دادن هیچ علائمی می توانند به ویروس آلوده بوده و حتی آن را به دیگران انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، برخی اقدامات ساده روزمره می تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

شستشوی منظم دست ها

این اقدامی بسیار ساده اما بسیار موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری است. شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، به ویژه پیش از غذا خوردن، لمس صورت، یا پس از بازگشت به خانه از اهمیت ویژه ای برای پرهیز از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ برخوردار است.

همچنین، تعویض منظم حوله هایی که برای خشک کردن دست ها استفاده می شوند برای پیشگیری از انتقال آلودگی اهمیت دارد. هر روز حوله های خود را جایگزین کرده و حوله های کثیف را با آب داغ و یک ماده پاک کننده مانند صابون یا پودر لباسشویی بشویید.

اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، از محصولات ضدعفونی‌کننده دست برای از بین بردن میکروب ها استفاده کنید.

حفظ رطوبت پوست

شستشوی منظم دست ها با آب و صابون یا استفاده از محصولات ضدعفونی‌کننده دست اگرچه می‌تواند خطر تماس با کروناویروس جدید را کاهش دهد اما می تواند به خشکی پوست یا حتی بروز ترک در آن منجر شود. اگرچه احتمال بیشتری دارد ویروس از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شود اما تخریب لایه دفاعی پوست نیز ممکن است مسیر را برای نفوذ ویروس به بدن هموار کند. بر همین اساس است که افزون بر تمرکز بر شستشوی دست ها باید به حفظ رطوبت آنها نیز توجه ویژه ای داشته باشید.

پاکسازی جواهرات

دست‌های شما تنها چیزهایی نیستند که باید به شستشوی منظم آنها توجه داشته باشید و پاکسازی جواهراتی که استفاده می کنید مانند انگشتر، دستبند، ساعت و اقلام دیگر که می توانند در معرض قطرات آلوده به کروناویروس قرار بگیرند نیز اهمیت دارد. برای این کار می‌توانید مواردی را که قابل شستشو هستند، با آب و صابون تمیز کنید یا از دستمال های ضدعفونی‌کننده برای پاکسازی مواردی مانند ساعت استفاده کنید.

به طور کلی بهتر است در حال حاضر کمتر از جواهرات استفاده کنید زیرا کروناویروس جدید ممکن است تا چند روز روی سطوح فلزی فعال باقی بماند.

ضدعفونی‌کردن سطوح پر استفاده

برخی سطوح در خانه یا محل کار وجود دارند که طی روز ممکن است صدها بار آنها را لمس کنید که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تلفن همراه

- کنترل از راه دور دستگاه های الکتریکی مانند تلویزیون

- کلیدهای برق

- دستگیره‌های در

- دستگیره یخچال و فریزر

- صفحه کلید و ماوس کامپیوتر

- پیشخوان آشپزخانه

این قبیل سطوح می توانند احتمال انتقال عوامل بیماری‌زا را افزایش دهند. از این رو، پاکسازی و ضد عفونی کردن منظم آنها اهمیت دارد.

دور انداختن اصولی دستمال های استفاده شده

در حال حاضر، حتی اگر بیمار نیستید بهتر است دستمالی را که هنگام عطسه، سرفه یا فین کردن استفاده کرده اید در جایی قرار نداده و آن را بلافاصله در یک سطل زباله دردار بیندازید و پس از آن دست های خود را بشویید یا ضدعفونی کنید.

پرهیز از لمس صورت

اگر انگشتان شما به کروناویروس جدید آلوده باشند و صورت خود، به ویژه چشم ها، دهان یا بینی را لمس کنید، ویروس مسیری مستقیم برای ورود به بدن شما در اختیار خواهد داشت. اگرچه شاید در حرف ساده به نظر برسد اما لمس نکردن صورت در عمل می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. مطالعات نشان داده اند برخی افراد صورت خود را در یک ساعت تا ۲۳ بار لمس می کنند و حتی برخی متخصصان پزشکی نیز هر دو ساعت تا ۱۹ بار این کار را انجام می دهند.

برای پرهیز از لمس صورت خود می تواند چند ترفند زیر را مد نظر قرار دهید:

یک جعبه دستمال کاغذی در دسترس خود قرار دهید

با این اقدام زمانی که نیاز به لمس صورت، مانند خارش بینی یا چشم را احساس می کنید، می توانید این کار را به جای انگشتی بدون هیچ محافظ با یک دستمال انجام دهید.

محرک‌ها را شناسایی کنید

اگر برای کنار زدن موی خود دستتان را به سمت صورت و چشم ها می برید، تغییر مدل مو می تواند به پیشگیری از این کار کمک کند. همچنین، اگر از لنزهای تماسی استفاده می کنید، بهتر است در حال حاضر از عینک به جای آن استفاده کنید.

دست‌های خود را مشغول نگه دارید

شما می‌توانید از یک توپ ضد استرس برای مشغول نگه داشتن دست خود و پرهیز از لمس صورت استفاده کنید. البته باید این قبیل اشیا را به فهرست مواردی که باید روزانه ضدعفونی شوند، اضافه کنید.

توجه داشته باشید تا زمانی که دستان شما تمیز و عاری از عوامل بیماری‌زا باشند، لمس صورت فاجعه‌بار نخواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استفاده کنید آب و صابون لمس صورت دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ١۵ درباره‌ حادثه‌ای که برای یکی از کارگران خدمات شهری رخ داد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟