Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مطرح عرب نوشت: در اوج مشغول بودن دمشق به مبارزه با شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، آمریکا علیه دولت سوریه توطئه‌چینی می‌کند و درصدد تقویت سیطره خود بر چاه‌های نفت در شرق فرات است. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، "عبدالباری عطوان" تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای "رای الیوم" به تحرکات نظامی آمریکا در مناطق نفت‌خیز سوریه مشخصا استان الحسکه پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عطوان طبق معمول مقاله خود را با طرح چند سوال در عنوان آن آغاز کرده است: در الحسکه سوریه چه اتفاقی می‌افتد؟ چرا نیروهای آمریکایی به جذب عناصر "مزدور" کُرد برای محافظت از چاه‌های نفت و گاز در شرق دیر الزور اقدام کرده است؟ آیا اینها به زودی با سرنوشتی مشابه "نیروهای بیداری"( الصحوه) در عراق مواجه خواهند شد؟

عطوان نوشت: در اوج مشغول بودن مقام‌های سوریه به مبارزه با شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، ایالات متحده آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آن علیه دولت سوریه توطئه‌چینی می‌کنند و سعی دارند سیطره خود بر چاه‌های نفت در شرق فرات را تقویت کنند و طرح و برنامه‌هایی نیز برای تسهیل عملیات سرقت آن با پشتیبانی نیروهای مزودر محلی تدوین کنند.

اخبار رسیده از الحسکه در شمال شرقی سوریه حاکی از آن است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا( سیا) دفاتر ثبت‌نام و آموزش برای جذب برخی عناصر گروه "نیروهای دموکراتیک سوریه"( قسد) باز کرده است و در ازای پرداخت ماهیه 350 دلار به این عناصر، آنها را به نگهبانی از چاه‌های نفت سوریه و محافظت از حامل‌های نفتی، که عملیات قاچاق نفت به کشورهای همسایه از جمله به عراق در اقلیم کردستان و برخی پیمانکاران از جمله نمایندگان شرکت‌های اسرائیلی انجام می‌دهد، مکلف می‌کند.

"دونالد ترامپ" رئیس‌جمهوری آمریکا بارها از سیطره بر چاه‌های نفت و گاز سوریه ابراز خوشحالی و تأکید کرده است که دولتش درآمدهای این چاه‌ها را سرقت و از آن به عنوان غنایم جنگی استفاده خواهد کرد و بخشی از آن را به همپیمانان کُردش مشخصا "نیروهای دموکراتیک سوریه" تقدیم می‌کند.

مزدوران عراقی، که توسط ژنرال "پاتریوس" فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق به همین شیوه و در ازای دریافت حقوقی مشابه جذب شدند، فروپاشیدند و در برابر مقاومت دوام نیاوردند و برخی از رهبران عشایری آنها در روز روشن ترور شدند. بعید نیست که همین مزدوران جدید نیز با سرنوشتی مشابه مواجه شوند و کارفرمایانشان نیز آنها را رها خواهند کرد تا به عنوان خائنان به تنهایی با سرنوشتشان روبرو شوند؛ بلایی که سر مزدوران عراقی آمد.

چه‌بسا، جدایی بیش از 25 نفر از عناصر گروهک تروریستی "مغاویر الثوره"، که توسط آمریکایی‌ها برای محافظت از پایگاه "التنف" واقع در مرزهای اردن، عراق و سوریه آموزش دیدند، طی چند روز اخیر و پیوستنشان به ارتش سوریه یکی از شواهد و ادله بر گفته‌های ما باشد. احتمالا مشابه این جدایی در روزهای آینده در سطحی وسیع‌تر تکرار می‌شود به‌ویژه زمانی‌که عراق اخراج نیروهای آمریکایی و تخلیه پایگاه‌هایشان از خاک این کشور را در چارچوب تصمیم پارلمان و در انتقام از ترور فرماندهان شهید "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه و همرزمش "ابو مهدی المهندس" نایب رئیس الحشد الشعبی عراق، آغاز می‌کند.

شرق فرات و چاه‌های نفت و گاز حتما تحت حاکمیت سوریه بازخواهد گشت و آمریکا از این منطقه فرار خواهد کرد همان‌گونه که به خاطر ترس از حملات موشکی، از پایگاه‌های نظامی‌اش در کرکوک( کی وان) و "التاجی" در شمال بغداد فرار کرد. جای تاسف دارد که برخی نیروها و گروه‌های کُرد، که روی کمک آمریکا حساب می‌کنند، به مزدورانی برای محافظت از نفت سرقت‌شده سوریه تبدیل می‌شوند و از گذشته درس عبرت نمی‌گیرند و همان اشتباهات را تکرار می‌کنند و به "سپر بلایی" جهت خدمت به طرح و نقشه‌های آمریکایی تبدیل می‌شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عطوان چاه های نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم

«گیر پدرسون» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت: من از  چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه به شدت نگران هستم و مدت‌هاست هشدار داده‌ام که بسیاری از سوریه به‌عنوان فضایی آزاد برای  حسابرسی و امتیاز گیری استفاده می کنند.

به گزارش ایرنا، گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: «من فقط نگران اثرات تنش منطقه ای و خطرات جدی اشتباه محاسباتی و تشدید تنش نیستم. من همچنین عمیقاً نگران درگیری در خود سوریه هستم که همچنان زندگی مردم رنج کشیده سوریه را نابود می کند. در واقع، هر وسوسه برای نادیده گرفتن یا صرفاً مهار درگیری سوریه اشتباه خواهد بود. این یک درگیری متوقف شده نیست. اثرات آن فقط در سوریه احساس نمی شود. در واقع هیچ نشانه ای وجود ندارد که آرامش در مناطق مختلف سوریه را نشان دهد.»

پدرسون تصریح کرد: ما به تنش زدایی منطقه ای نیاز داریم که با یک آتش بس فوری بشردوستانه در غزه شروع شود. همه بازیکنان باید حداکثر خویشتنداری و احترام به قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. ما باید در راستای یک آتش بس سراسری در سوریه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تلاش کنیم. همه بازیگران باید از موازین بشردوستانه بین المللی، قانون پیروی کرده و از غیرنظامیان محافظت کنند.

او تصریح کرد: وضعیت بشردوستانه در سوریه مثل همیشه تیره و تار است. وضعیت اقتصادی در این کشور همچنان خطرناک است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هزینه یک سبد غذایی در سوریه طی یک سال دو برابر شده در حالی که هزینه زندگی ۱۰۴ درصد افزایش یافته است.

پدرسون گفت: بحران زندانیان مثل همچنان حاد است. کودکان، زنان، مردان - در تمام سنین و در تمام مناطق سوریه - در معرض بازداشت خودسرانه غیرقانونی، اجباری قرار دارند. گزارش ها از بازداشت شدگان، محروم شدن از غذا و درمان پزشکی و شکنجه و شکنجه جنسی خشونت - در تمام مناطق سوریه ادامه دارد. چنین اقداماتی باید متوقف شود. کودکان و افرادی که پیر یا بیمار هستند، باید فورا آزاد شوند و مقامات در مناطق دولتی، و آنهایی که عملاً کنترل سایر مناطق را نیز دارند، باید دسترسی سازمان های بشردوستانه به تمامی بازداشتگاه ها و زندان ها و تضمین ارتباط با خانواده ها را فراهم کنند.

او اضافه کرد: رویکرد جدید و جامعی باید مورد بررسی گیرد که طیف کاملی از مسایل و آرمان های مشروع مردم سوریه مورد توجه قرار دهد. حاکمیت سوریه به ویژه در زمینه حضور شش ارتش خارجی و منطقه ای و تسویه حساب در داخل خاک سوریه باید احیا شود. من و تیمم مشتاق مشارکت در این امر هستیم.

«رامش راجاسینگهام» نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: رویدادهای هفته‌های اخیر هشداری جدی درباره واقعی بودن تهدید در منطقه صادر کرده است گسترش درگیری در منطقه پیامدهای ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت.

او تصریح کرد: نیازهای بشردوستانه در سوریه در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای است، و همچنان روز به روز درحال افزایش است. ازسوی دیگر، توانایی ما برای کمک به کاهش این نیازها به دلیل کمبودهای جدی منابع محدودتر شده است.

این مقام سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان گزارش های مکرری از کشته شدن یا زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر انفجار مواد منفجره در سراسر سوریه دریافت می کنیم. در واقع، سال گذشته، تعداد تلفات ناشی از مین ها، بقایای مواد منفجره جنگ و بمب های دست ساز در سوریه، از هر کشوری در جهان بیشتر بود. این آمار باز هم به طرز غم انگیزی اغلب شامل کودکان است.

وی افزودأ: تعداد زیادی از مراکز پزشکی در خطر بسته شدن هستند و این امر بر دسترسی میلیون‌ها نفر به مراقبت‌های حیاتی، از جمله نیاز فوری به مراقبت های بهداشتی مادر، جنسی و باروری برای ۱.۴ میلیون زن و دختر در سنین باروری تاثیر خواهد گذاشت.

به گفته وی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر در سوریه در دو سال آینده آب سالم مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد. میلیون‌ها نفر که در ناامنی غذایی متوسط قرار دارند، بدون هیچ کمکی در معرض خطر هستند. بسیاری از ۵۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه حاد ممکن است در سال جاری درمان حیاتی را از دست بدهند. بدون افزایش منابع، تلاش برای بررسی و پاکسازی مین های زمینی و مهمات منفجره برآورده نخواهد شد.

نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: کمک های مالی به آوارگان فلسطینی آسیب دیده از بحران سوریه نیز تامین شده است در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. این امر بر توانایی آنروا برای ارائه کمک، پول نقد، غذا و سایر کمک های اضطراری به ۴۳۸ هزار پناهنده فلسطینی در سوریه تاثیر گذاشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی